Wallpaper dengan pokok-pokok – hutan rumah

Wallpaper dengan pokok-pokok – hutan rumah

Kertas dinding ini digunakan untuk penamat lama. Masih nenek kami membelinya untuk pembaikan dan reka bentuk bilik di rumah dengan tangan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, selama bertahun-tahun kualiti bahan yang tidak dapat digantikan ini untuk hiasan telah berubah banyak.

Habitual membosankan dan dinding monoton dengan perhiasan atau corak asimetris, corak telah berubah menjadi pola yang lebih moden dan lebih kuat, termasuk wallpaper dengan pokok.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Aksen bergaya

Hari ini, kertas dinding pokok yang indah sering digunakan untuk menghiasi ruang tamu, bilik tidur atau tapak semaian. Penggunaan mereka di kawasan pedalaman akan membawa kesegaran dan kebaruan kepada suasana yang biasa. Anda boleh menghiasi dengan bantuan dinding mereka di atas kepala katil di bilik tidur atau tapak semaian, dengan itu meletakkan aksen yang terang.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Secara umum, penggunaan bahan-bahan seperti di pedalaman boleh menjadi apa-apa. Di sini pereka diberi bidang yang luas untuk imaginasi. Kawasan aplikasi kertas dinding dengan pokok-pokok agak luas, sehingga mereka dapat dengan mudah menghiasi dinding bilik tidur, nurseri atau lorong - untuk semua kehendak penyewa apartmen.

Untuk merealisasikan idea berani dan asli anda, anda boleh melakukan segalanya sendiri atau mengambil bantuan profesional. Perkara utama adalah bahawa anda berjaya mencapai yang diingini, dan kertas dinding yang dipilih dengan harmoni kelihatan dalam ruang umum bilik.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Peraturan pemilihan

Hiasan ruang adalah proses yang rumit, bahkan susah payah. Adalah penting untuk mengambil kira beberapa perkara kecil dan halus: ia akan ditentukan dengan teduhan, tekstur, kelantangan lukisan, dan sebagainya. Untuk menarik dinding di dalam bilik dengan betul, anda perlu membuat pengiraan awal dan menetapkan tahap pencahayaan.

Jika pencahayaan bilik tidak dapat dipanggil mencukupi, maka kertas dinding warna gelap hanya dikontraindikasikan.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Anda perlu mengecualikan pilihan tersebut di mana terdapat warna hijau, biru, coklat atau hitam gelap. Sebaliknya, beri perhatian kepada warna hijau muda, warna biru muda, warna merah jambu, warna kuning muda dan coklat. Mereka akan membantu secara visual membuat bilik-bilik gelap lebih ringan. Anda boleh meletakkan kertas dinding pada tangan anda dengan kemahiran asas.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Saiz gambar adalah satu lagi faktor penting yang perlu dipertimbangkan apabila memilih penamat. Jika kawasan bilik tidak besar - jangan beli kertas dinding untuk wallpaper dengan elemen besar. Lebih baik memilih kertas dinding dengan pokok elegan dengan batang tipis. Secara visual menghulurkan bilik itu akan membantu kanvas dengan pokok-pokok, meninggalkan prospek pembersihan hutan atau lorong taman mulia.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Perhatikan sifat lukisan itu. Di atas kanvas boleh digambarkan wakil-wakil flora yang paling beragam: dari pokok-pokok konifer atau daun yang tumbuh di pinggang tengah ke ceri eksotik, palma tropika dan lianas. Pilih kertas dinding, dipandu oleh keutamaan peribadi, tetapi jangan lupa untuk mengambil kira gaya di mana bilik-bilik diadakan di apartmen anda. Sudah jelas bahawa motif Jepun akan memberi penekanan kepada sakura, dan di pedalaman para pencinta negara-negara panas, resort-resort asing, pokok sawit yang tersebar akan menjadi yang terbaik.

Plot dengan pokok palma, cypress atau buluh boleh menjadi hiasan yang layak untuk ruang tamu atau ruang makan. Mereka sesuai dengan gaya Jepun, etnik, gaya eko.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Reka bentuk hiasan pangsapuri dengan tangan mereka sendiri akan memerlukan banyak kemahiran reka bentuk. Jika anda seorang yang kreatif dengan rasa warna dan tekstur yang halus di kawasan pedalaman, anda pastinya dapat menangani segala-galanya sendiri. Selebihnya harus membuat usaha untuk menjadikannya paling holistik, harmoni.

