Hout en steen in het binnenland: comfort en eenheid met de natuur

Hout en steen in het binnenland: comfort en eenheid met de natuur

Hout en steen zijn tegenwoordig de meest populaire materialen in het ontwerp van gebouwen. Door te imiteren dat je in natuurlijke omstandigheden bent, kun je een harmonieuze opstelling creëren het interieur.

oppervlakteafwerking met steen en hout

Van wat we de "jungle" gaan bouwen

Op het apparaat van het interne onderhoud van huizen, appartementen rijst de vraag: wat is beter te gebruiken? Steen, metaal, hout, plastic? Om de stereotiepe ideeën over het decor en de vulling van de ruimte van het pand te vervangen, komen er nieuwe oplossingen aan. De kwaliteitselementen van de inrichting die op de markt verschenen, dienen als inspiratie voor ontwerpers wier ideeën door uniek zijn gerealiseerd project.

Slaapkamerinterieur: steen en houtafwerking

Er zijn veel materialen, maar natuurlijke hebben nu een groot voordeel ten opzichte van de anderen. "Verblijf in de" stenen jungle "moet op zijn minst gedeeltelijk vergelijkbaar zijn met die in de natuur" - de ontwerpers dachten na en besloten om het leven van de moderne mens zo snel mogelijk dichter bij de oorsprong te brengen, en begon ruimte uit te rusten.

open haard met stenen in de woonkamer

De steen heeft uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen, wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan vormen en patronen, die lang meegaan. Hout, als levend materiaal in biologische termen, heeft de voordelen van natuurlijk hout: het kan ademen, de lucht in beide richtingen laten, heeft een warm aanvoelend oppervlak, een aangename geur, creëert een gunstige atmosfeer in de kamer.

De keuken afwerken met steen en hout

Duurzame steen en warm aanvoelend hout passen perfect bij elkaar en vullen elkaar aan!

Stijlvolle keuze

Natuurlijk moet u overwegen welke stijl u verkiest. Bijvoorbeeld lviv modern Laat alleen het gebruik van natuurlijke details van de inrichting in het interieur toe, maar geeft ze geen voorkeur. Maar om te doen zonder houten en stenen variaties, als de landelijke landelijke stijl wordt gekozen, zal het helemaal niet werken.

Woonkamer: steen en hout

Iemand geeft de voorkeur aan het zien van metaal in een modern interieur, de koude glans van staal verandert radicaal de compositoregel van het ontwerp, maar zelfs hier is het onmogelijk om het zonder een houten kerstbal te doen.

"Iron" hightech is een decor met een karakter, het heeft de voorkeur van jonge en ambitieuze mensen.

Metaal en hout in het interieur

We houden ook van metaal, vooral in de vorm van rinkelende munten, maar kiezen voor steen en hout in het interieur van uw huis. Natuurlijk, mooi, en als het ook met smaak is ... Stijl is een belangrijk ding in dit bedrijf. Een beetje verbeeldingskracht en verbeeldingskracht - en uw huis kan natuurlijk onherkenbaar veranderen.

Het ontwerp van de woonkamer met stenen en houten decoratie

Steen variaties

Bij de inrichting van een interieur worden gebruikt: geconfronteerd en een koraalsteen, kalksteen, een kiezelsteen, een valse paneel, een baksteen. Toegepast en exclusiever: malachiet, lapis lazuli, jaspis, marmer, graniet, tufsteen, porfier, leisteen, steentravertijn. De meest economische manier - het gebruik van decoratieve platen, gestileerd als natuurlijk, die zijn gemaakt van goedkope beton en eenvoudige vulstoffen met de toevoeging van kleurpigmenten.

De woonkamer decoreren met een gepolijste steen

De steen is uitermate geschikt in de gang, de hal en direct bij de toegangsdeur - dus de toon komt helemaal over de binnenruimte en het uitzicht blijkt meer presentabel te zijn. Met de hulp van het maken van kamers en kantoren, slaapkamers en keukens, zwembaden en badkamers, overal waar het geschikt is: op de muren, vloer, plafond, samenstelling kan groot of klein zijn, in de vorm van afzonderlijke elementen. Wanneer u een open haard decoreert, kunt u contrasterende kleuren gebruiken om een ​​deel van de aangrenzende muur te markeren of te markeren.

