Caracteristicile și avantajele unei dulapuri de colț [vederile principale]

Caracteristicile și avantajele unei dulapuri de colț [vederile principale]

În cele mai multe cazuri, spațiul din colț în dormitor sau cameră de zi rămâne liber. Dar, designerii cu experiență au dezvoltat o schemă universală pentru plasarea lucrurilor în încăperi mici. Deci, garderoba numită colț nu ocupă mult spațiu și dă un sentiment de confort și libertate în dormitor.

O alegere largă a acestui sistem de organizare a spațiului confundă cumpărătorii. Acesta este motivul pentru care este atât de important înainte de a cumpăra un dressing pentru a studia tipurile de aspect și caracteristici. În acest articol vom lua în considerare principalele avantaje și nuanțe ale utilizării camerelor de garderobă la colț în încăperile de locuit.

Sala de colț

Merită să alegi o cameră de dressing înclinată: pentru și împotriva

Prin structura sa, dressing-ul este un dressing complet cu setul necesar de sisteme de stocare și proprietăți funcționale. Principala sarcină a acestui tip de organizație este de a economisi spațiu în locuințe. Astfel, este posibil să se distingă principalul avantaj al unui garderob colț - o distribuție rațională a spațiului și nu este nevoie să se utilizeze bucăți suplimentare de mobilier.

Odată cu construirea unui design similar pentru proiect se bazează este luat următoarea schemă: suprafața interioară a dulapului - doi pereți de colț (utilizate tot spațiul vertical disponibil al camerei), fațada este creată separat.

Sala de colț

Cel mai dificil în construirea unui dulap de colț triunghiular - în acest caz centrul triunghiului servește ca spațiu de depozitare haine, lenjerie, pantofi si alte obiecte personale. Aceasta, la rândul său, implică formarea unui sistem închis, deoarece structura poate ocupa un spațiu unghiular liber (închiderea spațiului de lângă ușă).

Această abordare de proiectare este utilizată pentru a elibera camera de obiectele străine din interior, pentru extinderea vizuală a spațiului. Rezultatul va fi deosebit de vizibil atunci când vine vorba de un sistem de stocare deschis.

Dulap tip colț deschis

Deși construcția unei astfel de structură și nu produce prea mare dificultate, costul de reparație este semnificativ mai mare decât achiziționarea sistemului clasic dressing (dulap, dulap cu sertare sau o tijă pentru agățat haine și obiecte de zi cu zi dulap).

Dacă aveți cunoștințele inițiale în construcție, puteți construi o cameră de dressing unghiulară cu propriile mâini pentru diferite desene și diagrame. Cu toate acestea, în acest caz, merită să ne amintim că calitatea și fiabilitatea rezultatului pot fi mult mai grave. De asemenea, depinde mult de materialele selectate și de conținutul posibil.

Un alt dezavantaj al acestui pansament indubitabilă este că suprafața pereților (rămân urme de dibluri ripoffs tapet sau vopsea) pot fi deteriorate în timpul lucrărilor de asamblare. Această problemă este foarte gravă, dacă intenționați să mutați dulapul în altă parte a camerei în viitor. Staționaritatea construcției este considerată de mulți ca un avantaj al sistemului, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

În încăperile mari, există o nevoie de diversitate - adică o schimbare a atributelor externe. Schimbarea cardinală a spațiului apartamentului poate fi, deplasând camera de dressing într-un loc neobișnuit.

Sala de colț

Regulile de bază pentru instalarea unei sala de colț

Pentru a crea astfel de vestiare, nu este nevoie să alocați spațiu suplimentar, o zonă liberă suficient de mică în hol, în dormitor sau pepinieră. Dacă aveți camere mari, puteți recrea o cameră de gardă întreg cu un sistem de stocare bine planificat.

Designerii experimentați recomandă respectarea anumitor reguli la amenajarea salonului, astfel încât dulapul și alte elemente să nu încalce unitatea generală a interiorului camerei. Iată câteva dintre aceste reguli:

