Interior dalam gaya Sweden: warna pastel oleh Karl Larson

Interior dalam gaya Sweden: warna pastel oleh Karl Larson

Interior dalam gaya putih dicipta oleh artis Carl Larson. Dia merancang rumahnya di Stockholm dengan warna pastel ringan. Ia adalah segar, tenang, kawasan pedalaman tanpa variegasi butiran terang. Gaya Sweden di pedalaman ruang tamu, dapur, bilik tidur mendapati ramai peminat dan menjadi sangat bergaya.

Rahsia

Warna putih dalam butiran asas memberi premis dan keadaan secara visual mengembang ruang, mewujudkan sensasi kesegaran udara di dalamnya. Warna sejuk di mana kertas dinding itu dibuat, tekstil perabot berlengan mempunyai rehat dan kedamaian, menghiasi rumah. Ruang tamu, dapur, bilik tidur - semua harmoni menggabungkan ciri-ciri yang sama dengan satu penyelesaian reka bentuk.

siling putih

Rumah dalam gaya Scandinavia mempunyai siling putih. Ia dibuat dengan papan eternit, bahan peregangan, tetapi plaster yang dipenuhi akan kelihatan paling baik. Sebagai terperinci dekoratif di siling, gunakan acuan buatan tiruan. Rumah itu dihiasi dengan lukisan dan gambar kecil dalam bingkai atau cermin putih yang mudah.

Bahan

 • kertas dinding ringan di dinding;
 • bahan semulajadi penamat - lantai kayu, seramik (bilik mandi, dapur);
 • perabot dari kayu asli reka bentuk mudah (bilik tidur);
 • ketiadaan langsir dan langsir, bukannya - bidai terang di tingkap;
 • bedspreads berwarna tanpa angka yang besar;
 • tikar lantai kecil di atas lantai;
 • banyak bantal hiasan kecil yang mewujudkan kesenangan;
 • pasu luar;
 • lukisan kecil hiasan dinding kecil.

Penyelesaian warna tidak ditutup dengan putih. Gaya Sweden di pedalaman aktif menggunakan semua warna nada pastel. Rumah itu dihiasi dan dihiasi, menggunakan warna biru terang, ungu, merah jambu, zamrud.

bantal berwarna

Gaya Scandinavian - ia tidak masuk akal dalam pakaian dan butiran kehidupan seharian. Prinsip yang sama digunakan dalam reka bentuk rumah. Gaya Sweden menyenangkan bagi mereka, ia menghargai kesesuaian, ketenangan, kesederhanaan di pedalaman. Ia mewujudkan kesegaran dan bilik di dalam bilik, bercakap mengenai rasa yang baik dari pemiliknya. Seseorang secara intuitif mencari dari urbanisasi ke pangkuan alam, untuk bahan semula jadi, untuk pemurnian dan kesihatan. Inilah yang menarik banyak orang dalam gaya Scandinavia - kesederhanaan dan kesederhanaan.

Ruang tamu

Dewan ini adalah ruang yang luas di mana "pahlawan" utama adalah sofa putih besar dengan banyak bantal hiasan dari pelbagai bentuk dan saiz. Ia boleh ditutup dengan karpet yang diperbuat daripada bahan semula jadi. Kepada "wira" seperti itu adalah meja kayu besar berwarna putih. Wallpaper atau dinding cat - putih, susu atau krim sedikit.

sofa putih

Wallpaper adalah tekstur semulajadi. Apabila membina rumah, mereka sering menggunakan lukisan dalam warna cahaya monokrom. Selalunya plaster hiasan yang digunakan dalam warna nada utama. Kemasan dinding gabungan melibatkan lukisan satu dinding dalam warna yang terang, dan tiga yang lain - dalam nada cahaya yang bijak. Daripada pemilihan warna pada satu dinding, anda boleh menyisipkan kertas dinding berskala besar. Pilihan ini secara visual meningkatkan ruang.

Di lantai, anda boleh meletakkan permaidani berbulu kecil, berwarna, digabungkan dengan pelapis selimut atau perabot. Lampu juga tidak harus menarik perhatian khusus. Mereka dihiasi dengan warna laconic.

Tingkap menutup tirai walaupun di ruang tamu. Sebaliknya mereka dalam tingkap "pakaian" dibenarkan tirai putih sutera dalam lipatan mendatar.

