Ide-ide menarik untuk pembantu rumah: kelas tuan pada mencipta sesuatu yang unik

Ide-ide menarik untuk pembantu rumah: kelas tuan pada mencipta sesuatu yang unik

"Handmade" dalam bahasa Inggeris bererti "buatan tangan". Bagi ramai, perkataan ini dikaitkan dengan hobi. Ya, membuat produk dengan tangan kita sendiri adalah satu proses yang menarik yang dapat membantu mengekspresikan kreativiti. Pada masa yang sama koleksi rumah diisi semula dengan satu lagi item asal. Tetapi pembantu rumah juga boleh meningkatkan anggaran anda. Bagaimana untuk menjadikan pekerjaan kegemaran ke dalam perniagaan?

Malangnya, terdapat stereotaip yang tidak betul bahawa kraf tangan buatan tangan ceroboh dan primitif. Sudah tentu, setiap orang bermula dengan asas-asasnya. Tetapi jika anda menganggap pembantu rumah sebagai cara yang serius untuk mendapatkan pendapatan, anda perlu menjadi profesional. Kerja manual lebih mahal daripada produk kilang, kerana ia menggabungkan kualiti dan keunikan. Pembeli berpotensi sendiri memahami bahawa dia boleh membeli "tebukan" murah. Tetapi jika seseorang telah datang kepada anda, maka dia bersedia membayar lebih untuk pembantu tangan yang baik. Jangan mengecewakan dia! Berikut adalah beberapa idea menarik.

Mainan pokok Krismas dengan tangan sendiri

Aksesori Perkahwinan

Orang sering membeli barangan eksklusif untuk majlis-majlis penting, contohnya, untuk majlis perkahwinan. Semua orang mahu majlisnya menjadi istimewa, bukan template. Apa yang boleh ditawarkan kepada pengantin baru? Pilihan pembantu rumah banyak: poskad, bunga, aksesori untuk pakaian, kalungan. Tetapi ingatlah bahawa dalam setiap subjek ada sesuatu yang baru. Menangkap makna emas antara kesungguhan dan kecerahan, walaupun dengan sedikit keberanian. Pertimbangkan untuk mencipta kotak hiasan asal untuk cincin perkahwinan.

Kotak untuk cincin perkahwinan dalam bentuk hati

Anda memerlukan bahan berikut:

 • peti mati dalam yang kecil (sebagai contoh, dalam bentuk hati);
 • reben satin;
 • kain sutera;
 • kain beludru;
 • jaring, jubah, kristal, batu (sebarang benda hiasan);
 • pelekat.

1. Untuk memulakan kami akan membuat pad untuk cincin. Letakkan kotak di atas selembar kertas dan bulangkan garis besarnya. Sekiranya dinding dalam kotak sangat tebal, lebih rendah setengah sentimeter. Menggunakan corak, potong dua bahagian dari kain sutera.

Kotak untuk cincin perkahwinan dengan tangan sendiri
Corak dalam bentuk hati

2. Jahit bahagian bersama, meninggalkan lubang kecil.

Kotak untuk cincin perkahwinan dengan tangan sendiri
Kami menjahit butiran di tepi

3. Isikan pad dengan sintepon dan menjahit lubang. Anda boleh menghiasi produk dengan busur atau bunga yang diperbuat daripada kain sutera.

Kotak untuk cincin perkahwinan dengan tangan sendiri
Kami mengisi pad dengan sintepon

4. Sekarang mari kita menjaga kotak buatan tangan. Boka dan tutup di luar menghiasi dengan kain beludru. Untuk melakukan ini, anda memerlukan gam. Tetapi jangan tuang terlalu banyak, secara harfiah beberapa titisan.

Kotak untuk cincin perkahwinan dengan tangan sendiri
Kotak kadbod dalam bentuk hati

5. Buat dari hiasan kain dan tutup ke tudung. Hiaskan kain itu anda boleh kerikil dan rhinestones. Dengan bantuan gam lampirkan bantal kecil ke bahagian bawah kain sutera. Kotak pembantu rumah akan menjadi ciri utama perkahwinan.

Kotak untuk cincin perkahwinan dengan tangan sendiri
Hasil siap

Barang kemas buatan tangan

Barang kemas dari emas dan perak jauh dari semua yang mampu. Dan walaupun mewah, mereka sering kekurangan kehangatan. Dengan membuat hiasan pembantu tangan Tangan dengan tangan anda sendiri, anda meletakkan mereka sebagai tuan kebaikan dan kegembiraan. Hari ini, terdapat banyak teknik menggunakan manik, reben, kayu, getah, tanah liat polimer. Mari kita pertimbangkan kelas induk untuk membuat anting buatan tangan dari bahan terakhir.

