Hoe versier je een balkon met bloemen door je eigen handen (60 foto’s)

Hoe versier je een balkon met bloemen door je eigen handen (60 foto’s)

Het balkon, zoals elk deel van het appartement, heeft ontwerp en aandacht nodig. Van dit territorium een ​​pakhuis maken is een slecht idee, maar een tuin of bloementuin maken is uitstekend! Bloemen - een ecologische en vrolijke decoratie van elke ruimte. Hoe een balkon met bloemen te versieren zal fantasie en een beetje kennis opleveren.

Versier het balkon met bloemen gewoon

Een locatie voor een minituin selecteren

Het balkon aan de zonzijde is perfect voor alle planten. Sommige hebben wat schaduw nodig, maar je kunt het doen ten koste van die bloemen die veel zon nodig hebben. Voor iedereen is het noodzakelijk om het irrigatieregime te optimaliseren - water moet vaker en overvloediger zijn. Het resultaat is een prachtig landschap onder de ramen, schaduw en frisse lucht, en de bloemen hebben veel zuurstof, zon en actieve groei.

Klimplanten op het balkon

Hoe maak je een balkon met bloemen versieren op de noordkant of op de tocht? In dit geval is de binnenlandse vaste planten dichter bij de muur van het huis gelegen, bloeiende eenjarigen in potten geplant en op de middenlijn, krullend bloemen goed op de borstwering leuningen voelen.

Balkon met luxe designbloemen

Besteed aandacht aan het kleurenspectrum van planten, zodat de bloementuin niet samensmelt met de kleur van de muren en het oog verrukt. Tegen de achtergrond van een rode bakstenen muur zien witte, groene en gele planten er prachtig uit, maar bloemen met rode bladeren of bloemen worden onzichtbaar. Correcte positie van de achtergrond, een modieuze trend is een geschilderde bakstenen muur.

Als uw plannen geen kleurverandering omvatten, gebruik dan planten met een kleurtint. Een goede oplossing zal dienen als wandpotten. Ze kunnen worden opgehangen, direct aan de muur worden bevestigd en er klimplanten in worden geplant, je krijgt een miniatuur verticale tuin voor de ramen. Het ziet er uit als de onderstaande afbeelding.

Klimplanten op het balkon

Annuals:

Vaste planten van het huis die op de vensterbanken van onze huizen leven, zijn geliefd, maar kunnen niet altijd een complete compositie voor de balkontuin maken. Soms zijn ze zelfs schadelijk om uit het appartement te halen, een verandering in het microklimaat kan zijn leven nadelig beïnvloeden. De beste optie voor het organiseren van een groen gebied op het balkon of de loggia zijn ongedwongen eenjarige planten. Wanneer u planten voor planten kiest, moet u rekening houden met hun behoefte aan zonlicht. Loggia ontvangt vaak minder licht, dus voor deze kamer is het beter om planten te kiezen met een lage vraag naar zon. Leer betrouwbaar hoe het balkon eruit ziet met oudere planten, je kunt de afbeelding op een zak met zaden bekijken.

De beste optie voor het organiseren van een groen gebied op het balkon of de loggia zijn eenvoudige, niet-alledaagse planten!

Bloemen op het balkon

Voor gearceerde ruimtes:

 1. Begonia: heeft alle decoratieve kwaliteiten en pretentieloosheid in de zorg. groter kleurenschema, een verscheidenheid aan variëteiten zal de open of gesloten ruimte van het balkon Eden maken. geven samenstellingen De begonia van luxe helpt klimplanten te helpen.

Bloemsamenstellingen

 1. Zoete erwten: gebruikt voor zowel ampel- als trottoirdecoratie. Jaarlijkse erwtenplanten hebben veel schakeringen van kleuren, ze zien er decoratief uit en vergen weinig verzorging.

zoete erwten

 1. Anemonen: onpretentieus en verbazingwekkend voor een verscheidenheid aan planten. Verrast door de bloeiende bloesem en het gemak van de zorg.

witte anemonen

Voor zonne-energie:

 1. Petunia: een ideale bewoner in een besloten ruimte. Bloeiwijzen zijn divers in vorm, kleur en soort. Krullende variëteiten zijn mooi in hangende bloempotten en complexe composities. Oppervlakteverschillen bedekken de pot met een mooie bloempet. Je kunt het balkon alleen met behulp van verschillende soorten petunia met je eigen handen versieren. Zet een paar variëteiten in één pot, krijg een explosie van kleur, helderheid en emotie.

petunia

 1. Geranium: een oude inwoner van onze streken. Uitstekende reproductie van stekken. Leeft in de zomer op straat, overwintert in potten op de vensterbank. Heeft een uitgesproken decoratief effect van bladeren, bloemen, vormen. Bloesems bijna het hele jaar door.

compositie op het balkon

 1. Pansies: een vriendelijke uitstraling van deze bloemen zal het hele seizoen tevreden zijn met een verscheidenheid aan kleuren en vormen.

viooltje glazki_okno

 1. Oost-Indische kers: het neemt wortel in elke pot en bloeit dankbaar tot het koud is. Rassen zijn gewoon en gekruld. Obladozhdit een niet-pretentieuze hoek, de muur.