Bilik tidur

Sweden lebih suka minimalis dan fungsi dalam butiran pakaian dan perabot. Bilik tidur penuh dengan kebersihan dan kesegaran. Elemen utama keadaan adalah katil kayu warna putih, ditutup dengan selimut monochrome nada pastel. Di dinding tengah, anda boleh menampal kertas dinding bertekstur, dan dengan itu menyerlahkannya. Lantai ditutup dengan papan kayu panjang tradisional, yang ditutup dengan cat varnis atau putih. Meja persalinan dan meja sisi katil di atas katil boleh dicat putih, dan anda boleh meninggalkan tekstur semulajadi pokok itu dan menutupnya dengan varnis yang cerah. Bilik tidur harus terletak di tempat yang tenang di rumah.

katil dan pintu

Lantai kayu, kerusi rotan yang elegan di sudut, tirai terbuat dari jerami - unsur-unsur ini mewujudkan suasana bilik tidur yang selesa dan tenang.

Lampu lantai yang indah, lampu meja atau lilin indah akan menghiasi pedalaman dan menjadi sumber pencahayaan tambahan. Di atas meja persalinan adalah baik untuk meletakkan pasu kecil yang rumit, dan pada ambang jendela putih - bunga hidup yang terang di dalam periuk tanah liat.

Dapur

Gaya Sweden menentukan kekurangan. Dan dapur tidak terkecuali. Set minimum perabot mengandungi almari atau kes pensil, almari yang digantung, meja pemotong dan ruang makan - meja dan kerusi.

Dapur adalah bilik kecil, dan dinding putih akan meningkatkannya secara visual. Atas sebab yang sama, langsir harus diganti dengan tirai. Terhadap latar belakang ini, tumbuh-tumbuhan dalaman yang terang dalam bunga bunga putih akan menang dan dapur akan menjadi hidup. Mereka boleh diletakkan di atas periuk dinding dan rak. Kepada pedalaman ini sesuai dengan candelier palsu, meniru candelabra.

meja dan kerusi

Sekiranya saiz bilik membenarkan, dapur boleh dibahagikan kepada kawasan kerja dan ruang makan. Tandakan mereka boleh dinding dan pencahayaan. Di atas ruang makan, anda boleh menggantung lampu besi tempa dengan gaya antik pada rantaian yang besar. Oleh kerana dapur digunakan untuk memasak, kawasan kerja harus diterangi dengan lampu titik pada kurungan bergerak. Di atas lantai kayu, ia adalah baik untuk meletakkan permaidani hiasan yang licin kecil.

Bilik mandi

Di dalam bilik ini akan menggabungkan kayu semulajadi dan jubin seramik. Kesederhanaan dan kesederhanaan dalam reka bentuk bilik mandi dan bilik mandi adalah konsisten dengan prinsip-prinsip asas gaya Sweden.

cermin

Unsur-unsur reka bentuk boleh:

 • faucets dan mixer bersalut nikel yang besar;
 • paip hitam segi empat tepat putih atau lembut;
 • loker, meja tepi katil, rak - diperbuat daripada kayu semula jadi, varnished atau putih dicat;
 • pinggan mangkuk putih mandi besar pada kaki krom;
 • cermin besar yang betul, bentuk yang jelas - di atas basuh;
 • unsur-unsur hiasan - tuala berbulu berwarna, jubah, bunga cerah dalam vazchike kecil di tempat yang mudah dilihat.

Dapur dan bilik mandi dihiasi dengan jubin seramik.

Hiasan

Aksesori terang dalam reka bentuk premis adalah keadaan yang sangat diperlukan gaya Sweden. Tanpa tempat terang, rumah itu akan pudar dan membosankan. Dalam isu perhiasan, penting untuk tidak keterlaluan, untuk melihat norma-norma rasa. Hiasan itu harus menghiasi nada utama dan gaya hiasan. Variasi di sini adalah tidak sesuai dan membunuh. Dinding dinding atau dinding cat, kemungkinan besar, pepejal dan ringan. Untuk perabot pelapis upholsteri secara tradisinya menggunakan kapas asli dalam sangkar biru.

lukisan di dinding

Di dinding ruang tamu, bilik tidur kelihatan ukiran hitam, putih, gambar, poster. Cermin dimensi kecil boleh diletakkan di bingkai melengkung yang dipalsukan atau diukir. Tumbuhan berbunga kecil yang terang kelihatan baik di dalam periuk atau periuk seramik putih dan memeriahkan rumah.

Ketiadaan langsir besar di tingkap pada siang hari membuka pandangan ke perspektif ruang dan, oleh kerana itu, menyertai bilik dengan perspektif ini. Di dalam bilik ini terdapat banyak cahaya, udara, kesegaran. Mudah untuk bernafas di sini, masa yang baik untuk berehat, masalah dan tekanan kehidupan sengit dilupakan. Oleh itu, reka bentuk dalaman Sweden sangat popular pada hari-hari ini.

Pedalaman wanita dalam gaya Scandinavia (2 video)


Dalam gaya Sweden (34 gambar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 2