Anda perlu:

 • tanah liat polimer;
 • cat akrilik;
 • jarum;
 • varnis;
 • berus;
 • kain lap basah;
 • schwenzy, ringlets, pin.
Subang dari kelas tuan tanah polimer
Bahan yang Diperlukan

1. Letakkan tanah liat polimer dalam lapisan beberapa milimeter tebal.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Kami menggulung tanah liat ke dalam lapisan

2. Potong lima kalangan. Dari setiap bulatan kami memotong dua kelopak.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Kami membuat cawan

3. Sekarang gulung bola dan memerah ke dalam kek - ini adalah asas anting-anting.

4. Bend pint ke dalam gelung, tekan hujungnya ke tengah-tengah bola pra-melancarkan.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Asas untuk anting-anting

5. Kami membuat kelopak dari kalangan.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Kami membuat kelopak

6. Lampirkan kelopak ke pangkalan. Hanya jangan menutup gelung.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Melampirkan kelopak

7. Jarum kami menolak jalur itu di tengah-tengah setiap kelopak. Anda boleh menggunakan apa-apa corak.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Kami membuat corak

8. Yayasan tutup dengan butirannya dari tanah liat warna lain. Hiasan memilih untuk citarasa anda.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Menambah Butiran

9. Kami menghantar produk ke oven. Suhu dan masa tembakan dinyatakan dalam arahan untuk bahan tersebut. Apabila bunga sejuk, berhati-hati cat dengan cat. Pastikan cat memasuki bahagian belakang.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Kami tutup dengan cat

10. Lap basah keluarkan lapisan cat dari permukaan. Biarkan bunga kering dan varnis.

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Kami keluarkan cat berlebihan

11. Dengan bantuan cincin dan schwenz kami mengumpul anting-anting: melepaskan cincin, masukkan jahitan dari gelas dan schwenzy ke dalamnya dan bengkokkannya. Anjing pembantu tangan dari tanah liat polimer sudah siap!

Subang dari kelas tuan tanah polimer
Anting sudah siap

Tanah liat polimer akan menghasilkan imej yang berbeza: feminin dan bergurau. Perhiasan tersebut dalam gaya buatan tangan sesuai untuk pesta bertema.

Pada video: Hiasan dengan bunga mawar biru diperbuat daripada tanah liat polimer

Barang dalaman kecil

Setiap orang memerlukan kesucian dan kehangatan. Oleh itu, wanita rompi berusaha untuk mencipta objek untuk rumah dengan tangan mereka sendiri. Hiasan rak, perabot, pintu, langsir - ini adalah idea hebat untuk reka bentuk dalaman buatan tangan. Dan pasu kecil dan tongkok, angka lucu atau coaster kreatif sering mendapat hadiah untuk seorang kawan. Jika anda menganggap buatan tangan sebagai perniagaan, maka pada perkara-perkara kecil seperti itu anda dapat memperoleh jumlah yang baik. Kami menawarkan kelas induk kecil bagaimana membuat plafond dari sudu plastik.

Anda perlu:

 • botol plastik besar (minimum 5 liter);
 • sudu plastik;
 • pisau;
 • gam PVA;
 • mentol lampu penjimatan tenaga, kartrij, wayar tembaga.

Satu perkara penting! Jaga keselamatan. Pilih mentol lampu yang tidak terbakar.

Plafond dari sudu dengan tangan sendiri

1. tepat memotong bahagian bawah botol. Sekiranya perlu, kami memotongnya.

2. Di tudung menembusi lubang dengan bantuan awl panas. Ini akan memasukkan dawai, jadi diameter lubang mesti lebih lebar daripada diameter dawai. Bingkai plafond sudah siap.

3. Potong pemegang di atas sudu. Bahagian cembung disusun dalam bulatan, seolah-olah mereka adalah skala. Kami mula dari bahagian bawah dan perlahan-lahan bergerak ke leher, yang juga tersembunyi di belakang skala. Ia ternyata plafond, menyerupai benjolan.

4. Di dalam letakkan mentol lampu. Produk sudah siap.

Plafond dari sudu dengan tangan sendiri

Idea untuk rumah boleh berbeza sama sekali. Dalam satu teknik, anda boleh membuat objek yang sangat berbeza. Jika anda memberikan masa yang cukup untuk pembantu, anda boleh membuat keputusan yang paling tidak dijangka.

Hadiah oleh tangan sendiri

Hadiah pembantu tangan adalah cara yang baik untuk meluahkan perasaan anda kepada orang yang dikasihi dan rakan-rakan. Dan walaupun mereka mengatakan bahawa perkara utama adalah perhatian, ingat: cenderahati ini sepatutnya kelihatan sempurna. Mewujudkan hadiah dengan tangan anda sendiri, menjadi asal dan berusaha untuk kesempurnaan. Apa yang boleh saya berikan?

Sebenarnya, senarai cenderahati buatan tangan cukup besar:

 • mainan;
 • buku nota;
 • peti mati, kes-kes pensil;
 • hiasan;
 • lukisan;
 • pakaian.

Secara umum, semua yang akan menyenangkan orang lain. Sesetengah hadiah mudah dihiasi. Hiasan orang lain boleh mengambil masa beberapa hari atau minggu.

Mainan lembut dengan tangan mereka sendiri

Jangan lupa tentang hiasan pakaian lama. Ramai di dalam almari mempunyai perkara-perkara yang telah kehabisan fesyen atau warna dan bentuk yang hilang. Tetapi pemiliknya tidak mahu berpisah dengan mereka. Dia akan gembira jika pakaian kegemarannya lagi menjadi cantik.

Pakaian pembantu rumah

Apabila anda sekali lagi mahu membuat objek yang luar biasa untuk rumah dengan tangan anda sendiri, fikir, tidak boleh pembantu tangan menjadi sumber pendapatan tambahan. Sudah tentu, untuk ini anda perlu sentiasa memperbaiki. Anda boleh mempelajari kehalusan kerajinan yang baru, secara berkala menarik inspirasi daripada tuan-tuan yang lain. Tetapi dalam karya buatan tangan anda, anda mesti mempunyai gaya pengarang anda sendiri, mengikut mana anda akan dikenali.

Kerongsang dan band rambut dari terasa (2 video)

Idea untuk kreativiti (43 foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + = 10