Interior dalaman: warna dan reka bentuk (+30 foto)

Untuk mewujudkan dalaman harmoni di dalam lorong di apartmen, yang terbaik adalah untuk memikirkan konsep asal terlebih dahulu reka bentuk, memberi tumpuan kepada gaya yang sudah dibuat pada foto dan gamut warna utama. Bilik-bilik lorong moden bertindak sebagai "kad berkunjung" di mana-mana bilik, di mana tetamu atau orang yang datang secara kebetulan dari pintu depan boleh memahami siapa yang tinggal di sini.

 Pemilik apartmen, sebuah kampung yang dihormati oleh negara, pemilik studio atau pejabat perwakilan yang bergaya - bermimpi untuk membuat kesan yang menyenangkan di rumah atau pejabatnya. Segala-galanya bermula dari lorong.

Interior di lorong di apartmen

Tetapi tidak semua orang tahu bahawa bukan sahaja hal baru reka bentuk sebenar mampu memberi ruang masuk lebih selesa. Ramai yang mengabaikan tirai dan elemen lain tekstil yang hebat, melupakannya dalaman, sama ada ia adalah lorong di sebuah apartmen atau reka bentuk untuk sebuah lorong yang luar biasa di dalam rumah, pada dasarnya, semuanya diputuskan oleh butirannya.

Interior di lorong di apartmen

Kadang-kadang berlaku apabila anda masuk ke rumah atau apartmen, anda mendapat gambaran tentang "kekosongan" - seolah-olah ada sesuatu yang hilang. Dan ini adalah kesilapan utama pereka, yang harus mengorientasikan diri mereka terlebih dahulu dalam semua nuansa bilik, koridor atau rentang yang dilengkapi. Kedudukan foto yang boleh diterima opsyen, yang dicadangkan akan dikeluarkan di sebuah apartmen atau pejabat.

Interior di lorong di apartmen

Reka bentuk warna pastel

Kepada pintu masuk tidak kelihatan terlalu suram, lebih baik menggunakan langsir cahaya dan memilih perabot untuk pedalaman dengan unsur-unsur cermin dan kaca. Faksade perabot sedemikian, serta lantai cahaya, penutup siling, akan memberikan zon individu keistimewaan yang istimewa, yang membolehkan visual mengembangkan ruang. Adalah disyorkan untuk menggunakan pencahayaan tiruan untuk menekankan aksen dan zon ruang kurang terang.

Merancang di koridor di apartmen

Penyelesaian reka bentuk yang disyorkan dalam warna pastel boleh dikombinasikan dengan sempurna dengan petak almari lapang atau kes pensil kecil untuk meletakkan barang almari pakaian. Mengimbas semula kedai luar besar di siling, keputusan gaya kreatif akan menarik perhatian pemilik yang memutuskan untuk meletakkan di lorong bukan sahaja pencahayaan buatan, tetapi juga tumbuhan hidup, elemen tirai atau langsir.

Untuk lorong yang terang, jika pemilik merancang untuk meminimumkan kehadiran perabot, anda boleh membuat jenis pameran, menggunakan rak radius melengkung, ceruk dan gerbang.

Merancang di koridor di apartmen

Jika ia adalah koridor sempit tetapi agak panjang dan tinggi, ia adalah yang terbaik untuk lorong untuk menggunakan niche dan sebagai hiasan dinding - semua jenis semula, lukisan, cetakan atau panel. Ini bukan sahaja mencantikkan ruang, tetapi juga membantu untuk tidak menonjolkan rasa rasa yang sangat baik dari pemilik rumah atau apartmen. Bilik penggayaan dari kategori ini, pereka memilih hiasan tambahan.

Hiasan yang paling popular di koridor:

  • unsur-unsur hiasan stucco hiasan;
  • Lajur di bawah siling dengan unsur rusuk membujur;
  • yang dihiasi dengan indah, dipasang setinggi mungkin;
  • Penutup lantai dengan corak mozek atau tiruan parket berwarna.

Bagi lorong, termasuk dewan, dewan besar atau reka bentuk untuk lorong bukan standard, dan ini dilihat dalam gambar, adalah lebih baik untuk berfikir terlebih dahulu dari zoning tapak individu. Dihiasi dinding dengan dekorasi dan memilih pencahayaan yang tepat untuk foto, gunakan bukan sahaja bra dalam gaya klasik, tetapi juga pencahayaan diod moden. Lampu titik akan membantu menjimatkan elektrik dan mencipta pencahayaan yang paling selesa.

dalaman di koridor di apartmen

Prinsip reka bentuk dewan

Untuk membuat reka bentuk asal dewan atau lorong yang luas, yang berdekatan dengan ruang tamu, jauh lebih mudah daripada susun atur yang tidak standard. Tetapi di pangsapuri pelbagai bilik dewan masuk sering bertindak sebagai sejenis "islet", di mana semua pintu masuk / pintu masuk berkumpul dan beberapa pintu terletak sekaligus. Bagi bilik-bilik berjalan-jalan seperti ini, dihiasi dengan warna-warna terang, adalah disyorkan untuk memilih hiasan yang sesuai untuk dinding.

Ideal akan menjadi kertas dinding dengan corak untuk bata cahaya, tiruan batu semula jadi yang digilap, permukaan yang tidak dirawat marmar atau granit.

dalaman di koridor di apartmen

Styling dalam warna semulajadi, sudah tentu ia kelihatan dengan cermin besar atau tingkap kaca berwarna. Anda boleh memilih bukan sahaja langsir dengan palet warna pastel, tetapi juga menghiasi dinding. Perabot ini akan kelihatan harmonis dalam warna berkayu dan berkilau ringan, yang akan memberikan ruang yang lebih terang dan mewujudkan suasana positif bagi pengunjung perumahan atau pejabat.

Interior di koridor di apartmen

Adalah penting untuk mengetahui tentang reka bentuk lorong

Mewujudkan ruang dalaman yang bergaya di dalam gambar yang disediakan, semua orang boleh membawa idea mereka untuk memilih perabot atau atribut lain. Lagipun, sebagai tambahan kepada almari, kabinet untuk kasut dan puffin, anda boleh meletakkan sofa atau barang perabot yang lebih besar. Ramai orang tidak melakukannya, mengetahui bahawa mereka mempunyai ruang tamu untuk ini.

Interior di koridor di apartmen

Jika anda bercadang untuk mewujudkan reka bentuk dewan, bukan berdiri lorong padat menyediakan ruang untuk sofa, sofa dan cermin, kerana sebelum memasukkan atau sebaik sahaja selepas memasuki jalan, dalam apartmen, rumah atau perniagaan, tetamu mendapat penginapan sesuai untuk menyegarkan badan.

Sekiranya studio atau premis komersial lain disamakan dengan pejabat atau pusat perkhidmatan yang dilengkapi, adalah perlu untuk mengatur rak di mana bantuan visual, sampel atau bahan persembahan lain boleh diletakkan.

Interior di koridor di apartmen

Jika lantai dihiasi dengan warna-warna terang dan dewan cukup luas - disyorkan untuk melaksanakan pencahayaan diod di bawah. Penyelesaian reka bentuk semacam itu akan memberikan lebih banyak keselesaan untuk titik laluan. Untuk bahagian dalam bilik laluan tidak diperlukan langsir - foto menunjukkan bahawa anda boleh melakukan almari yang luas, meletakkannya di sudut.

Interior di koridor di apartmen

Di tempat ini, cahaya tidak digunakan begitu kerap, jadi jika tidak ada tingkap dan langsir tidak diperlukan, lebih baik memasang siling yang digantung dengan pencahayaan dioda. Reka bentuk asal dewan itu dicadangkan dalam foto itu, di mana lapisan frosted siling yang digantung secara organik gema dengan gelas kaca pintu pedalaman dan fasad perabot dinding-dinding.

Untuk reka bentuk lorong, adalah penting untuk memilih pencahayaan yang betul.

Interior di koridor di apartmen

Memilih lapisan dalam warna cahaya untuk dinding, lantai dan siling, di sebuah apartmen atau pejabat, adalah penting untuk perabot pra-tempahan. Cantik wajah fasad putih dengan kombinasi unsur-unsur rak, aksesori dan kemasan yang berbeza.

Reka bentuk dalaman lorong di apartmen

Memilih langsir dalam katalog, disarankan agar anda terlebih dahulu menentukan dengan foto reka bentuk dewan yang sesuai untuk susun atur anda. Jika ia adalah koridor yang lancar memasuki lorong, di mana tidak ada tingkap, maka langsir boleh digantikan dengan mozek yang indah yang diletakkan.

Reka bentuk untuk lorong juga perlu, seperti mana-mana bilik. Dalam reka bentuk dewan, lorong, koridor, tangan pemilik dan rasa hormat mereka untuk diri mereka dan tetamu mereka dirasai.

Reka bentuk di lorong di apartmen

Memilih zon yang berasingan untuk siling, disarankan untuk menghiasi dinding di mana-mana nada - mengikut budi bicaranya. Ini akan menggantikan tingkap kaca berwarna dan pedalaman dalam penyelesaian ringan akan mewujudkan persekitaran yang paling baik untuk berehat dan bertemu dengan tetamu. Bilik-bilik yang luas di dalam foto itu diposisikan, tirai warna apa yang boleh dimuatkan dengan sempurna ke dalam pedalaman moden, dihiasi dengan warna-warna pastel. Adalah disyorkan untuk memperuntukkan zon berasingan, memberi tumpuan kepada dinding dan lantai. Warna tersembunyi tirai dan hiasan di dinding harus echo pewarna, mewujudkan satu ensemble - pedalaman dari ini akan jelas mendapat manfaat.

Interior di lorong di apartmen

Palet warna dekorasi

Membuat lorong di nada lebah, ia disyorkan untuk meletakkan aksen dalam warna-warna yang dekat dengan yang semula jadi. Ideal jika ia; coklat, hijau, hitam, putih atau kelabu. Campuran utama untuk mewarna hiasan di apartmen tidak boleh melebihi 3 warna. Ini ditunjukkan dalam banyak foto dan berwarna klasik.

Interior di lorong di apartmen

Penyelesaian reka bentuk kreatif dalam pengezonan dan pemilihan secara teliti memilih unsur-unsur individu, dengan ketara menjimatkan ruang di ruang yang sangat sempit ruang, studio, kantor, dan dewan.

Videogallery

Galeri Foto