Het belangrijkste is om het niet te overdrijven zodat de woning er niet uitziet als een grot.

Steen en hout in het ontwerp van de woonkamer

Marmer en graniet worden vaak gebruikt in de decoratie van hallen, grote zalen, badkamers, ze versieren muren, kolommen, vloeren, gootstenen, werkbladen, stoepranden. Een ongewoon mooi patroon op de stenen snit maakt ze uniek, en een glad oppervlak voegt een vleugje verfijning toe aan het interieur.

Steen en hout in de decoratie van de woonkamer

Pebbles snoeien keukenschorten, open haarden, de vloer - alleen zonaal. Vooral goed zijn deze mineralen, perfect gefreesd door de zee of rivier, voelen zich in de badkamer, waar het waterelement regeert, onmisbaar wanneer een deel van de ruimte moet worden toegewezen of de gekozen stijl moet worden benadrukt. Het meest interessante is een kiezelmozaïek van twee tinten.

Steen en hout in de decoratie van de woonkamer

metselwerk

metselen (of de imitatie ervan) is tegenwoordig bijzonder populair geworden. Het maakt elke ruimte saai, onmisbaar voor het ontwerp van trappen, gangen en vestibules, ziet er spectaculair uit als het gefragmenteerd gebeurt, niet in de hele muur, in combinatie met decoratieve pleister.

Metselwerk met een licht effect uit de oudheid is een goede manier om je huis met middeleeuwse eenvoud te belonen.

steen en hout in badkamerontwerp

Als u onder de indruk bent van de industriële stijl, is ruw metselwerk geschikt voor ontwerpontwerp, hier is het hoofdidee ongeschonden, in de oorspronkelijke vorm. Niet slecht met een baksteen naast het metaal, vooral een koude schaduw, smeedijzeren meubels, kroonluchters gestileerd in de oudheid.

keukenmuur afwerking met steen

Metselwerk van natuursteen In de geest van feodale tijden. Het meest voordelig is de blokvariant, dus er wordt een interessante tekening gemaakt die niet "verveelt", je wilt er steeds opnieuw naar kijken. De muren in dit geval en de hele kamer zien er grondiger uit, er ontstaat een gevoel van kracht en betrouwbaarheid.

metselwerk in het interieur van het huis

Je kunt altijd "spelen" met kleur, het contrast benadrukken of de toon in toon oppakken, experimenteren met de textuur, visueel gescheiden zones toewijzen of de niet-winnende zones verbergen. De nadelen van de blokken zijn een hoge prijs, speciale eisen aan het oppervlak.

Tip: met een kleine hoeveelheid ruimte is het beter om slechts een deel van de muur af te knippen, anders ziet het er omslachtig uit en is het interieur als geheel overbelast.

woonkamer met steen en hout

Kunsttegels - Dun, licht in tegenstelling tot de blokken, die een verscheidenheid aan opties voor het gebruik van steen bieden, ze worden zonder problemen geïnstalleerd. Geen slechte looks kalksteen met zijn aangename ruwe textuur - pretentieloos en smaakvol. De douches werden modieus om te onderscheiden van mineralen van verschillende vormen, we krijgen een interessante compositie "a la Grotto".

Steen en hout in het interieur van de badkamer

Tin, glas? Houten!

De boom in het interieur is de trappen, vloeren en plafonds, deuren en markiezen, ramen, meubels en interessante designertrivia. Als je niet van metaal en plastic houdt, maar zoals alles "levend", natuurlijk, kies dan voor een landelijke stijl waarvoor planten in welke vorm dan ook, of het nu houtachtige stam of veldbloem is - een favoriet element van decor. De chaletstijl met zijn landelijke eenvoud en de sfeer van het bergbos kan niet zonder de natuurlijke elementen, het hout is hier natuurlijk zeer in aanzien.

steen en hout in het interieur van het huis

Voor exclusieve interieurs - parketboard bakuri, ladekasten en mahoniehouten kasten, vloer- en wandbekleding balau, trappen, parket van aype, decoratieve accessoires, wandpanelen, vloerbedekkingen, bamboescheidingen ...

steen en hout in het interieur van de woonkamer thuis

Water, steen, spiegels - dit zijn de elementen van de badkamers. Hier kunt u echter vorstelijk niet alleen de minerale elementen van het decor voelen, maar ook het hout, dat wordt ingekort door de vloer, plafonds, scheidingswanden. Zelfs het bad zelf kan worden opgebouwd uit de stammen van bomen, in de geest van een oud middeleeuws bad, en hoe mooi het is om te zijn! Een warm aanvoelend oppervlak is ideaal voor een comfortabele rituele wassing.

