Kako stvoriti moderan dizajn dvosobnog stana?

Kako stvoriti moderan dizajn dvosobnog stana?

Često na tržištu nekretnina nalaze se mali stanovi u panonskoj kući ili u studio, gledajući na pitanje: "Kako u ovoj sobi živjeti?". Nemojte podcijeniti potencijal Hruščov područje od 40-60 sq.m. u staroj zgradi. Mali trikovi pomoći će stvoriti lijep i moderan dizajn dvosobnog stana.

mane

U malom dvosobnom stanu površine 40 četvornih metara. m., koji se nalazi u kući ploče, postoji niz nedostataka:

  • Uski koridor ne ostavlja mjesta za namještaj. Nijedan dizajnni projekt neće moći ispraviti standarde za planiranje prostorija u 2 prostorije.

hodnik

  • Udruga kupaonica - Štedi prostor, ali ne odražava uvijek udobnost stanovnika.

WC školjkom i kadom

  • Za kuhinju uvijek treba postojati zaseban radni prostor. Nije bitno je li unutrašnji jednosobni ili dvosobni stan površine 40-60 m2.

bar brojač

  • Niske stropove razlikuju se "stalinkama", "Hruščevi" i "hlače". Dobro osmišljen dizajn projekta pomoći će u ispravljanju ovog nedostatka.

kauč i TV

replanning

Redevelopment se uvijek provodi nakon detaljne analize prostora, kao i uzimajući u obzir stajališta stanara o udobnosti.

  • Za svakog člana obitelji treba dodijeliti osobni prostor u malom dvosobnom stanu u kući ploče. Ako površina prostorije ne prelazi 40-60 kvadratnih metara, osobna zona treba dodijeliti namještaj, zavjese ili druge metode.

stol i stolice

  • Prvo odaberite stil sobe, zatim razviti projekt dizajna i razmišljati o unutrašnjosti Hruščova.

bijeli kauč

  • Prije izrade projektnog projekta, morate uzeti u obzir tehničke mogućnosti stanovanja u kući ploče. Starost zgrade, mjesto zidova, prozora i vrata - sve to utječe na plan za obnovu.

fotelja i jastuka

Staljin

Izgled dvočlane sobe "stalinka" razlikuje sobe koje nisu standardne površine, visoki stropovi i odsutnost nosivih zidova. To vam omogućuje razvoj različitih projekata. Na primjer, možete napraviti trosobni apartman iz dvosobnog stana. No obično se razmišlja projekt dizajna s ciljem povećanja površine. Stoga, najčešće iz prostorije površine od 40-60 m². tu je i studio. Da bi to učinili, kuhinja se pridružuje prostoriji ili se dvorana spaja s hodnikom.

slike na zidu

Khruschovka

Hruščevi se odlikuju malim kvadratnim, niskim stropovima, kombiniranom kupaonicom i prohodnim sobama. stoga unutrašnjost prostorije od 40 do 60 kvadratnih metara, kako bi se ispravile pogreške planiranja. Za početak, vrata se prenose na uglove zidova ležaja. Ako je prostor namijenjen za dva stanara, onda je napravljen studio. Područje kupaonice povećava se zbog hodnika.

Ako velika obitelj živi u 2-sobnoj Hruščovoj kući, onda je potrebno razdvojiti dio prolaznice, povećati hodnik. Ako lokacija kupaonice dopušta, možete proširiti zidove.

Breznev

2-soba „brezhnevki”, na površini od 40-60 kvadratnih metara, više uvjeta za stvaranje modernog dizajna: kuhinja do 8 m, ukupni sobu, odvojeni WC. Glavni nedostatak takve prostorije je veliko opterećenje na nosivim zidovima. Oni ne samo da se ne mogu srušiti, već i da prolaze prolaz. Stoga je dizajn projekt obnove smanjen na spajanje kupaonice, hodnika i blagovaonice. Zatim se mijenja unutrašnjost, što vizualno povećava veličinu prostorija.

