Tips voor het maken van een gezellig appartement – de originele manieren

Tips voor het maken van een gezellig appartement – de originele manieren

Heel vaak worden velen geconfronteerd met het probleem van gebrek aan gezelligheid in het appartement. Het is inderdaad niet zo eenvoudig om een ​​gezellige woonruimte te organiseren. Om je appartement gezelligheid te geven, moet je het perfecte interieur oppakken en het vullen met verschillende kleinigheden. Hoe we zelfs een woonkamer comfortabel kunnen maken, zullen we in meer detail in dit artikel bespreken.

gezelligheid in het appartement

Gezellige Chroesjtsjov

Vaak hebben eigenaren van eenkamerappartementen problemen met de inrichting van het pand. Meestal is dit te wijten aan het feit dat de grootte van een woonruimte in een kamer klein is en in een kamer moet je een slaapplaats combineren met gasten ontvangen en werken. Maar zelfs in een klein appartement met één kamer is het mogelijk om gezelligheid te creëren door een elementaire indeling in zones te gebruiken. Oversteken van verschillende zones moet minimaal zijn.

hoe je een appartement gezellig maakt

Om van uw appartement een studio te maken, moet u de volgende tips volgen:

 • het is noodzakelijk om massieve ornamenten rondom de omtrek te vermijden. De beste optie is om ornamenten in verschillende zones te groeperen;
 • het raam moet zo open mogelijk zijn;
 • Versier de studio en help de originele kleine dingen die je zelf hebt gemaakt;
 • De zones die de studio van elkaar scheiden, mogen elkaar niet overlappen.

hoe je een appartement gezellig maaktDaarnaast wordt voor een klein appartement met één slaapkamer een grote rol gespeeld door een combinatie van kleuren. De beste optie om het mooi te maken, is het gebruik van lichte kleuren. Ze helpen de ruimte te vergroten.

De nadruk moet vooral op kleine elementen worden gelegd. De beste optie is om ze met uw eigen handen te maken of kleine details op te pikken in de stijl van het interieur.

hoe je een appartement gezellig maakt

De ruimte in dergelijke appartementen moet maximaal worden geoptimaliseerd. In het studio-appartement is het de moeite waard om multifunctionele meubels te kopen, die het appartement zullen bevrijden van onnodige elementen. Als er een verlangen is, kun je zelf meubels maken. Stijlvolle meubels zonder speciale uitgaven helpen om zelfklevende folie te maken.

hoe je een appartement gezellig maakt

Hoe een gezellige kinderkamer te organiseren

Allereerst is het de moeite waard om bij het ontwerpen van een kinderkamer een dergelijke belangrijke parameter als ruimtelijkheid in overweging te nemen. Kinderen moeten noodzakelijkerwijs licht en ruim zijn, dus de beste optie om grote meubels op te geven. Voor de organisatie van een gezellige kinderkamer zijn slechts enkele meubels voldoende.

hoe je een appartement gezellig maakt

Meestal is dit:

 • bed;
 • garderobe;
 • ladekast;
 • een schrijftafel;
 • nachtkastje;
 • plat;
 • plaats voor speelgoed.

hoe je een appartement gezellig maakt

Deze elementen zijn voldoende om de ruimte te vullen. Bovendien hoeft meubilair niet nieuw te zijn.

Het oude meubilair, als er geen geld is, kan worden gebruikt als basis voor het maken van nieuwe dingen. Je kunt oude dingen met je eigen handen herstellen in de stijl van een kinderkamer.

hoe je een appartement gezellig maakt

Kleine details helpen om een ​​gezelligheid in deze kamer te creëren. Het is genoeg om een ​​leuke mat te kopen of houders voor gordijnen in de vorm van speelgoed te maken. De muren kunnen optioneel fantastisch worden gestolen illustraties. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het kleurenschema van deze kamer. Het moet noodzakelijkerwijs lichte tonen zijn.

De optimale optie om te gebruiken voor het ontwerpen van dergelijke kleuren:

 • groen;
 • blauw;
 • roze;
 • geel;
 • perzik.

hoe je een appartement gezellig maakt

Woonkamer voor iedereen

Een van de belangrijkste voorzieningen van gezelligheid in de woonkamer is open ruimte. Alle belangrijke items moeten in de buurt worden geregeld en geplaatst.

hoe je een appartement gezellig maakt

Extra comfort voegt zo'n element toe als een tapijt met een lange stapel. Om de bank een huiselijke sfeer te geven, helpen decoratieve kussens. Er moet ook aandacht worden besteed aan verschillende vazen, schilderijen en andere kleine elementen van het interieur.

Een uitstekend element dat zal helpen een gezellige - een decoratieve open haard te creëren.

hoe je een appartement gezellig maakt

Het wordt geassocieerd met het huis. Je kunt het in kant-en-klare vorm kopen en als je geen extra geld hebt, kun je het zelf doen.

Het zal helpen om een ​​stille sfeer te creëren van een staande lamp op een hoge standaard.

hoe je een appartement gezellig maakt

kleurenspectrum Deze kamer moet in lichte kleuren worden bewaard. Dit zal helpen om het interieur licht te maken.

De beste optie is om deze kleuren te gebruiken:

 • wit;
 • beige.

hoe je een appartement gezellig maakt

Comfort in de gang? Het is gemakkelijk!

De vraag hoe je een gehuurd appartement gezellig kunt maken, is heel moeilijk. Het is vooral belangrijk in dergelijke appartementen om aandacht te besteden aan de gang. Om een ​​kamer zoals een gang te organiseren, is het belangrijk om de juiste meubels te kiezen. In de regel wordt de gang altijd gekenmerkt door een vrij groot aantal dingen die nergens te verbergen zijn.

