Дизайн на малко пространство: интериор с площ от 12 кв. М (+50 снимки)

Отвън изглежда, че красивата интериорна стая е 12 квадратни метра м. да се направи много лесно, но всъщност процесът на създаване на малко жилище изисква много усилия. Правилното организиране на пространството, особено в хостела, е трудна работа, изискваща дизайнери много внимание. Но професионалистите в бизнеса си могат да се справят дори с такава трудна задача и в резултат ще се създаде естетически организиран интериор.

Дизайн на малка стая

Важни точки за подреждането на малка стая

Помислете за важните точки в дизайна на малки стаи 12 квадратни. m:

  • Основният съвет е, че трябва да практикувате малка стая, декорирайки стените в пастелни цветове. Сега има огромно търсене на тапет с копринен печат, тапет с гледка към природните пейзажи или плътните цветове - неутрален цвят на пясъка. Като допълнителен цвят има сянка от естествен кестен.

Дизайн на малка стая 12 кв.м.

  • Интериорът на стаята е 12 квадратни метра. м., направени в леки студени нюанси изглежда малко неудобно. Балансирането на студения цвят ще помогне на аксесоарите, текстила в топли слънчеви тонове. Но една от стените в спалнята може да бъде запечатана с цветен печат, мащабна снимка на ваканцията. Тази рецепция ще украси тази част от стаята, където се намира леглото.

малък дизайн на стая

  • Има различни стилистични посоки, които са подходящи за декориране на стая в хостела. Най-доброто решение е стила на минимализма. Тъй като хостел, в по-голямата си част временно жилища, също е необходимо да се въвеждат в него минимален брой елементи, но не и в ущърб на комфорт. Най-добрият интериор е снимка и можете да обзаведете стая с евтини мебели.

Малка стая, стая дизайн

  • За малък, но собствен апартамент има смисъл да се опитате да създадете красив комфортен интериор. Ще трябва да направим с минимално количество декоративни елементи, но те не трябва да бъдат случайни. Дори рамката за семейна снимка може да има изключителен дизайн, оригинална форма или начин за поставяне в помещение.

Дизайн на малка стая

Съвети за специалисти по дизайн

Поради правилното завършване, интериорът на помещението е 12 кв.м. м. Оказа се, че е интересно и многофункционално. Можете да направите дизайн в стила на класически, модерен, минимализъм или доказателство. Но помнете: в малка многофункционална стая експериментирайте с контрастиращи палитри от цветове трябва да бъдете много внимателни. По-добре е да избирате неутрални цветове и да поставяте акценти с подменяеми аксесоари.

За регистрация използвайте не повече от три цвята, а голяма дебела цветна снимка е подходяща за декорация.

Дизайнът на малка стая е 12 квадратни метра.

Цветът на големи повърхности (стени, под, таван) е по-практичен в една цветна палитра, но в различни нюанси на цвета. В такива случаи можете да създадете холистичен дизайн на стаята. Вариантът на този дизайн е много естетичен и изглежда луксозен. В интериора се оказа с характер, по-добре е да се използват чифт светли декоративни елементи от едно цветно решение. Можете да изберете тапет, модулни снимки, да създадете блок от любими снимки на стената в един дизайн.

Интериорен дизайн на малка стая 12 квадратни метра.

Изборът на мебели се определя от малкия си брой, компактност и многофункционалност. Когато ремонтирате помещенията, поставете няколко ниши по стените, така че ще получите допълнителни пространства за съхранение. Освен това, използвайте мебели с малка дълбочина, чиято мощност е компенсирана по височина. Вместо двойно легло, купете диван или легло, вградено в шкафа.

малък интериорен дизайн на стая

Обърнете специално внимание на тавана. За дизайна си, използвайте лъскав слой, така че повече светлина ще бъде добавена към стаята, а пространството ще се удвои поради отразяващата повърхност на тавана. За таван изберете светъл цвят, бял ще бъде най-оптималната опция.

дизайна на малка стая от 12 квадратни метра.

От голямо значение е осветлението. Не избирайте огромни полилеи. Да сложите няколко лампи на тавана по периметъра, аплици по стените, подови лампи в ъглите на функционалните области, не се пренебрегват възможностите за външно осветление. Огледалата отдавна са се утвърдили като магьосници в разширяващото се пространство, така че ги използвайте в малка стая. Но не прекалявай. Изберете едно голямо огледало, което е разположено срещу отвора на прозореца. Благодарение на тази ролка, стаята ще има по-естествена светлина и много светлина ще бъде добавена към интериора.

малък дизайн на стая

При проектирането на скромна стая използвайте колкото е възможно повече стъкло. Използва се като крило на врати, маси, рафтове. Светлината отразена от страните, нека зайчета в стаята, функционалността на предмети, изработени от стъкло мебели, не е по-малък от обичайния мебели, и стаята е почти невидим, разтваряне в пространството. Благодарение на този ефект въздухът ще бъде добавен към стаята. Стъклените мебели и аксесоарите в малка стая ще играят ролята на стилна добавка, която не изхвърля стаи.

Дизайн на малка стая 12 кв.м.

Изберете цветова палитра

Ако се използва в декорацията на 12 квадратни. м светли цветове, пространството визуално ще се увеличи. Дизайнът с топли тонове прави стаята уютна, а в хладните нюанси на синьо или сиво е по-просторна. Можете да изберете да украсите спалнята 12 кв.м. м. Още наситени цветове, боядисани са на една от стените, а останалите цветове в бяло - получавате просторна стая с характер, където цари лекота.

Ако бял нюанс не е ваш, изберете цветовете на акварелите в цветовата палитра. Разредете монохромния дизайн с ярки предмети като възглавници, пелерини за кресла, одеяла, завеси

дизайн на малка стая 12 м.

Стените на тъмно цвят визуално тесни пространство и психологически "натиснете" на психиката, създавайки неприятни условия за живот. Въпреки това, ако правилно прилагате тъмни, но топли цветове, ще получите интимна атмосфера на уютен дом. Като експеримент, покрийте една от стените с тапета на изгорялия цвят и нанесете останалите три стени в цвят слонова кост. Интериорът веднага ще играе и ще стане стилен.

дизайна на малка стая от 12 м.

райониране

Функционалното натоварване на малките апартаменти е страхотно, необходимо е едновременно да се предостави офис, хол, спалня и вероятно детска стая. Благодарение на зонирането, можете компетентно да поставите акцентите и да очертаете областите на използване на пространството. Разделянето на пространството се извършва с помощта на довършване на пода, стени, осветление, екрани и светлинни завеси.

Дизайн на малка стая 12 кв.м.

С помощта на малък сандък, диван с ниско облегалка или конзола можете да зонирате стаята или да използвате рафтове от край до край за тази цел. Ниските стационарни стени от гипсокартон, арки ще помогнат да се отдели едно функционално пространство от друго.

Дизайн на малка стая 12 кв.м.

Създаване на подиум

С помощта на подиума можете компетентно да оборудвате дизайна с 12 квадратни метра. м. Той може да изпълнява няколко функции: да съхранявате нещата си, книгите в долната част и цялата повърхност да служи като шкаф, или място за спане. Успешното решение е подиумът на скелета, който формира модулно пространство.

Подиумът, издигащ се над общата повърхност на пода, отваря допълнителни възможности за моделиране на пространството в стаята и добавя към вътрешността на израза.

Дизайн на малка стая 12 кв.м.

Благодарение на правилния избор на мебели, декорация и осветление, можете да създадете елегантен дизайн на малка стая.

Идеи за малки стаи (3 видеоклипа)

Красив дизайн на малка стая (50 снимки)