Декор на бутилки: decoupage, живопис, майсторски клас (снимка)

Когато след почивка, не можете да изхвърлите бутилката, тъй като формата на съда е много интересно, а след това, чувство за красота спечели аргументите на разума, или вече имате идея за украса.

Душата ви се нуждае от творческо действие - декориране на бутилки със собствените си ръце.

Декупаж на бутилки

На ваша услуга винаги има майсторски клас в компанията на майстора или интернет версия на работния процес. Идеи за регистрация могат да се видят на форуми, където иглата споделят постиженията си. Един лесен начин за декориране е декупажът с снимка. Снимка, снимка или пощенска картичка след поставянето на лечението върху бутилката. Има много техники и майсторски класове, където бутилките са украсени с канап, сол, кожа, панделки и дори чорапогащи.

декупаж на бутилки

Боядисваме бутилка

За да усетите вкуса на декорацията, са достатъчни лесни манипулации с обекта. Елементарната декорация на стъклени съдове със собствени ръце се извършва с боя. Прозрачен обект може да бъде боядисан отвътре или отвън.

За вътрешно оцветяване, изсипете в бутилката, като използвате спринцовка без игла, акрилна боя и завъртете бутилката, като постигнете здраво вътрешно покритие.

декупаж на бутилки

Като интересна идея можете да нарисувате контейнера отвътре в няколко цвята. За да направите това, всеки цветен слой не трябва да покрива цялата повърхност, а само част. Цветният декор на бутилката добавя настроение към интериора.

декупаж на бутилки

Навън бутилката е боядисана с гъба или четка. Предварително обработвайте съда с алкохол и нанесете акрилна боя с допирателни движения. За бяла акрилна боя, дайте няколко тона, или използвайте гваш - смесване на цветни тонери с бяла основа, получаване на правилните нюанси и декорация на цвета на бутилката.

декупаж на бутилки

Боядисана бутилка - основата за декора

Бързо украсявайте със собствените си ръце бутилка с интересна форма може да бъде панделки и дантели. Направете малка лък на панделка, да ги шият на базата на дантелата добави брошка, мъниста и сложи на врата на кораба - чийто изключителен предмет на декорация е готова!

декупаж на бутилки

Ясен и блестящ ефект се постига с импровизирани материали, например сол. Получава се от външната страна на бутилката лечение на лепилото и се поръсва със сол големи кристали внимателно поставят върху плоска повърхност до сухо. За да украсите обект със сол е подходящ за зимен интериор или тематичен за Нова година.

Ако твърда сол слой изглежда скучна или имате нужда, за да украсят сол няколко места, а след това лечение с лепило само тези места, където искате да блестят и се изсипва сол. Един майсторски клас по тази тема ще ви помогне да овладеете тази техника.

декупаж на бутилки

Още веднъж за декора

Дори само боя бутилката с ръцете си, можете да постигнете невероятни ефекти от сребро или злато гланц, преливащи светлини на коледна приказка, изпълват с пайети карнавал или винтидж съкровища.

декупаж на бутилки
За да получите стилен ефект от злато / сребърно пръскане върху бъдещия художествен обект, той трябва да бъде подготвен. Подготовка стъкло за по-нататъшно декорация със собствените си ръце, в началния етап е еднаква за всеки метод на боядисване: обектът да бъде измива, суши, обезмасли и универсален грунд.

декупаж на бутилки

Подготвеният стъклен съд може да бъде боядисан. За тези цели, автомобилна боя в кутия. Спрей трябва да бъде на разстояние 15 сантиметра от обекта, на открито или на балкона.
Ако няма кутия, купувайте златна / сребърна акрилна боя от хоби магазини или хипермаркет на сградата. За нанасяне използвайте гъба за пяна. За боядисване на следващите движения (tamponiruyuschimi), оставяйки следа на повърхността, а не лента, повърхността ще бъде равна, без развод.

Златото, подобно на сребро, може да бъде оцветено, т.е. има няколко нюанса, което прави работата с тези бои вълнуваща.

декупаж на бутилки

Можете да добавите декор по няколко начина. Например, обвийте гъстата част на контейнера с дантела, като я фиксирате с лепило. Или частично вятър с нишка, цветни конци, мъниста. Стискайте сърцата или панделките. Декорирането на бутилки е вълнуваща дейност, освен това можете да използвате всички импровизирани материали за всяка идея.

декупаж на бутилки

Декупаж на бутилки със салфетки (майсторски клас)

Популярна техника за декориране на бутилки е декупажът. Посетете майсторския клас на decoupage и ще оцените напълно техниката.

Простите манипулации със салфетки, декупажни картички или отпечатани картини ви позволяват да получите очарователен декоративен обект с изключителен дизайн.

декупаж на бутилки

Най-лесният начин да украсите обект е да поставите изрязаната снимка. За да усетите вкуса на ръчната работа, посетете майсторски клас по техниката на интерес и намерете идеи. Пригответе контейнер, както е споменато по-горе, изберете парцела, който харесвате (от пощенска картичка, списание, карта с разкопки), изрежете го и го поставете на повърхността. Добавете аксесоари, брошки, мъниста, панделки, поставяйте ги със собствените си ръце с помощта на самозалепващо се пистолет. Понякога това е достатъчно.

