Бележник за всички случаи: майсторска класа (+35 снимка)

Компютърните технологии предлагат нови идеи за дизайна на отдавна известни неща. Бележникът може да има различни формати. Някои пишат рецепти, други са по-заинтересовани от това как да се поправи проблеми в личните си автомобили, а други събират за производството на мебели със собствените си ръце на технологията, но всички ние имаме една книга, която съхранява информация за контакти на близки приятели. За всяка от опциите за подаръци е подходящо решение в стила на scrapbooking. Направеният преносим компютър ще бъде отличен подарък за всички случаи.

Студенти и ученици

Годините на съвместно обучение в училищата, колежите, техническите училища и висшите учебни заведения приключват. Отивайки до различни цели, съучениците губят връзка помежду си. Отнема няколко години, време е да се проведе среща на завършилите. Като се има предвид, че класовото списание, в което има адреси и телефонни номера, се съхранява в училището само за 5 години, събирането на целия клас или курс става трудна задача.

самостоятелно направен преносим компютър

В очакване на този резултат, в допълнение към клас фотоалбум, който е купил по-голямата част от родителите на завършващите, възпоменателна тетрадка със снимки, издадени в лексикони стил, с телефонни номера и адреси - за да даде на всеки възпитаник няма да е излишно. Когато напускате място на постоянна регистрация за обучение, мястото на служба в друг град, рядко някой взема албум с снимки от класа, а малък преносим компютър няма да се превърне в бреме.

Подготвителен етап

Снимките, направени от професионален фотограф, дишат академизма, но не изразяват индивидуалността на човек. Ето защо, когато създавате бележник за подаръци за Scrapbooking, трябва да се задействате с камера и да опитате да хванете най-доброто ракурс, характерно завъртане на главата, половин усмивка или емоционална жест. Заснетите моменти от движението не само ще спомогнат за предаването на външния вид, но много може да се каже за характера на човека.

червен ноутбук

След това трябва да намери перфектната книгите размер, съобразен с изображения и шрифтове. В допълнение към адреса и телефонния номер на недвижими е най-добре да записва и имейл адреси. Ако имате намерение да ламиниране страници, които не противоречат на техниката на лексикони, тогава нищо друго не трябва да бъдат написани с изключение на името на имена и фамилното име.

skrabuking

Дебелината на книгата ще зависи от броя на хората в класа. Големият формат противоречи на понятието за бележник, по-добре е да се ограничат страниците на лист 9 до 6. С този размер, снимките могат да бъдат отпечатани от едната страна и информацията за контакт от другата страна. Съчетаването на местоположението на текста и изображението обаче отнема време. В техниката на scrapbooking, спирали, клипове, така че ще трябва да помисля как да създадете корицата и да оправяте страниците помежду си с помощта на импровизирани материали.

Бюджетен вариант

По-лесният начин да направите такъв бележник е да използвате готовата визитка, за да поставите снимките. В програмата "MS Office" има функция за създаване на визитни картички, което значително опростява процеса на поставяне на листа на необходимия брой изображения, а текстът може да бъде отпечатан и от другата страна със същата програма. Тази опция е по-евтина и прави подаръците за голям брой получатели по-лесни.

тетрадки

Във всеки случай, за да направите такъв меморандум, трябва да решите проблема с избора на хартия за отпечатване. Компромисът е да се използва матова фотографска хартия за scrapbooking.

Втората точка на спор е изборът на принтера. По-добре е да използвате два типа принтери за отпечатване на изображения. И това не е само за целите на пестенето на бои в цвят. Основната причина е методът на отпечатване. При отпечатване на снимки от едната страна на листа, използването на мастилено-струен печат на текст с друг е рисковано, това може да доведе до повреда на изображенията.

skarbuking

При бързо лазерно печатане листът преминава по-бързо през принтера, изображението от втората страна не бива да страда на практика. Какво не може да се каже със сигурност при избора на лъскава основа за изображения.

Подарък за годишнина

За да направите индивидуален подарък - пътят на най-малкото съпротивление няма да работи. По-ценно от вази и други предмети от бита, когато човек се пенсионира, се превръща в ноутбук - лексикони, контакти с колеги, направени със собствените си ръце.

