Jenis stensil dan penggunaannya untuk hiasan dalaman

Jenis stensil dan penggunaannya untuk hiasan dalaman

Stensil untuk hiasan, templat yang dibuat oleh tangan sendiri dan susun atur sedia untuk digunakan sentiasa berguna untuk menghias dinding, lantai, siling bilik atau objek kecil. Stensil digunakan secara meluas untuk permukaan menghias. Dengan keinginan dan kemahiran dengan bantuan stensil, mungkin membuat lukisan rama-rama, kucing atau bunga volumetrik. Juga, kesan warna akan membantu menghiasi dinding di dapur, di bilik mandi, di bilik tidur, di tapak semaian dan di mana-mana bilik lain.

stensil untuk templat hiasan

Jenis stensil

Corak untuk dinding, dicipta sendiri untuk reka bentuk bilik, biasanya lebih menarik, kerana mereka memenuhi keperluan anda. Sama ada kawanan burung, kawanan kupu-kupu atau haiwan lucu untuk bilik kanak-kanak, mereka akan menjadi pahlawan kehidupan keluarga. Dengan membeli stensil siap sedia untuk menghiasi bilik atau membuat kemas kini kosmetik di reka bentuk dalaman anda perlu memahami berapa lama atau berapa kali, akan ada kerja yang cukup untuk membolehkan peluang menghiasi rumah mengikut reka bentuknya.

Stensil dibahagikan kepada beberapa jenis:

  •  Stensil filem pada asas pelekat. Ia adalah filem nipis, di mana kompos gam digunakan di satu pihak. Ini adalah pilihan satu masa, walaupun terdapat tukang-tukang yang dapat menghiasi dengan bantuannya beberapa meter dari dinding. Pelbagai besar: beberapa varian rama-rama, burung, kucing, imej lucu haiwan dan multgeroyev. Terdapat corak yang indah untuk bahagian dalam bilik dan semua pada harga yang berpatutan.
  • Stensil untuk lukisan dari plastik keras padat. Ia adalah paling mudah bahan telus. Terlepas dari ukurannya, ia dapat digunakan untuk waktu yang lama, penting untuk memastikan penyimpanan yang tepat, pastikan untuk mencuci cat setelah selesai kerja. Stensil boleh guna digunakan untuk menggunakan corak cat. Dengan pertolongannya, lukisan burung atau rama-rama yang besar. Untuk mendapatkan kesan digunakan dempul, yang akan membantu menghiasi bahagian dalam dapur, tapak semaian atau premis lain.
  • Stensil pembuatan sendiri. Mereka dibuat dari apa-apa, tetapi kertas, kadbod atau plastik adalah lebih baik. Bahan-bahan ini mudah untuk mendapatkan amalan memotong dan menggunakan alat. Dengan menjalankan ujian anda sendiri berdasarkan stensil, anda sering dapat mencari penyelesaian yang tidak dijangka untuk pedalaman. Di samping itu, amalan hanya akan membantu anda mempelajari kemahiran lukisan, memahami semua nuansa menggunakan pisau untuk memotong. Dan juga untuk memahami dari apa yang lebih praktikal untuk membuat template, corak pola apa yang lebih baik, untuk menghasilkan imej anda sendiri. Untuk membuat stensil besar atau kecil anda tidak sukar, buatlah kertas pertama. Tetapi sebelum anda turun ke perniagaan, buat template supaya pemotongan stensil cepat.

stensil untuk templat hiasan
perhiasan

stensil untuk templat hiasan

Di mana stensil digunakan

Semua orang boleh menjadi seorang artis, walaupun kemahiran lukisan adalah terhad kepada keupayaan untuk menarik smiley. Ia perlu membuat beberapa setem, stensil dan turun ke perniagaan, terutamanya kerana sudah ada lukisan semasa, di mana mereka menulis kanvas dengan bantuan stamping.

stensil untuk templat hiasan
Teraan lukisan menghiasi koridor itu. Setelah membuat tanda di dinding dan menggunakan stensil, anda boleh membuat hiasan gelap, di mana yang paling biasa adalah pencemaran. Jika keadaan umum koridor memerlukan pembaikan kosmetik, tetapi tidak ada keinginan untuk menampal semula kertas dinding atau mengecat dinding sepenuhnya, stensil itu juga akan diselamatkan. Dinding yang dihiasi dengan gambar rama-rama, kucing, burung, akan mengemas kini ruang dengan ketara.

stensil untuk templat hiasan
Untuk dapur, penggunaan cetakan artistik akan menetapkan bunyi baru ke dinding, perabot atau teknologi. Lukisan hiasan atau hiasan di dinding di ruang makan akan membolehkan pembaharuan dinding tanpa kos tambahan. Di kawasan dapur, semua ahli keluarga sering dan oleh itu bahagian dalamnya cepat bosan. Perabotnya nampak membosankan, dindingnya membosankan, dan jubinnya cetek. Ia adalah stensil yang membantu mempelbagaikan palet warna. Setiap musim anda boleh menukar rombongan untuk dapur, dan jika semua dinding diletakkan dengan jubin seramik, anda boleh mengubah mood untuk setiap percutian.

