15 ideeën – gebruik de resterende achtergrond zelf

15 ideeën – gebruik de resterende achtergrond zelf

Na de reparatie zijn er vaak overbodig behang, ze zullen het ontwerp van de kamer interessanter maken, als er ideeën zijn voor het interieur van hun eigen handen. Ongebruikte rollen kunnen verschijnen als gevolg van een onjuiste berekening van het gebied, overdreven voorraad eigenaren of gewoon omdat het gebeurde. Beschuldig jezelf in ieder geval niet voor extravagantie en andere zonden, want de overblijfselen van behang kunnen op een heel originele manier worden gebruikt, ook voor het maken van ongebruikelijke interieurdecoraties met je eigen handen.

De overblijfselen van behang helpen om het oude meubilair bij te werken, een interessant decoratief element aan het interieur toe te voegen of de lege muren te versieren. Wij brengen 15 ontwerpideeën onder de aandacht met overbodige achtergronden met uw eigen handen.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 1. Alles draait om kleine dingen

Elk ontwerp bestaat uit kleine dingen. Besteed aandacht aan het meubilair in de kamer, vooral als je het met veel terughoudendheid nieuw kunt noemen. Met de hulp van het overblijvende behang na reparatie, kunt u uw oude kist, kledingkast of kaptafel door uw eigen handen onherkenbaar transformeren. Het volstaat om gewoon een geschikt oppervlak te kiezen, het kan een aanrecht, een zijwand of de gevel van een van de dozen zijn, en bedekken met behang. Indien gewenst kan deze decoratie worden onderworpen aan zelfs de interne oppervlakken van de laden van de tafel. De keuze is bijna onbeperkt, het hangt allemaal alleen af ​​van het idee van het interieur en uw verbeelding.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 2. Originele lade

Op het grondgebied van Rusland en de GOS-landen om een ​​of andere reden is niet gebruikelijk, een dergelijk fenomeen, als ontbijt op bed. In het beste geval ontstaan ​​ideeën om zo'n actie te organiseren op belangrijke of thematische feestdagen zoals 8 maart of Verjaardag. Om een ​​goed humeur te geven met een ontbijt op bed, heb je een lekker dienblad nodig. Als basis voor het idee kun je al gebruiksklaar maken of het zelf maken met je handen vanuit een oud fotolijstje of zelfs een snijplank.

Het is vaak mogelijk om het meest aantrekkelijke oppervlak van dit meubelstuk te versieren met dezelfde overblijfselen van behang. Een bijgewerkte of "afgedankte" lade ziet eruit als een integraal onderdeel van het idee van een kamerontwerp.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 3. De grenzen van de ruimte

De rest van het behang kan helpen om het gedeelte van de kamer op te delen in functionele gebieden. Om bijvoorbeeld een werkplek uit te rusten, is het noodzakelijk om duidelijke grenzen te trekken. En om deze ideeën te realiseren, kunt u het zelf doen met behulp van behang met een ander patroon of met een contrastkleurenschema. Tegelijkertijd hoeft u zich geen zorgen te maken dat het interieur van de kamer er vreemd uitziet. Integendeel, het effect van "kamer in de kamer" zal een echt "hoogtepunt" van de leefruimte zijn.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 4. Achtergrond als een afbeelding

Extra achtergronden kunnen dienen als een uitstekend idee voor het maken van kunstobjecten. Het is voldoende om ze te bedekken met een deel van de muur in de woonkamer of de ruimte aan het hoofdeinde van het bed. Met deze beweging wordt het interieurontwerp aan het volume toegevoegd en wordt de ruimte visueel vergroot.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 5. Vintage stoel

Als je de achterkant van de oude stoel met behang hebt geplakt, zal deze niet langer lijken op een ongepast aanhangsel van het interieur van de kamer. Met een natuurlijke boom komen heldere bloemenprints perfect overeen, en passen meubels met chromen poten perfect bij behang met een neutraal en rustig motief.

U kunt de functionaliteit van de stoel op drie manieren opslaan:

  • gebruik verwijderbaar behang;
  • met behulp van geïmproviseerde middelen om van het behang een afneembaar deksel voor de rugleuning van de stoel te maken;
  • Naast het beschermen van het oppervlak van een solide transparante coating gemaakt door eigen handen van geïmproviseerde materialen.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Vergeet niet dat de stoel niet hoeft te worden gebruikt voor het beoogde doel. Dit meubel kan dienen als een plank of staan ​​voor bloemen. Ideeën over het gebruik van een bijgewerkt meubelstuk kunnen zeer ongebruikelijk en origineel zijn, als u een beetje fantasie opdoet.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 6. Portaal in de kast

