Interijeri s različitim stalcima: vrste i njihova primjena

Interijeri s različitim stalcima: vrste i njihova primjena

U maloj sobi, u prostranom dnevnom boravku iu kuhinji bit će prikladna, a ponekad i neophodna police. Njegova glavna prednost leži u činjenici da interijeri s policama ne "opterećuju" prostor i istodobno pomažu da se prikladno smjeste puno predmeta, ukrasnih ili onih koji bi uvijek trebali biti pri ruci. Polica-odjeljak za sobu može se susresti u dnevnoj sobi gradskog stana, kako u uredu u ladanjskoj kući, tako iu uredu.

Vrste stalaka i njihova primjena

Veličina, oblik i stil stalka ovisi o kvaliteti u kojoj će se koristiti. Ovaj komad namještaja je lako napraviti sami.

kauč i jastuci

Prema metodi instalacije može biti:

 • otvoreni;
 • vezanosti;
 • zid;
 • izgrađen.

Moderni dizajni stalci imaju najrazličitije oblike. Bočne stijenke i police mogu imati nepravilan, valovit oblik. Neki modeli uopće ne smiju imati bočne zidove. Asimetrični raspored polica izgleda zanimljivo.

zid od opeke

Koriste se stalci u unutrašnjosti:

 • za zoniranje prostora;
 • kao particije;
 • kao mjesto skladištenja malih artikala, koje bi uvijek trebale biti slobodno dostupne (na primjer, polica za knjige);
 • kao element dizajna.

Rack-particija

Interijer jednog stana ponekad, ali studio uvijek zahtijeva fizičku, a ne vizualnu podjelu prostora u zone. Billyjev stalak za prtljagu je način rješavanja problema prostornog uređenja, koji se treba razmotriti prvo.

polica za knjige

U unutrašnjosti studio apartmana, police će posebno uspješno odvojiti ulaznu dvoranu iz dnevnog boravka. U donjem zatvorenom dijelu možete postaviti kutije za cipele i ladice za male predmete, a gornji otvor se može koristiti za pohranu ukrasnih predmeta - vaza, figurica itd.

Ako se dio prostorije koristi kao ured, tada će stalak biti korisno. Može postati mjesto prikladnog skladištenja dokumenata, knjiga, uredskih potrepština, uredske opreme. U ovom slučaju, takva pregrada skladno ističe uredski stil ovog dijela stana.

Da biste odvojili prostor za spavanje, možete upotrijebiti mali ormar i pored instaliranja police Billy. Ovaj način zoniranja pomoći će izbjeći osjećaj nepropusnosti, uštedjeti prostor i stvoriti dodatni prostor za pohranu spavaćih pribora. Na polici možete staviti televizor na rotirajući stalak, koji možete gledati i ležati u krevetu i sjediti na kauču u dnevnoj sobi.

stol računala

Da biste odvojili blagovaonicu, možete staviti polu-zatvoreni stalak. U zatvorenom dijelu možete pohraniti lonce, pribor za jelo i otvorena predivna jela za posebne prigode. Zona za odmor će biti uspješno označena stalakom neobičnog oblika, na primjer kutu. Može pohraniti knjige, a jedna od polica također se može koristiti za TV.

Kada vam je potrebna varijanta, ne zbog jednostavnog prostornog uređenja prostora, već od čvrstog razdvajanja dijela prostorije, potrebno je podjelu prostora. Polica za knjige savršeno će se nositi s ovim zadatkom. U tu svrhu možete koristiti model sa slijepim stražnjim zidom, polu otvorenim ili potpuno otvorenim stalakom. Police se, u isto vrijeme, mogu skoro potpuno napuniti velikim predmetima ili kutijama. Također je prikladan model dvostranog stalak s pregradom u sredini.