декупаж на бутилки
Декорирането на бутилки с по-фундаментален подход изисква подготовка, майсторският клас винаги ще бъде полезен. За технологията в класическата версия се използва цветен слой салфетка. Това означава, че от трислойна салфетка е необходим само слой с шаблон, класа на салфетката също е важна - тя трябва да бъде с ярък образец.


За работа ще ви трябва:

 • декориращ обект;
 • универсална земя;
 • акрилната боя е бяла и оцветена;
 • тонери или художествен гваш;
 • акрилен лак (художествено или строително;
 • четки, гъба за тампониране;
 • салфетка с шарка.

декупаж на бутилки

Етапи на майсторски клас:

 1. Пригответе стъкления контейнер (измийте, обезмаслете, грундирайте).

декупаж на бутилки

 1. Боядисвайте украсената бутилка с бял акрил в два слоя, като тампонизирате с гъба. Изсушете след всяко приложение.

декупаж на бутилки

 1. От салфетка ножицата за маникюр изрязва картина или разкъсва контура. Ако чертежът е на бял фон, можете да се върнете от очертанията, бялата част на салфетката ще се слее с фона на обекта.

декупаж на бутилки

 1. Бял цвят не винаги е подходящ за вашата идея и следователно всеки друг цвят може да бъде приложен към бялата повърхност. Ако сте нов за декупаж, използвайте светли, кремави нюанси, за да дадете цвета. По-тъмен фон за салфетки изисква допълнителна работа. Изсушете повърхността.

декупаж на бутилки

 1. Начертайте цветен слой нагоре и нанесете върху него акрилно лепило (можете да използвате акрилен лак), опитайте се да не допускате бръчки и мехурчета. Действайте бързо и внимателно. Изсушете го.

декупаж на бутилки

 1. Когато поставите всички снимки, можете да продължите с окончателния дизайн. Декупажът на бутилките се допълва чрез нанасяне на три слоя лак със сушене. Малка кърпа от шкурка трябва да бъде полирана на повърхността и покрита с последен слой лак. Украсата на бутилките със собствените си ръце е пълна!

декупаж на бутилки

Не само декупаж

След като овладеете просто декупаж на бутилки със салфетки, винаги искате повече. Гладката повърхност на бутилката не дава фактура, с която се постига по-интересен ефект. Можете да създадете интересна повърхност с чорапогащник или чорапогащи. Майсторски клас за този вид декор може да се намери в интернет.

декупаж на бутилки

За да направите това, изрежете една чиния чорапогащник от една двойка, накиснете го със смес от PVA и водно лепило (съотношение 1 към 1) и я поставете върху бутилката. Поставете опашките, вълните и всякаква текстура.

Вместо чорапогащи можете да използвате кърпа с декупаж, процедурите за материалите и технологията са сходни.

декупаж на бутилки

Оставете няколко места дори да лепете салфетка. Изсушете напълно, грундирани със специална смес или акрилна боя. Сега можете да направите декупаж на бутилки, да тонизирате, да превеждате идеите си или да ги оставите така, както е.

декупаж на бутилки

Друг начин да получите текстурата: обвийте бутилката с конци, цветни конци за шиене на различни дебелини са напълно подходящи. Цвят конец декор също се получава бързо чрез използване на памучна прежда за плетене.

Използвайки редуващи се нишки от различни цветове, можете да получите много стилно парче декор, фиксирайте нишките с PVA лепило. Декорът на бутилките с конец, нишките трябва да бъде покрит с лак и да се използва като ваза и можете да престъргвате, боядисвате и поставяте салфетки.

декупаж на бутилки

Кожа за декорация

Изработването на бутилки с кожа е една от най-красивите възможности за рециклиране на остатъци или остарели якета, върхове на обувки и да получите интериор за декорация на къща. Декориране на кожата може да бъде всяка стъклена повърхност. За да работите, се нуждаете от лепило като "Момент", пинсети, ножици и нож, както и фантазия.

декупаж на бутилки

За да се направят гънките, парчетата кожа се нуждаят от меки. Подробен майсторски клас може да се намери в глобалната мрежа. Една бутилка и парче кожа се разпространяват с лепило, нанесете кожата на повърхността и образуват бръчки.

Работата с кожата е малко по-трудна, отколкото отнемането на бутилки с кърпа, но и гънките се образуват директно върху стъклена бутилка.

декупаж на бутилки

Оформеният декор трябва да има време за окончателно сушене и ако е необходимо, допълнително боядисан, позлатен и залепен заедно с други елементи - всичко зависи от идеята.

В дизайна на кутия за монети монетите са подходящи, защото подаръкът на виното не може да бъде предотвратен от красиво направения стегнат корк, а също така е обработен с кожа.

декупаж на бутилки

Не хвърляйте празни красиви бутилки, с тяхна помощ ще създадете уникален предмет на изкуството за вашата къща. И няма значение дали това е декор на бутилки в техниката на декупаж, довършителни работи на кожа или оцветяване, уникалността и творчеството са най-важните в декорацията.

Видео галерия

Фотогалерията