Външна ваза – ефективна декорация със собствени ръце (+50 снимки)

Създаването на красиви продукти със собствените си ръце е интересна и завладяваща дейност. Чрез включването на елементите на интериора, на собствената си продукция във вашия интериор, ще можете да проектирате дома си по оригинален начин и да спестите много на скъпи дизайнерски елементи. В статията ще говорим за това как подова декоративна висока ваза се създава от собствените ни ръце, какво ще отнеме и как може да бъде проектирана.

Докато създаваме стилен интериор, ние не трябва да забравяме за малки, но важни елементи на декор, те създават правилното настроение и цялостното впечатление на стаята.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Основното правило, на което трябва да разчитате по време на декорацията на вашия апартамент, е съотношението на всички детайли към една стилизация. Създаване на ваза със собствените си ръце за всеки интериорен стил, важно е да се спазват органичните и да не се разваля цялостната картина. Декорацията на цялата стая, включително незначителни елементи, трябва да бъде направена в един тон и да се създаде пълен и пълен външен вид.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Интериорен дизайн и дизайн

Днес имаме голямо разнообразие от интериорни стилове. Ние ще анализираме най-популярните от тях и ще обмислим как можете да подчертаете личността си с подови вази, направени сами.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Когато украсявате ваза в стая, помнете стила:

минимализъм: предпочитат лаконични форми, ограничени цветови схеми и скромно покритие.

класицизъм: Използвайте симетрични чертежи, светла палитра и традиционни цветя украшение.

Hi-Tech: използвайте съвременни материали, можете да направите ваза с очарователна форма със стъкло или стомана.

кич: забравете правилата и комбинирайте неприятни, ярки цветове и различни конфигурации, които ще ви помогнат с това.

модерен: Използвайте гладки линии и абстрактни форми, за довършителни работи, метал или дърво.

Art Deco: Луксозният стил се създава с помощта на златисти нюанси и кафяви тонове. В стил Арт Деко декорацията е приветствана почти навсякъде.

авангард: мислите творчески, необичайни форми и ярки цветове ще ви помогнат.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

При създаването на този декор можете да отидете по два начина. Вземете старата ваза за покупка и я направете или я направете от самото начало със собствените си ръце.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Определете размера на подовия продукт

Преди да започнете сами да направите този декоративен елемент, трябва да определите основните му параметри. Единият е размерът. Ширината може да бъде по Ваша преценка, в зависимост от формата и стилът, в който е създадена. Височината на подовата ваза е в диапазона от 40 до 90 сантиметра. По-малка ваза може да бъде поставена на маса или нощно шкафче, докато огромни предмети, по-големи от 90 сантиметра, не са в хармония в стаята.

Големият съд, поставен на пода, е много ефективно допълнение към интериора, изглежда необичаен и дава на стаята специален чар.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Ние правим основата

Ако решите да направите продукт със собствени ръце от нулата, най-вероятно сте се чудили как да направите самата подова ваза? За това можете да използвате техниката papier-mache. Този метод включва омекотяването на вестника с вода с разредено PVA лепило. Тази маса трябва да се смеси добре, да се създаде желаната форма и да се остави да замръзне.

Можете да направите красиви вази сами, като използвате следните материали:

• картон;
• хартиени връзки, които ще обвият основата;
• вестник (директната основа на papier-mâché);
• PVA лепило, те ще трябва да фиксират пластовете.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Този метод ви позволява да създадете ваза с всякакъв размер и форма. За да направите това, можете да използвате мазилка, да я нанесете върху основата, да изчакате да изсъхне малко и да използвате ножа, за да създадете желаното облекчение.

За да получите гладка и гладка повърхност, използвайте шкурка, за да почистите грапавостта и покрийте вазата с горния нивелиращ слой.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Избрахме формата

Когато сте решили за материала, който ще използвате, помислете за формата на продукта. Формулярът е избран по Ваша преценка, въображение и комбинация с избрания интериорен стил.

Най-популярните форми са следните:

• кръгла, такава ваза лаконично се вписва във всеки интериор, което я прави най-лесният начин да се използва технологията papier-mache, като се основава на обикновена бутилка;
• квадрат, той се вписва в модерен интериор, основата ще служи като картонена кутия;
• триъгълен, методът, използващ ел. Вестници е подходящ, тази форма изглежда много оригинална.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Вазата може да бъде удължена, изпъкнала, овална. Неговата форма е най-странна и оригинална. Намирането на подходящата основа за голям продукт на пода не е толкова лесно. Не се отказвайте, можете да направите временна конструкция, например от картон, пластилин, пластмаса. И за да създадете от него украшение за вашия интериор, като поставите много хартия-маше върху основата. След това изсушеният материал се отрязва, основата се издърпва и половините на обработвания детайл се залепват, одраскват и декорират.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Декоративна идея в живота

Когато сте готови за надеждна и надеждна поръчка за бъдеща ваза, продължете с декорирането. Декорът може да се изпълни по различни начини. В този брой всичко зависи от вашето въображение и възможности. Първо можете да покриете основата с лак или боя. След това, ако можете да рисувате добре, украсете вазата с рисунки, шарки и фигури.

Ако знаете как да плета, можете да направите свои собствени ръце оригинален плетен капак за външна ваза, такъв продукт ще добави към интериора на специална топлина и уют.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Има много идеи за декорация, можете да шиете покритие от плата и да го украсите с панделки, мъниста, апликации. Добра декорация за ваза е приложението на шаблони, използвайки шаблон.

Декорът ще бъде:

• Мозайка;
• ярки бутони;
• монети;
• зърнени култури, семена, жълъди;
• пайети, дантели, панделки;
• груба сол;
• дървен материал;
• Декупаж със салфетки или изрезки от списания и вестници.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Има вариант за свързване на ваза с дебела нишка или въже. Ваза декорация е приятен момент, защото в този момент вашите въображение и дизайнерски способности могат да се проявят в пълна степен. Създайте красиви неща със собствените си ръце и запълнете дома си с уют и топлина.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Попълване на вазата

Когато подовата ваза е готова да мисли за нейното запълване. Първоначално не бяха създадени големи вази на открито, за да се сложат цветя в тях. Обикновено съхраняват вино и зърнени култури. Днес една външна ваза може да остане празна и да се украси с пространство.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Прозрачен ваза изглежда страхотно в интериора поръсена с разноцветни камъчета и пясък. Интересното пълнене сухи плодове, цветя, клонки, пъпки. В орнаментирани, поставили над обвивка или ваза можете да сложите сухи цветя или клонове, боядисани в подходящ цвят, подходящ за сауни, бамбук или ушите.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

Не лошо изглеждащи и свежи цветя, поставени във ваза, основното нещо, за да изберете растение, което е подходящо по размер и не забравяйте да се грижи за него. Можете да промените пълненето на вазата и да направите от нея основния украшение за празниците. На Нова година, че е важно да се постави в него ароматен смърч клон, а за Великден, гръбначни клонки.

Много впечатляващо в продуктите за вътрешен дизайн. Две идентични вази, поставени от двете страни на камината, ще допълнят цялостната картина и ще направят стаята уникална.

ваза етаж декоративни високи собствени ръце

При създаването на домашна украса за дома, основното нещо е да не се страхувате да експериментирате. DЗа да направите пода ваза със собствените си ръце може да отнеме много време, но резултатът си заслужава! Когато свършите работата до края и поставите предмет на вашата гордост на най-видно място, вашите приятели и познати определено ще оценят резултата от творческата дейност. Този елемент може да бъде чудесен подарък за парти за домашно приготвяне или празници.

Видео галерия

Фотогалерията