Tipuri de sisteme de depozitare în vestiar și opțiunile lor de echipament

Tipuri de sisteme de depozitare în vestiar și opțiunile lor de echipament

Depozitarea ordonată a îmbrăcămintei, textilelor de uz casnic, încălțămintei ajută la menținerea ordinii în casă. Spațiul interior al dulapurilor nu este întotdeauna suficient pentru aranjamentul elegant al tuturor lucrurilor, astfel încât sistemele de garderobă ajută la rezolvarea problemei. Ele pot fi montate într-o cameră mică și spațioasă - modulele compacte ocupă un pic spațiu liber și au o capacitate optimă.

Dulap de depozitare

Soiuri de structuri

În funcție de zona apartamentului sau casei, puteți amenaja o cameră separată, instalați sisteme de depozitare în nișe, cămeri, sub scări. Acest lucru vă permite să colectați toate lucrurile necesare într-un singur loc, să închideți hainele astfel încât să nu se zdrobească, să se organizeze depozitarea confortabilă a pantofilor, accesoriilor, accesoriilor de dormit pentru volum - perne, pături, textile. Toate construcțiile sunt împărțite condiționat în două grupe - sisteme gata și prefabricate.

Sistem de vestiare

Sisteme terminate

Designul de mobilier, care nu trebuie asamblat, se referă la o varietate de sisteme de dulap gata realizate. Această categorie de dulapuri staționare, rafturi, rafturi, produse modulare care nu necesită instalare sau montare pe pereți. Kitul staționar poate fi mutat în altă locație, dacă este necesar.

Sistem de îmbrăcăminte pregătit

Avantajele produsului:

 • Designul este instalat pe locul ales pentru garderobă;
 • nu trebuie să colectați nimic, să forați pereții, să puneți paranteze;
 • materialul este un panou din PAL, plăci din MDF, o gamă de lemn.

Construcția finită este completată cu un sistem de uși glisante sau oscilante. Un exemplu clar al unui sistem de garderobă în varianta finită este o fotografie a unui dulap stationar (are pereți, un podea, un acoperiș).

Sistem de îmbrăcăminte pregătit

Sisteme prefabricate

Modelele dulapurilor, a căror instalare necesită asamblare în loc, se referă la structurile prefabricate. Colectați mobilierul de la elementele individuale, respectând secvența de instalare, în conformitate cu desenul și instrucțiunile atașate, folosind brațe, ghidaje, elemente de fixare. Sistemele colective de stocare includ orice tip de instalare non-staționare - modele încorporate. 

Tipuri de sisteme de depozitare în vestiar și opțiunile lor de echipament

Avantajele modelelor prefabricate includ compactarea, utilizarea economică a spațiului liber, o gamă largă de elemente de umplere interioară.

În majoritatea construcțiilor, acoperișul, podeaua, pereții laterali înlocuiesc pereții, tavanul, baza podelei camerei.

Dulap prefabricat

Pe videoclip: depozitarea lucrurilor - 3 moduri de a crea un dressing.

Tipuri de sisteme de garderobă

Pentru a organiza rațional depozitarea lucrurilor, trebuie să alegeți cea mai potrivită variantă a structurii dulapului. Parametrii cheie ai alegerii sunt spațiul liber, dimensiunile camerei, numărul de lucruri care trebuie aranjate într-un mod ordonat. Modelele dulapurilor diferă în funcție de dimensiune, material de fabricație, tip de instalare, umplere internă.

modular

Dulapurile modulare cu o varietate de umpleri sunt potrivite pentru organizarea de camere individuale. Complexele din mai multe module sunt strânse prin fitinguri, elemente de colectare într-un singur model.

Modul de garderobă sistem

Caracteristici cheie:

 • material de fabricație - PAL, MDF, perete din spate - fibră de sticlă;
 • tipul de sisteme modulare - deschis, închis, combinat;
 • numărul elementelor modulului depinde de funcționalitate;
 • instalare, dezmembrare - instalare fixă ​​fără dispozitive de fixare pe pereți;
 • ajustarea - schimbarea înălțimii rafturilor.

Modul de garderobă sistem

Pentru conectarea modulelor mobilierul utilizat pentru mobilierul dulapului. Numărul de secțiuni, sertare, rafturi depinde de proiectarea unui model particular al sistemului modular.

