Izbor i kombinacija boja u dnevnoj sobi

Izbor i kombinacija boja u dnevnoj sobi

Cijela se obitelj često skuplja u hodniku, tako da mora postojati atmosfera udobnosti. Potrebno je tako pretvoriti prostor, podići boje za salon koji je moguće proširiti vizualno čak i malo područje. Također je potrebno razmisliti o dizajnu prostorije. Na što projekt bit će izabran, ovisi o kombinaciji boja u unutrašnjosti dnevne sobe.

Trenutni trendovi

Pronađite zanimljivu opciju koja će odgovarati svim članovima obitelji nije tako lako kao što se čini na prvi pogled. Prije donošenja odluke treba bolje upoznati moderne modne trendove, koristiti feng shui.

slike na zidu

Ne trebate samo slikati zidove, koristiti različite teksture pozadine, instalirati modularne strukture, nego i odabrati boje za dnevni boravak kako bi boravak bio što ugodniji:

 • Najjednostavnije rješenje je jednobojna gama, Kada su zidovi oslikani u nijansi iste boje. Kombinirajući svijetle boje pozadine i boje, moguće je vizualno povećati mali prostor prostorije. Isti šljiva ili maslinaste boje mogu imati hladne i tople tonove. Feng Shui će vam pomoći da pronađete potrebne modularne ukrasne elemente i pribor.

sivo ormarić

 • Polikromna verzija prikladna je jer boja zidova u dnevnoj sobi može biti raznovrsnija, ako su obojeni, koristeći dvije osnovne boje.

crni zid

 • Korištenje tri boje boje i pozadine je najoptimalnije, budući da je moguće pronaći najprikladnije rješenje, stvoriti zone za potpuni odmor, učenje ili rad.

narančasti kauč

 • Izradite dizajn od pet ili šest boja samo u velikom dnevnom boravku ili u prostorijama u kojima postoje modularne konstrukcije.

plavi jastuk

Dizajn interijera kreiran je uzimajući u obzir veličinu prostorije, kao i vlastite postavke.

SAVJET: kotačić boja ima 12 osnovnih boja. Lako je prepoznati antipode. Da biste podigli tri osnovna tona, trebali biste upotrijebiti jednakostranični trokut.

klasik

Dizajn je prvenstveno namijenjen odabiru boje dnevne sobe, što će stvoriti pozitivne emocije i poboljšati raspoloženje.

Kao i prije, klasični tonovi su vrlo popularni, jer su neutralni i dobro su kombinirani s drugim nijansama:

 • Bijela boja u unutrašnjosti dnevne sobe uvijek vizualno širi granice, simbolizira čistoću i svježinu. Savršeno se uklapa u ružičasto, žuto, crno, pijesno i zeleno. Oni mogu ukrasiti strop i zidove. Maslina, smeđa, šljiva - shema boja je neograničen. Namještaj će se istaknuti ako su uključene tamne boje.

bijeli kauč

 • Ako sve crnete, to će uskoro uzrokovati depresiju. Međutim, to u kombinaciji s bijelim i nijanse, kao što je dodatak od naranče, plava, šljive, crvene, žute, maslina može stvoriti skladan varijantu koja je pogodna za visoke tehnologije, Safari ili afričke minimalističkom stilu.

crni namještaj

 • Posljednjih godina siva je postala pravi trend. Idealno se uklapa u potkrovlje, moderan, baroka i art deco. Feng Shui, pribor, namještaj svjetla i tamne boje pomoći će mu da se razlikuje. Možete primijeniti takve svijetle boje tapeta kao lila, plava, tamnocrvena, šljiva, zelena, žuta, ljubičasta, maslina ili ružičasta.

kauč i stol

Neutralne boje, bez obzira što se odabere, uvijek će biti moderno. Imaju smirujući učinak na psihu.

SAVJET: prilikom uređenja interijera nije neugodno pronaći kombinaciju koja je bliska prirodnim tonovima. Na primjer, crno-bijela izmjena slična je brežuljku.

Pastelne nijanse

Pozitivno raspoloženje uvijek stvara svijetle pastelne boje. Breskva i tirkizna boja u unutrašnjosti dnevne sobe uspješno su spojene jedna s drugom. Feng Shui i kompetentni dizajn omogućit će vam naglasak uz pomoć sjajnog detalja i ukrasnog objekta.

