Панел на стената от кърпа – творчески декор със собствени ръце

Панел, изработен от плат за много незабележим декор. Но често една проста ръчно изработена статия в ръцете на талантлив майстор може да се превърне в произведение на изкуството. Тук не можете да донесете определени модели, защото всичко е изградено върху вашето въображение и представяне. Основният фактор остава овладяването на техниката, което ще помогне на различни майсторски класове. В бъдеще всичко зависи само от феновете.

Избиране на обекти за създаване на панел

Преди да започнете, трябва да разберете, че панелът трябва да бъде поддържан в определен стил. Тя трябва да съответства на декор на стаята, в която ще бъде разположена. В противен случай продуктът може да се измъкне от общата тема и да учуди всички присъстващи със своя лош вкус.

Много идеи и стилистични решения могат да бъдат намерени в различни статии, които са придружени от голям брой снимки. Остава да се избере идеята, която е най-харесвана и подходяща за съществуващия интериор.

Класически, Държава, Прованс

Идеалните панелни теми за стаи, декорирани в стила на класиката, страната, провансът, са разнообразни разкопки или флорални мотиви. Изглежда добре и композицията под формата на пейзажи. Опитайте се да избягате от претенциозността, по-добре е да дадете вид на продукт с максимална простота и веселост. Съставът трябва да донесе атмосфера на отпускане в интериора и да предизвика само положителни емоции.

Панел на стената от кърпа - творчески декор със собствени ръце

От значение е във вътрешността на подходящия стил и абстракция. Може да се отбележи, че това е универсален вариант, тъй като по принцип е подходящ за всеки стил.

Плат панел в есенната тема

модерен

Модернизмът се отличава с наличието на строги геометрични линии. Ето защо на панела в стил "Ар Нуво" трябва да има композиции с различни ясни модели. Дизайнът на продукта също трябва да бъде умерен. Рамките за рамкиране на панелите се използват доста прости, почти незабележими.

Платнен панел в стил Арт Нуво

Скандинавски стил

Един от редките теми на славянските райони е скандинавският стил. Тя предполага яркост и практичност, се различава от наличието на подходящи орнаменти и мотиви. Създайте панел от плат на стената, като използвате различни импровизирани материали, като мъниста, черупки, панделки, дори и майстор на начинаещи.

Панел от тъкани в скандинавски теми

Също така на панела плат може да бъде изображения на елен, ела, писма, линии, клетки и други неща.

Панел от тъкани в скандинавски теми

Стил на тавана

В дизайна на модерните интериори са много популярни дизайнерски решения в таванско помещение. Съществуват и някои изисквания. Предметът е доста разнообразен, но панелът трябва да се изпълнява само в два или три цвята.

Въпреки стриктните и лаконични линии панелът в таванско помещение привлича външния вид и изглежда перфектно в интериора.

Панел на стената от кърпа - творчески декор със собствени ръце

Тъкани върху плата (основни положения на работа)

Снимките върху плата започнаха да влизат в модата сравнително наскоро. Но напоследък панелът все повече започва да заема водеща ниша във вътрешността на стаята. Има много почитатели на такова изкуство. Някои иглолистни се опитват да представят сами композиции.

Често можете да намерите варианти на картини, които се получават чрез боядисване върху плат, рамкирани. Но такива съчинения не могат да се нарекат панел. Това е съвсем друг въпрос, когато се създава кърпа с различна тъкан. Това е истинският панел. Композицията изглежда страхотно, ако върху тъканта се приложи ефект на обема.

Насипни панели на стената от плат

Основни правила

Пълното кореспонденция на панела със стила на дизайна на стаята е основното изискване. Но няма правила без изключения. Ако продуктът е направен в различен предмет, но се наблюдават цветовите акценти и не нарушават общото впечатление, не се лишавайте от удоволствието да поставите композицията на стената.

Когато работите върху създаването на декоративен панел, трябва да бъде:

 • чувство за пропорция;
 • съответствие с дизайна на стаята;
 • пълно взаимодействие на компонентите помежду им.

Панел от тъканта в интериора

Техники за създаване на панел от плат

Можете да направите композицията, като използвате различни техники:

 • приложения;
 • kanzashi;
 • мозайка;
 • ЗД моделиране.

Варианти на производството на основа

Да се ​​започне работа за първи път, трябва да се разбере, че за първи път е малко вероятно да се получи произведение на изкуството. За това ви е нужна поне една ръка. Постоянното обучение, постоянството и спазването на съветите на опитни майстори ще дадат резултати.

Първият път да направите панел е по-добър от материали, които не развалят жалкото. И на второ и по-нататък, придобиване на умения, е възможно да се заплашват и на скъпи препарати.

Панел на стената от кърпа - творчески декор със собствени ръце

Има няколко възможности за подготовка на основата за създаването:

 • Подготви база от много плътен картон, фибростъкло или шперплат. На предната част на обработвания детайл се опъва кърпа, чиито ръбове са увити от неправилната страна. За да се предотврати движението на платното, краищата му се фиксират с лепило. По този начин се получава основата, на която елементите на приложение започват да се прикрепят.

Как да направите база за панел от плат

 • Вземете дървени ламели и ги оформете, след това ги затегнете с кърпа. За да направите това, изрежете правоъгълна плат по размерите на рамката, като добавите 2-3 см, така че да можете да я увиете на грешната страна. След като тъканта се опъне, ръбовете се закрепват към рамката с помощта на телбод или малки болтове.