SAVJET! Vrlo povoljno će biti stalak montiran na rotirajuću strukturu. Ako postoji potreba za slobodnim prostorom, particija se može zakrenuti za 90 stupnjeva. Ako stalak za ormar ima velike dimenzije, osim toga, uz rotirajuću oslonac potrebne su dodatne noge podesive po visini. Svaki model, uključujući i zakretanje, možete napraviti sami.

slike na zidu

U malom stanu

Za mali stan problem broj jedan - nedostatak prostora, uključujući i skladištenje stvari. Često se problem gomilanja rješava rušenjem zida između hodnika i prostorije. Uloga zida jednostavno može obavljati ormarić. Odabir njegovog modela, Potrebno je zaustaviti izbor na polu zatvorenim modelima, koji u donjem dijelu imaju ladice ili police s vratima. Na isti način možete proširiti malu kuhinju. Uklanjanjem zida između kuhinje i dnevnog boravka, možete staviti policu, dio koji se može koristiti za postavljanje stola. Pogotovo je prikladno ako se kuhinja pripremi i hrana se u sobi. Opet, možete se posvetiti upotrebi nekih zatvorenih ćelija za pohranu jela i hrane.

smeđa kauč

Predmet namještaja

Za one koji ne vole ometati prostor masivnim namještajem, stalak može uspješno zamijeniti ormar ili klasični zid u dnevnoj sobi. Ovaj namještaj će biti koristan na balkonu, u kućnoj knjižnici, u dječjem vrtiću, u ostavi, u garaži i uredu. Može poslužiti kao naglasak u interijeru, ako ima neobičan dizajn i boju. Standardni stalak služi kao nadopuna postojećem okruženju i naglašava cjelokupni stil.

plava kauč

U dnevnoj sobi

Polica u dnevnoj sobi može se koristiti za smještaj televizora, knjiga, malih interijera. Stražnja zid, izrađena od ogledala, vizualno povećava prostor ako police nisu potpuno zauzete. Za dnevni boravak će biti odgovarajući šarki model, ako ne bi trebao imati teške predmete na policama. Ako postoji niša, možete ga koristiti za instaliranje ugrađene police.

kamin u dnevnom boravku

U vrtiću

Ako to dopušta prostor dječje sobe, za zoniranje možete koristiti police. Kada se radi o unutrašnjosti sobe za dijete školske dobi, prikladno je ako se soba dijeli na zone: igranje, spavanje i klase. Kabinet-postolje između igranja i spavaćih dijelova prostorije može se koristiti za spremanje igračaka, i pored pisaćeg stola pogodan je staviti police, koji će pohraniti pisane materijale i udžbenike. Namještaj za djecu može biti svijetle boje ili ukrašen crtežima.

Mala dječja soba ograđena je na ništa. Kabinet za knjige, igračke i školske zalihe trebao bi biti smješten blizu zida.

stol s igračkama

U kuhinji

U maloj kuhinji za stavljanje zidne police ne vrijedi. On će samo jesti prostor. U velikoj kuhinji umjesto toga je bolje staviti zatvoren ormar. Međutim, neke ljubavnice poput obilje otvorenih polica "olakšavaju" unutrašnjost i služe kao mjesto velikog broja predmeta koji se mogu pohraniti na otvorenom. Najudobnije je postaviti pregradni zid umjesto zida između kuhinje i blagovaonice ili dnevnog boravka.

Materijal za police u kuhinji treba odgovarati materijalu iz kojeg se izrađuje kuhinja. Za drveni kuhinjski namještaj prikladan je varijanta drveta ili MDF-a s imitacijom drveta. Za kuhinju od plastike, možete odabrati model stakla, metala ili iverice u plastici. Visina police ne smije biti veća od visine slušalice, osim visine konstrukcije prema stropu.

police u kuhinji

SAVJET! Često, nakon instalacije prilagođenog kuhinjskog seta, obradite ploče ili dijelove iverice. Od njih možete napraviti mali stalak s vlastitim rukama.

Serija police

Kallax

Jedna od niza polica iz Ikea - Callaxa. Ova serija je skup sekcija različitih visina i širina s istom veličinom ćelija i različitih umetaka: košare, kutije, ormarići s vratima, kutije. Postoje police Callax s već odabranim umetcima. Ako to želite, Ikea nudi kupnju nekoliko dijelova odgovarajuće veličine i pravih brojeva kutije ili kutije za njih. Bilo koji element serije Callax iz Ikea može se izrađivati ​​u bojama: bijele, sjajne bijele, žute, zelene, crno-smeđe i bijeljene hrastove. Glavni dijelovi konstrukcije izrađeni su od iverice i fiberboard ploče. Za izradu i premaz vrata, Ikea koristi iverice, film, akrilnu tintu s reljefom i tiskanim uzorkom i ABS plastikom. Vrata također mogu biti svjetlo zelena, tirkizna ili ružičasta.

