Vrste šablon in njihova uporaba za notranjo dekoracijo

Šablone za dekoracijo, vzorci, ročno izdelani in pripravljeni za uporabo postavitve, vedno uporabne za oblikovanje stene, tla, strop v prostoru ali za manjše predmete. Šabloni se pogosto uporabljajo za dekoriranje površin. Pri želji in spretnosti s pomočjo šablone je mogoče izdelati volumetrične risbe metuljev, mačk ali cvetov. Tudi barvni vtis bo pomagal okrasiti stene v kuhinji, v kopalnici, v spalnici, v vrtcu in v kateri koli drugi sobi.

šablone za dekorske predloge

Vrste šablon

Običajno so veliko bolj zanimivi vzorci vzorcev za stene, ki so jih sami izumili, ker ustrezajo vašim potrebam. Ali je jata ptic, roj metuljev ali smešne živali za otroško sobo, bodo postali junaki družinskega življenja. Z nakupom pripravljene šablone za dekoriranje sobe ali kozmetične posodobitve v notranja zasnova morate razumeti, kako dolgo ali kolikokrat, bo dovolj dela, da se omogoči priložnost, da okrasite hišo glede na njegovo zasnovo.

Matrice so razdeljene na več vrst:

  •  Filmska šablona na osnovi lepila. To je tanek film, na katerem je lepilna sestava na eni strani. To je enkratna možnost, čeprav so obrtniki lahko s svojo pomočjo okrasili nekaj metrov stene. Sortiment je velik: več variant metuljev, ptic, mačk, smešnih podob živali in multgeroyev. Obstajajo lepi vzorci za notranjost sobe in po dostopni ceni.
  • Šablon za slikanje iz gostega trde plastike. Najbolj primeren je za prozorno gradivo. Ne glede na velikost, se lahko uporablja za dolgo časa, je pomembno, da se zagotovi pravilno shranjevanje, se prepričajte, da opere barve po zaključku dela. Za nanašanje barvnega vzorca se uporablja šablon za ponovno uporabo. S svojo pomočjo izdelujejo obsežne risbe ptic ali metuljev. Da bi dobili vtis se uporablja kit, ki bo pomagal okrasiti notranjost kuhinje, vrtca ali drugih prostorov.
  • Matrice lastne proizvodnje. Izdelani so iz ničesar, vendar je bolj priporočljiv papir, karton ali plastika. Ti materiali so primerni za pridobitev prakse rezanja in uporabe orodij. Z lastnim testiranjem na podlagi šablone lahko pogosto najdete nepričakovane rešitve za notranjost. Poleg tega vam bo samo praksa pomagala učiti sposobnosti vlečenja, razumeti vse nianse uporabe noža za rezanje. In tudi, da bi razumeli, iz česa je bolj praktično izdelati predloge, kakšni vzorec vzorcev je boljši, da ustvarite svojo podobo. Če želite narediti svojo veliko ali majhno šablono ni težko, naredite prve vzorce papirja. Toda preden začnete poslovati, naredite predloge, tako da je brisanje šablona hitro.

šablone za dekorske predloge
okraski

šablone za dekorske predloge

Če se uporabljajo šablone

Vsakdo lahko postane umetnik, čeprav so risarske spretnosti omejene na zmožnost črpanja smeh. Potrebno je narediti nekaj žigov, šablon in spraviti v posel, še posebej, ker je v slikarstvu že prisoten tok, kjer napišejo platna s pomočjo žigosanja.

šablone za dekorske predloge
Vtisi risb krasijo koridor. Ko naredite oznake na steni in z uporabo šablone, lahko naredite temen okras, kjer so najpogostejši onesnaževanje. Če je splošno stanje koridorja potrebno kozmetično popravilo, vendar ni želje, da bi ponovno prilepili ozadje ali v celoti obarvali stene, bo prišlo tudi do reševanja. Stene, okrašene s podobami metuljev, mačk in ptic, bodo znatno posodabljale prostor.

šablone za dekorske predloge
Za kuhinjo bo umetniška uporaba tiskov postavila nov zvok stenam, pohištvu ali tehnologiji. Dekorativne risbe ali okras na stenah v jedilnem prostoru bodo omogočile obnovitev sten brez dodatnih stroškov. V kuhinji so vsi družinski člani pogosto in zato notranjost hitro postane dolgčas. Pohištvo se zdi dolgočasno, stene so dolgočasne in ploščica je banalna. To so šablone, ki pripomorejo k raznolikosti barvne palete. Vsako sezono lahko spremenite spremstvo za kuhinjo, in če so vse stene položene s keramičnimi ploščicami, lahko spremenite razpoloženje za vsak dopust.

