Sfaturi utile pentru decorarea unei nișă în perete

Sfaturi utile pentru decorarea unei nișă în perete

Recent, utilizarea unei nișă în designul interior și-a recăpătat popularitatea. Care este particularitatea interiorului, dacă folosiți mici depresiuni în perete ca decor. Uită-te la modul în care fotografia este înrămată nișe în perete - originalul desen dramatic schimbă atmosfera în cameră. Caracterul armonios și organic al acestui element în interiorul general al camerei creează o atmosferă mai relaxată și vă permite să diversificați designul plictisitor. Designul nișei din perete este atât estetic cât și utilitar.

Puteți crea un interior cu adevărat unic al camerei de zi, dacă pe suprafața goală a pereților se plasează mai multe depresiuni mici cu iluminare diferită.

nișă decor în perete

Variațiile în utilizarea unei nișă într-un interior sunt multe. Principala regulă este ca astfel de caneluri decorative să se încadreze armonios în interiorul general al casei, nu-l supraîncărcați.

nișă decor în perete

Cum pot folosi interiorul?

Cea mai simplă versiune este raftul original pentru a stoca suveniruri utile sau originale și articole decorative mici. Orice perete nefolosit sau o parte a acestuia, o despărțire goală a plăcilor de ipsos poate fi un loc ideal pentru a proiecta o nișă.

În Hrușciov, pereții holului sunt adesea goi. Prin urmare, atunci când creați structuri din plăci de gips-carton cu caneluri decorative, le găsiți o aplicație practică - creați rafturi pentru chei, plicuri utile sau pentru flori proaspete.

nișă decor în perete

Bucătărie în Hrușciov este destul de mic, în lupta pentru spațiu suplimentar, crearea de astfel de depresiuni în perete este o soluție ideală. În dormitor, o nișă mică la capul patului vă va permite să organizați un loc pentru obiecte personale, cărți și reviste, un control de la distanță de la televizor și alte detalii necesare. O astfel de alcove vă va permite să scăpați de excesul de mobilier sub formă de noptieră sau noptieră, camera va fi mai spațioasă și lucrurile dvs. preferate sunt întotdeauna la îndemână. Și acesta este un factor important, mai ales dacă aveți o cameră mică în Hrușciov.

nișă decor în perete

Nișele mari pot fi folosite în camera de zi pentru echipamente audio și video. Inițial va arata suprafata a peretilor cu adâncituri simetrice, mici, sub rafturile de carte în loc de plictisitor, iar centrul este o nișă mare sub televizor.Pravda, această nișă design este mai bine să se folosească pentru living spațios, de la crearea unei astfel de structuri se va mânca aproximativ 40 spațiu cm al camerei.

Nichele pot fi de asemenea folosite ca decor pentru partiții, care sunt utilizate pentru zonarea camerei.

nișă decor în perete

Pentru a extinde spațiul într-un mic Hrușciov, puteți scăpa de pereți între bucătărie și hol. O compartimentare între încăperi pentru a fi utilizată ca suprafață de lucru cu nișe sub vase. Perdelele vor ajuta la ascunderea depresiilor de la străini.

nișă decor în perete

Utilizarea în interiorul depresiunilor decorative ar trebui să fie moderată și logică. În caz contrar, veți transforma zidurile într-un raft nesfârșit, în care cărțile sau detaliile decorative sunt murdare. Camera va fi supraîncărcată cu detalii. Nu uitați că nișe sunt folosite ca elemente decorative în interior.

Înainte de a crea o structură cu depresiuni, gândiți cu atenție întregul design al camerei și planificați în mod clar aranjamentul mobilierului.

nișă decor în perete
Cum să începeți planificarea
Când reparați camera, faceți mai întâi un plan clar. Cel mai adesea, designul nerezonat conduce la faptul că canelurile și alveolele decorative se suprapun cu mobilierul sau plasarea lor este inaccesibilă pentru utilizare. În plus față de inconvenientele evidente, această decorare a zidului strică întregul design al camerei.

Pentru o casă de țară o nișă poate fi folosită pe scări. Plasarea originală a unei oglinzi sau a unui afiș cu iluminare, pentru decorarea căruia s-au folosit perdele, va crea iluzia unei ferestre suplimentare.

nișă decor în perete

Pentru camera de zi, trebuie să vă gândiți la plasarea corectă a echipamentului, astfel încât televizorul să poată fi accesat oriunde în cameră. O bucătărie mică ca nimeni nu are nevoie de planificare serioasă și grijuliu pentru a-și menține funcționalitatea și spațiul.

nișă decor în perete

Trebuie să evidențiez nișe și caneluri?

