Декоративен куфар – опаковка за подаръци или творчество с ръце | +58 снимки

Всеки обича да дава подаръци. Най-често те са опаковани в стандартни кутии за подаръци с различни размери и след това са залепени с опаковъчна хартия. И какво, ако приближите въпроса за опаковането на подаръци по-нестандартен и направите сами куфар? Такъв пакет може да привлече вниманието. Да разгледаме някои варианти на производство на такъв необичаен декор.

Стилен куфар като подарък със собствените си ръце

Стилни декоративни куфари, направени от самите себе си - това е една от творческите идеи, които наскоро бяха популярни. Струва си да се отбележи, че тези продукти могат да заменят тъпите чанти, които повечето момичета носят с тях. За професионални фотографи може да е необходим самоизработен куфар за фотосесии, това нещо може да бъде много полезно в ежедневието за съхраняване на всякакви неща. От какво можеш да направиш такова нещо?

От картон

От картон можете да направите достатъчно хубаво, както и просторен аксесоар - той може да се използва за различни дреболии, като вътрешна украса, като оригинална опаковка за подаръци. Особеността е, че в процеса получаваме кутия. Можете да използвате готови кутии и просто zadekorirovat.

Куфар, изработен от картон от собствените си ръце

За работа ще ви трябва:

 • картонени или картонени кутии;
 • лепило PVA;
 • Картина за рисуване;
 • кърпа;
 • дантели, панделки;
 • скоби или хартиени кърпички.

На първо място, ние правим заготовки по размер. Имате нужда от две големи части под формата на правоъгълници със заоблени ъгли от едната страна - това ще бъде основата. Размерите са както следва: дължина - 28 см, ширина - 15 см.

Също така се нуждаете от 4 ленти от картон:

 • първата: широчина 3 cm и дължина 28 cm;
 • втората: ширина 8 см, дължина 28 см;
 • третият: ширина 8 см, дължина 58 см;
 • четвъртият: ширина 3 см и дължина 28 см.

Как да направите куфар от картон със собствените си ръце

Заготовките са изрязани. След това те са свързани помежду си с помощта на самозалепваща се лента. Лентата беше дълга 28 см се спазва правоъгълна основна част, а дължината на детайла от 58 см и 8 см е свързан с основата и вече залепени детайла. В резултат на това се получава долната част и горната част се събира по подобен начин.

Как да направите куфар от картон със собствените си ръце

Сега остава да украсим куфара. Ще използваме кърпа и панделки. Отрежете парче плат с необходимия размер и го фиксирайте към лепилото PVA. На задната стена на долната част оставете свободна лента от плат - тя е полезна за монтиране на горната част и капака.

Как да направите куфар от картон със собствените си ръце

Декоративен куфар - опаковка за подаръци или творчество с ръце | +58 снимки

Платното е залепено за капака, после за дъното. В дизайна има и вътрешна вложка - тя също е залепена с кърпа и е залепена навътре. Горният ръб на тази част трябва да изпъква леко отвъд ръба.

Отстрани трябва да лепите лентите - те ще действат като ограничители, като по този начин се предотвратява отварянето на капака.

Как да направите куфар от картон със собствените си ръце

Тогава основата е залепена две части от картон - това са усилвателите на дъното и капака. Те също са залепени с тъкани материали. Остава да украсим горната част на конструкцията. За тази цел използвайте гума от пяна или друг мек пълнител. Нарежете във форма и лепило към капака.

Как да направите куфар от картон със собствените си ръце

Как да направите куфар от картон със собствените си ръце

По този начин можете лесно да направите куфар със собствени ръце, изработен от картон, плат и лепило. В резултат на това ще получите отличен пакет за подаръци или куфар за изработка.

Във видеоклипа: как да направите кутия с кутия като подарък със собствените си ръце.

Дървен аксесоар

Този майсторски клас ще ви покаже как да направите малък куфар от дърво. В резултат на това ще бъде по-скоро случаен - той се използва у дома за различни неща. За работа не са необходими редки или труднодостъпни материали, всичко, което е необходимо или вече съществува, или лесно се купува в магазина.

Рамката е лесно да се направи от дърво - основата е лист от шперплат, а страничните стени ще бъдат направени от барове. Рамката е залепена с лепило, а след това подсилена с винтове. Освен това, цялата структура е напълно почистена.

Как да направите куфар от дърво със собствените си ръце

За декорация авторът използва дермантин в правилния цвят. Материалът е оразмерен точно според размера на всеки лист, като се има предвид подвотата. Рамката, без да съхранява лепилото, е напълно замърсена и материалът е поставен върху нея.

Как да направите куфар от дърво със собствените си ръце

След това дермантинът се заглажда - по-добре е да направите това от центъра до краищата. Ако се появят въздушни мехурчета, те се изхвърлят с ролка или чистачка. Дермантинумът трябва да пасне много здраво върху дървената основа.

Как да направите куфар от дърво със собствените си ръце

Особено внимание трябва да се обърне на ъглите и лицата - материалът трябва да се придържа добре към тези места. За да направите дермантин идеален, препоръчваме да го изпиете с плътна материя.

Как да направите куфар от дърво със собствените си ръце

След това фитингите са инсталирани. Добре е да приложите онова, което е останало от стария куфар. Основното е, че фитингите са красиви и надеждни.

Как да направите куфар от дърво със собствените си ръце

Така можете да направите куфар със собствените си ръце от шперплат и дърво. След като сте я нахлули с дермантином, ще получите красив и изключителен аксесоар.

Във видеоклипа: прост корпус от дърво.

От кутия като подарък за мъж

Този майсторски клас е специален, защото тук няма да има нещо от картон или хартия, а от метална кутия. В резултат на това ще получим куфар, който е идеален за мъж. Ще е възможно да се съхраняват необходимите неща и при желание такова кутия да може да се използва като минибар.

Как да направите куфар от кутия от собствените си ръце

За работа ще ви трябва:

 • най-обикновената кутия с 20 литра;
 • външна дръжка с колела от стария куфар;
 • различни аксесоари;
 • уплътнителни елементи;
 • брави, крепежни елементи;
 • българска или метална хартия;
 • удар и свредло;
 • боя върху метал или всякакви довършителни материали.

Как да направите куфар от кутия от собствените си ръце

Използвайки мелница или хартия, кутията трябва да бъде нарязана наполовина. Неравномерността на ръбовете не може да бъде изоставена, тъй като тук все още се прилага мек печат.

Как да направите куфар от кутия от собствените си ръце

Вътре, двете получени части са боядисани с чукова боя. Но това не е необходимо, можете безопасно да използвате нещо друго - има много място за творчество. Ръбът на всяка половина е затворен с печат.

Как да направите куфар от кутия от собствените си ръце

Допълнителни отвори за панти, брави и дръжки са пробити, фитингите са монтирани и завинтени. Това приключва работата. За такъв аксесоар трябва да има място в колата или в гаража, или може би в къщата. Такъв продукт може да бъде добър подарък - това е изключително нещо.

Как да направите куфар от кутия от собствените си ръце

Ако сте в търсене на специален подарък, няма нищо по-хубаво от това да представите самостоятелно направен аксесоар. Не е нужно да търсите красиви кутии за подаръци - вместо тях ще има такова нещо. Декоративният куфар ще представи много добри емоции и радост. И ако знаете как да направите подобни продукти от хартия, дърво, метал, картон и други материали, споделете идеи на нашия уебсайт. Още коментари - повече чудесни идеи.

Как да направите куфар минибар от импровизирани инструменти (3 видеоклипа)

Идеи за създаване на оригинален аксесоар (58 снимки)