Decoupage stolice – pravilna tehnika izvajanja

Decoupage stolice – pravilna tehnika izvajanja

Beseda "decoupage" že dolgo slišijo vsi. Notranji predmeti, oblikovani v tej tehniki, so na voljo kjerkoli. Mnogi ne morejo le videti, temveč tudi uporabljati takšne, ne da bi se celo zavedali prave narave njihovega videza. V prevodu iz francoščine decoupage pomeni "cut". Bistvo tehnike je prilepiti vzorce iz prtičkov in listov papirja na površino predmetov, ki so naknadno premazani z lakom. Sama po sebi je tehnika preprosta in poceni. Zato je tako dolgo tako priljubljeno.

Decoupage stolov je lahko spremeniti staro stvar v novo, dekoupage mize oživiti žalostno notranjost, in oblikovanje majhnih predmetov bo dizajn edinstven in skrivnosten.

decoupage blatu

Da bi bolje razumeli tehniko decoupage, si oglejte mojstrski razred v oblikovanju, preberite nasvete izkušenih mojstrov. Potem bodo vaši prvi poskusi točno kronani z uspehom, vaše nadaljnje delo pa ne bo slabše od izdelkov strokovnjakov. In sami lahko daste svoj mojster. Za decoupage stvari se lahko uporabijo ne samo risbe papirja, ampak tudi tkanine, vezalke, ozadje. Za začetnike so primerne običajne prtičke - z njimi je lažje. In ko se tehniko decoupage testira in osvoji, lahko začnete eksperimentirati, ustvarjate nenavaden in rafiniran dekor s svojimi rokami.

Tehnična dekoupaža se lahko uporablja na različnih površinah: devere, plastike, kovine, stekla, tkanine, keramike.

decoupage blatu

Izbira tehnike za ločevanje blata

Tehnična dekupaža ima stoletne korenine. Skozi leta so ljudje prišli do nekaj novega, dodali svoj okus. Tako se je oblikovalo več vrst okrasnih blazin in drugih predmetov z risbami.

decoupage blatu

Preden začnete decoupage z lastnimi rokami, morate preučiti vsako vrsto in izbrati najbolj priročno:

 • klasično lepilo je običajno risanje vzorca na kateri koli površini, odpiranje z lakom in brušenje. Tu lahko dodate barve po volji, ustvarite izbokline in nepravilnosti ali umetno starate sliko;
 • tehnika nasprotno pomeni lepljenje stolov s sliko na hrbtni strani. Ta tehnika bo primerna samo, če je blato izdelano iz stekla ali steklenih vložkov;
 • umetniška tehnika decoupage je kombinacija ločeno izrezanih risb in barv ozadij v eno holistično, harmonično sliko. Zahteva umetniške spretnosti in dobro domišljijo;
 • Deco-patch, tehnika, ki se pogosto uporablja pri decoupage, je v gosto pokrivanju površine blata z majhnimi lističi, ki lahko posnemajo krpo, krzno ali druge materiale;
 • volumetrična tehnika na sedežu blata je neustrezna, vendar pa lahko noge okrasijo reliefne strukture po želji. Če želite izvedeti, kako to narediti, si oglejte podroben glavni razred.

decoupage blatu

Postopek priprave blata za decoupage

Ni takšne hiše, kjer ne bi bilo starega, a ljubljenega blata blata. In ga vrzite, ampak v novo notranjost ne ustreza. Izhod iz enega - morate radikalno spremeniti svoj videz, glede na oblikovne značilnosti prostora. To ni težko storiti, če se naučite osnov tehnike dekupiranja.

decoupage blatu

Po ogledu glavnega razreda lahko varno spustite v posel, vendar se morate vnaprej vnaprej:

 • blato, po možnosti v demontirani obliki, za udobno dekoriranje z lastnimi rokami;
 • hitro suśenje bele akrilne barve;
 • primer;
 • lepilo PVA;
 • različne velikosti s ščetkami in gobo;
 • brusni papir;
 • prtički s podobo, ki jo želite;
 • lak;
 • po želji.

decoupage blatu

Učinek craquelure izgleda kot razpoke v slojih barve, lahko ga uporabimo na katerem koli materialu. Ne poskusite ga prvič preizkusiti, to ni tako enostavno. V tej zadevi vam bo pomagal mojstrski razred.

decoupage blatu

Korak po korakih ločevanja blata

Ko najdete želeno blato in pripravite vsa potrebna orodja, lahko začnete delati. Preverite, ali je površina blata okrašena, če je gladka, nato pa preskočite prvi odstavek.

decoupage blatu

Torej:

 • Temeljito polirjati površino blata z velikim brusnim papirjem in plitkim lakom na vrhu. Če imate mlinček, ga lahko uporabite. Učiteljica vas bo naučila, kako jo uporabljati. Po tem prekrij substrat z enim nanosom praška, pustite, da se posuši.
 • Naslednja faza je slikanje. Uporabite ščetke ali gobo. Bela barva je bolje uporabiti v več plasteh, da bi se izognili lumenom.
 • Ko se barva posuši, jo lahko lepite vzorec. Izberite prtiček je boljši v velikosti stolov, vendar lahko izrežete iz njega in posamezne dele in po želji namestite.
 • Prtiček je treba razdeliti na plasti in uporabiti za ločevanje blata samo zgornji sloj z najbolj natančnim vzorcem.
 • Tekoče lepilo PVA lepo pokriva celotno površino slike. Tukaj lahko uporabite tudi gobico, ki enakomerno porazdeli lepilo, in se znebite mehurčkov pod sliko.
 • Ko je lepilo popolnoma suho, lahko blato prekrijete z lakom. Za zanesljivost pritrditve uporabite več slojev.
 • Torej je vaša prva decoupage blatu pripravljena.

decoupage blatu

Celoten proces traja veliko časa, vendar ni preveč časa. Običajno prve izkušnje navdihujejo ljudi, da svoje predmete obdelujejo z lastnimi rokami. Iz lastnih izkušenj se lahko naučite različnih tehnik dekupiranja. Glavni razred najpogostejšega blata se lahko odpre v sposobnostih, za katere sploh niste vedeli. S svojimi rokami lahko ustvarite hobi, ki bo zabavno.

Videogalerija

Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 2 =