Construcțiile modulare de tip închis cu execuția fațadelor pe două fețe pot fi utilizate pentru echiparea apartamentelor de studio ca partiții funcționale pentru zonarea camerelor.

Modular sistem de vestiare în apartamentul studio

Sistemele modulare de elemente metalice sunt structuri predominant deschise. Modulele lor pot fi rearanjate, pentru a completa dulapul de designer cu fragmente noi. Bazele modulelor din metal sunt stâlpi și șine de ghidare, elemente de umplere sunt coșuri, cutii din plastic, plase, tije.

Modul de garderobă exterioară

încastrate

Utilizarea unor astfel de sisteme de garderobă ajută la economisirea spațiului în cameră. Proiectele construite sunt kituri echipate între podea și tavan, pereți adiacenți, într-un colț, nișă, sub scări. Principala caracteristică este instalarea sistemelor pe pereți. Astfel de modele de vestiare sunt deschise și închise, cu uși glisante sau glisante.

Pentru a economisi spațiu, sistemele încorporate funcționează fără pereți laterali, pereți din spate, acoperiș, bază.

Tipuri de sisteme de depozitare în vestiar și opțiunile lor de echipament

Caracteristicile sistemelor de garderobă încorporate includ dimensiuni compacte, capacitatea de a regla departamentele, secțiunile, nișele, rafturile în înălțime. Pentru producție, sunt folosite materiale din PAL, metal, elemente din plastic. Ușile sunt realizate din fațade din MDF, oglinzi, panouri de sticlă pe glisante (anvelope).

Sistem încorporat de garderobă

deschis

Dulapurile de tip deschis nu aglomera spațiul din cameră datorită absenței unui perete din spate și a unor pereți laterali. Datorită acestui fapt, capacitatea optimă a structurii este atinsă. Astfel de sisteme pot fi instalate chiar și în nișe mici, nu ocupă mult spațiu.

Sistemul de dulap deschis

Avantajele modelului:

 • capacitatea de a suplimenta sistemul de stocare cu module noi;
 • ergonomie, funcționalitate, ușurință în construcție;
 • rafturi de înaltă rezistență, între care sunt instalate rafturile.

Sistemele deschise trebuie să fie păstrate în ordine perfectă, deoarece toate lucrurile sunt ținute în vedere. Dacă doriți să organizați un dressing care nu atrage atenția, utilizați structuri închise.

Sistemul de dulap deschis

Montat pe perete

O caracteristică distinctivă a sistemelor de garderobă este instalarea structurii pe ghidajele fixate pe pereți. Lungimea ghidajelor variază, găurile pentru fixarea elementelor - plase, coșuri, rafturi, cutii, cutii - sunt pregătite în lamele metalice.

Sistemul de dulap deschis

Avantajele organizării unui dulap montat pe perete includ dimensiunile compacte, reglarea înălțimii ghidajelor, ușurința instalării, funcționalitatea și ergonomia.

Sistem de vestiare de perete

plasă

Utilizarea sistemelor de garderobie cu plasă (celulară) implică o metodă de instalare pe perete (cu balamale). Caracteristicile tipice sunt compactitatea, versatilitatea. Modulele de plasă pot fi îndepărtate, rearanjate, completate.

Sistemul de dulapuri din plasă

Avantajele dulapurilor cu plasă sunt evidente:

 • economisirea spațiului liber;
 • o selecție largă de elemente de umplere;
 • dimensiuni compacte, instalare simplă;
 • Deschiderea sistemului oferă acces la aer;
 • accesibilitatea prețurilor, multe opțiuni.

sistem de garderobă cu plasă

Desenele nete pot fi completate cu pantaloni, bare, coșuri de pantofi. Toate elementele sunt atașate de brațe și ghidaje. Rândul inferior este articulat, ceea ce face mai ușoară curățarea camerei.

Sistemul de dulapuri din plasă

panou

Seturile de panouri pot fi atribuite mobilierului de clasă business. O caracteristică distinctivă a designului este prezența panourilor decorative. Ele sunt fixate pe perete, după care elementele de depozitare a obiectelor, haine, pantofi, accesorii sunt atârnate pe panou.