  • Pentru dulapurile cu colțuri mici, este deosebit de important să alocați suficient spațiu pentru a schimba hainele. Acest tip de design extern reprezintă o cameră separată dintr-o zonă foarte modestă cu dulapuri distanțate (mai bine dacă se folosește un sistem deschis de organizare).
  • Imaginați-vă o cameră de garderobă ascunsă fără lumină puternică este imposibilă, dar mulți uită de aceste criterii importante. O excelentă adăugare este plasarea în camera încorporată de garderobă a unui număr mare de oglinzi și spoturi.
  • În cazul unei cantități minime de spațiu liber, toate elementele setului de mobilier trebuie mutate într-un unghi liber sau într-o altă locație care poate fi ușor accesată.
  • Când planificați o sală de garderobă, trebuie să vă gândiți cum în viitor vor exista secțiuni de rafturi pentru păstrarea pantofilor, locuri pentru îmbrăcăminte exterioară și cutii suplimentare în care vor fi localizate accesoriile de zi cu zi.
  • Pentru a organiza un dressing de colt, veți avea nevoie de mult timp și bani. Cu toate acestea, această decizie va schimba radical proiectarea dormitor sau camera de zi (un sistem foarte eficient închis arată în apartamentele de studio).

Dulap în colț

Dacă aveți o cameră mai spațioasă (mai mult de cinci metri pătrați), atunci puteți realiza proiectul original de proiectare. Adăugați în sistem ochelarii confortabili, oglinzile pe picioare și o masă de toaletă vor fi foarte potrivite.

Rețineți că sarcina principală a acestor soluții este un dispozitiv competent și ușor de utilizat pentru haine și încălțăminte.

Amenajarea unui dulap colțar

Proiecte de proiectare pentru cabinete

Designul cel mai comun al dulapului din colț este amplasarea mai multor stâlpi metalici, șipci, rafturi și sertare în jurul perimetrului camerei. De-a lungul timpului, un astfel de sistem de organizare a spațiului liber a început să fie numit loft. Pentru a găzdui un număr mare de articole de garderobă între rafturile rafturilor fixate, plăcile speciale și tijele.

Sala de colț în stil loft

Simplitatea atașării și disponibilitatea diferitelor suporturi vă permite să modificați înălțimea, în funcție de preferințele personale ale proprietarului. Fotografia de mai jos prezintă un exemplu de cameră în stil loft. Costul unui astfel de design este relativ scăzut.

Vă rugăm să rețineți că dacă utilizați elemente de încredere de înaltă calitate pentru a instala secțiuni și construcția însăși va fi posibilă pentru orice tip de pereți (chiar și pentru construcțiile din gips-carton).

Deschideți garderoba colțului

Pentru a proiecta o cameră spațioasă pentru utilizarea deghizată și panou-buazeri. Pe panza sunt atașate bare cu umerase, rafturi și cufere de sertare. Cu toate acestea, pentru a crea un astfel de sistem, sunt necesare pereți foarte puternici, deoarece vor fi supuși constant unui impact mecanic puternic.

Caracteristicile și avantajele unei dulapuri de colț [vederile principale]

Ca bază a standului de proiectare și a elementelor speciale de fixare pe spatele peretelui. Aceasta este o opțiune excelentă pentru dormitoare mari, deoarece cu ajutorul ei puteți crea un spațiu original de zonare.

Dacă aveți de gând să re-creați-vă așa cum se arată în exemplul de fotografie, amintiți-vă că între perete și panourile trebuie să fie o diferență de cel puțin 3 cm (de asemenea, ar trebui să ia în considerare înălțimea secțiunilor de la podea la tavan).

dulap în cameră

Mobilierul cabinetului poate fi un plus excelent pentru designul interior al vestiar. În exterior, un astfel de sistem se va asemăna cu un dulap de dimensiuni mari, fără uși. Spațiul central va fi ocupat de rafturi și ziduri între ele. Dezavantajul acestor structuri este crearea unui cadru scump.

Dulap cu dulapuri de colț

Pentru camere mici, este potrivit un dulap de colț, care, dacă este așezat și umplut corespunzător, poate fi un înlocuitor ideal pentru dressing.

Important! Atunci când alegeți mobilierul de dulap, acordați o atenție deosebită calității materialului și caracteristicilor sale de performanță, verificați produsul pentru deteriorări externe și îndoieli.

Compartiment de cabine pentru colțuri

Indiferent de proiectul de design pe care îl alegeți, în sala de gardă trebuie să existe un sistem de ventilație de înaltă calitate, precum și un iluminat puternic. În caz contrar, umiditatea aerului din apartament va crește, va apărea un miros neplăcut, iar mucegaiul sau ciuperca ar putea începe să se dezvolte mai rău.

Dulap de garderobă

Pe videoclip: designul și dimensiunile dulapului.

