Decoupage slik iz razglednic in plenic (postopni postopek)

Decoupage slik iz razglednic in plenic (postopni postopek)

Če želite notranji prefinjenosti, poraba denarja ni potrebna, lahko sami naredite decoupage slike. In ker boste v celoti odvzeli sliko s svojimi rokami, boste dobili lastno ploščo, ki bo postala ne le predmet notranjosti, ampak tudi prijeten dar svojim sorodnikom.

Izvor

Vzroki dekupeja so pripeljali do srednjega veka. V 15. stoletju so v Nemčiji okrasili pohištvo, nato pa površino prekrivali več slojev laka. S pomočjo te aplikacije so oblikovalci pohištva posnemali drage lastnosti in jih prodali po visoki ceni, takšni izdelki so še danes dragi.

decoupage pohištva

O materialih

Osnova za decoupage je lahko leseni ali keramični, kovinski ali stekleni, tkaninski ali plastični predmeti. Na primer, s svojimi rokami lahko okrasite fotografski okvir, slike, pladenj, vazo itd. Pomemben pogoj je gladka površina izhodnega materiala.

gredice za decoupage

Potrošni materiali so:

  • Profesionalno lepilo morda je potrebno le pri delu s termo-pištolo. V drugih primerih lahko uporabite običajno PVA.
  • Barve so najbolje izbrati akril. Ne dišijo, hitro sušijo, ne dajejo žamelosti in se enostavno popravijo v "vlažnem" stanju.
  • Pri tej tehniki je zaželeno uporabljati dekontaminacijski laki (mat ali semigloss), ki ščitijo sliko pred mehanskimi vplivi.
  • Barvni papir, kamni in okrasi krasijo platno.
  • Posojila slik lahko neposredno iz papirnatih prtičkov, albumov iz knjig, revij, razglednic.

Vzorec dekadiranja s prtiči

S to tehniko lahko delate na dva načina. Prvi - Na zgornji sloj prtljage nanesti na pripravljeno platno in ga pokrijte z mešanico lepila in vode. Ta metoda zahteva natančnost in ni primerna za začetnike. Zato je bolje delovati po poenostavljeni tehniki.

decoupage slike

Priprava

Preden začnete, morate pripraviti okvir ali umetno, da bo star. Z foto okvirja lahko naredite decoupage z lastnimi rokami ali naročite osnovo v kateri koli delavnici. Akrilno plast moramo prevlečiti s površino okvirja, počakati, dokler se ne posuši in nanese lak za crakcijo. Ko se absorbira, je potrebno dati barvo zlate sence.

umetno uokvirjen okvir

Ustvarjanje fundacije

Naslednja faza - Izdelava platna iz lahkih tkanin. V končnem izdelku bo prtiček prozoren, na temnem ozadju pa bo slika utišana. Material je treba rezati v obliki okvira, to je plastično steklo in z obrobo en centimeter na vsaki strani za rezanje tkanine. Nastali pravokotnik je treba lepljivati ​​na steklu. V tem primeru je lepilo treba nanesti na tkanino in plastiko. Platno je treba prekriti z več plasti akrilnega praška in pustiti, da se posuši.

aplikacija lepila

Pomembno! Vsako površino, razen lesa pred začetkom dela, je treba očistiti ročno, to je, utrjeno s acetonom, alkoholom ali detergentom za pomivanje posode.

Prenos slik

Za začetek morate prtiček pritrditi na tkanino in izrezati sliko ob konturah okvira. Potem je treba izrezano sliko položiti s sprednjo stranjo na datoteko in nanesti plosko krtačo lepilo, razredčeno z vodo. Ko je mokra, se bo prtiček začel raztegniti. Zato, Krtača se premika iz sredine risbe do robov. Na tej stopnji je zelo pomembno, da izravnate sliko iz "gube". Šele potem lahko datoteko priložite sliki na platno in previdno odstranite prosojni film.

aplikacija lepila

Robovi prtičkov morajo biti lepo impregnirani z lepilom. Pri tej tehniki je ločitev visečih koncev prtljažnika od robov platna neizogibna. Izrežete lahko le mokre, dobro impregnirane konce, sicer lahko poškodujete sliko.

Ko se lepilo izsuši, je treba posamezne elemente slike popolnoma označi ali celotno sliko z akrilnimi barvami. Končna faza - pokrijte platno z lakom za decoupage in vstavite platno s sliko v okvirju.

poravnava slike

Decoupage slike iz razglednice

S to tehniko lahko v samo nekaj minutah ustvarite 3D sliko z lastnimi rokami.

To bo zahtevalo:

  • manikura in škarje za papir;
  • beli dvostranski skot;
  • gosenica za podlago.

razrez elementov razglednice

Na primer, vzemite dve enaki karti s podobo urbane arhitekture. Na prvem mestu morate izrezati konturo neba in na drugem - doma. Vsak od izrezanih delov je ločen sloj slike. Bliže je, manj podrobnosti je treba. V tem primeru so lonci cvetja.

Konec vseh podrobnosti izreza je treba zamenjati s pomočjo peresnika s čopičem.

končno obdelavo

Na dnu kartona je treba pritrditi trakove traku. Na hrbtni strani vsakega rezanega kosa morate pritrditi tudi kvadratni trak.

Potem je treba celotno sliko prilepiti na kartonu in na vrhu - izrezati podrobnosti. Zadnji korak je, da to plastično "torto" postavite v okvir s steklom.

končano slikarstvo

Decoupage razglednice iz prtičkov

Domače razglednica je lahko odličen dar za ljubljene. V samo nekaj minutah je izdelana z lastnimi rokami za tehniko decoupage z lepilom, kartonom, prtičkom in škarjami.

PVA lepilo

Lepenka je bolje izbrati tesno in barvo. Na končnem izdelku bo prtiček prozoren. Za to ni treba barvati slike z barvami, bolje je uporabiti barvno podlago.

razsoljevanje prtiček

V tem primeru upoštevajte bolj izpopolnjeno tehniko decoupage, to je, če nanese lepilo neposredno na prtiček. Ker platna ni velika po velikosti, bodo lahko tudi novice sposobne obvladovati to nalogo.

decoupage razglednice

V prvi fazi morate ločiti zgornji sloj prtiča in izrezati sliko želene velikosti. Nato z lepilom morate nežno zdrsniti kos prtiček s sprednje strani, tako da se lepi na kartonu. Po risbi se posuši, lahko narišete konturo slike z akrilno barvo kontrastne barve.

Foamiran in decoupage plošča (2 videa)

Različice slik decoupage (47 fotografij)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 3 =