În modelele de panouri nu există partiții verticale, liniile sunt strict orizontale, paralele. Acest lucru oferă integritatea designului, eficiența, armonie.

Sistem de garderobă

carenă

Structurile tip Hull aparțin clasicilor, în cererea consumatorilor. Acestea sunt soluții gata, elementele sunt fixate permanent. Mobilierul din dulap este realizat din MDF, panouri din PAL, mai putin deseori din lemn masiv. Avantajele sunt prețul scăzut, amplasarea convenabilă a lucrurilor pe rafturi, combinarea elementelor - nișe deschise, cutii închise, prezența unor uși glisante sau tip leagăn.

Cabinet dulap sistem

Singurul dezavantaj al modelelor de case este incapacitatea de a schimba modulele în locuri. Puteți muta rafturile în înălțime, dar designul nu poate fi modificat.

Cabinet dulap sistem

prefabricat

Baza sistemelor de garderobie sunt structurile metalice asamblate în structură pe pilonii de susținere (coloane). Acestea sunt atașate la rafturi, tije, în nivelul inferior puteți instala un compartiment compact cu sertare. Elementele pot fi colectate, demontate, schimbate în bază și umplutură.

Sistem de garderobă

Principalele avantaje ale structurilor de coloane de tip cadru:

 • ușurința de instalare, rezistența ridicată a suporturilor;
 • combinarea materialelor elementelor;
 • permutarea componentelor, ventilație;
 • vizual nu supraîncărcați interiorul;
 • suporturile de aluminiu au o durată lungă de viață.

Cele mai eficiente sisteme de stocare a cadrelor se uită în stilul high-tech, minimalismului, techno-ului.

Sistem de garderobă

metal

Utilizarea componentelor metalice sporește semnificativ rezistența, rigiditatea și fiabilitatea designerilor. Țevi, rafturi, profile pot lua o încărcătură mare, desenele arata usor, aerisit. Sistemele de rafturi metalice includ rafturi subțiri pe profiluri, modele de cadru (coloane) pe suporturi de sprijin cu bare transversale, plasă (fagure), structuri de țevi.

sistem de dulap metalic

În sistemele metalice, puteți schimba înălțimea rafturilor, puteți crește numărul de tije pentru îmbrăcăminte, puteți crea secțiuni pe două niveluri, utilizați întregul spațiu de la podea la tavan.

sisteme de garderobii metalice

Dulap "Joker"

Elementele principale ale designerului de joker sunt țevi metalice cromate, al căror diametru este reprezentat de patru poziții - 100, 250, 320, 500 mm. Structura de oțel include rafturi din PAL laminat rezistent la umiditate, tije orizontale, elemente de fixare.

joker dulap sistem

Profesioniștii designerului de mobilier "Joker", conform recenziilor clienților:

 • mobilitate, compactitate, versatilitate a țevilor de joker;
 • simplitatea și confortul de asamblare, o mulțime de soluții funcționale;
 • rezistența ridicată, stabilitatea articulațiilor, costul scăzut.

Dulapul de joker poate fi instalat într-o încăpere de orice dimensiune, nu necesită geometria corectă a pereților, este permisă modificarea structurii asamblate.

joker dulap sistem

Pe videoclip: proiectarea si organizarea unei sali de dressing.

Varietate de accesorii

Umplerea internă a dulapurilor include plase, coșuri, încălțăminte, cutii, rafturi. Sistemele de depozitare sunt echipate cu bare, pantaloni, umerase, cârlige. Pentru mai mult confort, puteți atârna o oglindă.

Dacă este alocată o cameră separată pentru garderobă, o puteți închide cu un sistem de uși glisante, montați cablajul, instalați o insulă în centrul unor dușuri moi, un suport cu un scaun confortabil. Un rol important îl joacă alegerea modului de instalare a sistemelor de stocare. Componentele principale ale dulapului sunt șine de ghidare și profile, rafturi, secțiuni, anvelope montate pe perete.

ghiduri

Ghidajele de perete și balamale servesc la fixarea sistemului de garderobă. Produsele sunt fabricate din metal de înaltă calitate, în ghidaje sunt găuri de montare de-a lungul întregii lungimi a barei, astfel încât să puteți atașa componente în plan orizontal și vertical.

Ghid pentru sistemul de garderobă

Soluțiile pentru camerele de toaletă includ instalarea de rafturi agățate, bare pentru umerase, tăvi compacte, coșuri retractabile, cutii de plasă. Datorită ghidurilor, se realizează mobilitatea camerelor de toaletă, posibilitatea transformării elementelor de umplere, accesul ușor la lucruri.

accesorii pentru sistemul de garderobă

Autobuz de perete

Elementul principal al fixării tipului de vestiar prefabricat este anvelopele montate pe perete (șine de transport). Produsele diferă în funcție de mărime și de sarcina maximă admisă. Anvelopele sunt înșurubate pe perete cu șuruburi, pe fiecare element sunt realizate găuri pentru instalarea consolelor destinate păstrării rafturilor, cutiilor, plaselor, coșurilor.

Șină de transport pentru sistemul de garderobă

Consolele sunt introduse în anvelopele de perete până când acestea fac clic. După aceea, ele sunt fixate pe elementele de umplere în găuri special realizate pe console. Datorită buna transformare a sistemului poate finaliza o varietate de rafturi dulap, schimba aspectul structurii.

accesorii pentru sistemul de garderobă

Stolplit

Stolplit - o fabrica de mobila din Moscova, produce si comercializeaza mobilier din dulap de clasa economica din PAL. Structurile sunt sisteme modulare de depozitare a carcaselor cu rafturi funcționale, sertare, umerase pentru umerase.

produse gramada

Setul Stolplit are pereți laterali, un podea, un acoperiș, pereți despărțitori între module, la cererea clientului este posibilă realizarea unui dulap cu perete din spate din fibră, pentru a stabili mai multe rafturi, cutii.

dulapuri

Producătorul oferă o gamă largă de structuri modulare - o gamă largă de culori, opțiuni pentru umplere internă, reglarea înălțimii rafturilor. Potrivit cumpărătorilor, pilonii dulapului sunt demni de încredere, ieftini.

Profilul

În sistemele de depozitare a coloanelor și rafturilor se utilizează profile verticale și orizontale, care formează un cadru de garderobă. Caracteristicile componentelor:

 • Profilele de aluminiu profilate îndeplinesc funcția;
 • Rafturile sunt fixate pe elementele orizontale ale sistemului;
 • fixarea suporturilor pe perete și podea, prezența / absența fundației, acoperișul.

Sistemele de depozitare a coloanei pentru garderobă pot fi modelate în camere mici și spațioase, ajustează numărul de rafturi și construiesc sertare.

sistem coloană pentru dressing

secțiune

Pentru a organiza stocarea diferitelor lucruri, în sistemul de garderobă se obișnuiește planificarea a trei niveluri. La nivelul superior este convenabil să conțină pălării, accesorii, în medie - haine de iarnă, pantaloni, cămăși, jachete, rochii, la nivelul inferior - pantofi. Trebuie să planificați sertarele pentru ciorapi, să scoateți nișe pentru lenjerie de pat și lenjerie de pat.

accesorii pentru sistemul de garderobă

Numărul de secțiuni depinde de proiectul respectiv. Cea mai simplă variantă este instalarea unui dulap cu trei secțiuni în care un compartiment ocupă nișe deschise, al doilea - două niveluri cu umerase pentru umerase, al treilea - sertare și rafturi. La propria sa discreție, este posibil să se modifice schema de proiectare, mult depinde de numărul de lucruri.

secțiune în vestiar

rafturi

Pe rafturi, se obișnuiește să se păstreze obiectele de nefumător, saci de dormit, textile de uz casnic, pungi și cutii cu pantofi. Adâncimea recomandată a rafturilor este de 550-600 mm, înălțimea și lățimea variază - dimensiunea, ținând seama de utilizarea confortabilă și accesul ușor la lucrurile aflate în adâncul rafturilor.

Opțiunile sunt:

 • lucrurile care sunt utilizate cel mai adesea sunt plasate pe rafturi la un nivel de 900-1800 mm de la podea;
 • distanța optimă dintre rafturi este de 250-300 mm, dar această valoare nu este o cerință obligatorie;
 • rafturile staționare, înclinate, detașabile, ieșirea pe rulmenți.

