Crearea picturilor modulare: o clasă de master pentru începători (+48 foto)

Crearea picturilor modulare: o clasă de master pentru începători (+48 foto)

Alegerea în favoarea picturilor modulare vă va permite să creați un stil special al interiorului. O serie de elemente se combină într-o singură compoziție - arată viu și dinamică. Alegerea de a face picturi modulare cu mâinile tale, îți poți exprima individualitatea. Clasa de master vă va ajuta să aflați rapid noțiunile de bază și veți deveni proprietarul elementului original de decor.

modulare picturi cu mâinile tale

Ce sunt picturile modulare?

Imagine modulară - câteva picturi care se combină într-o singură compoziție.

Variante ale locației setului de elemente:

 • dispunerea simetrică în plan orizontal;
 • deplasarea și asimetria în direcțiile orizontale și verticale;
 • mixt vertical-orizontal;

modulare picturi cu mâinile tale

Cele mai populare variante sunt cu deplasări simetrice și asimetrice - schimbă literalmente spațiul în cameră. Este uimitor cum, cu această tehnică în proiectare puteți obține o creștere vizuală a spațiului. Acest lucru este foarte important pentru decorarea interioară a unei încăperi mici.

În funcție de numărul de părți din care face parte imaginea de ansamblu, distingeți:

 • diptych - 2 canvasuri;
 • triptic - 3 pânze;
 • poliptych - mai mult de trei pânze.

modulare picturi cu mâinile tale

Pentru designul interior cu ajutorul unei tablouri modulare nu există reguli stricte. În plus, cu capabilitățile actuale de tipărire, nu trebuie să fiți un artist care să facă o astfel de compoziție cu propriile dvs. mâini. Nu este aceasta o provocare pentru o natură creativă reală?

modulare picturi cu mâinile tale

Cum să te faci

Materialul care poate fi luat ca imagine poate fi ales în funcție de disponibilitatea finanțării și a dorințelor.

Variante pentru panza cu imaginea:

 • O țesătură cu o imprimare luminată și clară, de exemplu, o imagine de flori;
 • fotografia sau imaginea imprimată pe imprimantă;
 • Mi-a plăcut opțiunea de tapet cu o fotografie.

modulare picturi cu mâinile tale

Selectarea cadrului depinde de baza selectată. O clasă de master în realizarea unor astfel de tablouri vă va ajuta să creați o capodoperă a interiorului.

modulare picturi cu mâinile tale

Masterclass din cârpă

materiale:

 • cârpă cu un complot sau ornament, imaginea imprimată sau imaginea de fundal cu desen fotografic;
 • baza: placi din lemn de 50x20 si placaj, placaj sau polistiren;
 • adeziv PVA;
 • foarfece;
 • creion, cretă sau săpun;
 • centimetru;
 • un capsator pentru mobilier.

modulare picturi cu mâinile tale

Pasul 1. Pregătirea bazei

În funcție de bugetul pe care se bazează, puteți cumpăra un substrat gata făcut cu o pânză sau să-l faceți singur. Prima opțiune este potrivită pentru cei care sunt inspirați să picteze o pictură. Pentru prima experiență este mai bine să faci un triptic - trei elemente, sub care pregătim trei baze. De la șipci și bucăți de placaj, puteți construi rapid baza pentru o imagine modulară. Pentru aceasta, conectăm lamelele de lemn într-un cadru, tăierea se termină la un unghi de 45 de grade. Ele pot fi legate sau lipite împreună.

Pentru rezistență la colțurile cadrului din partea greșită, atașăm triunghiurile de placaj (cu picioarele de 10 cm). Ca o căptușeală, puteți trage neutru cadru în țesături de culoare, fixarea cu un capsator.

modulare picturi cu mâinile tale

În cazul în care este mai ușor să folosiți bucăți de fibre ca bază, trebuie doar să procesați baza în jurul marginilor. Dacă ați ales o opțiune pentru tapet sau o imagine tipărită, puteți alege o bază foarte simplă și ușoară - spumă.

modulare picturi cu mâinile tale

Pasul 2. Atașați panza la bază

Înainte de tăierea segmentelor, planificați bine și marcați locurile tăieturilor conform principiului "măsurați de șapte ori și tăiați odată". Dimensiunea țesăturii trebuie să țină seama de pliurile de pe partea opusă. Materialul este fixat pe o targă cu un capsator de mobilă, care fixează capsele din interior. Este important să întindeți țesătura uniform, fără a crea riduri. Mai întâi fixați partea lungă și apoi scurt.

Versiunile tipărite pot fi lipite chiar și într-o placă de plafon din plastic spumant subțire cu adeziv PVA.

modulare picturi cu mâinile tale

Multe, în loc de tapet cu o imagine, comandă imprimarea imaginii pe care o doriți în numeroase servicii de imprimare. Nu trebuie să fiți un maestru pentru a face acest lucru, totuși, trebuie să vă gândiți la tipărire pentru a face mai multe elemente separate care se suprapun pe desen. Astfel, păstrați integritatea imaginii globale.

28

Pasul 3. Plasați imaginile

În această etapă, trebuie să se gândească la un loc unde atârna compoziția ta, și o metodă pentru amplasarea lamelor în raport cu celălalt. Pentru fixare, puteți alege bucăți obișnuite de dimensiuni mici. În cazul în care imaginile sunt fixate pe un cadru, acestea pot fi fixate pe șuruburi, care se înșurubează în dibluri și ușor ies în afară din perete.

Opțiuni excepționale de aspect, în care o pânză este părtinitoare într-un mod interesant. Seamănă unic ca un element care este în mod deliberat mutat în "zbor" ca și cum ar fi de la o suflare de vânt.

modulare picturi cu mâinile tale

Clasa de master vă va permite să înțelegeți punctele principale ale creării unei imagini modulare. Puteți să experimentați cu siguranță materialele din panza și baza, alegând ceea ce aveți la dispoziție. Pentru primul proces se va potrivi chiar bucăți de gips carton sau plastic spumă, care este etichetat imagini din imprimantă sau dreptunghiurile de tapet. Când faceți exerciții pe materiale simple, puteți face compoziții mai complexe pentru decorarea interiorului.

Galerie video

Galerie foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

6 + 1 =