In de oude kast kun je nieuw leven inademen. Deze methode is ook van toepassing op hangende kasten, evenals kasten met transparante gevels. Om dit idee te implementeren, moet u de deuren verwijderen, alle planken, balken en andere voorwerpen die kunnen interfereren verwijderen en de achterwand afdekken met de overblijfselen van helder behang. De zijwanden worden beter onaangetast gelaten, in welk geval de kast ophoudt moeizaam en onhandig te lijken. Met helder behang op de achterwand perfect aansluiten bij de glazen planken, waar de gerechten worden bewaard. Deze receptie is geweldig voor keukenkastjes en meubelmuren in de woonkamer.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 7. Heldere accenten

Koffie of een koffietafel kan helderder worden als u de bovenkant en andere oppervlakken plakt met prachtig behang. Deze beweging zal niet alleen dit interieur verfraaien, maar het ook beschermen tegen beschadiging en krassen. Versier jezelf met het resterende behang, je kunt ook elke kleine kast of koelkast.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 8. Transformatie van de stijl

Het ontwerp en de belangrijkste ideeën van het interieur bestaan ​​altijd uit schijnbaar onbelangrijke details. Het is mogelijk om de originaliteit van de inrichting van de kamer met uw eigen handen te benadrukken door zelfs de meest gewone voorwerpen in te richten. Als je de wijnfles bedekt met helder behang, wordt deze een ongewone vaas. Dezezelfde truc kan ook worden gebruikt om verschillende decoratieve elementen, bijvoorbeeld fotolijsten, te transformeren.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 9. Decortrap

Als je een fantasie en een origineel idee hebt, kun je jezelf versieren met bijna elk meubelstuk. Inclusief de trap. Het behang kan op stappen of rails worden geplakt. In dit geval is het niet nodig om behang op het hele gebied te lijmen. Het kan zijn dat voor de stappen het voldoende is om een ​​strook behang op het midden of rond de randen te hebben. De leuning kan zowel volledig als gedeeltelijk worden ingericht.

Houten rails met heldere ribben zien er bijvoorbeeld aantrekkelijk en ongebruikelijk uit en correct geselecteerde strepen op de treden maken ze visueel breder.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 10. Heldere schaduw

Met behulp van overblijfselen van behang kun je de oude lamp onherkenbaar transformeren. De lampenkap kan zowel volledig als gedeeltelijk op behang worden geplakt. Opgemerkt moet worden dat het licht van de lamp het beeld zal verlichten en ornament behang, dat er op zijn minst ongewoon en interessant uitziet.

Voor grote armaturen kunnen smalle strepen met verschillende patronen en ornamenten worden gebruikt, op voorwaarde dat ze met elkaar worden gecombineerd.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 11. Tafelkleed Decor

De resterende achtergrond kan een redelijk budget zijn, maar een originele en stijlvolle manier om de feesttafel te versieren. Een lange strook van verwijderbaar behang, in het midden en over de gehele lengte van de tafel geplaatst, zal het uiterlijk van het interieur veranderen. Om de foto aan te vullen, kunt u op de resulterende strook vazen ​​met bloemen, kandelaars en prachtige gerechten installeren.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 12. Spotlight

Misschien voor iemand is het een echte ontdekking, maar het is niet nodig om alle muren in de kamer te behangen. Bovendien beperkt de moderne markt praktisch niet de keuze van afwerkingsmaterialen. Behang kan alleen op een van de muren of zelfs op het plafond.

Het is belangrijk om te onthouden dat een grote afdruk visueel de ruimte in de kamer verkleint, en een klein sieraad of afbeelding kan het uiterlijk van een paar extra vierkante meters creëren.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 13. Wallpaper op de weg naar buiten!

Soms blijkt aan het einde van de reparatie dat de deur versmelt met de muren. Dit probleem is vooral reëel voor kamers die zijn ingericht in lichte kleuren. Om de situatie te corrigeren, wordt een helder behang gebruikt dat op de deur is geplakt. Zo wordt het interieur aangevuld met een contrastaccent, waardoor het monotone kleurbereik wordt verdund.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 14. In de muur breken

Wie zei dat ramen op ramen zouden moeten lijken? Als u het raamkozijn en de vensterbank met wanden hebt geplakt, kunt u het effect bereiken wanneer het venster op een deel van de muur lijkt. Zo'n truc zal er spectaculair uitzien in zowel grote als kleine ruimtes.

ideeën over het interieur met hun eigen handen

Idee 15. De radiator van de batterij maskeren

In veel appartementen laat het uiterlijk van de verwarmingsbatterij veel te wensen over. Verander deze stand van zaken kan met behulp van een handgemaakte of gekochte doos, geplakt over behang. In dit geval is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de keuze van behangplaksel, omdat sommige van de verbindingen bij verhitting onaangename geuren kunnen produceren.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 2 =