Красиви Великденски кошници от хартия и картон (3 MK)

Красиви Великденски кошници от хартия и картон (3 MK)

С появата на пролетта хората започват да се подготвят за празниците, един от основните е Великден. Много хора обичат този празник, защото се свързват с много спомени и положителни емоции. На Великден, роднини и приятели се събират и обменят кушички и боядисани яйца. Днес много жени се опитват да направят оригиналност, като създават специални кошници с великденски ръце. Такива занаяти могат да се превърнат в уникален подарък.

Домашна кошница за яйца от Великден

Направете ги прости. Цялото семейство участва в работата, което прави процеса по-забавен и информативен. От производството на такива подаръци цялото семейство ще се радва. Кошове могат да бъдат изработени от различни материали, може да бъде продукт, изработен от хартия, картон или плат. Днешните шаблони за такива продукти могат да бъдат намерени в интернет. Остава само да направите избор и можете да започнете работа. Как да направите кошница с Великден със собствените си ръце?

Хартиени кошници (MK)

Създаването на кошница е много вълнуващо, особено ако вземете предвид факта, че за това се използват различни материали. За да създадете кош за хартия, използвайте стари вестници или списания. Такъв подарък не изисква големи разходи, тъй като такива материали са на разположение в почти всеки дом. Разбира се, струва си да се уверите, че хартията е гъста. Това значително ще опрости задачата и ще позволи да се създаде идеален склад за животни (великденски яйца).

Великденска кошница

Производството на хартиени кошници за Великден по образец ще се извърши в съответствие с определена технология, спазването на което ще постигне желания резултат - да създаде идеален подарък за вашите близки. Така че, работата се извършва в установената последователност:

1. Изрежете квадрат от хартията. Неговата страна трябва да е кратно на три. Това може да бъде квадрат, чиито страна е равна на 45 или 30 см. Размерът на детайла пряко влияе на размера на коша. Например, в случай на площада на чия страна е равна на 45 см, коша ще се превърне 15 см дълъг. Необходимо е предварително да се реши какъв размер искате да виждате бъдещето на кошницата.

2. Маркирането на разделянето е в ход 9 квадрата, които ще имат същия размер. В този случай трябва да изрежете четири ъглови парчета. Централният площад се използва като дъно за бъдещата кошница. Тя остава непроменена. Нарязаните квадратчета се нарязват на ленти със същата ширина. Но в същото време е необходимо да се вземе предвид основната характеристика, че разрезът не трябва да достига до ръба. Действително е да се използва ножичен писател.

Великденска кошница хартия
Изработване на детайли

3. Вземете листа и го нарязайте на ленти със същата ширина. В бъдеще тези ленти ще бъдат използвани за заплитане на кошницата около периметъра. Краищата трябва да бъдат фиксирани с лепило, което ще даде твърдост на трупа.

Великденска кошница хартия
Процесът на тъкане

4. Остава само поставете писалка в кошницата.

Великденска кошница хартия
Завършена кошница

Декорирането и декорирането на кошница хартия е индивидуално съобразено с вкуса на домакинята. Тревата е имитирана с гофрирана хартия със зелен цвят. Тя се нарязва на тънки ивици, които пасват на дъното на коша.

Във видеоклипа: Великденска кошница от тръби за вестник

Картонени кошници (MK)

Кошове от картон се произвеждат по подобна технология. За да направите такава Великден кошница, трябва да се вземе парче от картон и го разделете на 9 части, които ще имат същите размери. При това е необходимо да се определи цветът и шаблонът на картон. В бъдеще това ще улесни украсата на продукта. Тук изборът зависи изцяло от предпочитанията на иглата.

В сравнение с първия вариант, когато правите кошница от картон, няма нужда да изрежете ъглови елементи. Тук просто трябва да отрежете линиите.

Централните три квадрата, разположени хоризонтално, остават непроменени. Останалите линии трябва да бъдат отрязани. Така че, трябва само да направите четири прорези. Екстремните части са огънати и фиксирани към основата с лепило. Разбира се, ако желаете, можете да използвате скоби като закопчалка. Основното е, че скобите не се виждат, в противен случай ще се наруши естетическия външен вид на продукта. За тази кошница можете да направите едно и две дръжки.

Великденска кошница хартия
Така изглежда завършената кошница

Създаване на кошница с реколта (МС)

За квалифицирани иглолистни костюми, кошът в ретро стил ще бъде добър вариант. Това ще създаде оригинален подарък за тези, които са близо до празниците.

Ще ви трябват някои материали:

  • Тежка хартия и страници от ненужна книга;
  • смляно кафе;
  • четки и лепило;
  • въжета за вземане на дръжки;
  • декорации за декориране на кошницата.

1. Приготвена хартия, добре е да се публикуват стари детски книги. Те са използвали доста дебела хартия, което ще позволи да се създаде доста стабилна и надеждна кошница.

Кошница стил стил
Подготовка на листове

2. Хартията остарява. За да направите това, трябва само да нарисувате чаршафите с кафе. Дори едно дете може лесно да се справи с такава задача. Когато хартията е покрита с кафе, трябва да се остави да изсъхне. В крайна сметка листовете ще бъдат кафяви на цвят. Оцветяването се неравномерно и ще създаде впечатление, че старите кошници хартия. Ако детайла не е толкова гъста, по желание, е необходимо да се залепят заедно няколко листа заедно. Кошницата трябва да издържа на яйцето и да не се разпада.

Кошница стил стил
Листовете се оцветяват с кафе на прах

3. Когато хартията е готова, можете да започнете да рисувате. Можете лесно да направите сами работата. Разбира се, ако искате да създадете голям кош, сканирането трябва да се приложи към определени размери. Това ще направи една по-равна и красива кошница. При малките предмети отклоненията и нередностите няма да бъдат толкова видими.

Кошница стил стил
модел

4. Също така е необходимо паралелно подготвят два идентични кръга, което ще скрие тези нередности.

Кошница стил стил
Заключителни обществени поръчки

5. Подрязването и огъването на детайла се извършват на приложените линии. Елементите се залепват заедно с основата на коша.

Кошница стил стил
Елементите са залепени заедно

6. Окръжността е залепена към горната част на закрепването, която предварително се удвоява. По този начин базата на кошницата може да се счита за готова. Остава само да се правят малки дупки и да се закрепят дръжките.

Великденска кошница в стил ретро
Залепете чашите отстрани

7. Тъй като писалките са по-добри използвайте старо въже. Тя се влива в дупката и е завързана с възел.

Кошница стил стил
Направете дръжка от въжето

Тъканите и хартиените продукти се използват като декорация. Най-популярната декорация в стила на реколтата са цветята. Тази идея трябва да се използва най-вече, когато наистина са красиви и уникални кошници с великденски яйца с ръцете си от хартия.

Кошница стил стил
Завършена кошница

Великденски кошници от пакети и филц (2 видеоклипа)

Идеи за създаване на кошница (37 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 34 = 42