Domaći ukras cockleshells: 3 super ideja

Domaći ukras cockleshells: 3 super ideja

Odmor u ljeto na obalama na moru nužno je doveo suvenire u sjećanje na prekrasne vruće dane. Postoji mnogo načina da ih koristite kod kuće. Postoje mnoge mogućnosti kako koristiti školjke u ulozi nakita. Svakom sobu možete prirediti vlastitim rukama i, uz zanimljive ideje, stvoriti lijep dekor ukrasnih školjaka.

Briga o školjkama

Ako u kući postoji mnogo morskih školjaka, bez odgovarajuće brige, brzo će se početi zatamnjivati. Najgore od svega je miris koji se pojavljuje u tom procesu. Kako bi produžili život ovog suvenira, morate slijediti korak-po-korak upute.

ukrasne slova

Započnite brigu o suvenilu od zamrzavanja samog proizvoda. Sakupite školjke u vrećicu i zatvorite je, a zatim ih stavite u zamrzivač na neodređeno vrijeme. Kada možete prakticirati školjke, odmrzite ih. Nemojte otvarati paket odmah, inače ćete osjetiti neugodan miris morskih neugodnih školjaka. To će se vrlo brzo širiti po sobi i neće se lako pobjeći. Obrišite usta i nos s vunenim dijelom od gaze, stavite rukavice i pričvrstite unutrašnjost školjke s pincetom i nožem.

školjke

Stavite školjke vodom i kuhajte 15 minuta. Ispustite vodu i poslije potpuno hlađenja, nježno, s pincetom izvadite unutarnji sadržaj. Postavite umivaonike pod tekućom vodom. Tada će biti potpuno pročišćeni.

ukrasni lonac

Sljedeća faza izbjeljuje. Pripremite staklenu posudu, prekrijte školjke i napunite ih nekom vrstom izbjeljivača. U tom stanju, trebate ga ostaviti sami za nekoliko sati. Zatim ih treba isprati, osušiti i masirati biljnim uljem, a zatim prekriti blijedim lakom.

SAVJET! Pri sušenju školjaka nemojte se uključiti u sunčanje. Ako držite školjke pod otvorenim suncem, one će se raspasti.

ukrašena bočica

Stavke koje treba ukrašavati

Ukrašavanje vlastitim rukama je vrlo uzbudljivo i korisno. Možete dati oduševljenje fantasyju i stvoriti nešto novo, jedinstveno svojim rukama. Ova varijanta transformacije prostora bit će vrlo ekonomična.

ukrasnih materijala

Novi život u unutrašnjosti kuće na taj način možete dati predmete različitih veličina:

 • ogledala;
 • stolovi za kavu;
 • Svjetiljke ili noćne svjetiljke;
 • ladica za škrinje;
 • lijeske za nakit;
 • okviri za fotografije.

Odličan dodatak glavnom materijalu poslužit će i za razne vrste odjeće sličnih tema. To mogu biti morski konji, koralji, zvijezde, šljunak i mnoge druge male stvari. Bit će u vašoj kući.

ukras školjaka

SAVJET! Nemojte pretjerivati ​​u dizajnu soba s školjkama. Trebao bi ostati lagan i lagan.

Ako snažno opterete prostor s sličnim dekorom, onda će izgledati vrlo glupo i ružno. Imajte na umu da je ova prirodna komponenta odličan alat ne samo kod stvaranja morske slike vlastitim rukama u kući. On će moći učiniti najneugodniju unutrašnjost mekšom i zanimljivijom. Takav je rezultat moguć samo ako je materijal ispravno odabran.

ukras školjaka

Prva ideja: ogledala iz školjaka

Prva stvar koju mnoge djevojke misle o korištenju prirodne komponente za uređenje kuće s školjkama jest okvir za fotografije ili okvir za zrcala. Ovi proizvodi posebno su traženi među ženama.

zrcalo i obloge

Za izradu lijepog zrcala s vlastitim rukama, trebat će vam:

 • ogledalo (u okviru);
 • termo ljepilo (može se koristiti u izvođenju rada s transparentnim ljepilom "Moment");
 • školjke;
 • perle, biseri, šljunak s rijeke i druge ukrase za ukrašavanje (mogu se naći kod kuće);
 • lak (bezbojno);
 • pincete.

Sam proces ukrašavanja ogledala vlastitim rukama je vrlo zabavan, ali mukotrpni.

Morate staviti ogledalo na stol. Pokrijte ga krpom ili papirom kako ne biste pokvarili ljepilom ili ogrebotinama. Zatim zagrijte ljepilo. Na unutarnjem rubu zalijepite male ljuske.

ukrašena ogledala

Savjet! Da su bolje pričvršćene, potrebno je uliti ljepilo na njih.

Nakon što je kontura spremna, počnite ljepiti velike ljuske. Ne zaboravite na njihov organski položaj u odnosu na svaki drugi. Zatim su praznine između školjaka ispunjene ukrasnim zrncima, šljunakima, biserima itd. Nakon što je zrcalni okvir potpuno prekriven školjkama, ostavite dobiveni proizvod. Treba dobro sušiti. Obično je potrebno oko jednog dana. Posljednja faza je pokriti ogledalo školjkama s blijedim lakom.

ukrašena ogledala

Ideja 2: okvir za fotografije

Moderan okvir za fotografije može učiniti svaku sliku jedinstvenom. To će dodati određeni šarm.

Jednostavno je napraviti jedinstveni okvir. To će zahtijevati:

 • ljepila;
 • školjke;
 • rhinestones;
 • šljokice;
 • šljunčana;
 • bisera.

foto okvir

Kada su sve komponente spremne za rad, možete nastaviti sam proces. Uzmi drveni okvir. Označite na njemu mjesto školjaka i drugih ukrasnih sitnica. Zatim pomoću ljepila prevesti ideju u stvarnost.

3. ideja: svijećnjak

Jedan od najzanimljivijih i neobičnijih ukrasa koje je napravio sam je školjke kao svijećnjak. Da bi kuća imala tako zanimljivu stvar, potrebna vam je velika školjka, šupljina i vosak.

svijećnjak od školjaka

Proces pripreme takvog romantičnog atributa ne zahtjeva puno vremena i truda. Potrebno je odabrati najveću ljusku. Trebao bi biti udoban i stabilan. Kako bi se u njemu učvrstilo otvore, sipajte je voskom, a zatim pustite da se ohladi.

svijećnjak od školjaka

zaključak

Dekoracija školjaka izvrsna je prilika da se dokazate. Lijepo je to učiniti sami, sanjati, potrošiti korisno i zadovoljno vrijeme.

Uređivanje ploče i boce vlastitim rukama (2 videozapisa)

Varijacije dekorova iz morskih školjaka (43 slike)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

38 − 35 =