Как да направите база за панел от плат

 • Като основа пяната от пяна е перфектна. При такава подготовка се рисува молив с чертеж или диаграма, след което се избират платките с различен цвят и текстура. На планираните линии ръбовете на парчетата се задълбочават в пяната с помощта на остър инструмент.

Панел, изработен от плат от пяна

След като базата е готова, започнете да избирате елементите, от които ще се създава картината. За тази цел можете да използвате както многоцветни текстили, така и всякакви други аксесоари, които са подходящи в състава и са комбинирани с основните елементи. Приложете приложението с всички видове мъниста, копчета, рингове и т.н.

Панел от плат в темата за Нова година

Дори възрастни очакват чудо от празниците от Нова година. А за децата Нова година е най-дълго очакваната почивка. Затова те се опитват да украсят стаята по оригинален и истински празничен начин, за да създадат комфорт за Нова година. Един от успешните елементи на интериора е панел в стил Нова Година, с помощта на който е лесно да се постигне поставената цел.

Новогодишен панел с Дядо Коледа от плат

За да изпълните композицията със собствените си ръце, трябва да подготвите:

 • рамка за рамкиране на панели;
 • плат в синьо оттенък за фон;
 • калъпи от филц, тъкани от различни цветове;
 • плътния картон като основа.

Първоначално картонът е покрит със син плат, като здраво фиксира ръбовете на текстила от задната страна. Тогава елементите на Дядо Коледа се изрязват от картон, за да образуват обемната му фигура. Подгответе екипажа: от материала на червен цвят, изрязани дрехи и шапка, от бяла тъкан или парче кожи подготвят мустаци, брада, ревера на капачката. За шейни се използва тъкан от сребрист или златист цвят.

След като сте подготвили всички заготовки, започнете общото събрание на композицията върху картона. Можете да ги залепите със силиконово лепило, което се нагрява и нанася със специален пистолет. Можете да видите опциите за Нова година на снимката по-долу.

Композиция с цветя от плат

Преди да започнете да създавате по-сложна картина на панела, трябва да се запознаете с технологията на нейното създаване. Предварително е необходимо да се подготвят всички необходими материали и да се избере или изчертае съответната схема. Това ще ви отнеме не повече от час, но след това ще помогне много в работата.

Панел на стената от кърпа - творчески декор със собствени ръце

Нека да вземем стъпка по стъпка инструкции за това как да направите флорален панел от плат със собствените си ръце:

1. За начало се избират парчета плат, с които можете да създавате цветя. Те изрязват кръгове с различни диаметри.

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

2. Ако искате да дадете на цветните листенца красива вълнообразна форма, първо трябва да изгорите краищата на кръговете над свещта.

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

3. Съберете всяко цвете по този начин: сгънете кръговете по ред на намаляващ диаметър.

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

4. Че бъдещите цветя не се разпадат, шият ги с нишка в центъра.

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

5. Като завършващ удар шийте средно топче.

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

6. След като всички елементи са готови, остава да ги прикрепите правилно към основата. За да фиксирате много малки предмети, използвайте силиконово лепило. По-големи части трябва да се шият.

Панел с цветя от тъканта със собствените си ръце

Цветята не трябва да имат кръгла форма. Включете въображение, творчество и експеримент. В това може да помогне панели от различни тъкани, снимки на които са представени по-долу.

Във видеоклипа: панел с рози от панделки със собствените си ръце.

Творчески панели от парцали

На всяка любовница в къщата има многоцветни парцали от плат, които не е задължително да се изхвърлят. Можете да създадете шик панел от цветни текстилни продукти, особено ако говорим за почитатели на абстракция. Малко полковник над парцалите, можете да получите оригинална композиция, която по-късно ще стане гордостта на домакинята.

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

За процеса на създаване на пачове, ще ви трябва:

 • няколко петна от контрастни оттенъци;
 • плътния картон за субстрата;
 • дървена рамка (можете да го направите сами от стелажите);
 • конци и шевни машини;
 • лепило за тъкани.

Цялата работа не ви отнема много време и се състои в следните стъпки:

1. Първоначално се формира схематична картина, след което се избират заготовките. За да се избегне объркване, е по-добре да ги номерирате според схемата. Полученият състав може да бъде прехвърлен директно върху картона.

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

2. От парчетата се изрязват детайлите и започват да се поставят според схемата. За да направите това, всяко парче плат трябва да бъде огъната наполовина, така че парчетата да не са видими от другата страна на бъдещата картина и да са подредени в горната част на предходната.

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

3. За да се постигне необходимата яркост и реализиране на интересно решение, е необходимо да се подхожда отговорно към избора на цветове. Сянката на основата трябва да бъде в пълно съответствие с темата и стила на интериора.

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

4. За фиксиране на парчета може да се използва като стандартен начин - да шият на пишеща машина, и да използват лепило, предназначени за работа с текстил.

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

5. Крайният състав остава само вмъкнат в рамката. Такива орнаменти от парцалите могат да бъдат направени няколко, след това на стената ще получите модулен панел.

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

Панел от кърпа flaps със собствените си ръце

Както можете да видите, е доста лесно да направите снимка със собствените си ръце. Това забавление може да се направи и семейство. Особено се отнася до децата. Работете с децата, не забравяйте да контролирате действията им, тъй като в процеса се използват ножици и детето може да се нарани.

Различни техники за създаване на картини от парцали (3 видеоклипа)

Красиви текстилни панели (45 снимки)