police u stanu

Serija Callax ima standardnu ​​vanjsku veličinu od 42x42 cm. Postoje pojedinačni dijelovi koji se prodaju, kao i kompozitne strukture: 2x2 ćelije, 4x1, 4x2, 4x4, 5x5. Svaki dizajn može se postaviti ne samo vertikalno nego i horizontalno. Postoji nekoliko mogućnosti u kojima se Kallax stog kombinira s bočnim stolom. Slični modeli mogu se koristiti za zoniranje prostorije. Na zahtjev kupca moguće je opremiti kabinama s kotačima ili svjetlima. Kallax police su pogodne za unutarnji dnevni boravak, ured, knjižnicu, ured i dječju sobu, uređene u modernom stilu, minimalizmu i hi-tech.

slike na polici

štap

Police Billy iz Ikee izrađene su od iverice i vlaknaste ploče s premazom od furnira, breze, hrastovine, pepela ili akrila obojenog u bijeloj ili crno-smeđoj boji. Ako se Callaxova serija sastoji samo od otvorenih ćelija, ponekad zatvorenih vrata, serija Billy uključuje vrata za pojedinačne ćelije ili za cijelu visinu strukture.

Vrata mogu biti:

 • staklo u okviru;
 • staklo bez okvira;
 • kombinacija stakla i ploče od fiberera;
 • okvir s umetkom od vlaknaste ploče.

crvene naslonjače

Zahvaljujući visokim vratima, elementi serije Billy ne bi izgledali poput stalka, nego kao punopravni ormar. Druga značajka serije je mogućnost prilagodbe visine i širine polica po želji, unutar dimenzija standardnih ćelija. U tu svrhu, Ikea nudi kupcima dodatne police. Od dijelova serije Billy, možete napraviti bilo koji željeni dizajn, uključujući kutni kut. Namještaj iz serije Ikea Billy prikladan je u unutrašnjosti dnevnog boravka, kabineta ili kućne knjižnice u klasičnom stilu. Također, serija Billy pogodna je za prostore za prostore.

kauč s bijelim jastucima

Albert

Za ljubitelje prirodnog drva i stila u zemlji Ikea nudi police Albert, izrađen od neobrađenog sastava borova i smreke. Možete ga upotrijebiti kako bi nadopunili unutrašnjost dnevnog boravka ili kuhinje iz drveta, koji su prikrivali prikladnu hladovinu. Polica Albert može se koristiti kao zaseban komad namještaja. Da bi se postigla savršenost, njezina površina mora biti prekrivena uljem, voskom, lakom ili mrljom.

cvijeće u loncu

Proizvodnja police s vlastitim rukama

Materijal za stalak, proizveden vlastitim rukama, može poslužiti kao:

 • Laminirana iverica - laminirana iverica;
 • MDF - fino raspršena frakcija (ploča zalijepljenog malog piljevine);
 • prirodno drvo;
 • metal;
 • ogledalo;
 • stakla.

MDF se može prekriti filmom ili plastikom, ponekad slikanom. Plastična je također često prekrivena ivericama. Za montažu trebat će vam pričvršćivači koji odgovaraju odabranim materijalima. Za stražnju stijenku stalka također možete koristiti vlaknaste ploče (ploča od drvenih vlakana).

kauč i zidna svjetiljka

SAVJET! Ako nemate puno iskustva u izradi namještaja, bolje je koristiti gotove crteže s Interneta.

Izbor materijala ovisi o stilu unutrašnjosti sobe u kojoj će se postaviti budući proizvod i na njegovu svrhu. Ako projekt pretpostavlja prisutnost ćelija s ladicama ili vratima, tada vam je potrebno petlje, ručke i vodiči. Ladice se mogu izrađivati ​​pomoću zatvarača ili amortizera, za tihi zatvaranje. Na vratima također možete staviti zglob s ispravljanjem pogrešaka u istu svrhu.

Kako izgledaju IKEA stalci u unutrašnjosti (2 videa)

Mogućnosti korištenja police u stanu (44 fotografije)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 1