Deze functie kan redelijk goed te verslaan zijn, als u wandplanken, hangers en andere accessoires installeert, die naast de functionaliteit de ruimte vullen met decor.

hoe je een appartement gezellig maakt

Een andere manier om de gang te bevrijden en onnodige dingen te verwijderen - de juiste meubels. In de regel is de gang vrij lang, maar smal. Daarom is de ideale headset bij meerdere niches. Het is vermeldenswaard dat de top dingen moeten worden opgeslagen in een aparte gesloten nis. Om een ​​atmosfeer van huiswarmte te creëren, kan de gang bovendien worden uitgerust met planken met verschillende snuisterijen.

hoe je een appartement gezellig maakt

Als je gang lang en smal is, is het de moeite waard om de ruimte erin te vergroten met behulp van kleur. Ideaal is een combinatie van lichte en donkere tonen. Licht moet lange muren zijn en een gang vormen.

Het beste is om dergelijke combinaties te gebruiken voor registratie:

 • wit - zwart;
 • beige - bruin.

hoe je een appartement gezellig maakt

Slaapkamer voor rust en ontspanning

De slaapkamer is een echte tempel, die is gecreëerd om te rusten. Daarom is het erg belangrijk om een ​​gezellige kamer in deze kamer te maken. Allereerst moet u er rekening mee houden dat de slaapkamer behoorlijk ruim moet zijn. Optimale optie voor de slaapkamer is de aanschaf van multifunctionele meubels.

hoe je een appartement gezellig maakt

Daarnaast is het de moeite waard meubels uit natuurlijke materialen te kopen. Opgemerkt moet worden dat er in de slaapkamer een minimum aan verschillende soorten kleine onderdelen moet zijn. Optimale aankoop van verschillende middelgrote ornamenten. Ook in de slaapkamer is het de moeite waard om ruimte te laten voor bloemen binnenshuis.

Voor accommodatie in de slaapkamer is het het beste om bloemen zonder smaak te gebruiken.

hoe je een appartement gezellig maakt

Een aparte zone in de slaapkamer moet worden toegewezen aan de kledingkast. Het mag niet in contact komen met de rustruimte. Comfort in de slaapkamer zal helpen om de juiste belichting en kleuren te creëren. De verlichting moet worden verspreid. De optimale optie zal vanuit verschillende bronnen oplichten. Hiermee worden beide problemen tegelijk opgelost: verhoog de hoeveelheid licht in de kamer en voeg een stijlvolle inrichting toe. Het kleurenschema van deze kamer moet worden behouden in pastelkleuren.

Optimaal gebruik voor het ontwerp van deze kamerkleuren:

 • bruin;
 • purple;
 • blauw;
 • roze.

 
hoe je een appartement gezellig maakt

Balkon voor schoonheid

Als je een ruim balkon hebt, is het vrij gemakkelijk om het een gezelligheid te geven. Deze zone kan worden veranderd in een aparte rustruimte. Om dit te doen, slechts een paar elementen: een tafel, stoelen, kamerplanten.

Dankzij deze elementen wordt het balkon een echt recreatiegebied.

hoe je een appartement gezellig maakt

In het geval dat conservering of gereedschappen op het balkon moeten worden opgeslagen, volstaat het om met uw eigen handen een plankje langs een van de muren van het balkon te bouwen. U kunt dit element versieren met heldere, zelfklevende films, of eenvoudigweg blikjes bewaren met behoud.

Kamerplanten voor het balkon moeten helder zijn. Het is ook de moeite waard de vloer te sluiten met een tapijt van middelhoog formaat.

hoe je een appartement gezellig maakt

Badkamer met charme

Mooie details - de belangrijkste belofte van gezelligheid in de badkamer.

Moet aanwezig zijn zoals elementen als:

 • het gordijn;
 • tapijt;
 • haken.

hoe je een appartement gezellig maakt

Het verfraaien van de badkamer kan niet alleen kleine details zijn. Correct gekozen meubelelementen zullen ook een speciale uitstraling geven. Het ideale kleurenschema voor de badkamer is koude kleuren.

Voor registratie zijn geschikt:

 • blauw;
 • groen;
 • paars.

hoe je een appartement gezellig maakt

Thuis in de keuken

Een van de gemakkelijkste opties om de keuken gezellig te maken - gebruik leuke attributen. In de regel zullen dergelijke details helpen om het interieur licht te maken. Houd er rekening mee dat de rommelige keuken niet gezellig zal zijn. Daarom is het de moeite waard om veel verschillende huishoudelijke apparaten op te geven.

hoe je een appartement gezellig maakt

Om uw keuken te versieren, is het de moeite waard om dergelijke decorelementen te kopen zoals:

 • geschilderde planken;
 • dummies van fruit;
 • magneten voor de koelkast;
 • foto's met een foto van voedsel;
 • kanten servetten.

Als je geen extra geld hebt om te kopen, kun je de elementen zelf maken. Bij het versieren van de keuken is het het beste om verzadigde kleuren te gebruiken.

hoe je een appartement gezellig maakt

Ideaal voor:

 • geel;
 • lichtgroen;
 • purple;
 • roze;
 • oranje.

hoe je een appartement gezellig maakt

Elke kamer in het huis heeft een zorgzame hand nodig en een blijk van liefde voor je huis. Daarom ijverig versieren, naaien, door de mens gemaakte meesterwerken maken of kant-en-klare kleinigheden maken. Je huis, dit is een van de manifestaties van karakter, smaak en houding tegenover geliefden.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

72 + = 81