самостоятелно направен преносим компютър

Голям подарък, лексикони - илюстрира изображения лаптоп, ще бъде за един възрастен човек, който обичайно се запази необходимия брой на хартия, а не в паметта на телефона.

домашна книга

Като прави подарък за домакинята, който обича да се моля на гостите си и домакински подаръци консервирани летни, сладкиши, необичайни ястия, можете да направите илюстрирано тетрадка от любимите й рецепти.

Създаване на връзка

В книжарници и канцеларски материали можете да намерите специални комплекти за актуализиране на книгите, но можете да използвате и импровизирани инструменти.

материали

Инструменти и материали:

 • гъст картон за капака;
 • 2 листа дебела хартия за прелитане;
 • превръзка или тънка сатенена лента;
 • ще се изисква лента от тънка, еластична, но много силна хартия, когато се свързва голям брой листове под обвивката;
 • гъста игла, е по-добра от тази, използвана за шиене на кожени изделия;
 • шило;
 • бяла памучна резба № 10 или "снежинка";
 • лепило: PVA, "Титан", "Момент" или маса;
 • плоска тънка четка с твърди косми;
 • линия;
 • прост молив;
 • ножици.

Ред на работа

 • Отпечатаните листове на бележника са зашити заедно с памучни конци според принципа на бутона. Необходимо е да направите две лъкове. Дължината на шева е 8-10 мм, приблизително на същото разстояние, което е необходимо да се оттегли от ръба на листа. Не трябва да има възли по конеца, както и опашката на конеца отвън. Опашката на конеца е свързана с възел един към друг. След подрязването, парче от конеца трябва да остане около 1 см за закрепването му с лепило, което ще даде по-голяма надеждност на възела.

зашиване на листове

 • След това капакът на капака се изрязва от картон, като се има предвид, че от три страни те трябва да излизат на 5 мм извън формата на вътрешните листове. Сега разпределени на масата лист хартия, маркировка се извършва на това, за което искате да поставите лента от тежка хартия, равна на размера на дължината и ширината на блока на листа за книги. От двете страни е необходимо да се подреждат картонени заготовки за капака, като се направи вдлъбнатина от лентата с 1 mm.

създаване на корица

 • След като маркираме точките на ъгловите елементи, картонът и хартията трябва да бъдат отложени. По-нататък по линиите се правят свързващи линии между паралелни точки. Тогава квотата е направена ≈ 1,5 см. Отново точките са свързани по двойки. Полученият правоъгълник се изрязва. Останалата част от хартията може да бъде премахната. Вече няма да е необходимо.

картон залепване

 • В средата на листа се залепва широка лента от превръзка, която ще служи като уплътнителна кърпа. Така че гръбнакът на преносимия компютър няма да се счупи с честото му използване. Картонените елементи се залепват върху хартията на първите етикети от средата на листа. Триъгълниците се изрязват от ъглите на външния лист, останалата част се огъва навътре и се залепва.

създаване на корица

 • Височината на листовете с двойна ширина се измерва върху белия лист плътна хартия от елементите на листата на муха. Сгънете наполовина, има линия на сгъване. Едната част е залепена изцяло от вътрешната страна на капака. Същото нещо трябва да се направи от другата страна.

създаване на книги

 • Втората част на листа се намира на разстояние, равно на дебелината на книгата. Тънък слой в основата на първия и последния от листовете му се извършват тънки линии на залепване, които ще бъдат прикрепени към основата на капака, чрез листото на муха. След монтажа може да се постави лента от тежка хартия между гръбнака и листовете. Когато правите дебела книга, е по-добре да я залепите, създавайки допълнителна твърдост на хартиената конструкция.

тетрадка

При условие, че книгата се състои от няколко блокчета листове, е необходимо в техните стави да се направи лепило, което да се свърже с технологията, която се използва за фиксиране на свободния елемент на листата на листа до първия и последния лист

Бележник със собствени ръце (2 видеоклипа)


Процесът на създаване на бележник (35 снимки)