Guru Wehrwam untuk tangan sendiri

Wigwam - rumah penduduk pribumi Amerika. Bangunan ini mempunyai struktur yang sangat mudah dan menjadikannya tugas yang mudah untuk kanak-kanak. Pondok itu boleh dipasang di pondok atau di dalam bilik tidur bayi. Anda boleh membuat wigwams tangan anda sendiri, dan anak anda akan gembira dengan sebidang perabot yang eksotik. Baginya, sedikit ruang diperuntukkan di dalam bilik. Setelah membuat versi rumah yang boleh dilipat untuk kanak-kanak, ia boleh dibawa ke tempat yang terpencil, mudah diangkut, bergerak di sekitar apartmen atau mengambil bandar.

Apabila membuat rumah yang luar biasa untuk kanak-kanak, tanyakan kepada mereka bagaimana ia akan kelihatan, dan pasangkannya kepada pelajaran kreatif.

wigwam dengan tangan mereka sendiri di tapak semaian

Apabila memilih gaya katil yang luar biasa untuk kanak-kanak, gunakan elemen hiasan yang banyak, bahan yang berguna. Anda boleh menggunakan selimut bersama bantal: bantal akan menjadi lantai lembut, dan selimut di atas menyokong menyokong dinding. Pelbagai pompoms, kertas dan kain garlands sesuai sebagai elemen hiasan. Appliques, manik, bulu, cawangan juga berguna untuk hiasan.

Wigwam di tapak semaian dengan tangan mereka sendiri

Kelebihan wigwams:

 1. Kegembiraan dan kegembiraan kanak-kanak - kanak-kanak akan gembira dengan shalashik kecil di dalam bilik.
 2. Keselesaan - jika ada keperluan untuk itu, maka anda boleh dengan mudah melipat dan mengeluarkan rumah untuk kanak-kanak.
 3. Mobiliti - cepat dipasang di lokasi yang mudah.
 4. Ketidaksuaian - pondok kanak-kanak mudah di dalam rumah dan di luar rumah (di luar rumah).
 5. Kemudahan pembersihan - tenda tidak takut kotoran dan kotoran: jika tercemar, anda boleh mengeluarkan bingkai dari kain dan mencucinya.
 6. Kreativiti bersama - pembinaan pondok untuk kanak-kanak adalah mudah. Rumah itu boleh dibuat secara berasingan, melibatkan kanak-kanak dalam proses itu.

Pembinaan tegar Wigwam

Jika kita memasang khemah di dalam rumah, perlu menyediakan sokongan, cabang pokok (alternatif yang sangat baik - ranting buluh) yang akan dilakukan. Jika anda memutuskan untuk melakukan semua kerja itu sendiri, maka pertama-tama menentukan ketinggian struktur. Nilai ini bergantung kepada pertumbuhan dan umur kanak-kanak, sehingga dia selesa di rumah dan tempat itu cukup. Ia akan mengambil sekurang-kurangnya empat batang untuk membuat struktur stabil.

Wigwam di tapak semaian dengan tangan mereka sendiri

Peringkat pembuatan sebuah pondok untuk kanak-kanak:

 1. Mula-mula tetapkan sokongan supaya mereka tidak menekan antara satu sama lain. Di antara mereka, cerun adalah kira-kira 25 darjah. Anda mendapat kayu, dilipat dalam bentuk bunga.
 2. Ikat batang sokongan dengan tali, lulus beberapa kali antara cawangan.
 3. Untuk mengeras struktur, pasangkan cawangan mendatar tambahan di sepanjang perimeter bawah dan tengah rumah masa depan.
 4. Sekiranya pembinaan besar, besar dirancang, gunakan lebih banyak batang kayu pepejal untuk tiang. Untuk mengikat, gunakan tali, lubang pra-gerudi di atas sokongan kayu
 5. Tentukan perlindungan yang digunakan untuk membuat rumah. Jika anda membuat keputusan untuk membuat keseluruhan bangunan dengan sendiri, maka anda perlu menutup struktur dengan kepingan kain atau menjahit penutup khas.
 6. Jika anda membuat keputusan untuk membuat versi dengan penutup, ia mestilah dipotong, dihiasi dan dijahit bersama. Seluruhnya terdiri daripada beberapa keping tisu segitiga. Untuk pengiraan mereka, kita mengukur bukaan antara rod, menambah beberapa sentimeter ke jahitan dan menjahit penutup.
 7. Reka bentuk yang siap dihiasi dengan elemen yang sesuai dengan gaya pondok yang dipilih. Untuk keselamatan yang lebih tinggi, gunakan kain semulajadi.

 
Wigwam di tapak semaian dengan tangannya

Wigwam atau khemah digantung

Pondok ini dipasang di balkoni, loteng, di dalam bilik, di atas sebidang tanah - di mana mungkin terdapat tempat untuk kaum India yang kecil tentang pekerjaan mulia mereka. Adalah penting bahawa terdapat kesempatan untuk mengetuk di cangkuk yang anda boleh menggantung sekeping besar kain. Ia akan menjadi lebih baik jika rumah mempunyai siling siling - pondok dibina dengan serta-merta dan juga dengan cepat dikeluarkan.

wigwam di tapak semaian dengan tangan mereka sendiri

Keuntungan menggantung pondok jenis untuk tapak semaian adalah bahawa anak-anak boleh bermain sepanjang hari di dalamnya, dan anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan mereka. Tetapi berbanding dengan versi pegun pondok, ia mempunyai kelemahan yang jelas - untuk versi menggantung lebih banyak ruang diperlukan. Sekiranya terdapat ruang kosong yang cukup untuk bayi, anda boleh memilih pilihan ini dengan mudah.

Untuk kerja-kerja adalah perlu untuk menyediakan bahan dan alat:

 • kain berwarna-warni;
 • sepasang selimut dan bantal;
 • menggantung cangkuk atau balok;
 • rolet;
 • gelung gimnastik;
 • gunting, benang, jarum.

Mula-mula kita memilih tempat untuk khemah. Kami mengukur ketinggian sokongan menggunakan roda rolet, memutar dua cangkuk ke siling atau balok. Kami mengambil kain itu, panjangnya dua kali lebih tinggi daripada ketinggian dari lantai ke cangkuk. Ia perlu menambah dua puluh sentimeter pada setiap sisi, supaya rumah itu menjadi luas dan selesa. Sekarang kencangkan kain di cangkuk di siling atau bingkai di atas balok siling.

Untuk kecantikan dan eksotik yang lebih besar, gunakan beberapa potongan kain - wigwam akan menjadi berbilang, besar, selesa.

wigwam untuk kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri

Kami menetapkan tepi dinding kain, hanya menekan mereka ke lantai dengan buku-buku berat dan membuang bantal di atas. Pendekatan yang lebih menonjol membayangkan susunan asas rumah. Untuk melakukan ini, ambil gelang senam dan bungkusnya di hujung kain yang tergantung dari sokongan atas. Jangan terlalu bersemangat untuk memelihara kain dari peregangan. Di dalam rumah, anda perlu meletakkan mainan, bantal, buku dan menjemput beberapa kawan, jadi pondok itu harus mempunyai dinding yang sedikit kendurkan agar sesuai dengan segala-galanya.

Wigwam digantung oleh tangan sendiri

Terdapat banyak lagi cara untuk membuat wigwam, walaupun besar, supaya orang dewasa boleh tinggal bersama anak-anak dalam harta benda mereka. Di dalam rumah anda boleh meletakkan meja dan kerusi, teh, permainan akan lebih seronok.

Rumah kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri

Berikan anak-anak kegembiraan, mereka membesar dengan cepat dan anda perlu mempunyai masa untuk memberi mereka maksimum teraan untuk perkembangan keperibadian penuh.

Videogallery

Galeri Foto