Како везати плаид са квадрата: карте за почетнике и важне савете

Како везати плаид са квадрата: карте за почетнике и важне савете

Ако знате како направити зрачне петље, плетати једноставне шипке, онда можете лако научити како направити лијепу, угодну плетену квачкање квадрата. Користећи ову технологију, можете поново направити било који узорак, необичан украс, везати џемпер, шал или декорацију за кућу.

Паттерн плетења таквог производа је врло једноставан, потребно је само узети у обзир карактеристике процеса. У овом чланку ћемо погледати неколико популарних шаблона за плетење кукичања и кукичања за производњу за које нећете требати много времена. На њиховој основи, можете израдити сопствену верзију и импресионирати госте и познанике својим вештинама.

Препоруке искусних занатлија

За почетнике иглице од посебног значаја су савети искуснијих занатлија. Ово правило се примењује на квачкање различитих артикала од декора, малих подлога, јастука, играчака за децу. До данас, један од најједноставијих шаблона плетења је производња ћебади направљених од квадрата.

Да бисте сами направили такав производ брзо и без непотребних проблема, требало би узети у обзир следеће препоруке:

  • Главно правило плетења плета квадрата је да сви делови композиције буду исте величине (за то је вриједно користити сантиметарску траку или владар).
  • При избору материјала за будући производ, размотрите структуру и дебљину нити. Дакле, за тепих са параметрима од 90 до 140 цм, потребно је око 1500 грама средњег дебљине пређе.
  • Опционо забрањена нијанса предива комбинују једни са другима контрастним бојама (бела предиво у комбинацији са плавом или зеленом изгледа веома ефикасно, а такав бебе Мека погодан као поклон за дјечаке и дјевојчице).
  • Већина шема за почетнике укључује кориштење средње величине кука (најбољи број 4 или 5).
  • Плаид за новорођенчад треба израђивати само од природних нити, може бити памук или вуна.

Квадрат квадратних мотива

Шта ће бити потребно за рад?

На интернету можете пронаћи велики број шема за плетење кревета са квадрата, могу испунити било коју, чак и почетну иглицу. Најважније је научити како направити зрачне петље и представити нову нит у процесу рада. Да бисте направили плочицу величине 120 до 200 цм, потребно је око 1700 г предива (препоручујемо купити неколико ханка различитих боја за 300 г).

Важно је да све изабране боје буду у добром сагласности, па је боље изабрати хладне и топле тонове.

Плетење предива за плетење

Већина стручњака препоручује коришћење полу-вуненог предива или акрила, као и кука на броју 4, 5. У раду ћете требати оштре маказе и неколико игала. Не радите без гвожђа. Ово је цела листа потребних материјала и алата.

Нумерисање кукица за плетење

Класична шема плетених квадрата

За један квадратић ћете морати направити 8 петљи у кругу и спојити прву и последњу посебну колону. За везивање прстена неопходно је са колонама без квачила. У почетку би требало повезати две зрачне петље за подизање реда и 11 РЛС како би се постигли први и последњи кругови.

Испод на слици можете погледати квачић са готовим квачићем са кукичићем и дијаграмом на који можете лако схватити ово ремек-дело.

Како везати плаид са квадрата: карте за почетнике и важне савете

Важно је напоменути да су сви наредни редови створени користећи ступце са једним квачкањем. Други ред претпоставља састав од 3 ЕП и 2 ЦИХ (у свакој колони претходног реда). Затим морате повезати 2 ВИ за угао квадрата и заменити 3 ЦИХ и 2 ВИ пре потпуног завршетка дела.

Како повезати квадратни квачкање

Изнад фотографије приказан је начин повезивања везних шипки. Неопходно је за правилно формирање класичног бака. Овај тренутак је такође важан, као и додавање нит различите боје, о чему ћемо даље разговарати.

Како повезати квадрат обојених нити:

1. Да бисте формирали први квадрат, потребно је повезати прву и последњу петљу. Пре тога, обавезно причврстите нит другачије боје, а затим извуците петљу и направите колону за повезивање.

Како везати бакин квадрат за тепих

2. Да бисте направили заиста лијеп квадрат, уверите се да нова нит не изгледа у другом реду (то често служи ако га прикључите на почетак следећег реда).