Rahsia kecil kemas kini dapur yang kerap dengan bantuan lukisan stencilled adalah cat warna akrilik. Ia mudah digunakan, kering dengan cepat, tidak mempunyai bau dan ketoksikan, dibasuh dengan cepat.

stensil untuk templat hiasan
Stensils untuk bilik mandi adalah mudah untuk menghias dinding cahaya. Tetapi untuk mendapatkan gambaran yang stabil, gunakan cat kalis air. Kesan menarik dicapai apabila menggunakan cat satu warna, memberikan permukaan matte dan berkilat. Apa yang akan menjadi asas, bergantung pada pilihan peribadi, tetapi gabungan jerebu dan gloss memberikan ciri-ciri hiasan mewah.

stensil untuk templat hiasan

Untuk premis kediaman

Ruang tamu, bilik tidur boleh menghiasi skrin corak saiz besar. Ini lebih harmoni untuk bilik-bilik besar. Dengan bantuan stensil tunggal boleh ditetapkan di dinding hiasan eksklusif dan untuk ini anda tidak memerlukan kemahiran khas. Plastik dengan lukisan yang dipotong dipasang pada dinding dengan bantuan pita cat dan, setelah membuat kesan warna, dipindahkan ke tempat baru dinding. Jadi langkah demi langkah membuat seluruh dinding.

Hiasan yang digunakan dengan stensil, menghiasi dinding di sempadan dengan siling atau di papan bas. Perhiasan organik tidak kurang kelihatan di tempat pemisahan zon berfungsi satu bilik.

stensil untuk templat hiasan
Untuk memohon lukisan yang anda tidak selalu perlu melepaskan kertas dinding, anda boleh membersihkan dinding dan menggunakan lukisan stensil, dan ini akan menjadi penyelesaian reka bentuk untuk menghiasi dinding.

stensil untuk templat hiasan
Bidang terbesar untuk aktiviti dengan stensil di tangan terdapat di bilik kanak-kanak. Di sini anda boleh melukis dengan lukisan! Mempunyai kesabaran yang cukup, cat dan rizab lukisan. Di tapak semaian, kucing, kucing, burung, rama-rama, pokok dan bunga akan hidup dengan sempurna. Watak-watak lucu dan lucu kartun akan menjadi menyenangkan untuk menetap di meja sisi katil, belakang katil, pintu almari di bilik kanak-kanak. Anda benar-benar boleh menghiasi segala-galanya! Seks di tapak semaian tidak terkecuali, kerana sangat menarik untuk menggulung kereta di jalan yang dicat.

stensil untuk templat hiasan
Cara membuat stensil sendiri boleh didapati di web. Untuk memotong, anda akan memerlukan pisau khas dengan beberapa muncung, lembaran plastik dan templat yang telus keras, di mana stensil akan dipotong. Templat boleh dibuat daripada kertas, kadbod. Corak dari template dipindahkan ke plastik dengan penanda alkohol atau penanda, dan kemudian dipotong ke baris yang ditentukan.

stensil untuk templat hiasan

Kesilapan dalam lukisan stensil

Sentiasa mahu mendapatkan keputusan dari kali pertama, tetapi jarang apabila ia berfungsi. Oleh itu, buatlah ujian pertama di atas kertas. Apabila kita menarik, kita merasakan tekanan berus, jumlah cat. Dengan stensil teknik yang sedikit berbeza. Cat digunakan sama ada oleh span, jika perhiasan tidak besar, atau oleh roller, jika stensil bersaiz besar digunakan. Juga, untuk menguasai kemungkinan teknik ukiran, hiasan pertama atau corak rama-rama perlu dibuat daripada kertas. Ia tidak akan bertahan lama, tetapi ia akan memenuhi misi itu. Simpan templat kegemaran anda, anda sentiasa boleh menggunakannya.

stensil untuk templat hiasan


Kesilapan asas semasa menggunakan stensil:

  • Tidak tetap stensil. Sekiranya ini berlaku, gambar akan kabur.
  • Kebocoran semasa penggunaan cat. Gunakan cat yang tebal dan jangan terlalu banyak memakannya.
  • Penggunaan cat yang tidak seragam. Tekanan roller atau span harus tetap dalam kekuatan menekan.

stensil untuk templat hiasan

Menggunakan stensil untuk menghiasi rumah anda, anda akan mendapat keseronokan sebenar dari proses dan hasilnya. Apa gambarnya akan muncul di dalam bilik, soalan itu hanya rasa. Yang paling popular adalah jenis rama-rama, burung, gambar kartun lucu di pedalaman bilik kanak-kanak. Imej templat boleh didapati di web atau muncul sendiri.

Videogallery

Galeri Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =