Стварање хармоније у сали 18 м² М: декорација и уређење

Стварање хармоније у сали 18 м² М: декорација и уређење

Како уредити малу собу у стану? Унутрашњост хале од 18 квадратних метара зависи од стилских и боје преференце власника, конфигурације просторије и начина на који се треба користити.

Нудимо неколико препорука за дизајн ентеријера у сали, који ће вам помоћи да схватите како желите да видите централну собу у вашем стану.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Предложене околности

18 квм није најпросторанија соба, али довољно за стварање занимљивог ентеријера. Можете ставити тапацирани намештај, полице за књиге, фотеље, ако је потребно - радна површина.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Идеалан облик сала - квадрат, са два прозора и једна врата. Скоро сва унутрашња решења су прикладна. Не можете стварно размишљати о томе где да ставите софу, тако да се не мијеша слободно кретати по соби. Питање локације телевизора је лако решити.

Није важно каква конфигурација апартмана: квадратна, издужена правоугаона, Л облика или са неколико врата. Искусни дизајнери знају да нема недостатака у изгледу просторија.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Свака карактеристика локације собе може се претворити у плус, долазећи са врло занимљивим и необичним дизајном. У "непријатним" дневним собама можете се упознати са оригиналним дизајнерским идејама да ће власници соба у правом облику бити љубоморни.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Неоспорне предности

Ниша од два и по метара може се претворити у удобан читајући угао. Столица, стол, плус прекрасна подна лампа - зона за опуштање је спремна. Можете поставити у великој ниши кауч или ставити цвијеће - ако је поред прозора: добијете малу зимску башту.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Уобичајена решења за дизајн различитих нишана различитих дубина - уграђени ормани или отворене полице. Ово друго може бити сјајни акценат у затвореном простору. Књиге са бојама, вазе и декоративни предмети који стоје на њима претворити ће технолошке идеје градитеља у део хармоничне унутрашњости.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Врата, врата ...

Понекад у сали у стану од 18 м2 постоји неколико врата одједном - два, три, па чак и четири. Чини се да се скоро читава просторија састоји од интерстицијалних простора. Такође плус у ризницу занимљивог дизајна!

Између врата је савршено постављена, на пример, уски камин. Можете спустити телевизор. Или уредите полице за вјешање. Ставите стилску полицу - тако да ћете дефинитивно бити у центру пажње. Или украсите ово место лепим штампе. Постоји много идеала: главна ствар је да погледате ситуацију из новог угла.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Боја сјаја

Коју боју шему преферирају у дизајну ходничке површине од 18 квадратних метара? То може бити било које: светло, тамно, контрастно или монотоно, засићено различитим нијансама.

Постоји неколико правила о којима треба да знате када правите унутрашњост:

  • ако желите простор, најбоља опција ће бити светле боје; бело, светло беж, светло сиво визуелно шири простор; када има пуно таквих нијанси у просторији, чини се све већим и лакшим; чак и завесе треба изабрати као светло или апсолутно транспарентно - ово ће учинити композицију још лакшим;
  • Тамни тонови визуелно компресују просторију - ваша соба ће изгледати мања; Међутим, ако користите тамне боје намјерно и хармонично их комбинују с светлим бојама, добићете прекрасан ентеријер од 18 квадратних метара - умерено солидан, али не и "тежак";
  • обиље сјајних нијанси различитих боја "ради" за смањење простора; али ако желите, када соба има пуно боје и обиље различитих лијепих огртача, ова опција је такође прикладна; само треба пажљиво погледати избор делова и предмета, како не би претерао - не претварајте унутрашњост у небофонију боја која је досадна.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Комбинујемо сенке

Модерни апартмани често имају ходник на којој су присутни светли акценти на главној светлосној позадини. Овај дизајн изгледа хармонично: не угушава монотонију, али не збуњује боју "дуге".

Одлично изгледају различите комбинације боја: бела или беж са светло зеленом, плавом, са ружичастим, са светло наранџастом. Више комбинација контраста - црвено-бела, беж са светло зеленом, бела са црном, бела са тамном венге такође су прикладна.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

На 18 квадратних метара може бити неколико обојених "тачака" различитих нијанси. Важно је само да се они комбинују не само са главном позадином, већ и једни са другима. Тада ће унутрашњост стана изгледати хармонично, и тамо ће бити угодно.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Тражи

Плафон главне просторије куће може бити, на пример, једноставна глатка бела боја. Ако желите играти са формама, можете наручити вишенамјенски стропни строп. Може се уградити у лампе. А ако направите плафон огледало (из сјајног филма), онда ће соба изгледати много виша. Овај дизајн решења за 18 квадратних метара треба пажљиво користити. Ако је простор уски, онда огледало може претворити у високу "климу".

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Конфигурација плафона са неколико нивоа би такође требало да буде оптимална - да приступите висини простора. Тамо гдје је мало, питање избора облика је посебно релевантно. Важно је да се плафон визуелно не постави ниже него што јесте.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Нека буде светла

Осветљење у соби величине 18 квадратних метара игра велику улогу. Лампе могу постати "раздјелници" различитих зона. И такође створите визуелни осећај великог простора, ако их организујете на различитим нивоима.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Питање намештаја

Многи дизајн намештаја дневне собе на осамнаест "тргова" не подразумева. Довољно је одабрати неколико максимално функционалних објеката.

Копање простора пуно сандука, високих столица, великих плакара и зидова данас није прихваћено.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Обично у дневној соби ставите кауч, највише две фотеље и сто за чај. Још један пар виси уским полицама. Доста је. Меки угао се сматра добрим решењем. Ово је софа и столице истовремено, а простор се значајно чува. Једноставни облици у стилу минимализма ће помоћи да оставите више простора. Транспарентне структуре стакла, на пример, сто за чаше или полице - додаће простор.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Када се заједничка соба стана комбинује са кухињом, стаклене столице у овим зонама постају јединствени елементи. И они ће додати слободу, "ваздух". Да бисте поделили простор у овом случају, могуће је помоћу модерног компактног бројача који ограничава дневну собу и кухињу. Али можете без њега. Друга опција је подићи под на кухињском простору, тамо објесити тамну лампу.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Дизајн прозора

Тешке завесе са очараним ламбрекуинима у типичном стану ретко су прикладне. Обично изгледају као нешто ванземаљско.

Светле завесе од полупро транспарентних тканина савршено хармонично се уклапају у унутрашњост.

Унутрашњост ходника 18 м ск м

Ако је неопходно створити вео која је непропусна за вањске погледе, вриједи користити густе глатке монохроматске материјале - они ће вам помоћи да визуелно повећате простор и нећете бити запазни, замагљујући друге детаље.

Видеогалерија

Фото галерија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

80 + = 86