Kisei: trådgardiner – hur man gör sig själv

Kisei: trådgardiner – hur man gör sig själv

Genom att skapa gardiner av trådar med egna händer kan du diversifiera interiören i vilket rum som helst och ändra det efter eget gottfinnande med hjälp av nya modeller. Kisei - gardiner av garn - ett mode tillbehör för interiören i vilken stil som helst. Sådana gardiner är multifunktionella, de är lätta att göra hemma med egna händer.

gardiner från trådar med egna händer

Tråd gardiner är ett mode tillbehör

Vid utformningen av moderna lägenheter används gänggardiner alltmer. De kan köpas i en butik, men de är inte billiga. Därför vill många kvinnor göra denna fashionabla, eleganta inredning med egna händer. Detta kommer att hjälpa vår mästarklass.

Gardiner av trådar (muslin) pryder inte bara fönstren. Dörröppningar i form av en båge kan draperas med sådana gardiner. Ett brett utbud av material, färglösningar kan användas i vardagsrummet, i köket och i alla andra rum i lägenheten.

gardiner från trådar med egna händer

Användningsområden för trådgardiner

Nitiska gardiner används för att skilja utrymme i separata zoner, till exempel i studiolägenheter. Att gå ner från taket ökar de visuellt utrymmet. Ljus tränger igenom muslinen och minskar inte rummets utrymme. I plantskolan kan du skilja flickans och pojkens sovplatser, häng i köket en ljus gardin mellan skärbordet och matsalen.

Snyggt och väldigt originellt ser silketrådar i höljet ovanför sängen som gjorts av sig själv. Det ger östlig lyx och sofistikering till sovrummet.

gardiner från trådar med egna händer

Sådana ljusa symboliska skiljeväggar är gjorda i kaféer eller små exotiska restauranger för att skapa en mysig miljö. Nitiska gardiner användes i gamla östliga länder. I värmen dolde de rummet från nyfikna ögon och släppte in frisk luft. De skapade vackra flerfärgade skärmar. Kisei, nämligen de så kallade gardinerna av strömmande garn, detta regn är på arabiska. Muslinen var gjord av bomull, linne, ulltrådar. Viskosgarn och polyester används nu.

gardiner från trådar med egna händer

Muslinens funktionalitet

Förutom luftpermeabilitet har gängor av tråd följande fördelar:

  • Rör lätt genom handens rörelse;
  • Förhindra inte att passera genom dem, öppna dörröppningen;
  • De är lätta att ta hand om, de blir inte så smutsiga som tygdukar, de kan enkelt raderas, de behöver inte stryka.
  • Från trådarna kan du associera vilken komposition som helst på fönsteröppningen. Genom att ändra kompositionen kan du göra en uppdatering till inredningen. Att plocka upp strängar använder dekorativa gångjärn och hårklipp. Du kan helt enkelt knyta knutarna på olika nivåer.

Sådana gardiner kan tillverkas med egna händer och belysa deras fantasier och designintentioner. Hur gör man det här? Mästarklassen med video hjälper dig.

gardiner från trådar med egna händer

När du förbereder en gängad gardin, måste du tänka på var i ditt interiör de kommer att vara lämpliga. Färgen på trådarna ska vara i harmoni med väggens färgschema och inredningens färg. Tänk på vilken struktur av trådar som är lämpliga. Det beror på om gardinerna är lätta och transparenta, eller de kommer att utföras i en rustik anda och trådarna blir tjocka och tunga. Allt är lämpligt i sin stil.

gardiner från trådar med egna händer

Vi gör gänggardiner med egna händer

Försök att skapa gardiner från muslinen på fönstret med egna händer

Vi behöver:

  • spånskiva för att fixa tråden;
  • tejp;
  • trådar av olika färger;
  • dekorationer - pärlor, paljetter, etc.

