Dekoracija boja: dekompozicija, slikanje, majstorska klasa (fotografija)

Dekoracija boja: dekompozicija, slikanje, majstorska klasa (fotografija)

Kada nakon sljedećeg odmora ne možete odbaciti bočicu jer je oblik posude vrlo zanimljiv, to znači da je osjećaj ljepote osvojio argumente uma ili već postoji ideja za dekor.

Vaša duša treba kreativni čin - ukrašavanje bočica vlastitim rukama.

Decoupage boce

Na vašoj usluzi uvijek postoji majstorska klasa u tvrtki majstora ili internetske verzije radnog procesa. Ideje za registraciju mogu se vidjeti na forumima gdje needlewomen dijele svoja postignuća. Jednostavan način za dekor je decoupage s fotografijom. Fotografija, fotografija ili razglednica nakon što je postupak zalijepljen na bočicu. Postoje mnoge tehnike i majstorske klase, gdje su boce ukrašene vezom, solom, kožom, vrpcama, pa čak i pantyhose.

decoupage boce

Slikamo bocu

Kako bi osjetili ukus ukrašavanja, dovoljne su jednostavne manipulacije objektom. Temeljni ukras staklenih posuda s vlastitim rukama obavlja se bojom. Prozirni objekt može se obojiti iznutra ili izvana.

Za unutarnje bojenje ulijte u bočicu pomoću štrcaljke bez igle, akrilne boje i okrenite bocu, postižući usku unutarnju prevlaku.

decoupage boce

Kao zanimljiva ideja možete spremiti spremnik iznutra u nekoliko boja. Da biste to učinili, svaki sloj boja ne bi trebao pokriti cijelu površinu, već samo dio. Boja dekor boce dodaje raspoloženje prema unutrašnjosti.

decoupage boce

Vani je bočica oslikana spužvom ili četkom. Prethodno tretirati posudu s alkoholom i nanijeti akrilnu boju s tangentnim pokretima. Za bijelu akrilnu boju, nabavite nekoliko tonera ili upotrijebite gouache - miješanje tonera u boji s bijelom osnovicom, dobivanje odgovarajućih nijansi i boja boja.

decoupage boce

Slikana boca - osnova za dekor

Brzo ukrašavajte vlastitim rukama bocu zanimljivog oblika mogu biti vrpce i čipke. Napravite mali luk vrpce, šivite ih na čipku, dodajte broš, kuglice i stavite na vrat plovila - ekskluzivni dekor je spreman!

decoupage boce

Svijetli i pjenušav efekt postižu se improviziranim materijalima, na primjer, soli. Pripremljenu bočicu s vanjske strane, tretirati ljepilom i posipati sol s velikim kristalima, pažljivo staviti na ravnu površinu dok se potpuno ne osuši. Za ukrašavanje objekta s solom prikladno je za zimsku unutrašnjost ili tematiku za Novu godinu.

Ako se čvrsti sloj soli čini dosadnim ili morate ukrasiti nekoliko površina sa soli, onda samo nanesite ljepilo na mjesta gdje je potrebno iskre i napuniti sol. Majstorska klasa na ovoj temi pomoći će u svladavanju tehnike.

decoupage boce

Još jednom o dekoru

Čak i jednostavno bojenje bocama vlastitim rukama može postići nevjerojatan efekt srebrnog ili zlatnog sjaja, svjetlucajući svjetlima novogodišnje bajke, prekrivene sjajima karnevala ili berba blaga.

decoupage boce
Da bi se postigao moderan efekt zlatnog / srebrnog raspršivanja na budućem umjetničkom objektu, mora biti pripremljen. Priprema stakla za daljnje ukrašavanje vlastitim rukama, u početnoj fazi je isti za bilo koji način slikanja: predmet bi trebao biti opran, sušen, odmašćen i tretiran univerzalnim premazom.

decoupage boce

Pripremljena staklena posuda može biti obojana. U ove svrhe, automobilska boja u limenku. Sprej bi trebao biti na udaljenosti od 15 centimetara od objekta, na otvorenom ili na balkonu.
Ako nema kantu, kupite zlatnu / srebrnu akrilnu boju iz hobijskih prodavaonica ili hipermarketa u zgradi. Za primjenu, koristite spužvu pjene. Za slikanje slijedeći točke (tamponiruyuschimi) pokreta, ostavljajući trag na površini, a ne traka, površina će biti ravna, bez razvoda.

Zlato, poput srebra, može biti obojano, tj. ima nekoliko nijansi, što čini rad s tim bojama uzbudljivim.

decoupage boce

Dekor možete dodati na nekoliko načina. Na primjer, omotajte debeli dio posude čipkom, pričvrstite ga ljepljivim pištoljem. Ili djelomično vjetar s žicom, obojanim niti, kuglice. Držite srca ili vrpce. Dekoriranje bočica je uzbudljiva aktivnost, osim toga možete koristiti sve improvizirane materijale za svaku ideju.

decoupage boce

Decoupage boca s salvete (majstorska klasa)

Popularna tehnika za ukrašavanje bočica je decoupage. Posjetite majstorsku klasu na decoupageu i cijenit ćete tehniku ​​u cijelosti.

