7 možnosti za dekoriranje in dekoriranje zaves z lastnimi rokami

7 možnosti za dekoriranje in dekoriranje zaves z lastnimi rokami

Dekor zaves je odvisen od sloga dekoracije prostora. Minimalizem pohištva in trdne ozadje ne združujejo z zavesami v rožo, in Provence in državo - z zavesami.

Oblikovanje zaves v spalnici

Za baročno spalnico je bila uporabljena teksturna ozadja z robovi, rebri in okraski. Dodajte podobo strogih in trajnih zaves. Za njihovo okrasitev z dodatnimi elementi ni vredno. S sobo v sodobnem slogu bo usklajena stroga zavesa.

posteljo in mizo

Pop Art

Slog pope umetnosti prikazuje notranjost vulgarnega stoletja Anglije. Isto načelo je postavljeno v osnovi dekor za zavese. V takšni sobi bodo videti dobro platno organza ali kombinirana različica, ki združuje trakove iz gostega tkanine 2-3 barve. Podobne dekoracije se lahko uporabljajo v blazinah in posteljnini.

modra zofa in fotelj

Art Deco

Elegantna eklekticizem združuje drage elemente iz naravnih materialov. Dekorske zavese v taki spalnici se odlikujejo po prevladu naravnost, abstraktne kompozicije. Zavese morajo biti izdelane iz plemenitih materialov zlate rjave ali slonovine. Ponovitev vzorca v drugih elementih dekorja se spodbuja.

miza in fotelj

High-tech

Zavese za takšno spalnico morajo biti pravokotne v nevtralnem barvnem razponu hladnih barv: srebra, modre ali bele barve. Tkanina mora biti brez slike ali z laconskim tiskom.

cvetna vaza

Minimalizem

V sobi, urejeni v minimalističnem slogu, okenske zavese ne smejo pritegniti pozornosti. Lahke tkanine z mehko barvno paleto s kontrastnimi točkami sivega ali belega so dobrodošle. Ustvarjajo jih s pomočjo dekorativnih elementov.

vaza na mizi

Okrasimo zavese

Za dekor zavese lahko uporabite kakršne koli improvizirane materiale: ščetke, vrvice, obrob, pletenice, volna, perilo, brokat. Vse vrste oblog konvencionalno razdelimo v dve kategoriji: posneto in šivano. Prvi je značilen gladek rob, drugi pa dekorativni, ki je posebej izpostavljen showu. Podrobneje razmislimo o tem, kako se dekor zavese izvaja z lastnimi rokami.

Trakovi in ​​loki

Za okraševanje spalnice zavese, lahko uporabite trakovi in ​​loki. Uporaba velikih predmetov na strojih oknih ni nujna. Bolje je kombinirati etnične kvalitete s praktičnostjo. Obrežite zaveso s trakom ali naredite veličasten lok. Za prvo različico končne uporabe uporabljamo isti material, iz katerega izdelujemo zavese, in za druge - bujne trakove.

trakovi na zavese

Poberi se

Dviganje spalnic zavese bo udobje v notranjosti. Za njegovo zasnovo lahko uporabite sponke, kavlje in držala. Dekorske zavese s svojimi rokami v vrtcu lahko okrasite z mehkimi igračami.

preproga na tleh

Lahko kupite posnetek v trgovini na magnetih. Okrasite ga z domačimi rožami. Nepotrebni nakit, kroglice ali gumbi.

lovljenje zaves

Pletenina, vrvica ali obrobje s čopičem bo dobro videti kot pickup.

nabiranje s čopičem

Pleteni, pleteni, tkani elementi so lahko okrašeni s broškami in obeski ter se uporabljajo tudi za dvigovanje zaves.

lovljenje zaves

Gimp

Sestavljena viskoza in obrobje vsebujeta rob. V njej lahko šivate šivalo katerekoli dolžine in tako okrasite ščetinec.

dekor zavese

Lambrequins

Ti okrasni elementi se uporabljajo za okrasitev spalnice, ohranjene v kateremkoli slogu. Potrebno je samo, da vzamete material v obliki izdelka.