Tipuri de vestiare

Majoritatea cumpărătorilor, care vin la firma de construcții, cred că garderoba colțarului are doar un aspect constructiv. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul. Acest sistem este împărțit în mai multe tipuri, fiecare meritând o atenție deosebită. Ca orice proiect, schemele de depozitare propuse ale lucrurilor au atât avantaje cât și dezavantaje ale utilizării.

trapez

Dar fotografia de mai jos prezintă un exemplu de sistem de depozitare a încălțămintei trapezoidale, haine superioare și zilnice, precum și accesorii și elemente decorative. Forma trapezoidală vă permite să distribuiți în mod optim spațiul camerei de dormit și să faceți proporțiile sale mai raționale. Montarea unei astfel de construcții implică crearea unui perete suplimentar în detrimentul unuia dintre pereții colțului, precum și îmbinarea ulterioară a pereților despărțitori cu ușile.

dulap colțar trapezoidal

Este important ca unghiul de înclinare să fie plat, ceea ce va face posibilă amplasarea rafturilor retrase, a sertarelor și a rafturilor în aceeași ordine. Pentru a construi o astfel de vestiar cu mâinile tale este foarte problematică, așa că vă recomandăm să căutați ajutor de la specialiști și să nu economisiți pe calitatea materialelor.

În formă de L

Particularitatea acestei forme de dressing este aceea că se află de-a lungul a două ziduri ale camerei. Datorită spațiului și a ușurinței sale de operare, acest model este deosebit de popular printre rezidenții ruși. În ceea ce privește designul intern al spațiului, aici aveți nevoie de un aranjament uniform de rafturi, bare cu umerase și alte elemente. Astfel, camera conține diferite sisteme de stocare.

grătarul în formă de g

Ușile adesea aleg fie un leagăn, fie un coupe - ultima opțiune este mai convenabilă și ocupă un minim de spațiu. Deși acest sistem are multe avantaje, motivul pentru care se refuză o astfel de idee de design este lipsa unui spațiu suficient pentru a încerca lucrurile.

În garderoba în formă de L

cinci pereți

Designul dulapului cu cinci pereți este relativ simplu de executat, dacă doriți, puteți desena în mod independent o diagramă a unui astfel de aspect. Mai jos, o versiune clasică a acestui tip de construcție este prezentată în fotografie. După cum puteți vedea, are dimensiuni destul de mari, deoarece datorită particularităților formei, mai multe sunt avansate înainte. Astfel, în interiorul camerei există suficient spațiu atât pentru cazare cât și pentru o cameră de amenajare. Camera însăși dobândește un aspect original și o logică completă.

dulap unghiular cu cinci pereți

Amintiți-vă că acest sistem este potrivit numai pentru dormitoare spațioase în case de țară sau cabane. În cazul unui apartament cu două camere, acesta va arăta necorespunzător și doar va reduce în continuare nivelul de confort.

colt garderoba

triunghiular

Dulapul cu o configurație triunghiulară se potrivește perfect în interiorul unui dormitor mic, cameră de zi sau hol. Are un aspect compact, nu aglomera camera și contribuie la economia optimă a spațiului liber. De asemenea, vreau să observ că aceasta este cea mai neobișnuită formă a dulapului, care peste noapte va transforma spațiul de locuit.

Dulap colțar triunghiular

Proprietățile funcționale ale acestui design sunt la un nivel ridicat, iar caracteristicile externe merită laudă. Instalarea acestei structuri se face după cum urmează: colțul camerei este separat de restul încăperii printr-o perete despărțitor, în interiorul căruia sunt amplasate toate sistemele de depozitare necesare (rafturi, cutii, bare și grătare).

O caracteristică a schemei triunghiulare este poziția diagonală a ușilor, care sporește vizual zona.

Dulap triunghiular colțar

rotund

O cameră de toaletă rotundă (sau semicirculară) este utilizată pentru a maximiza economia de spațiu, de aceea este de obicei folosită în încăperi mici. Cu toate acestea, dezavantajul său fără îndoială este complexitatea instalării și designului. După cum arată practica, costul ușilor, panourilor și partițiilor de formă rotundă este mult mai mare decât parametrii standard.

Sala de colț semicirculară

În sufragerie, cel mai reprezentativ este un dressing semi-circular, cu uși glisante pe ghidajele cu role. Se potrivește bine în orice interior și, pentru ao combina cu culorile camerei, este posibilă ridicarea materialelor de construcție consultative. Ansamblurile cu laturi de 2 m sunt suficiente pentru utilizare convenabilă.