Rafturi în vestiar

Un element necesar pentru sistemele de stocare a încărcăturii sunt cutiile de diferite înălțimi și coșuri pentru nivelul inferior sub pantofi și obiecte dimensionale.

Nivelul inferior sub pantofii din cabinet

Variante de dressing-uri pe fotografie

La proiectarea dulap sau alocarea zonei în cadrul sistemului de stocare, aveți posibilitatea să vizualizați fotografii de soluții gata, pentru a alege cea mai potrivită opțiune. Sistemele Larvidzh, Aristo și Kansas sunt foarte populare printre consumatori. Sistemele de brand Joker sunt considerate cele mai ieftine și ușor de instalat. Dulapul suedez "Elfa", conform consumatorilor, este recunoscut ca fiind cel mai convenabil și mai bun.

Sisteme de dulap italian

Calitate, durabilitate, practicitate - deci se caracterizează prin mobilier din Italia. Printre numeroasele opțiuni pentru locurile de depozitare a echipamentelor, modelele italiene merită o atenție deosebită. Avantajele și caracteristicile acestora:

 • Stilos - sistem de interior din cadrul firmei EUREKA, construcții ușoare din profil de aluminiu, PAL, MDF, PAL și accesorii Blyumovsky produse în Austria.

dulap stilos sistem

 • conduce - dulap de la Besana, sistem de înaltă clasă de materiale din lemn, design clasic, secțiuni deschise, tip modular de construcție.

dulap Drive sistem

 • graffiti - sisteme de depozitare multi-frunze de la producătorul Poliform, care au un design închis tipic, design minimalist, dimensiuni compacte cu capacitate mare.

dulap Graffiti

Sunt interesante deciziile organizațiilor din Florența, Fly-System, Dressing aldin ale faimoaselor fabrici italiene. Toate modelele au funcționalitatea necesară, spațiul interior extins, frumusețea liniilor și a formelor.

Sisteme din Ikea

Dulapuri de la Ikea au câștigat popularitate largă grație compactității, universalității, multor soluții, preț scăzut. Designerii moderni sunt echipați cu rafturi, cornișe, șine, console.

Ikea dulap sistem

Caracteristici principale:

 • Sistemele Ikea utilizează ghidaje metalice, rafturi, cutii din plăci aglomerate, MDF, module de plasă.
 • Necondiționată plus a dressing-urilor este funcționalitatea, un număr mare de elemente de umplere, abilitatea de a schimba designul.
 • Designerii dressing au un aspect atractiv, sistemul ușor de utilizat, raft poate fi ajustat, curat, adăugați.

Sistemele suedeze Ikea au o durată lungă de viață, nu încalcă armonie interioară, sunt acceptabile - puteți vedea fotografii și prețuri pe site-ul producătorului.

Tipuri de sisteme de depozitare în vestiar și opțiunile lor de echipament

Repere [notă]

În planificarea dulapurilor, trebuie să țineți cont de dimensiunile camerei sau de spațiul alocat pentru instalare, de numărul de lucruri de depozitat, de apropierea / deschiderea sistemului.

Recomandări pentru echiparea, umplerea, instalarea unui dulap:

 • Cel mai bun loc pentru instalare este în dormitor sau lângă el.
 • Adăugare la sală - oglindă, lumină de fundal, scaun, pușcă.
 • Sistemele încorporate sunt potrivite pentru camere non-standard.
 • Separarea vestiar poate fi o partiție de bord de ghips.
 • Pantografele - elevatoarele - sunt indispensabile în sistemele de depozitare înalte.
 • Variantele de perete ale panoului ajută la ascunderea neuniformității pereților.
 • Înainte de auto-instalare, este necesară marcarea.

Datorită spațiului spațios al vestiarelor cu dimensiuni compacte, puteți refuza să instalați dulapuri voluminoase și să organizați un spațiu optim de depozitare pentru lucruri. Este atrăgătoare estetică accentuată de proiectarea structurilor. Utilizarea camerelor de dressing vă ajută să păstrați ordonat hainele și încălțămintea, aranjați lucrurile în funcție de sezonalitate, culoare, material.

Cum se instalează un sistem de vestiare cu mâinile tale (2 videoclipuri)

Diferite variante de dressing-uri (62 fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 71 = 73