Oostindische kers

Kisten, potten, potten voor de balkontuin

De bloemencontainers kunnen voorwaardelijk worden verdeeld:

 1. Traditionele kleipotten. Optimale optie voor kleuren - het wortelsysteem ademt, overtollig vocht opgenomen in de muren, de natuurlijke omgeving.

Grote bloemen in potten

 1. Geglazuurde potten met decor. Zeer mooie verpakking, maar de helderheid van kleuren en glanzende glans onderdrukken de schoonheid van bloemen.

Bloemen op een klein balkon

 1. Gegoten kommen van beton. Geschikt voor grote knolgewassen, wat niet relevant is voor onze breedtegraden. Maar ze zijn geschikt om er composities van verschillende planten in te planten.

Decoratie van het balkon met grote composities

 1. Opgeschorte potten. Geproduceerd van verschillende materialen van kunststof tot metaal. Uitstekend geschikt voor het planten van bloemen en fungeren als een decoratief onderdeel van balkons.

Opgeschorte pot op open balkon

 1. Speciale potten met bevestiging op het hek. Er zijn verschillende opties van industrieel tot met de hand gemaakt. Kleine en grote balkons zijn versierd met industriële hangers en gemaakt door eigen handen

Bloempotten voor borstwering

 1. Bloembakken voor composities worden onafhankelijk van geïmproviseerde materialen gemaakt of worden in winkels gekocht. Hun materiaal is keramiek, plastic, hout. Vaak zijn er decoratieve opties in de vorm van rieten manden, kleine huizen, kleine dieren.

eetbare miniatuur paprika's

Versier de buitenruimte van het appartement, balkon, loggia en vensterbanken kunnen zonder speciale financiële kosten zijn. In de meeste gevallen worden goedkope plastic potten gebruikt voor seizoensbloemen, ze hebben geen lagere afvoer. Het gat voor waterstroming is eenvoudig: verwarm een ​​grote spijker in vuur en bevestig hem aan de bodem. Kies een plastic bloempot met een oog voor herhaald gebruik, dus de kraal moet zo zijn dat je de haak om op te hangen kunt hangen. Versieren met verse bloemen in potten met loggia's of externe vensterbanken is ook handig met behulp van hangende bloempotten met rijkbloeiende planten.

Versier de buitenruimte van een appartement, een balkon, een loggia en vensterbanken kunnen zonder speciale financiële kosten zijn!

Foto van een mooie compositie

Versier het balkon met je eigen handen en help de extra decoratie van potten met natuurlijke materialen: sisal, mos, bamboestokken, flexibele takken van bomen. Dozen van verschillende groottes zijn geschikt voor het maken van bloemencomposities.

Bloemstuk

Steunen, hangende houders, tafels voor bloemen

Om alle bloemen en composities op het balkon te regelen, hebt u extra geld nodig.

Bloemen op de loggia

Besteed aandacht aan de ophangbeugels voor bloemen. Ze zijn handig, om de muren te versieren, alles de schoonheid van voldoende planten. Om te begrijpen hoe ze eruit zien, denk aan de standaard berk met twee steunen voor bloempotten - de meest prozaïsche, maar heeft relevantie optie niet verloren voor opknoping bloemen op de muur. Geschikte raznourovnevye planken of planken met één vlak. Kisten met hout, plastic zijn echt. Het hangt allemaal af van de hoeveelheid ruimte op de muur of vloer en de kleuren die zij daarin zullen wonen.

Scharnierende houders voor bloemen - de meest prozaïsche, maar niet verloren relevantie-optie voor het ophangen van bloemen aan de muur!

Bloemen in muurpotten

Een deel van de potten kan op de grond staan ​​- het is een feit voor grote planten in de buurt van de muur. Als het balkon open is, kunnen belemmerd planten op de vloer staan ​​dichter bij de roosteromheining, voor compactheid kunnen ze in dozen worden geplaatst. Als de buitenkant van het hek wordt genaaid, moeten de planten op andere toegankelijke manieren worden geplaatst.

Kleine bloempotten voor decoratie van het balkon

Talrijke varianten van bloemenstands bieden veel mogelijkheden voor balkonontwerp. Van miniatuur staat voor een pot om multi-tiered tafels geschikt zijn voor uw doeleinden. Tafels en planken kunnen worden vervangen door geverfde dozen met verschillende hoogtes. Ze worden gepresenteerd bij een keuze in elke constructie, gespecialiseerde floristische winkel of foto uit de catalogi van internetportalen. Lichte, onzichtbare metalen structuren zijn geschikt voor bloemen die tijdens het seizoen groeien, slechts een maand na de begonia-aanplant, de standaard zal niet zichtbaar zijn, maar de schoonheid van de bloem kan zonder belemmering worden bewonderd. Als het balkon klein is - gebruik meer de buitenste vensterbank en het hek.

Als het balkon klein is - gebruik meer de buitenste vensterbank en het hek.

Extra decoratie op het balkon

Je kunt bloemen in aparte potten hangen of ze versieren met een buitenomtrek. De handgemaakte hangers voor composities zullen veel aantrekkelijker zijn - exclusiviteit is altijd in de trend. Bloemen in dozen van hout of multiplex zullen de compositie aanvullen. Voordat je begint aan het modelleren van je bezittingen, bekijk dan de foto's en videomateriaal over het onderwerp zodat je minituin prachtig wordt.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

64 − = 55