Како везати бакин квадрат за тепих

3. Настављамо у трећем реду - Клима три петље и два повезују колону са једним сц увести у претходни ред, а затим поновите последњи корак под ваздуха петље другог реда 4 и до ВИ у угловима деловима (В. дизање) и поново на 2 С1Н ваздуха петље други ред.

Како везати бакин квадрат за тепих

Како везати бакин квадрат за тепих

4. Следећа фаза укључује стварање три половине колона, 2 ССН и 4 ВП-а. Ова акција је најважнија и захтијева одговоран приступ. Наставите са радом као што је приказано на слици испод. Четврти ред је идентичан трећем, једина разлика је повећање броја колона у угловима.

Како везати плаид са квадрата: карте за почетнике и важне савете

Тако да имамо мали квадрат за будућност плетене плетенице, остаје само да га везујемо са шавовима без квачила. Да би се то, 2 еп уради за подизање колоне плус, без сц под ваздуха петље, а у углу, урадите 5 РЛС (или ЦЦХ 3, у зависности од врсте одабраних слике квадрата моје баке). Слично томе, направимо преостале квадрате и пређемо на завршну фазу - спајање делова у комплетан производ.

На видео: једноставни квачићни мотив: бака.

Комбинација плетених мотива

У зависности од величине производа, начин повезивања делова може се разликовати. Међутим, вреди запамтити да је прво боље да шијете мале елементе, а затим већ велике квадрате (свако треба пеглање изнутра гвожђем).

Када шавите делове, уверите се да су окренуте лице према унутра. Повежите их квачицама (као што је приказано на слици) или шијете игло и нит.

Како везати плетене кукичице из квадрата

Даље је неопходно обавезати целу плаид са колонама без квачила и угловима 3 РЛС. Овде је вредно објаснити следећи корак, такозвани низ корака. Да бисте то урадили, потребно је да унесете петљу с лева на десно. На крају, само сакриј врх конца и наставите поступак наизменично са сваким дијелом.

Како везати плетене кукичице из квадрата

Као што видите, није тешко везати плаид са квадрата. Ово је много лакше него да се зајебавате са обрасцима или користећи већ досадне игле.

Плаид узорак са "бакиним квадратом у кругу"

Рад се може радити како у праву, тако иу кругу. Ова друга опција изгледа нарочито импресивна када комбинује различите структуре и габаритне боје нити. Ако желите да оживи класичан примјер таквог плаид "Бака квадратних кука", прва ствар коју треба да урадите одређену количину ваздуха петљи распоређени један иза другог. Затим плетајте колоне са и без квачица.

Плаид Паттерн Бридгет'с Скуаре Паттерн

У закључку, морате да окренете повезани део и поновите исте радње док не добијете квадратни мотив. Код плетења у кругу, првих неколико петљи су затворене у прстену, а неколико спиралних ступова се изводи у спиралу. Као резултат, добијамо тачне квадратне елементе са истим бројем редова на угловима квадрата.

Како везати плетени образац са бакиним квадратом

За повезивање добијених квадрата, неопходно је прецизно измерити сваки елемент и израчунати колико ће бити довољно за производњу пуноће плетене плаиде са замишљеним орнаментом.

Како везати плетени образац са бакиним квадратом

Све детаље треба пажљиво пеглати и припремити за везивање, за ово можете користити иглу (онда ће шав у потпуности бити невидљив) или неки други уређај. Све чешће су закривљени затвори везани црвеном нитом да би производ био лаконски. Овај метод треба да се користи само ако сте правилно изабрали прелазак боја за вашу плаид са бака на квадратићима.

Плаћица направљена сопственим рукама довеће вам удобност и благостање у ваш дом, украсити било који унутрашњост. Да бисте то урадили, не треба вам много времена и напора. Главна ствар је да тачно пратите изабрану шему. Такође можете да оставите коментаре тако да други посетиоци не почињу погрешне грешке на почетку рада.

Како повезати квадратни мотив са цветом (2 видеа)

Различите шеме и готови радови (45 фотографија)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 11 = 17