Sală de semicirculară

În interiorul dormitorului se va potrivi perfect un design semicircular cu glisante sau uși din lemn pe role. Principalul lucru de a alege nuanțe potrivite ale dulapului, care ar fi în armonie cu stilul general.

Sala de colț semicirculară

Vestiare de tip

Astăzi, piața oferă o gamă largă de varietăți de vestiare, care se deosebesc una de cealaltă în forme, dimensiuni, caracteristici funcționale și de design. Principala diferență este specificitatea aspectului, utilizarea unghiului în cameră și umplerea sistemului.

În conformitate cu acești parametri, se disting următoarele tipuri de garderobă:

  • Camera de dressing Acesta este un tip special de construcții, care are la bază un cadru metalic, combinat cu pereții casei. Principalul avantaj al unei structuri similare poate fi numit cost redus, realizat prin utilizarea unui număr mic de materiale. Este de remarcat, de asemenea, că pentru astfel de vestiare în dormitoare se caracterizează printr-un sistem de depozitare deschis.

colț dulap cameră

  • Dulap de dulap - un design relativ ieftin, cu un sistem greoi de compartimente, sertare și alte elemente. Este minunat pentru un living sau dormitor, realizat în stilul popular de înaltă tehnologie. Și o mare varietate de obiecte funcționale, cum ar fi rafturile, rafturile, sertarele, dulapurile, o fac absolut indispensabilă în orice interior.

colț de gard de colț

  • Sala de mese - este folosit ca o completare stil de camere, cu un mansardă sau finisaj de înaltă tehnologie. Prin designul său, sistemul de stocare reticular seamănă cu un schelet, cu toate acestea cu unele diferențe. Deci, în loc de rafturi din lemn și metal, în acest caz, se utilizează rafturi cu ochiuri specifice și alte suprafețe. Această caracteristică face garderoba mai spațioasă, ușoară și ușor de folosit. Dacă doriți, puteți completa proiectarea cu ușile din sticlă și un sistem de iluminare combinat.

unghiular dressing sala

Indiferent de materialul în care este construit acest sistem de stocare, este o construcție greoaie și greoaie. Cu toate acestea, avantajul fără îndoială al oricărui cabinet este forța și fiabilitatea ridicată, precum și mobilitatea (puteți mișca mobilierul la alegere și schimbați interiorul după cum este necesar).

Designerii sunt de acord că nu există nici o cale corectă de a organiza un dulap colțar într-o locuință. Aveți posibilitatea să alegeți orice formă, dimensiune, opriți alegerea proiectului dorit sau creați-vă propria idee.

Dulap în dimensiune

În condițiile de viață în clădirile cu apartamente, mulți se confruntă cu problema planificării corespunzătoare a spațiului intern. Dimensiunile importante sunt dressing-ul din camera de zi, hol sau dormitor.

Clădită cameră de toaletă în colț

De asemenea, merită înlocuit faptul că garderoba din colț poate fi făcută manual într-o cameră separată (care a modificat o cameră de depozitare inutilă, un birou sau o parte a coridorului). În funcție de scara designului, se disting două tipuri: deschise (nu se utilizează o cameră separată) și închise (camera de beton).

Deschideți garderoba colțului

Înainte de a începe să planificați un dulap, trebuie să decideți despre configurația reală a camerei. Acest parametru afectează în mod direct conținutul intern al compartimentelor. Din distribuirea rapidă și convenabilă a articolelor de garderobă pe secțiune depinde de caracterul practic al imaginii selectate.

Dulap cu colț mini

Dimensiunea cea mai mică a dulapului ar trebui să fie cuprinsă între 1,1 și 1,5 metri pătrați. m. Acești indicatori sunt caracteristici pentru configurațiile unghiulare și rectangulare. Cu toate acestea, caracteristicile funcționale ale acestor modele sunt diferite - unghiul are o capacitate mai mare pentru amplasarea secțiunilor necesare, dreptunghiularul face interiorul mai neobișnuit și împarte perfect spațiul în zone.

În concluzie, vreau să rețin că vestiarul din colț este cea mai bună modalitate de a organiza spațiu liber în încăperile de locuit. Această opțiune este potrivită pentru ambele camere mari și mici, potrivite în orice interior. Singurul lucru de luat în considerare atunci când alegeți un model de design este umplerea și aspectul (adică caracteristicile designului interior).

Dressing în colțul cu mâinile - recenzie (2 videoclipuri)

Variante de proiectare a sistemelor de garderobă (60 de fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

22 + = 31