Regel thuis een badhuis zoals in de middeleeuwen en ontvang koninklijk plezier!

steen en hout in de badkamer

Het is beter om te gebruiken in het ontwerp van badkamers Brazilië Nut, Balau, Bakuri, Mahogany, Merbau, Bamboo. Het hout van deze rotsen is verrassend goed bestand tegen vocht, sterk. De combinaties kunnen verschillen: onder - de stenen vloer, al het andere - houten (en omgekeerd) of de origineel versierde afzonderlijke oppervlakken. Uitstekend harmonieert met de elementen van watermetaal, met zijn hulp kunt u zich concentreren op individuele details.

Badkamer interieur: steen en hout in decoratie.

Alomvattende aanpak

Ideaal wanneer het hout het mineraal aanvult, maar het kan anders zijn wanneer de steendetails alleen individuele gebieden benadrukken. Steen in combinatie met hout - een geweldige kans om ruimte te benoemen. De kleurschakeringen van deze materialen kunnen veel zijn: van melkachtig wit tot donker, chocolade of bijna zwart, en daarom opent de kans om een ​​uniek ontwerp te maken veel.

steen en hout in de bekleding van de openhaard

Urban Lofts, wat suggereert ernstige spartaans uiterlijk die gepaard gaan met een bohemien chique, vormde zijn stijl, dat is een plaats en houten balken en metselwerk van de stenen, zelfs de alomtegenwoordige metaal is hier op een premie.

steen en hout in het interieur van de woonkamer

Op een manier - contrasten. Geen slechte combinatie - gelakte vloer, en ruw oppervlak van de stenen muren, houten werkbladen en steen wassen, minerale metselwerk in beige kleuren en donker meubilair, zwart marmer en licht hout, bamboe en kiezelstenen, wit graniet en wengé, glanzend metaal en natuurlijk hout.

Steen en hout in de keukendecoratie

Uitstekende combinatie zal - "bamboe en kiezelstenen, wit graniet en wengé" "minerale metselwerk in beige kleuren en donker meubilair" of

En een beetje meer ontwerp

Mineral - materiaal koel, licht vrijstaand, dus het is goed te combineren met anderen, creëren een gevoel van warmte en comfort vegetatieve elementen: bont, wol, kasjmier. De makkelijkste optie - wandkleden, foto's, tapijten, kussens, pluizige deken, achteloos op de bank, imitatie skins op de vloer. Het is mogelijk dat dit een ruige lampenkap zal zijn, een tafel met poten van bont ... Wat ontwerpers vandaag niet kunnen bedenken!

steen en hout in het interieur van de woonkamer

Verzachten de ijzige trots steen in het interieur laten warm hout (beige, bruin) en zonnige kleuren (rood, oranje, geel), en verbeteren van de schoonheid -, contrasterende afwerking, selectie van verschillende gevormde elementen die elk oppervlak meer op de voorgrond zal maken. Kan gebruikt worden, indien gewenst, zal het metaal koper ter zake doende informatie roodachtig in kroonluchters, meubelbeslag, wanddecoraties, accessoires.

Steen en hout in het interieur van de woonkamer

Het metselwerk en het hout kunnen worden gespoten, getoneerd, aangepast aan de hoofdkleur van de ruimte, in dit geval komt alleen de vorm en textuur van de steen naar voren. Exclusief kijkt een witte steenmuur in een absoluut witte ruimte met de nadruk op individuele punten van natuurlijk hout.

Het is noodzakelijk om de juiste en voldoende verlichting te kiezen, zodat de schoonheid van natuurlijke materialen niet verloren gaat, maar integendeel op gunstige wijze wordt toegewezen aan de algemene achtergrond.

 
Steen en hout in het binnenland van een buitenhuis

Je kunt het mineralenpaneel, de muurnis en het plafond opmaken (dan verandert de binnenruimte, het interieur verandert aanzienlijk, de kamer lijkt kleiner, maar gezellig, interessant). Steen en hout gebeuren niet veel!

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 2