Dekorativ tegelsten i hemmet interiör (30 bilder)

Dekorativ tegelsten i hemmet interiör (30 bilder)

Idéer att tillämpa dekorativa tegelstenar i inredningen blir allt populärare. Och inte undra på, eftersom denna efterbehandling material gör det möjligt att realisera den eleganta fantasi, skapar i sin lägenhet en varm och originell atmosfär. För att reparera resultaten förde endast glädje, är det viktigt att tänka i förväg hur det kommer att se i det inre murverk, offentliga utrymmen, är det bäst att använda och hur stilar föredra. Allt detta kommer du att lära materialen i artikeln, med stöd av belysande exempel i bilden.

Vardagsrum med dekorativa tegelstenar

Vad är en dekorativ tegelsten?

Dekorativ tegelsten - det här är en speciell typ av inredningsplattor. Följaktligen har den en liten tjocklek (ca 2 cm), vilket gör det möjligt att dekorera väggarna utan mycket förlust av användbart utrymme. Det finns en tegelsten för Cши Cши efter C Cши Cши efter Cши Cши C olika färger, storlekar, texturer. Tack vare denna variation kan du skapa exakt designen i lägenheten, som du drömmer om.

avslutar köket med tegelstenar

Den mest eleganta och respektabla är den naturliga gamla tegelstenen i inredningen.

Men inte alltid finns det en möjlighet att använda den. Kompetent urval av dekorativa tegelstenar i interiören gör att du kan få en värdig ersättning.

tegelfodring

I vissa fall är det lämpligt att använda en tegelvägg istället för en tegelplatta. De är enklare att använda, billigare, hjälper till att spara utrymme. Men var försiktig när du väljer. Ofta tillåter inte tapeten dig att skapa önskad effekt.

vardagsrum med dekorativa tegelstenar

Allmänna regler för användning av tegelstenar

Design och dekoration av väggarna med egna händer kräver närvaro av viss kunskap och stilstil. Den första principen du måste lära dig är:

Tegel i interiören kommer att se snygg ut och kommer endast att betona komforten om den används i rimliga kvantiteter.

Tegelväggar i lägenheten

Att försumma denna regel leder till att du får en kall, obekväm atmosfär i ditt hem. För att bättre förstå sätten att dekorera rum med en tegel för inredningen, ta en titt på bilden.

tegelverk i salongen

Varianter av tegeldekoration:

  • markering av accentväggen (mottagning är lämplig för valfritt rum i lägenheten);
  • fördelning av en öppen spis i vardagsrummet;
  • dekoration av bågar, nischer i väggar, skiljeväggar, kolonner och andra arkitektoniska element.

Tegel dekor i olika rum

Entré hall

Mycket populärt är tegelverket i hallens inre. Det är bättre att välja mörka färger på vilken smuts blir mindre märkbar. Tja klara av den gamla typen av plattor, med scuffs och sprickor. Ibland kan du tegelstena alla hallens väggar och det verkar inte vara överskott. Men i de flesta fall är det lämpligt att avsluta en vägg, välj en båge, en nisch för en spegel eller ett annat element (exempel på bilden nedan).

Entré med dekorativa tegelstenar dekoration

I utformningen av den lilla korridoren är tegeldekoret ofta olämpligt. Tegel döljer för mycket utrymme, och dess mörka toner gör rummet visuellt tätt och dyster. Det är lämpligt att använda vit tegel på insidan av en liten hall. Lämplig och ljus texturerad tapet som på nästa bild.

Murverk i hallens inre

Vardagsrum

Möjligheterna att använda dekorativa tegelstenar i vardagsrummet är väldigt brett. Moderna design stilar föreslår ofta mottagandet av en enda vägg. Det blir den främsta "höjdpunkten" i rummet, och det är där huvudinredningen är belägen, längs med det är det främsta rekreationsområdet (foto).

Vardagsrum med dekorativa tegelstenar

När du väljer en dekorativ tegelsten i vardagsrummet, var uppmärksam på färgen.

I ett stort rum med högt i tak är det röda passande, och för små rum är det bättre att använda vit (du kan ersätta tegelplattorna med tapeter).

Murverk i vardagsrummet

Genom en tegeldekor är det bra att beteckna en öppen spis i ett salong. Det är möjligt att slutföra med en tegel eldstaden själv eller inrama dess element, podium, delar av väggar. För att göra vardagsrummet ännu mer mysigt är det bra att använda färska blommor och textilier i den rustika stilen i detta rekreationsområde. Du kommer att kunna uppnå maximal harmoni, om du hämtar det antika utseendet på tegelplattor.

Murverk i vardagsrummet

Snygg och modern utseende vit tegel i interiören. Särskilt harmonisk är utformningen av vardagsrummet, om du kompletterar väggen med minimalistiska möbler och lakoniska inredning, som på bilden.

Inreda vardagsrummet med ljust murstensarbete

kök

Användningen av tegel för köksinredning kan också vara mycket varierande. En variant av betecknar matplatsen är vanligt. I så fall är hela väggen trimmad i köket eller en del av den. Om matbordet är på podiet eller separeras av en båge, kan dessa arkitektoniska element dessutom belysas med en tegelsten för inredningen.

Murverk i köket dekoration

Ofta används för att dekorera ett förkläde för tegelstenskakor. Detta gör att du kan ta färg i den moderna designen i köket, skapa en intressant kontrast till modern teknik. Speciellt original kommer att se ut som en kakel, gjord för en antik murverk. God inblick i det inre köket av små storlekar, placerat på förklädet.

Kökskort färdigt med tegelstenar

Nästan ett vinn-vinn-alternativ kommer att vara levande blommor i köket. I kombination med dem är tegelplattor lika passande för alla stilar i design.

dekorativa tegelstenar i köket

Om du gör reparationer i lägenheten med egna händer och bestämmer dig för att välja en tapet med en tegelstruktur, var uppmärksam på de som lätt tolererar våtrengöring (den här regeln gäller hallen).

Avsluta köket med röda tegelstenar

Sovrummet

Det vanligaste sättet att använda dekorativa tegelstenar för sovrumsinredning - som en accentväggdekoration. Det kan finnas olika alternativ - gammalt murverk, vit eller röd tegelsten, texturerad tapeter (de blir det bästa valet när reparationen görs av sig själv).

murverk i sovrummet

Bilden nedan visar hur mysigt det blir i ett sådant rum. Brutala tegelstenar i väggens dekoration understryker värmen och mjukheten i kuddar och textilier. Beroende på den valda designstilen kompletteras den allmänna bilden med blommor, stora lakoniska målningar, gardiner eller baldakiner.

Dekorativ tegelsten i sovrummet

Dekorationen av väggarna i lägenheten och enskilda element med tegel är överlägset ett mycket populärt ämne. Om du gör allt själv kan dekorativa plattor kombinera olika texturer för intressanta resultat. Det är dock viktigt att förstå teknikens läggning, annars är det lätt att förstöra allt. Om det råder några tvivel är det bäst att välja texturerad tapeter av hög kvalitet. Bland dem är det starka, motståndskraftiga mot fukt, vilket blir en utmärkt dekoration av väggarna, även i köket och korridoren.

video Gallery

Fotogalleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 6 =