Majhna skrivnost pogostih kuhinjskih posodobitev s pomočjo škrlatne slike je akrilna barvna barva. Z lahkoto se uporablja, se hitro suši, nima vonja in strupenosti, se hitro spere.

šablone za dekorske predloge
Šabloni za kopalnico so primerni za dekoriranje svetlobe. Ampak, da bi dobili stabilno sliko, uporabite vodotesno barvo. Z uporabo barve ene barve se doseže zanimiv učinek, ki daje mat in sijajni površini. Kakšna bo osnova, je odvisna od osebnih želja, vendar kombinacija meglenja in sijaja nudi luksuzne dekorativne značilnosti.

šablone za dekorske predloge

Za stanovanjske prostore

Dnevna soba, spalnica lahko okrasite zaslon vzorec velika velikost. To je veliko bolj harmonično za velike prostore. S pomočjo posamezne šablone lahko postavite na stene ekskluzivnega ornamenta in za to vam ne potrebuje posebne veščine. Plastika z izrezano risbo je pritrjena na steno s pomočjo barvnega traku in po barvnem vtisu se prenese na novo mesto stene. Torej korak za korakom poiščite celoten zid.

Okras, ki se uporablja s šablono, okrasi stene na meji s stropom ali na ploščadi. Ne manj organski okras izgleda v krajih ločitve funkcionalnih con ene sobe.

šablone za dekorske predloge
Če želite uporabiti slike ni vedno potrebno odstraniti ozadje, lahko očistite steno in uporablja zaslon, slikarstvo, in da je oblikovanje rešitev za dekoracijo sten.

šablone za dekorske predloge
Največje polje za aktivnost s šablono v rokah najdete v otroški sobi. Tukaj lahko narišete z risbami! Bodite dovolj potrpljenja, barve in rezerve risb. V vrtcu bodo v popolnosti živele mačke, mačke, ptice, roj metuljev, drevesa in cvetov. Smešni in zabavni likovi risank bodo zabavali na postelji, na hrbtni strani postelje, v omari v otroški sobi. Lahko dobesedno okrasite vse! Seks v vrtcu ni nobena izjema, saj je tako zelo zanimivo za vožnjo avtomobilov na pobarvanoj cesti.

šablone za dekorske predloge
Kako narediti šablono sami lahko najdete na spletu. Za rezanje boste potrebovali poseben nož z več šobami, trdo prozorno folijo iz plastike in predloge, po katerih se bo izrezala šablona. Predloge so lahko izdelane iz papirja, kartona. Vzorec iz predloge se prenese v plastiko z alkoholnim markerjem ali označevalcem, nato pa se razreza na določene črte.

šablone za dekorske predloge

Napake pri barvanju s šabloni

Vedno želite doseči rezultat od prvega, vendar redko, ko deluje. Zato naredite prve teste na papirju. Ko risamo, občutimo tlak čopiča, količino barve. S šabloni je malo drugačna tehnika. Barvo se uporablja bodisi z gobico, če okraski ni velik, ali z valjčkom, če se uporablja velika šablona. Prav tako je treba obvladati tehnične možnosti rezbarenja, prvega ornamentskega ali metuljevega vzorca je treba izdelati iz papirja. Ne bo trajalo dolgo, vendar bo izpolnilo poslanstvo. Shranite svojo priljubljeno predlogo, jo lahko vedno uporabite.

šablone za dekorske predloge


Osnovne napake pri uporabi šablona:

  • Ni fiksirana šablona. Če se to zgodi, bo slika zamegljena.
  • Pušča med nanašanjem barve. Uporabite debelejše barve in ne vzemite preveč hkrati.
  • Ni enotna uporaba barve. Tlak valja ali gobice mora biti stalno v stiskanju.

šablone za dekorske predloge

Z uporabo šablone za dekoriranje vašega doma boste dobili pravo zadovoljstvo s procesom in rezultatom. Kakšne slike se bo pojavil v sobi je vprašanje samo okus. Najbolj priljubljene so različne vrste metuljev, ptic, zabavne podobe risank v notranjosti otroške sobe. Predloge slik najdete na spletu ali si prikažete sami.

Videogalerija

Fotogalerija