Създаване на уникален колаж от снимки: опции за изпълнение

Често собствениците на апартаменти стигат до заключението, че техният интериор няма индивидуални характеристики. Можете да добавите комфорт, като добавите красиви детайли към интериора на стаята. Това не изисква големи финансови инвестиции, освен това не са необходими специални умения за работа с фотографии. Идеалният вариант, бързо набира популярност - колаж от снимки със собствените си ръце. С помощта на този интериор можете веднага да "убиете две птици с един камък" - да затворите празното пространство по стените и да укрепите спомените за щастливите моменти от живота.

Основни понятия

Запознаването с методите на фото колажа трябва да започне с източниците. На френски език, откъде произлиза тази дума, дефиницията означава "залепване". Ето защо основният принцип на колаж на фотографиите е залепването на няколко изображения върху основната повърхност.

Основните материали могат да бъдат:

 • цветна хартия;
 • прозрачно фолио;
 • платно;
 • ясна тъкан;
 • пластмаса;
 • картон;
 • дървесина.

Фото колаж на платно

Формата и размерите са ограничени само от въображението на автора. Но трябва да запомните, че колаж, направен със собствените си ръце, се събира не само от снимките. Допустимо е да се използват продукти, принадлежащи към една и съща тема като основната част от състава.

Фото колаж с надписи

Какво ще се изисква за колаж?

Отначало може да изглежда, че е много трудно да създадете ръчна снимка от собствените си ръце на стената. Но след като започна да работи, стереотипното мнение незабавно се разсее. Достатъчно е само да се използва въображението и да се придобият необходимите материали за възпроизводството на заченати.

Процесът на създаване на цял състав се състои от три стъпки, подредени в хронологичен ред:

1. Избиране на темата на композицията. Семейни пътувания или пътувания по света в компанията на техните приятели, любовна история, само семейни снимки - изборът остава за автора.

Колаж със семейни снимки под формата на сърце

2. Избор на материали, които ще участват в работата. Често се използват неща, които лежат на рафтовете без работа. Ако няма такива, трябва да отидете в магазина.

Фото колаж от CD-ROM устройството

3. Подробна регистрация. Трябва да се помни, че бързо не се прави нищо, така че сцената изисква търпение и точност. Трябва да се помни, че работата ще трябва да украсяват стените на къщата, затова е необходима максимална грижа.

Подготовка на основата

Има безброй количества материал за базата - от елементарна хартия до дървена фигура:

 • Най-достъпният вариант е да използвате хартиената основа на колажа, който впоследствие трябва да бъде подписан и декориран.

Фото колаж върху хартия в рамка

 • Изключителен материал за оформяне на основата е полистироловата пяна. В този случай снимките трябва да бъдат фиксирани с помощта на бутони, след което те могат да се променят с времето.

Фотоцентър върху разпенен картон

 • Струва си да подчертаете едно дърво. Панел от дърво или отрязан корпус ще ви хареса перфектно. Дървото ще се вписва перфектно във всеки интериор.

Колаж на снимка върху дървен панел

Необходимо е точно да изберете размерите на материала за субстрата за удобно поставяне на всички фотографии върху повърхността.

За да изчислите правилно размера на покритието, трябва предварително да подредите детайлите така, както би трябвало да са в завършената версия на колажа. Когато е възможно да се постигне оптимално подреждане на снимката, е необходимо да се започне отрязването на формата на основата. Отново всеки създател прави своя избор на форма. Накрая, в зависимост от първоначалния избор на материал, трябва да се нанесе боя или лак.

Фото колаж с резници от Журан

Основните материали, които трябва да се използват при работа: ножици или служебни ножове, лепило, парцали, полиетиленово фолио за защита на обработваната повърхност. Допълнителните материали за правене на занаяти могат да направят всякакви малки неща, например, мъниста, копчета или монети. Те имат всички.

Дори и най-малките детайли ще дадат на крайния състав уникален стил, в зависимост от индивидуалните предпочитания.

Във видеоклипа: как да направите основата за фото колаж

Програма за създаване на колаж за снимки

Живеем в епоха на модерна технология. Всички запомнящи се кадри се съхраняват на компютри и цифрови носители. Вече има много програми, които улесняват дизайна на колажа. Сега наистина е възможно да го направите, без да напускате компютъра. Има много начини за обработка на снимките, не е възможно да се определи веднага вида на вашия проект.

Колаж на снимки в програмата

Една от най-достъпните опции е използването на програмата "PhotoCollage". Това ще изисква:

 • изтегляне и инсталиране на програмата на компютъра;
 • натиснете бутона "Създаване на нов проект";
 • изберете типа и шаблона за колажа;
 • Заредете необходимите изображения;
 • да редактирате изображението и да подреждате красиво снимките;
 • да запазите и отпечатате готовия проект.

Друга интересна идея е да създадете изображение от най-малките снимки в програмата, след това да изтеглите и отпечатате. Така че можете да получите красив колаж от снимки със собствените си ръце на стената, без да полагате много усилия.

Колаж на много снимки

Допълнителни съвети

Понякога, за да създадете колаж за снимки със собствените си ръце, липсват само идеи. Ако умишлено седнете и изтръгнете идеята, тогава нищо добро няма да дойде от нея. В такива ситуации можете да видите произведения на други хора. Поглеждайки ги, искам да повторя тази идея, като добавям подробности към нея.

При открит достъп винаги можете да намерите милиони опции, които ще дойдат на вкуса на мнозина. Основното нещо е да използвате опцията, която можете да възпроизвеждате сами. Идеите на други хора ще отговорят на въпроса как да направите колаж от снимки със собствените си ръце.

Колаж на снимки със собствените си ръце

Събирането на детски снимки във фотоалбуми със сигурност е интересна дейност. Но ще бъде много по-интересно да има колекция от весели фото колажи сама. Най-лесният начин за решаване е проектирането на колажа в компютърната програма и последващото й отпечатване в желания размер. Но ако има готови снимки на деца, те ще изглеждат много по-добре в колажа на собственото си производство.

Ако украсите плавателния съд с бутони, ярък кърпа и мъниста, а след това дръпнете рамката, тогава никое дете няма да остане безразлично. Всеки детайл в колаж трябва да свързва човек с топла спомените от детството.

Необичаен дизайн на колаж с снимки (2 видеоклипа)

Идеи за създаване на колаж (35 снимки)