Du behöver bara bestämma längden på produkten. Kisei ser vacker och fashionabel ut när trådarna ligger på golvet. Mät höjden från golv till tak och lägg till den fria dangling på 10-15 cm.

gardiner från trådar med egna händer

Beräkna sedan hur många trådar du behöver, hur ofta lägger du dem på spånen. Om de är sällsynta kommer gardinen att vara transparent. Om trådarna är knutna närmare varandra, blir gardinen tätare. Densiteten beror också på trådens tjocklek. Om du väljer en tunn viskosgänga bör frekvensen på platsen på lutningen vara från 4 till 5 per 1 cm.

gardiner från trådar med egna händer

Mästarklassen visar hur man exakt beräknar antalet trådar i skenor? För att göra detta, ta längden på kronhjulet i cm och dividera med avståndet mellan angränsande trådar. Vi får antalet trådar på kronhjortet. Detta nummer multipliceras med gardinens längd. Vi översätter till meter det kosmiska antalet centimeter och beräknar antalet skeins.

gardiner från trådar med egna händer

Monteringsalternativ

Mästarklassen lär dig hur man korrekt och korrekt fixar den till tråden. Det finns flera monteringsalternativ. Bland dem måste du välja den som är mer lämplig för ditt rum. Du kan fästa tråden med en slinga på bandet i två rader. Fastsättningsbandet kan sedan fästas på kronhjulet.

Praktiskt och bekvämt att använda ringarna. Bundar av trådar är fästade på dem och ringarna läggs sedan på gardinen. Ringarna rör sig fritt längs röret.

gardiner från trådar med egna händer

Du kan använda en trästav med hål och genom dem att sträcka trådarna och fästa varje knut. Denna fastsättning innebär inte att gardinerna glider upptill.

gardiner från trådar med egna händer

Material för gardiner

Valet av trådar beror på utseendet, gardinens stil, på din smak och fantasi. Färdiga gardiner är ganska dyra, men en självtillverkad gardin av trådar behöver mycket.

gardiner från trådar med egna händer

Du kan välja ett enkelt garn eller glänsande garn med lurex, med färdiga vävda dekorationer. Välja materialet för gardiner med egna händer, köp omedelbart lämpliga för färg och stil av paljetter, pärlor, barrettes eller ringar för att nypa strängar. Hitta på Internet en mästarklass där de arbetar med det material du har valt. Du kan hänga på en ljusridå av dekorativa fjärilar, klockor eller konstgjorda blommor.

gardiner från trådar med egna händer

Om pärlorna sys på strängarna, välj nålen med den stora ögonen, se till att den passerar fritt i hålen på pärlorna. För varje tråd, fixa inte mer än 10 ornament så att gardinen inte visar sig vara tung.

Från spända pärlor kan du sminka prydnad och fixera varje pärla i rätt höjd med knutar. Tänk på att när du tvättar ett invecklat mönster kan du förvirra tråden. Förresten är det nödvändigt att tvätta gängade gardiner i en påse eller kuddväska.

gardiner från trådar med egna händer

Gardinens stil, som tillverkas av sig själva, beror på den plats de kommer att dekorera. Om det här är en dörröppning kan gardins kanter göras i form av en båge. Genom dem kan du gå utan hinder, de kommer inte att förväxlas nedan. Gardiner gör inte nödvändigtvis golvet.

gardiner från trådar med egna händer

I köket, till exempel, en ljus gardin av ljusfärg till fönsterbrädan. Trots allt är vindrutens utrymme i köket aktivt. Det finns blommor i krukor, som ofta måste vattnas, ibland på en bred fönsterbrädan placeras mikrovågsugn eller brödlåda. Gardiner i köket bör täcka utsikten, men bör inte störa fri tillgång till fönstret. På gardiner av trådar kan du göra ett mönster, knyta knutarna genom några trådar av garn. Vissa av dem kan användas som bakgrund för mönstret. Gardiner gjorda av lätta silkes trådar, gjorda av dig själv, dekorera ditt hus och tacka resultatet av arbetet, och att allt visade sig perfekt för att delta i en mästerklass dedikerad till skapandet av muslin.

video Gallery

Fotogalleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =