Decoupage using photos (MK s fotografijami)

Decoupage using photos (MK s fotografijami)

Ta tehnika dekoriranja različnih predmetov, kot je decoupage, je nedavno pridobila priljubljenost med iglami, je ponosna na njeno preprostost in edinstven rezultat. Uporaba fotografij, izpisov ali izrezkov iz revij, ročno izdelane ljubitelje, zato dobijo nenavadne, udobne kulise za dom, pa tudi darila, igrače in predmete za vsakdanje življenje.

Dekorater fotografije v tehniki decoupage

Zdaj bomo za vas držali majhen mojster na fotografijah za decoupage. Na zalogi so privlačne slike, krtače, lepilo in predmete, ki jih želite okrasiti.

Master razred pri ločevanju plošč s fotografijami

Tablica okrašena s tehniko decoupage s pomočjo fotografij lahko služi kot prijeten, družinski spomin, lepo dekoracijo kuhinje ali jedilnice, element toplote doma v bočni ali bifeji, če jo naredite iz skupne družinske fotografije.

Plate v tehniki decoupage

Če želite narediti decoupage plošče, boste potrebovali:

 • prozorna posoda;
 • fotografije;
 • lepilo in ščetke;
 • akrilni lak.

Potrebovali boste tudi škarje, malo bombažno volno ali gazo, predelavo alkohola in drugih potaknjencev iz revij, troslojnih prtičkov za dekoriranje glavnih fotografij. Preden začnete, razmislite o tem, kako bi radi postavili slike na ploščo, na primer, kakšno sliko naj bo v sredini, kakšno obliko in velikost.

Kaj potrebujete za decoupage1. Pripravite ploščo za dekoracijo. Vzemite malo bombažne volne, dobro obrišite površino, poskrbite, da na plošči ne bo nobene bombažne volne ali gaze. Površina posode mora biti popolnoma pregledna. Ocenite velikost fotografije ali slike in jo nato prekrijte.

Priprava jedi za decoupage

2. Za začetek dajanja fotografij, ki jih potrebujete, od tistih, ki bi morali biti v ospredju. Oborožene s čopičem in lepilom za decoupage, so se fotografije enakomerno razširile na vseh straneh. Delo s ploščo, ki jo imamo od spodaj, zato ga zavrtite, lepite z lepilom mesto, na katerem bo fotografija postavljena.

Decoupage plošče s fotografijo

3. S fotografijo, ki je obrnjena proti kozarcu plošče, jo ponovno lepite z lepilom, razpršite mehurčke pod papirjem. Na ta način postavite nove predmete na ploščo v skladu s svojim načrtom. Bodite previdni, odstranite zračne mehurčke iz pod slike. Za udobje lahko uporabite gobo.

Decoupage master cymbals razred

Poskusite, da ne boste zapustili vrzeli na plošči, razen če boste popravili vse slike z akrilno barvo ali velikim listom papirja. Decoupage plošče morajo biti tesne.

4. Potem, ko položite vse slike, dobro lepite celotno spodnjo stran plošče in nato pustite, da se posuši. Ko se posoda posuši, je potrebno robove obdelati, odstranjujoč se štrlečih kosov papirja. To lahko naredite s škarjami ali datoteko za nohte (ta bo natančno odstranila vse nepravilnosti vzdolž robov). Pokrij par plasti akrilnega laku s pripravljeno ploščo.

Decoupage plošče

Pripravljena dekoracija je lahko postavljena na steno, nagnjena ali postavljena na vidno mesto. Lahko ustvarite celo vrsto plošč z dekoupage iz fotografij vašega doma - odlično dekoracijo za hišo.

Upoštevajte, da posoda ne morete sprati pod vodo, zato uporabite alkohol za čiščenje izdelka.

Decoupage plošče

Na videu: master razred za decoupage plošče s fotografijo

Master razred na decoupage na steklenicah

Decoupaža s fotografijami na steklu ni tako težavna, lahko vam na steklenih steklenicah ponudimo še en mojster razreda za decoupage. Delanje steklenic za dekoupiranje s prtičkom je veliko lažje od običajne fotografije, vendar je resnično resnično.

Decoupage steklenice

Za dekupacijo na steklenički pripravite naslednje materiale za delo:

 • pravzaprav, samo steklenica;
 • lepilo PVA;
 • ravne ščetke;
 • gobica;
 • akrilne barve in laki;
 • fotografija.
Decoupage steklenice
Potrebni materiali za decoupage

1. Poiščite svoj album fotografij ali poiščite in natisnite fotografijo iz interneta na foto papirju. Fotografija bo glavni element v dekorju. Odstranite substrat, to lahko storite z alkoholom. Po izbiri barve akrilne barve (najbolje je izbrati senco, ki prevladuje v izbrani sliki, tako da je bila fotografija enaka kot barva baze). Uporabite gobo za pokritje steklenice z izbrano barvo. Naj se izsuši.

Decoupage steklenice
Steklenico obarvite z barvo

2. Naslednji korak bo delo s fotografijo. Izrežite sliko in jo položite v vodo 7 do 10 minut, tako da je papir malo natočen. Če fotografirate, pazljivo odstranite spodnji sloj papirja. Slika bi morala biti veliko tanjša, zdaj jo je mogoče preprosto postaviti na podlago. Če želite fotografijo pritrditi na stekleno steklenico, prekrito z akrilno barvo, uporabite ločilno lepilo ali PVA, razredčeno z vodo.

Decoupage steklenice
Izrežite sliko
Decoupage steklenice
Prilepite sliko steklenici

3. S gobo, na katero ste nanosili barvo, obdelajte robove slike s kapljico barve in združite fotografijo z glavno barvo steklenice. Ko se izdelek popolnoma posuši, ga pokrijte s plastjo laka, zaradi česar steklenička ne bo zastrašujoča.

Decoupage steklenice
Pokrivamo steklenico z lakom

4. Okrasite izdelek lahko okrasne, kroglice ali kroglice, bleščice ali tie traku na vratu. V tem primeru je slika okrašena z lakom s bleščicami.

Decoupage steklenice
Zaključna kap - okrasitev steklenice

Vintage kovček z uporabo decoupage tehnika

Če so rezultati prejšnjih dveh mojstrskih razredov lahko samo kot okraski, potem je ta lesen spomin lahko uporaben v vsakdanjem življenju. Imaš staro leseno škatlo? Decoupage bo vanj vdihnilo novo življenje. Zdaj vam bomo povedali, kako narediti decoupage na drevesu.

Decoupage lesene škatle s pomočjo fotografije

Poskusimo narediti privlačen, letnik starih fotografij, ker ga boste potrebovali:

 • Vintage slike in stare fotografije;
 • nekaj vode;
 • vladar in pisarniški nož;
 • lepilo in ščetke;
 • akrilni lak, akrilna barva in temeljni premaz.

1. Pripravite več fotografij vnaprej. Izrežite jih na velikost škatle in namakate, slika naj bo zelo enostavna za rezanje iz papirja. Škatla pripravite in nato barvite z akrilnimi pastelnimi barvami.

Decoupage

2. Uporabite dober sloj PVA na pokrovu in položite sliko. Podložite papirno podlago, da pod njim ni zračnih mehurčkov. Pustite škatlo, da se posuši, najbolje je, da ga postavite pod stiskalnico. Sliko se lahko zmeša z navadnim krpo. Toda to morate storiti čim bolj previdno, da ne bi izbrisali slike.

Skrinjice za dekoupiranje
Uporabite lepilo in lepite sliko

3. Na straneh škatle preprosto uporabite slike, to so lahko vintage slike cvetja. Takšne slike ponavadi prevladujejo na servetih iz supermarketa. Krstilnico lahko okrasite z loki, bleščicami ali kroglami.

Skrinjice za dekoupiranje
Slikamo na straneh in prekrivamo škatlo z lakom
Skrinjice za dekoupiranje
Okrasimo krst

Dejanska dekoracija je tudi tehnika craquelure, ki vam omogoča, da ustvarite učinek drgnjenja in antike. Kot lahko vidite, je tehnika decoupage zelo preprosta, vendar je sposobna dati neobičajen okus predmete ali popolnoma spremeniti svoj videz.

Kako narediti skrinjice za dekoupiranje (2 videa)

Ideje za dekoupage fotografije (35 fotografij)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

81 − 78 =