Jednostavne manipulacije s salvete, dekoupage kartice ili tiskane slike, omogućuju vam da dobijete šarmantan ukrasni objekt ekskluzivnog dizajna.

decoupage boce

Najlakši način za ukrašavanje objekta je zalijepiti izrezanu sliku. Osjećati okus za ručni rad, posjetite majstorsku klasu o tehnici interesa i pronađite ideje. Pripremite spremnik, kao što je gore spomenuto, odaberite željeno zemljište (iz razglednice, časopisa, dekoupage mape), odrežite ga i zalijepite na površinu. Dodajte pribor, broševe, kuglice, vrpce i zalijepite ih vlastitim rukama pomoću ljepljivog pištolja. Ponekad je ovo dovoljno.

decoupage boce
Ukrašavanje boca s temeljnijim pristupom zahtijeva pripremu, majstorska klasa će uvijek biti praktična. Za tehnologiju u klasičnoj inačici koristi se obojeni sloj salvete. To znači da je od troslojnog napraha potreban samo sloj s uzorkom, a također je važna i klasa salvete - to bi trebalo biti sa svijetlim uzorkom.


Za posao ćete trebati:

 • ukrasni objekt;
 • univerzalno tlo;
 • akrilna boja je bijela i obojena;
 • tonera ili umjetnički gouache;
 • akrilni lak (umjetnički ili građevinski;
 • četke, spužva za tamponiranje;
 • salvete s uzorkom.

decoupage boce

Faze majstorskog rada:

 1. Pripremite posudu od stakla (pranje, odmašćivanje, premazivanje).

decoupage boce

 1. Boju ukrašenu bočicu s bijelim akrilom u dva sloja tamponizirajući spužvom. Suha nakon svake primjene.

decoupage boce

 1. Iz oruđa, manikura škare izrezati sliku ili izrezati konture. Ako je crtež na bijeloj pozadini, možete se vratiti iz obrisa, bijeli dio salveta će se spojiti s pozadinom na tu temu.

decoupage boce

 1. Bijela boja nije uvijek prikladna za vašu ideju i stoga se bilo koja druga boja može primijeniti na bijelu površinu. Ako ste novi u decoupage, koristite svjetlo, krem ​​nijanse dati boju. Tamnije pozadine za salvete zahtijevaju dodatni posao. Osušite površinu.

decoupage boce

 1. Nacrtajte sloj boje i nanesite akrilni ljepilo (možete koristiti akrilni lak) na nju, pokušajte ne dopustiti bore i mjehuriće. Djelujte brzo i pažljivo. Osušite je.

decoupage boce

 1. Kada zalijepite sve slike, možete nastaviti s konačnim dizajnom. Decoupage boca je završena primjenom tri sloja lak sa sušenjem. Mala zrnata krpica treba biti polirana površina i pokrivena s posljednjim slojem lak. Ukras boce s vlastitim rukama je dovršen!

decoupage boce

Ne samo decoupage

Nakon što ste upoznali jednostavan decoupage boca s salvete, uvijek želite više. Glatka površina boce ne daje fakturu s kojom se postiže zanimljiviji učinak. Možete stvoriti zanimljivu površinu s pantyhose ili s čarapa. Majstorska klasa za ovu vrstu dekor može se naći na internetu.

decoupage boce

Da biste to učinili, izrežite jedan par pantyhose iz jednog para, potopite ga smjesom PVA i vodenog ljepila (omjer 1 do 1) i stavite je na bočicu. Odložite repove, valove, bilo kakvu teksturu.

Umjesto torbica, možete koristiti decoupage tkaninu, postupci za materijale i tehnologiju su slični.

decoupage boce

Ostavite nekoliko mjesta čak i za ljepilo za ubrus. Suho osušiti, posute posebnom spoju ili akrilnoj boji. Sada možete napraviti decoupage boca, tonificirati, prevesti svoje ideje ili ga ostaviti kako jest.

decoupage boce

Drugi način za dobivanje teksture: zamotajte bocu s niti, niti u boji za šivanje različitih debljina su vrlo prikladni. Boja za dekorirane boje također se brzo dobiva pomoću pamučne pređe za pletenje.

Pomoću naizmjenice niti različitih boja, možete dobiti vrlo elegantan komad dekor, popraviti niti PVA ljepilom. Uređivanje bočica sa žicom, niti bi trebale biti pokrivene lakom i upotrijebljene kao vaza, a možete premazati, bojati i zalijepiti salvete.

decoupage boce

Koža za ukras

Izrada bočica s kožom jedna je od najljepših mogućnosti za recikliranje ostataka ili zastarjele jakne, čizme za dizanje i dobivanje interijera za uređenje kuće. Ukrasite kožu može biti bilo koja površina stakla. Za rad, trebate ljepilo poput "Trenutak", pinceta, škare i nož, kao i fantazija.

decoupage boce

Za izradu nabora, dijelovi kože trebaju mekane. Detaljnu majstorsku klasu možete pronaći u Globalnoj mreži. Bocu i komadi kože šire se ljepilom, nanesite kožu na površinu i stvaraju bore.

Rad s kožom je malo teže od odbacivanja bočica s krpom, ali se također stvaraju nabore na staklenoj bočici.

decoupage boce

Formirani dekor treba dati vrijeme za konačno sušenje i, po želji, dodatno obojana, pozlaćena i zalijepljena zajedno s drugim elementima - sve ovisi o ideji.

U dizajnu za kovanicu, kovanice su prikladne, jer dar vina ne može spriječiti lijepo izrađenim uskim plutom, također je obrubljen kožom.

decoupage boce

Ne bacajte prazne lijepe boce, uz pomoć ćete stvoriti jedinstveni umjetnički objekt za vašu kuću. I nije važno je li dekor bočica u tehnici decoupagea, dorade kože ili bojenja, jedinstvenost i kreativnost najvažniji su u ukrašavanju.

galerija Video

Galerija fotografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 1 =