Iluminatul suplimentar permite crearea unei atmosfere speciale în camere. Mai ales dacă este folosit pentru pereți sau pentru a evidenția perdele. Excepțiile sunt camere luminoase, cum ar fi o bucătărie. Aici se utilizează iluminarea intensivă și iluminarea suplimentară va face interiorul neclar. Coridoarele întunecate sau o mică sală în Hrușciov, lipsită de lumină naturală, este un loc ideal pentru utilizarea luminilor în arcade decorative de perete.

În camera de zi puteți utiliza pentru a ilumina drenurile din peretele în care este instalat echipamentul TV sau audio. Pentru a ilumina arcade mici de podea, puteți folosi lumanari de ceară sau o imitație de flacără ușoară.

nișă decor în perete

Designul de culoare și decorarea unei nișă

Înainte de a proiecta o nișă, ia în considerare proiectarea sa. Acest lucru va face posibilă rezolvarea ulterioară a problemei cu decorarea. Canelurile din pereți sunt folosite nu numai ca decorațiuni, ci și pentru plasarea unor obiecte diferite în ele.

nișă decor în perete

Una dintre opțiuni - variante de culoare ale materialelor decorative. Dacă camera utilizează culori deschise - tapet sau tencuială, atunci peretele canelurilor poate fi decorat în culori mai întunecate. De exemplu, utilizați o imagine de fundal închis la culoare, dar un model sau imagine care va fi similar cu tapetul mai ușor pe pereții camerei. Sau utilizați aceeași tapet sau culoarea tencuielii ca și pereții, dar la marginile adânciturilor puneți panouri decorative sau mături realizate în culori închise.

Bucătăria, în majoritatea cazurilor, îmbătrânește în culori deschise. Dormitoarele de perete din bucătărie sau de baie pot fi în interior mozaic.

nișă decor în perete

Pentru camerele în culori închise, puteți folosi tapet de aceleași culori ca și pentru pereții principali, dar de-a lungul marginii locașurilor de lumină pentru nișă. Oglinzile și geamurile vitrate în nișe întunecate trebuie neapărat evidențiate. Pentru a oferi lumina interioară, utilizați perdele de aer pentru a drape canelurile din perete. Perdelele pot fi folosite nu numai pentru decorarea deschiderilor de ferestre, ele pot fi folosite ca elemente decorative independente.

nișă decor în perete

De exemplu, aveți o perete despărțitor din ghips care este folosit pentru zonarea unei încăperi. Peretele posterior poate fi drapat folosind perdele grele. Și partea din față pentru a atrage nișe - în partea superioară pentru a plasa televizorul, și de mai jos face caneluri orizontale pentru reviste, discuri sau alte lucruri mici.

nișă decor în perete

Cum se face o nișă și se potrivește armonios în interior

Aprofundarea în perete poate avea semnificație funcțională. Uneori, structurile din gips-carton sub caneluri sunt întărite pentru a le folosi ca suport pentru televizor. Având în vedere că construcția însăși este realizată din plăci din gips-carton și din profile metalice, ar trebui să ne gândim la stabilitatea și greutatea sa. În caz contrar, integritatea întregii structuri sub greutatea tehnologiei va fi încălcată.

nișă decor în perete

Nișele orizontale extind vizual pereții. Pentru a le face să se potrivească armonios în interior, utilizați un tapet cu un model simetric. Vedere verticală verticală ridică vizual tavanul. Nișele pătrat și simetrice creează armonie și echilibru în cameră.

În camera de zi, o astfel de nișă poate fi folosită ca un cabinet secret sub televizor.

nișă decor în perete

În Hrușciov, unde toate camerele sunt mici, nișele de plintă de ghips dau aspectului estetic camerei. Utilizarea plăcilor de ipsos pentru a crea o nișă vă permite să ascundeți toate comunicațiile și firele. La bucătărie a fost mai spațios, în adânciturile puteți pune aparate încorporate - cuptoare, cuptoare cu microunde. În acest caz, bucătăria dvs. va fi spațioasă și funcțională.

Galerie video

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

30 − = 29