Premise suvremenih zgrada rijetko je potrebno ponovno planirati. Izgrađene su velike veličine s izoliranim sobama. Vrlo često postoje loggie koje se mogu kombinirati sa dnevnim boravkom.

plava kauč

Savjeti za dizajn

Tajna uspjeha u bilo kojoj umjetnosti je razmišljanje kroz detalje. Stoga je dizajn dvosobnog stambenog prostora razvijen uzimajući u obzir osobne sklonosti vlasnika.

Možete iznijeti sve stambene prostore u jednom stilu ili u različitim, čak i kontrastnim i neusporedivim. Prva opcija se koristi ako su sve sobe izolirane i ujedinjene samo hodnikom. Za apartmane s polusatonskim rasporedom, u kojem se teritorij kuhinje kombinira s hodnikom i hodnikom u jedan prostor, bolje je koristiti dva različita stila. U stambenom području, trebali biste se usredotočiti na veliki i slobodni prostor, au spavaćoj sobi koristiti meke stilove koji stvaraju ugodno okruženje.

Zoniranje prostora

Funkcionalno zoniranje pomoći će maksimalno udobno opremiti svaku sobu. Njegova suština leži u logičkom rasporedu nekoliko radnih područja u jednom području.

Kuhinja i dnevni boravak. Najčešći način prostornog uređenja, gdje se blagovaonica nalazi na granici kuhinje i dvorane. U odnosu na kuhinju u udaljenom kutku, možete urediti ured ili knjižnicu. Primjer takvog dizajna prikazan je na sljedećoj slici.

kauč i jastuci

Dnevni boravak. Za projektiranje takvog prostornog uređenja je bolje koristiti zaslonski dio ili particiju. Primjer takvog dizajna prikazan je na sljedećoj slici.

stol i računalo

Spavaća soba ormar. Jedini način kombiniranja ovih soba je instaliranje kompaktnog kreveta koji se može sakriti u ormaru. Dvostruki krevet, kao veliki komad namještaja, zauzima sav slobodni prostor. Unutrašnjost takve prostorije razmišlja se tako da dodjeljuje mali radni prostor na zaslonu.

krevet i stol

Dnevni boravak (spavaća soba) je ormar. Takav element dopunjuje svako rekreacijsko područje. Kao garderoba može djelovati kao ormar koji se nalazi u stražnjem dijelu prostorije ili dijeli sobu u zone.

krevet i jastuci

Dizajn boja

Svaki stil nudi vlastitu paletu. Osiguravajući malu sobu, glavni naglasak treba staviti na povećanje prostora. U tu svrhu, unutrašnjost je zamišljena u svijetlim bojama, s prozirnim tekstilom, zrcalima i sjajnim površinama. U studijima možete koristiti teksturirane materijale, draperije i masivni namještaj.

Hladne palete pomažu vizualno povećati prostor, ali stvaraju službeni i prezentirani izgled. Stoga ih nadopunjuje etničkim ukrasom svijetlih boja.

memorandum

Razmišljanje o unutrašnjosti nije velika soba u kući ploče, te treba razmotriti takve pojedinosti:

  • Namještaj u 2-sobni hruschevka treba biti instaliran male veličine, modularni: stolić za kavu koji će se po potrebi pretvoriti u stol za blagovanje, presavijeni krevet, kutni ormar.

ormar i krevet

  • Za dodavanje funkcionalnosti ili uređenje jednog ili dvosobnog stana možete koristiti stropove. Na primjer, možete postaviti LCD TV u spavaću sobu iznad kreveta.

TV na stropu

  • Ako postoji balkon u dvosobnom Hruščovom trgu s površinom od 60 m2, treba ga pričvrstiti na stambeni prostor.

kuhinju na balkonu

Ako je moguće, valja razviti projekt dizajna za sobe s dvije sobe ili male prostorije u kući zajedno s stručnjacima.

galerija Video

Galerija fotografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 1 =