Jangan memilih nada sejuk untuk menghiasi dinding bilik kecil. Jangan lakukan ini apabila kita berurusan dengan bilik yang gelap. Beri perhatian kepada warna tirai, perabot, serta elemen hiasan lain.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Wallpaper atau wallpaper

Hari ini, jualan boleh didapati sebagai kertas dinding, dihasilkan dalam bentuk gulungan, dan kertas dinding, yang boleh anda menghiasi sepenuhnya dinding keseluruhannya. Gunakannya di kawasan pedalaman yang anda perlukan dengan berhati-hati, memberi perhatian kepada warna, saiz gambar, tekstur. Reka bentuk hiasan hendaklah dijalankan mengikut peraturan tertentu. Ini tidak akan sukar seperti yang sepertinya kelihatan pada pandangan pertama. Oleh itu, di pedalaman ruang yang luas, sebagai contoh, sebuah dewan, tapak semaian atau ruang makan, anda boleh menggunakan kertas dinding untuk seluruh dinding.

Sebuah pokok di seluruh dinding akan memberi semangat ke bilik, mewujudkan suasana istimewa. Anda boleh melakukannya dengan betul memilih corak atau dengan membuat kertas dinding untuk memerintahkan.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Kertas dinding biasa dengan imej pokok, yang dihasilkan dalam bentuk gulung juga boleh digunakan di bahagian dalam apartmen. Biasanya mereka terpilih dalam kes-kes tersebut ketika datang ke sebuah apartmen kecil, di mana tidak mustahil untuk memisahkan dinding yang berasingan untuk seorang tokoh besar dan besar yang menyerap ruang. Sudah tentu, bahan-bahan tersebut kurang menarik dan kesan visual kehadiran pokok sebenar tidak dapat dicapai. Sebaliknya, imej tiga dimensi pada kertas dinding foto boleh mencipta ilusi kehadiran. Terutama ia menyangkut sampel 3D.

Untuk melekatkan mereka secara bebas dengan tangan mereka sendiri tidak mudah, kerana saiz yang besar dan keperluan untuk berhati-hati bekerja setiap sudut, untuk mengelakkan pembentukan gelembung udara dan mungkin tidak menyertai gambar.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Bergantung pada reka bentuk bilik, hiasan itu boleh dilakukan dengan cara apapun. Sebagai contoh, kanvas 3D yang meliputi dinding, boleh mempunyai corak dalam bentuk satu pokok atau seluruh lorong. Wallpaper dengan pokok-pokok yang meninggalkan jarak jauh secara visual menambah ruang kosong. Tambah cahaya bilik, kehangatan dan keselesaan akan membantu warna hijau, zaitun, kuning dan oren yang lembut.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Sila ambil perhatian bahawa kanvas yang dihiasi boleh mewakili landskap musim luruh, musim bunga, musim sejuk atau musim panas. Wall-papers - ini adalah penyelesaian yang sangat baik untuk ruang tamu, di mana anda sudah biasa pergi ke seluruh keluarga. Walau bagaimanapun, wallpaper ini kelihatan baik di dalam bilik kanak-kanak atau di bilik permainan.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Hiasan kanak-kanak

Sekiranya anda membuat keputusan untuk menampal kertas dinding kanak-kanak di seluruh dinding, pastikanlah - anak-anak pasti akan menghargai pilihan anda. Imej besar yang besar pasti akan menarik perhatian anak anda dan tidak akan ditinggalkan tanpa perhatian. Anda boleh menempelkan hiasan dengan tangan anda sendiri dengan mencetak lukisan yang menarik di bengkel, jadi mungkin untuk memenuhi sepenuhnya permintaan kanak-kanak untuk kecantikan di tapak semaian.

Perkara utama adalah dengan betul mengira segala-galanya dan menghalang pembentukan gelembung yang hambar di dinding. Jangan cuba tampal kertas dinding di tapak semaian sendiri dengan tangan anda sendiri - lukiskan beberapa kawan dengan pengalaman kerja sedemikian. Atau ajukan pakar.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Hiasan kanak-kanak memerlukan orang dewasa maksimum imaginasi. Beri keutamaan kepada nuansa cerah tetapi tidak agresif (kuning, hijau muda, biru).  Warna cahaya pilihan, yang akan selaras dengan bahagian dalam apartmen.

kertas dinding dengan pokok-pokok

Warna terang lebih sesuai untuk bilik permainan. Bilik tidur lebih baik untuk bertahan dalam nada yang lebih lemah. Terutama jika bayi itu tidur nyenyak dan sering bangun pada waktu malam. Juga memilih kertas dinding dengan pokok-pokok megah, jangan lupa untuk mengambil minat terhadap pendapat kanak-kanak, terutamanya jika ia adalah persoalan anak-anak usia sekolah, dan bukannya kira-kira dua tiga kanak-kanak berusia satu tahun.

Videogallery

Galeri Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

65 − 63 =