Reka bentuk bilik kanak-kanak di Khrushchevka: ciri reka bentuk (+40 foto)

Reka bentuk bilik kanak-kanak di Khrushchevka: ciri reka bentuk (+40 foto)

Bilik-bilik di Khrushchev mempunyai kawasan yang agak kecil, jadi apabila mereka dikeluarkan sering terdapat kesulitan. Untuk membuat reka bentuk yang unik untuk kanak-kanak di Khrushchev, adalah perlu untuk mengikuti peraturan tertentu, terutamanya apabila ia meletakkan dua orang anak lelaki yang berbeza.

Reka bentuk kanak-kanak di Khrushchev

Apa yang perlu dicari

Merancang bilik kanak-kanak adalah tugas yang sangat sukar. Di sini anda perlu mengambil kira kehendak kanak-kanak dan menilai peluang-peluang untuk kawasan tersebut. Penyelesaian reka bentuk membolehkan anda memaksimumkan penggunaan ruang dan membuat bilik luas luas.

Jika anda memutuskan untuk melengkapkan tapak semaian sendiri, maka anda harus mengikuti peraturan ini:

  • Jangan buat ruang perabot dan barangan dalaman yang tidak perlu. Adalah lebih baik untuk menghentikan pilihan perabot berfungsi sejagat.
  • Apabila memilih bilik di mana tempat kanak-kanak akan diatur, adalah layak untuk meninggalkan bilik masuk.
  • Walaupun kawasan kecil, ruang dibahagikan kepada kawasan fungsional. Ini akan membolehkan keadaan selesa untuk penginapan kanak-kanak.

Satu isu penting ialah pilihan bahan penamat. Ketika datang kepada seorang anak, lebih baik berhenti memilih bahan-bahan yang tidak mengandung bahan berbahaya.

Reka bentuk kanak-kanak di Khrushchev

Ciri penamat

Untuk mencipta reka bentuk unik bilik kanak-kanak di Khrushchev, adalah perlu untuk mendekati hiasan secara bertanggungjawab. Oleh kerana bilik mempunyai kawasan kecil, lebih baik untuk menghentikan pemilihan pada warna udara cahaya. Jika pedalaman dicipta untuk kediaman gadis itu, maka anda boleh menggunakan warna ungu atau merah jambu.

Reka bentuk kanak-kanak di Khrushchev

Bagi budak lelaki, pilihan terbaik adalah warna biru atau cahaya hijau. Dalam kes ini, adalah patut dipertimbangkan bahawa reka bentuk warna mempunyai kesan ke atas jiwa kanak-kanak itu.

Reka bentuk kanak-kanak di Khrushchev

Jika dikehendaki, bilik itu boleh dihiasi dengan beberapa warna. Oleh itu, dalam bilik kanak-kanak, gabungan kertas dinding warna dan tekstur yang berbeza digunakan secara meluas. Oleh itu, anda boleh membuat bukan sahaja reka bentuk asal, tetapi juga membahagikan ruang menjadi kawasan berfungsi. Menggunakan kertas dinding dengan jalur menegak akan secara visual meningkatkan ruang.

Reka bentuk kanak-kanak di Khrushchev

Bagi lantai, lebih baik untuk menghentikan pilihan di papan parket, lamina atau linoleum. Di atas lantai yang tidak diperlukan untuk menyelamatkan, bahan harus kuat dan mudah melawan haus.

Pada video: reka bentuk kanak-kanak perempuan untuk kanak-kanak perempuan.

Zon Zonasi

Setakat ini, reka bentuk bilik kanak-kanak di Khrushchev, yang foto-fotonya penuh di Internet, boleh melihat rupa yang unik. Dan bahkan di sini tidak masalah bahawa terdapat beberapa sekatan pada bahagian persegi. Untuk mewujudkan dalaman pelbagai fungsi, adalah perlu untuk mendekati zon yang bertanggungjawab.

Bilik hendaklah dibahagikan kepada:

  • zon untuk berehat dan tidur;
  • zon untuk permainan;
  • tempat untuk belajar.

Reka bentuk kanak-kanak di Khrushchev

Jika kawasan itu membenarkan, anda boleh membuat tempat di mana kanak-kanak itu akan terlibat dalam hobinya. Pembahagian ruang dilakukan dengan bantuan projek reka bentuk yang direka dengan baik. Selalunya untuk penggunaan partition ini, skrin, niche, rak dan pelbagai bahan penamat. Sekiranya terdapat kanak-kanak yang berbeza-beza yang tinggal di dalam bilik, lebih baik mempercayakan zon dan pendaftaran kepada profesional.

Pilihan reka bentuk kanak-kanak (2 video)

Idea untuk reka bentuk bilik kanak-kanak (40 gambar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

34 − = 25