Нови неща от старите дънки (+44 снимки)

Старите дънки не трябва да се изхвърлят. Това е добра тъкан, подходяща за продължителна употреба. Можете да направите много полезни и красиви неща за вашата къща от стари дънки. Оригиналните идеи, занаятите са лесни за изпълнение.

от стари дънки със собствените си ръце

Актуализираме гардероба

В любимо нещо, дишането на нов живот е по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. Има различни решения за това. Бродерията е чудесна възможност за хоби.

 • Промяна на цвета. Използваме специални бои за платове, те се продават в модерни магазини в широк диапазон. Приемливо е използването на народни методи. Занаятите със собствените си ръце не са изключение.

от стари дънки със собствените си ръце

Не е необходимо цялостно пребоядисване. Всеки може да създаде уникални дизайнерски неща, достатъчно, за да покаже малко въображение.

 • Създайте пола или шорти. Действителната версия, ако долната част на продукта е станала неизползваема. С помощта на ножици и лепило, импровизираната бижутерия може да създаде всякаква версия на облеклото. Полата е по-сложна опция. Панталоните с къси панталони са идеална база.

от стари дънки със собствените си ръце

 • Приложения за тъкани и дантели-Занаятите ще помогнат за спасяването на нещо, което е износено на няколко места.

от стари дънки със собствените си ръце

Вторият живот в интериора

Деним плат в интериора изглежда необичаен и свеж. Сами снимки, включително. В магазините се продават много неща, предназначени специално за тази тъкан. Но независимото производство на аксесоари е по-забавен процес. Страхотна възможност да спестите пари, да получите уникално дизайнерско решение. Или да създадете снимка на себе си.

от стари дънки със собствените си ръце

Комфортен мек табуретка от деним ще се побере във всяка стая. База - пяна и дърво. На следващите етапи ние затягаме конструкцията с деним. Или връщаме към живота стари мебели, които са станали неизползваеми. (Още няколко опции за подплата в статията: как да направите оригинален табуретка за къщата)

Какво можете да направите с деним плат в интериора? Бродерията винаги ще помогне.

 1. Веригите от дърво, които ги правят по-удобни и необичайни. Просто шийте удобна нос. Моделите помагат да се запази размерът.
 2. Измийте възглавници, кутии или кошници, сандъци и абажури.
 3. Покрийте масата, а платното е проектирано. Снимки ще изненадат и гостите.
 4. Украсете тавана и стените, пода в стаите. Действителната версия за деца ви позволява да получите необичаен външен вид.
 5. Покрийте леглото с воал, направен от себе си.
 6. Затегнете столове или дивани. Моделите ще станат незаменими помощници.

от стари дънки със собствените си ръце

Има голям брой решения за използването на деним в интериора. Покриването на собствените си ръце е само една от тях. Приемливо е да се използват комбинации от различни цветове. На покрива на покрива и на наметалата, тази опция изглежда особено впечатляваща.

от стари дънки със собствените си ръце

Направете модни дънки от старите

Перлите са подходящи за декориране на тъкани, покрития. Легло с тези орнаменти също изглежда добре. Перфектното решение - бродерия с плавен, кръстосан бод и всеки друг достъпен метод. Особено за тези, които знаят как да го направят със собствените си ръце.

Рисунките като цяло днес се смятат за съвсем модерни и уместни. Достатъчно е да купите няколко ивици, да ги поставите върху плат. Одеяло не е изключение.

от стари дънки със собствените си ръце

Тръни и нитове - Друга версия на бижута под формата на занаяти, все още е популярна. Чертежите могат да бъдат приложени с помощта на така наречените шаблони.

от стари дънки със собствените си ръце

Ние правим шорти

За да изрежете правилно един крак, се нуждаете от парче креда и владетел. За да не докосваме случайно задните джобове, ще вземем и ще обърнем джинсите навън. Достатъчно е да измерите 7,5 см от манометъра и да го оставите до 10 сантиметра. В следващия етап ние вече смело нарязахме панталоните си.

Препоръчва се да се нарязва точно под предвидената линия. Това е истинско решение за тези, които планират да използват бижута.

от стари дънки със собствените си ръце

Прерязаният крак се прилага към втория, докато е все още цял. Дължината на първия и втория крака трябва да бъде еднаква.

от стари дънки със собствените си ръце

Как да придадете на продукта износен вид?

Имаме празно. Шкурка и ренде - отличен начин за тези, които искат да дадат на продукта износен вид.