Dizajn sobe će se mijenjati ako dodate zlatne, plave, mliječne, bež, masline i druge nijanse kako biste je učinili funkcionalnim i udobnim:

 • Boja breskve u unutrašnjosti dnevne sobe smiruje, daje snagu, stvara osjećaj proslave. To je ono što kaže učenje feng shui. Razrjeđivanje može biti ružičasto, smeđe ili svijetle tonove, kao što su šljiva, crvena, maslina, žuta, plava. Može biti modularni predmeti, tepih, pokrivači. Breskva je dobro kombinirana s bež, bijelo, narančasto.

stol i tepih

 • Feng Shui savjetuje upotrebu tirkizne boje u unutrašnjosti dnevne sobe kao dominantnog. Trebali bi dodijeliti bogate detalje i ukrasne elemente, uključujući lijesove i plakate, vaze i odjeću, jastuke i zavjese. Prikazuje se "Toplina" ako koristite teksturirane vrste pozadina, kao i boje zidova u bež, breskvi, svjetlo zeleni, maslinici i plavim tonovima.

bijeli kauč

 • Svjetlosna atmosfera može stvoriti svijetlu nijansu od jarke, prevlake crvene plave boje. Dizajn se uklapa u različite elemente namještaja i dekor, obojenih u svijetlim maslinama ili bogatoj crnoj boji.

TV i police

Feng Shui savjetuje uporabu pastelnih boja kad prozori prostorije lice jugu. Za dnevni boravak, koji se nalazi u sjevernom dijelu kuće, potrebno je iznijeti plavo.

Popularne boje

Pored lijepe svijetle pozadine možete zidove slikati i svijetle i sočne boje:

 • Crvena boja, savjetuje feng shui, pomaže u borbi protiv depresije, samo ga razrijedite i koristite bijelu, žutu, maslinu, narančastu, plavu, šljivu ili crnu. To može biti modularni objekti, fotografije, tepisi, svjetiljke.

stol i kauč

 • Žuta se također primjenjuje s pažnjom, Međutim, to ne sprečava korištenje hladnih i toplih boja za širenje prostora. Kombinacija koristi šljivu, crne, narančaste, plave, sive, crvene tonove.

bijeli tepih

 • Zelena boja u unutrašnjosti dnevne sobe pomoći će usredotočiti pozornost, oslobodite umor i opustite se. Posebno ako se nanosi zajedno sa svijetlim tonovima, žutim, bijelim i pistacijskim tonovima. U toj boji možete bojati modularne strukture, različite vrste tapeta, ukrasne elemente.

zeleni zid

 • Da biste ukrasili sobu u klasičnom stilu, trebali biste obojiti zidove u smeđoj boji. Po želji, može se razrijediti plavi, šljiva, žuti tonovi. Dobra također izgleda kombinacija smeđe i bijele, pribor od feng shui.

TV u zidu

 • Ako želite, zidove možete bojati ljubičastim bojama. U unutrašnjosti dnevne sobe, ona ne bi trebala dominirati. Vizualno će suziti sobu. Vrijedi razrijediti ovu boju s nijansama žute, zelene, crne, smeđe, sive i naranče.

stol i stolice

 • Kao što savjetuje feng shui, Da biste izbjegli korištenje hladne plave boje, možete koristiti topao plavi ton. Djeluje pacifizično i pogodno za dnevnu sobu. Koristi se kao glavni ili dopunski s bijelim i žutim.

plavom dnevnom boravku

SAVJET: svečano raspoloženje će stvoriti narančaste boje, ali ih treba nadopuniti mliječnim, bež, pistacijom ili čokoladnim nijansama.

memorandum

 • Dizajn ove prostorije zahtijevat će pridržavanje određenih pravila. Uglavnom je namijenjen odmoru i prijemu gostiju. Stoga, prije svega, trebate odabrati glavnu boju boje i pozadine, a zatim podići odgovarajuće nijanse.
 • Poželjno je slikati zidove nijema tonove, dodajući nekoliko svijetlih poteza.
 • Dizajn, pribor feng shui, modularni objekti i rasvjetna svjetla pomoći će istaknuti boje koje se dobro uklapaju u unutrašnjost i stvaraju pozitivne emocije i dobre raspoloženje.

Kombinacija boja - varalica za umjetnike (2 videa)


Varijacije kombinacije boja u unutrašnjosti (38 fotografija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

99 − 91 =