Tavan impresionant în dormitor: opțiuni simple și sofisticate (+40 pics)

Tavan impresionant în dormitor: opțiuni simple și sofisticate (+40 pics)

Pentru a crea un interior perfect în dormitor, trebuie să vă amintiți că plafonul este unul dintre cele mai importante elemente. La urma urmei, primul lucru pe care îl vezi când te trezești este plafonul.

Designul corect al plafonului din dormitor este cheia unei bune dispoziții și o sursă de emoții pozitive pentru o persoană.

plafonul în dormitor

Orice cameră este integrată numai dacă toate elementele de design sunt alese corespunzător și decorate în același stil. În dormitor acest lucru este deosebit de important, deoarece în această cameră doriți să creați o atmosferă de confort și confort, astfel încât să puteți să vă relaxați și să uitați de toate problemele lumii exterioare.

plafonul în dormitor

Nu contează dacă decorați un dormitor într-o casă de țară sau într-un apartament oraș - regulile și opțiunile de design sunt valabile pentru orice opțiune. Singura diferență este proiectarea plafonului în sine. Într-o casă de țară este mult mai ușor să creați un plafon boltit sau să-l decorați cu grinzi. În plafoanele standard de apartament nu sunt atât de mari și trebuie să salvați zona utilă a camerei.

Cel mai adesea, apartamentele folosesc plăci de ghips pentru a crea plafoane pe mai multe niveluri.

plafonul în dormitor

Există opțiuni de design simple și destul de complexe - în ceea ce privește designul și tehnica. Decorarea plafonului nu ar trebui să supraîncărcăm și dormitorul, altfel atmosfera din cameră nu va mai fi liniștitoare, ci mai degrabă opresivă și opresivă. Culoarea este, de asemenea, de mare importanță. Plafoanele întunecate reduc vizibil înălțimea camerei, însă lumina, dimpotrivă, face spațiul mai spațios.

plafonul în dormitor

Înainte de a începe lucrările de reparații, trebuie să calculați totul la cel mai mic detaliu, să alegeți materialele și instrumentele potrivite. Doar după aceasta puteți continua să actualizați camera.

plafonul în dormitor

Opțiuni simple de design tavan

Utilizarea panourilor din polistiren sau vopsirea suprafeței tavanului reprezintă cele mai simple opțiuni pentru designul tavanului în dormitor. Cu toate acestea, chiar și cu un design atât de simplu, puteți crea variații cu adevărat șic și elegant în design.

plafonul în dormitor

Panouri din polistiren expandat

La începutul anilor 2000, acest tip de plafon a fost cel mai popular, deoarece panourile erau de cost redus și nu necesită întreținere complexă. De atâția ani, acest tip de design este încă în plumb. Există multe variații de panouri în formă și textura. Mată netedă sau lucioasă sau firul de simulare stuc pe lemn sau piatră, cu adaos, sidef colțuri pătrate, triunghiulare și moi - o multitudine de opțiuni pentru toate gusturile și preferințele. Ele pot fi vopsite în orice culoare sau pot fi cumpărate deja cu diferite variante de culoare.

Puteți decora panourile de plafon, pentru că pentru lipirea lor sunt necesare abilități elementare. Prezența lipiciului special și efortul redus - tot ce aveți nevoie.

plafonul în dormitor

Tonificare și pictura

Cea mai obișnuită modalitate de a decora tavanul este să îl tentați sau să-l pictați în culoarea potrivită. Pentru a face acest lucru, utilizați vopsea pe bază de apă. Pentru a adăuga contrast, plafonul poate fi completat cu mulaje sau bagueturi, culoarea cărora va fi mai deschisă sau mai închisă pe o jumătate de oră. Acest lucru vă va ajuta să creați un interior mai rafinat în dormitor.

plafonul în dormitor

Puteți tenta atât tavanul întreg cât și zonele sale individuale. Astfel, creați un model original, completându-l cu elemente decorative sau un mod original de iluminare, folosind benzi LED pentru a ilumina zonele pictate.

Pentru a crea un amurg frumos în dormitor și nu încărcați pereții de sconces și lumini, puteți utiliza iluminarea cu LED-uri de streașină. Mai ales dacă ai o fereastră în dormitor.

plafonul în dormitor

În camerele mici, puteți utiliza efectul vizual pentru a da adâncime tavanului. Tintesc secțiunile superioare ale pereților camerei, aproximativ 20-30 cm în jos de la tavan, în aceeași culoare.

plafonul în dormitor

Decorarea copacilor

Puteți utiliza panouri din lemn sau materiale care imită un arbore natural pentru căptușeala tavanului. Acesta va sublinia interiorul în stilul țării sau modern, Chiar dacă va fi folosit pentru a decora un apartament oraș. Opțiunea ideală este un tavan căptușit cu lemn de culoare sau ton mai ușor decât podele din lemn sau mobilier în cameră. Dacă utilizați lemn natural, acesta trebuie tratat cu mijloace speciale pentru al proteja de umiditate și dăunători. Această opțiune este puțin mai scumpă, dar este ideală dacă sunteți un fan al stilului ecologic.

Plăci laminate pentru lemn natural - o opțiune mai ieftină, ușor de instalat și pentru îngrijire ulterioară.

plafonul în dormitor

Plăci de gips-carton pentru tavan

Cu ajutorul plăcilor de ipsos puteți crea atât plafoane multi-nivel, cât și agățat. Ambele opțiuni nu cunosc prea bine lucrarea cu acest material. Dacă sunteți familiarizat cu foile de foraj și metal, atunci pentru tine nu va fi dificil să se facă în dormitorul meu a urcat un plafon frumos, cu iluminare originale.

plafonul în dormitor

Gipsul este materialul ideal pentru construcții. Acesta absoarbe bine excesul de umiditate, iar cu umiditate insuficientă, îl emite. Acesta este materialul ideal pentru crearea unui microclimat normal în cameră. În plus, datorită cartonului din ghips, tavanul din dormitor poate fi decorat într-o varietate de forme și forme. Este ușor de manevrat, nu necesită îngrijire specială, ascunde toată neuniformitatea tavanului.

Pentru un plafon este mai bine să folosiți o placă de ipsos rezistente la umiditate. Compoziția sa conține deja componente antifungice.

plafonul în dormitor

Gipsul poate fi tonifiat în orice culoare fără pierderea luminozității sau saturația culorii. Și îl puteți folosi ca fundație sub căptușeala unui copac sau pentru un plafon întins.

plafonul în dormitor

Moduri mai complexe de proiectare a plafonului

Tavanele întinse sunt o opțiune mai complicată. Interiorul cu acest design de tavan va arata original. În plus, acest mod de decorare a plafonului vă permite să ascundeți toate defectele și neregulile de pe toată suprafața tavanului.

Fără implicarea specialiștilor sau posesia unor abilități speciale pentru a face plafoane întinse nu va funcționa.

plafonul în dormitor

Pictura si printuri

În casele vechi se întâlneau adesea dormitoare, ale căror plafoane erau pictate cu diverse subiecte sau cu imagini simple. Interior în stilul de baroc sau rococo pot fi completate cu pictura în tavan. Dar pentru asta nu trebuie să angajezi artiști italieni faimoși, poți să comandi doar tavane întinse cu diferite amprente.

plafonul în dormitor

Pentru a decora dormitorul unui adolescent sau al unui copil, sunt uneori utilizate plafoane cu o imprimare sub cerul de noapte și iluminare specială cu LED-uri sub forma unei dispersii de stele. Uneori se folosește pentru a imprima pe țesăturile de plafon sub forma unui cer albastru nesfârșit. Acest design al plafonului va face camera vizuală mai mare și mai spațioasă.

În proiectare, lucrul principal nu este să se răcească, astfel încât culoarea tavanului să corespundă schemei de culori a interiorului.

plafonul în dormitor

Plafoane cu fascicul

Prezența tavanelor înalte provoacă uneori multe probleme, mai ales dacă dormitorul se află în pod sau sub acoperiș. Pentru a face armonie în interiorul camerei și pentru a crea o atmosferă ideală în dormitor, puteți folosi grinzi de lemn. Culoarea grinzilor ar trebui să fie mai închisă decât alte elemente din lemn din interior.

plafonul în dormitor

Dacă grinzile sunt așezate la o înălțime de 2 metri de la podea, atunci spațiul liber de deasupra grinzilor poate fi folosit ca zonă suplimentară pentru stocarea lucrurilor utile. De exemplu, pentru a face grinzi deasupra grinzilor pentru containere și pentru a stoca acolo albume de fotografii vechi sau jucării. Pentru fanii activităților în aer liber, acesta va fi un loc ideal de depozitare unde puteți stoca case de pescuit sau unelte de schi.

Nu este necesar să folosiți grinzi de lemn pentru grinzi. Pentru a salva, îl puteți înlocui cu plastic.

plafonul în dormitor

Cadrul metalic în locul podelei din lemn se va potrivi, de asemenea, armonios în interiorul dormitorului. Culoarea cadrului metalic ar trebui să fie și mai întunecată decât elementele de bază ale interiorului. O astfel de sublinieri strălucitoare a elementului de tavan va da lumina camerei și va adăuga spațiu - un fel de element al unei case rurale.

plafonul în dormitor

Orice design plafon ales ar trebui să se potrivească preferințelor dvs., și, de asemenea, se potrivesc armonios în interiorul camerei. Numai în acest caz este posibil să creați o atmosferă cu adevărat liniștitoare și confortabilă în dormitor.

Galerie video

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 6 = 11