Рецептата за сирене ще бъде много по-ефективна от обикновените инструменти. Няколко врязвания ще дадат на дрехите уникален вид.

от стари дънки със собствените си ръце

Чанта за лаптоп от стари дънки

Ние не можем да направим без:

 • Шевната машина. Моделите се подготвят предварително.
 • Игли. Без тях промените са невъзможни.
 • Тема.
 • ножици
 • Стари дънки.

от стари дънки със собствените си ръце

Инструкцията изглежда така.

 1. Старите дънки трябва да се мият и да се гладеят добре. Те се озовават и се озовават на масата. Панталоните са отрязани до дълбочината на чантата. От единия ъгъл до другият се премества дъното на тъканта. Дизайнът няма значение.
 2. На шевната машина шийте линията. След това продуктът се обърна навън. Надлъжните странични шевове от панталоните се изрязват напълно. Така че получаваме дръжките на бъдещата чанта. Ремонтирането не отнема много време.
 3. Под колана на старите дънки правим малки прорези. Прекарваме дръжката отпред. С втората дръжка на действието правим същото. Това ще бъде нашата чанта. Дизайнът ще изненада всички.

от стари дънки със собствените си ръце

Друга версия на чантата

Неполезни помощници по въпроса за промяна ще бъдат:

 • Крем и моливи. В леглото те правят твърде помощ.
 • А4 хартия.
 • Бродираща машина.
 • Клей. Одеялото също го изисква.
 • Декорации за промяна
 • Тема.
 • Игли.
 • Ножици.
 • Нож за канцеларски материали
 • Дънки. Моделите са друго полезно устройство.

от стари дънки със собствените си ръце

Всичко се прави просто.

 • От старите дънки отрязваме панталони. Те се измиват и гладират. Вътрешните шевове трябва да бъдат отворени. И тогава - внимателно да го желязо. Това ни дава две заготовки.
 • Чертежът на шаблона се извършва на хартия в ландшафтен формат. Лицето на чантата и дръжката ще бъдат от едната страна. Другият ще бъде по договаряне. Дръжката на чантата ще се превърне в един от ъглите.
 • На деним плат, шаблонът се прехвърля плитък. Първата част на дръжката трябва да е отдясно. И втората - от лявата страна. С 2 стрели трябва да се направи на дъното, а след това продуктът да не се завърти. Ние шие всичко на шевната машина.
 • Добавяме двете части една към друга. Стич здраво, докато стигнете дръжките. Финият шев обработва краищата и подгъва. Прилепвайки горната част, обединяваме двете части заедно.

от стари дънки със собствените си ръце

Направете мат от дънки

Взимаме няколко устройства като:

 1. Уплътнителна тъкан. Капакът без него не е пълен.
 2. Сапун и ножици за преработка.
 3. Шевната машина. Ръчното шиене не е най-интересната дейност, нито бърза.
 4. Остри ножици или ножове.
 5. Стари дънки. Без модел не може да направи.

от стари дънки със собствените си ръце

Подробни указания

Нуждаем се от два модела стари дънкови панталони, които вече не са необходими. С нож ние разглобяваме панталоните направо по шева. Получаваме две ленти от деним. Под колана е необходимо също да се отрежат продуктите. Нуждаем се от дъното на тъканта.

от стари дънки със собствените си ръце

Нарежете голям брой тъканни ленти. В шевовете те трябва да бъдат пришити, но този път ние приемаме като база ширина. Различните цветове помагат да се създаде творчески продукт, дори е по-подходящ.

Дънните капачета на старите панталони лесно се зашиват на един лист.

от стари дънки със собствените си ръце

Нож, тебешир и владетел ще помогнат да се изравнят ръбовете, завесата също го изисква. Детайлът се изрязва от облицовката по контура. Трябва да отвинтваме малко парче от 20 см, затова го оставяме свободно. На предната страна се показва целият килим. Завършете линията по ръба.

от стари дънки със собствените си ръце

Наклоненото печене може да се справи с краищата на такъв килим. Грешни страни са навътре. На контура са лесни за шиене. Косото пече се отрязва от лигавицата. Ръбът на килима се ушива ръчно или с помощта на шевна машина.

Такъв килим се прави бързо и просто. Това не изисква специални умения или умения.

от стари дънки със собствените си ръце

Самият аксесоар не отнема много време. Но такова решение определено ще бъде творческо и качествено, няма съмнение за това. Дънки плат от стари неща отдавна спечели всички със своята сила.

Чанта за дънки, поставки за чадъри, покривало (3 майсторски класа)

Различни неща от дънките (44 снимки)