luči na zavesah

Braid

Ta vrsta dekoracije je bila zelo priljubljena v zadnjem stoletju. Danes daje prostor vzdušju antike. Dekoriranje spalnice zavese s ščetkami in pompom lahko dopolnjuje kateri koli slog.

okrasne ščetke na zavese

Bend z robovi vzdolž robov bo poudaril barvo zaves. Za dekor lahko uporabite enako tkanino kot za zavese ali pa kupite harmonično ali kontrastno pletenje. Nekateri izdelki že vsebujejo okrašeno sprednjo stran. Preprosto se šivajo po zavesah. Zigzagova pletenica je videti razigrana. Od njene šarnirje za zavese.

beli naslanjači in blazine

Kord, čipke in ščitniki

Izrivna vrvica je izdelana iz prepletene preje z ali brez robov. Barva in premer izdelka sta lahko drugačna. Kabel z robom je okrašen z robom zavese, in brez njega - se uporabljajo za pobiranje in garters.

vrv na zavese

Rant- to je žica z robom, obrezano s krpo. Uporablja se tudi kot vijačni kabel. Če ga želite ponovno ustvariti, preprosto prenesite kabel v kulsko.

Čipke, ki so prišli do roba ali se uporabljajo kot pick-up, daje romantičnim najpreprostejšim zavesam.

stol in preproga

Drugi elementi dekor

Možnosti za okrasitev oken zavese s improviziranimi orodji so lahko zelo raznolike.

  • Rob roba slepa lahko obrišete z usnjem in mu z njim zležeš zanko. Ali pa uporabite usnjene pokrove, da jih prevzamete.
  • Kroglice in perje se lahko uporabljajo za dekoracijo kot dekorativni elementi kot zavese. Vtisi so lahko drugačni: od smešnega do elegantnega.
  • Ščetke lahko poudarijo lepoto gumbov ali pick-upov. Lahko jih uporabite tudi za ustvarjanje osnovnega naglaska pri končni obdelavi.
  • Jabot - te gube, ki v obliki spominjajo na moško kravato. V vsaki sobi bodo ustvarili prefinjeno zasnovo oken.

Tipičen zaključek

Enobarvne zavese v spalnici lahko okrasijo s črtasto ali klobučo krpo. Na vsaki strani je treba obračati trakove krpe. Dodajte gube in dvignite rob zavese. To pomeni, da morate izbrati material, daljši od glavnih zaves.

črni fotelj

Za gosto tkanino je primeren lahki prosojni šifon ali organza s podobno ali kontrastno barvo. Tkanino morate obrezati okoli robov, jo pritrditi na navoj in pritrditi zavese na spodnji rob. Druga varianta gostega dekorativnega blaga je zgornja ali spodnja očesna očala s vrvico ali trakom.

svetlobne zavese

Organza zavese se lahko okrasijo z ročno izdelanimi rožami iz istega ali kontrastnega materiala. Kratke zavese se lahko posodabljajo z enako krpo različnih barv. Da bi to naredili, je treba iz nove tkanine iztisniti pravokotni element z zankami. Glavna zavesa se bo zataknila na to.

dekor v obliki cvetja

Najlažji način dekoriranja platna z podšvatami s pomočjo kroglic ali svilenega šala.

Nova zavesa

Za spremembo videza spalnice ni nujno, da kupite novo zaveso. Lahko enostavno okrasite z izvirno pot stare zavese.

miza in stoli

To zahteva leseno palico, ribiško črto in kroglice. Bar mora biti meter širši od okna. Pred tem je treba naslikati z zlato barvo. Na njem morate vrtati luknje vsakih nekaj centimetrov in na hrbtni strani pritrditi zank. Nato naredite oznako nad oknom. Novi ročni voziček bo pritrjen na samolepilne vijake. V vsaki luknji na palici je pritrjena ribolovna črta, na kateri so žareče žice in nastanejo vozli. Vsi kosi linije morajo biti enaki ali nesimetrični. Ustvarjeno žarilno nitko se lahko uporablja samostojno ali dopolni z enobarvnim tilom.

Dekoracije (lambrequins) za zavese z lastnimi rokami (2 videa)

Različne dekor ideje za zavese (41 pics)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 2