Стилен дизайн на спалнята за момичета от всички възрасти: интересни идеи и важни детайли

Стилен дизайн на спалнята за момичета от всички възрасти: интересни идеи и важни детайли

Малките принцеси изискват специално лечение и внимание. Важна роля в това отношение е разположението на стаята. Дизайнът на спалнята за момичето предполага правилната селекция на цветове, мебели и други интериорни елементи, така че детето да се чувства удобно и уютно. Личното пространство играе важна роля в живота на момичето, така че родителите полагат всички усилия да гарантират, че стаята отговаря на всички желания на детето.

Избор на цветове

Изборът на цветови решения и подходящи нюанси се обръща особено внимание. Популярният цвят е розов, но спалнята не трябва да бъде този или само един цвят, всичко зависи от темперамента и предпочитанията на детето.

Дизайн на спалня за момиче

За спалнята на момичето можете да изберете подобни нюанси като алтернатива: праскова, бежово-кайсия, люляк. Жълтият цвят активира умствената дейност и повишава любопитството. Зелените нюанси се успокояват и усещат вълна от мечти. Розовите нюанси се успокояват и тласкат по положителен начин.

Дизайн на спалня за момиче

Дизайнът ще изглежда красиво зелено, синьо, тюркоазено, оранжево и жълто. Снежнобялният тон на стаята с лилави акценти е нежен и практичен.

Дизайн на спалня за момиче

Във видеоклипа: стая за момичета в розов цвят

Позициониране на стаята

Детската спалня трябва да бъде разпределена в спалнята, в складовете, в играта и в работната зона. В съня зона легло трябва да бъдат съобразени с възрастта на детето (фото модели могат да бъдат намерени в Интернет). Е, ако самата момиче ще участва в избора на легло и ще реши какво ще й се случи.

Дизайн на спалня за момиче

В работната зона има маса с удобен стол, където можете да пишете, да рисувате или да правите уроци. Важно е да се грижите, че работното място е удобно и ергономично, а всички необходими аксесоари са на разположение. Сега има доста голям избор от детски маси, оборудвани с масичка с ъглов наклон и възможност за регулиране на височината.

Детските бюра са оборудвани с плъзгащи се рафтове и пиедестал, което помага да се поддържа всичко в ред. Пример за такъв модел е представен на снимката.

Дизайн на спалня за момиче

Кабинетът трябва да бъде много удобен и практичен, съдържа всички бебешки неща, с присъствието на рафтове и закачалки. От ранна възраст учи детето да си поръчва и ви позволява да наблюдавате собствените си неща.

Дизайн на спалня за момиче

В игралната зона бебето прекарва по-голямата част от времето. Ето любимите ви играчки и други елементи на играта, в зависимост от възрастовата категория.

Дизайн на спалня за момиче

Важни подробности

Момичета като симпатични детайли в интериора на стаята. Поради това, в зависимост от вкусовите предпочитания, може да се пълнени играчки, малки декоративни възглавници, стикери за стена, или мебели под формата на фантастични животни, цветя, пеперуди и т.н.

На снимката по-долу е напълно ясно, че пердетата и спалното бельо, избрани за общия стил, също допълват цялостния интериор и го правят по-удобно.

Дизайн на спалня за момиче

Създаване на спалня за новородено

Когато избирате цветове, трябва да се придържате към пастелни тонове, защото стаята на бебето трябва да е лека и лека.

Има няколко идеи, в които в стаята можете да създадете малък цветен акцент, а именно:

  • Три стени са в същия стил, а на четвърто място, близо до което се намира пантата, се поставят оригиналните тапети.

Дизайн на спалня за момиче

  • при монофоничен дизайн красиви ще изглеждат бели шарки по стените, рисунки под формата на цветя, дървета, облаци, звезди и др.

Дизайн на спалня за момиче

  • Напълно монофоничен интериор е нежелан, тъй като не дава достатъчно визуални впечатления. Решете проблема с цветни мебели и други елементи от стаята. Моделите могат да бъдат необичайни, но в същото време ергономични.

Дизайн на спалня за момиче

  • На тавана можеш Нанесете меки петна розови, синьо или прасковени нюанси. Също така цветният окачен таван изглежда красив.

Дизайн на спалня за момиче

Бебето се нуждае от постоянно внимание и грижа. Всички необходими неща и принадлежности винаги трябва да са на пръстите на майка ви. За да направите това, в стаята трябва да има малък килер, който ще разполага с всичко, от което се нуждаете.

Стая за момичета от 1 до 3 години

В тази възраст децата обръщат внимание на детайлите, така че елементите, които присъстват в дизайна на спалнята, трябва да имат образователна функция. Някои майки правят очарование със собствените си ръце и висят над детско креватче, а когато дете в по-напреднала възраст - прикрепят ги към завеси или мебели. По този начин момичето не само чувства любовта и грижата на майка си, но и от ранна възраст асимилира ролята на пазител на огнището.

Оригиналът елемент и декорация на стаята ще служи като декоративни възглавници. И различни форми и цветове ще ви помогнат да развиете фини двигателни умения и да научите цветове.

Дизайн на спалня за момиче

Детска за момичета на възраст 3-7 години

Интериорът и неговите компоненти трябва да бъдат избрани въз основа на нуждите на детето. За активните деца се препоръчва да се отдели отделно място в зоната за игра, например за танци или за действие. Желателно е да имате огледало.

Дизайн на спалня за момиче

За едно тихо и самотно добро решение ще бъде бял фото тапет, на който можете да рисувате и да правите каквото искате. Децата в тази възраст се нуждаят от самоизразяване и тази опция ще бъде много полезна.

Дизайн на спалня за момиче

При разработването на дизайна на детска спалня за момичета една важна задача е да се постигне максимален комфорт и хармония. Родителите трябва да избират елементи, които да мотивират дъщеря си да разкрие таланти, да въплъщават нови идеи, като същевременно запазят своята индивидуалност.

Опции за дизайн (2 видеоклипа)

Идеи за дизайн (42 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

22 − = 16