Category Archive : Елементи декора

Декоративни кофер – поклон или креативна ствар са рукама +58 фотографија

Свако воли да даје поклоне. Најчешће су упаковани у стандардне кутије за поклоне различитих величина, а затим лепити папирима за завијање. А шта ако приступите проблему покварења поклона више нестандардних и сами направите стилски кофер? Такав пакет може привући пажњу. Хајде да размотримо неке варијанте производње таквог необичног декора.

Модеран кофер као дар с властитим рукама

Модерне декоративне кофере направљене од стране себе - ово је једна од креативних идеја која је недавно била популарна. Вреди напоменути да такви производи могу замијенити досадне вреће које већина дјевојчица носи с њима. За професионалне фотографе за фотографске сесије можда ће бити потребан самофункционалан кофер, ова ствар може бити веома корисна у свакодневном животу за чување свих врста ствари. Од чега то можете учинити?

Од картона

Из картона можете направити прилично леп, као и простран прибор - може се користити за различите ситне предмете, као унутрашњу декорацију, као оригинално паковање поклона. Посебност је у томе што у процесу добијамо кутију. Можете користити конфекциониране кутије и само задекорироват.

Кофер израђен од картона сопственим рукама

За рад ћете требати:

 • картонске или картонске кутије;
 • лепак ПВА;
 • Сликарска трака;
 • тканина;
 • чипке, траке;
 • стезаљке или одеће за одећу.

Пре свега, направимо бланко по величини. Требају вам два велика дела у облику правоугаоника са заобљеним угловима са једне стране - ово ће бити основа. Димензије су следеће: дужина - 28 цм, ширина - 15 цм.

Такође су вам потребне 4 траке од картона:

 • прва: ширина 3 цм и дугачка 28 цм;
 • друга: ширина 8 цм, дужина 28 цм;
 • трећи: ширина 8 цм, дужина 58 цм;
 • четврта: ширина 3 цм и дужина 28 цм.

Како направити кофер израђен од картона својим рукама

Радни предмети су исечени. Затим су спојени заједно помоћу лепка. Трака дужине 28 цм се залепи главном правоугаоном дијелу, а радни комад дужине 58 цм и ширине 8 цм спојен је са базом и залепљеним радним предметом. Као резултат, доњи дио се добија, а горњи дио се сли ~ но прикупља.

Како направити кофер израђен од картона својим рукама

Сада остаје украшавање кофера. Користићемо тканине и траке. Одрежите комад тканине потребне величине и поправите га на ПВА лепак. На задњем зиду доњег дела оставите слободну траку тканине - корисно је за монтирање горњег дела и поклопца.

Како направити кофер израђен од картона својим рукама

Декоративни кофер - поклон или креативна ствар са рукама +58 фотографија

Тканина је причвршћена на поклопац, а затим на дно. У дизајну се налази и унутрашњи уметак - такође је лепљен тканином и залијепљен унутра. Горња ивица овог дела требала би проширити мало изнад ивице.

На странама морате лепити траке - они ће деловати као ограничавајући, спречавајући превише отварање поклопца.

Како направити кофер израђен од картона својим рукама

Затим је основа лепила два картонска дела - ово су појачавачи дна и поклопца. Такође се лепе тканим материјалима. Остаје украшавање горњег дела објекта. Да бисте то урадили, користите гуму од пене или другог меког пунила. Обришите у облик и лепите поклопац.

Како направити кофер израђен од картона својим рукама

Како направити кофер израђен од картона својим рукама

Тако лако можете направити кофер с властитим рукама од картона, тканине и лепка. Као резултат тога, добићете одличан пакет за поклоне или кофер за игле.

На видео: како направити кутију-кофер као поклон својим рукама.

Дрвени додатак

Ова мајсторска класа ће вам рећи како направити мали кофер са дрвета. Као резултат, то ће бити више као случај - користи се код куће за разне ствари. За рад, редак или тешко доступни материјали нису потребни, све што је потребно, већ постоји или се лако купује у продавници.

Оквир је лако направити од дрвета - основа је лист шперплоче, а бочни зидови ће бити направљени од шипки. Рам је лепљен лепком, а затим ојачан вијцима. Штавише, цела структура је потпуно темељна.

Како направити кофер са дрвета с властитим рукама

За декорацију аутор је користио дермантин у правој боји. Материјал је величине тачно према величини сваког листа, узимајући у обзир подвороти. Оквир, без поштовања лепка, потпуно је замазан и материјал је постављен на њега.

Како направити кофер са дрвета с властитим рукама

Затим је дермантин усамљен - боље је то учинити од центра до ивица. Ако се појављују ваздушни мехурићи, протјерани су ваљком или гумом. Дермантин би требало да се прилично стоји на дрвеној бази.

Како направити кофер са дрвета с властитим рукама

Посебну пажњу треба посветити угловима и лицима - материјал се мора добро држати ових места. Да би дермантин био идеалан, препоручује се гвожђем гвожђе густом материјом.

Како направити кофер са дрвета с властитим рукама

Затим, уградни елементи су инсталирани. Добро је примијенити оно што је остало од старог кофера. Најважније је да су фитинги лепи и поуздани.

Како направити кофер са дрвета с властитим рукама

Тако можете сами направити кофер с властитим рукама од шперплоче и дрвета. Пошто сте јој додали дермантином, добићете лепу и ексклузивну додатну опрему.

На видео: једноставно кућиште алата од дрвета.

Са канистера као поклона човеку

Ова мајсторска класа је посебна, јер овде ће бити артикла од картона или папира, али од металног канистера. Као резултат ћемо примити кофер, што је идеално за човека. Биће могуће чувати неопходне ствари, а по жељи, таква кутија може се користити као мини бар.

Како направити кофер из канистера сопственим рукама

За рад ћете требати:

 • најобичнији канистер од 20 литара;
 • спољна ручка са точковима из старог кофера;
 • разни додатни прибор;
 • елементи за заптивање;
 • браве, причвршћивачи;
 • бугарски или жица за метал;
 • ударац и бушилица;
 • боје на метал или било који завршни материјал.

Како направити кофер из канистера сопственим рукама

Кориштењем брусилице или жице, канистер треба да се смањи на пола. Неједнакост на ивицама не може се оштри, јер ће меки заптивач и даље бити примењен.

Како направити кофер из канистера сопственим рукама

Унутрашњост, два добијена дела су обојена бојом чекића. Али то није неопходно, можете безбедно да користите нешто друго - пуно простора за креативност. Рука сваке половине затворена је печатом.

Како направити кофер из канистера сопственим рукама

Додатне рупе за шарке, браве и ручке су бушене, фитинги су постављени и причвршћени. Ово завршава рад. За такав прибор мора бити место у колима или у гаражи, или можда у кући. Такав производ може бити добар поклон - то је ексклузивна ствар.

Како направити кофер из канистера сопственим рукама

Ако сте у потрази за посебним поклоном, онда нема ништа боље него представити самопроизведени прибор. Не морате тражити прекрасне кутије за поклоне - умјесто њих ће бити овакве ствари. Декоративни кофер ће представити многе добре емоције и радост. А ако знате како направити сличне производе од папира, дрвета, метала, картона и других материјала, размијените идеје на нашој веб страници. Још коментара - још сјајних идеја.

Како направити кофер мини-бар од импровизованих алата (3 видео записа)

Идеје за стварање оригиналног прибора (58 слика)