Zonnig geel – zijn schakeringen en combinaties

Zonnig geel – zijn schakeringen en combinaties

De combinatie van geel in het interieur is bijna altijd positief, maar met welke andere kleur combineert het zonnige warme geel? Hij houdt van veel, maar niet iedereen beslist om het in het interieur te gebruiken.

De brutaalste kiezen voor het gele behang voor muren en plafonds, de meeste zijn beperkt tot een paar accessoires met een felle schaduw, gele gordijnen, krukken of kussens van een bank. In feite niets complex in de combinaties van deze kleur.

combinatie van geel in het interieur

Als je een paar ontwerpgeheimen kent en je houdt aan eenvoudige regels van compositie, ziet de ruimte er compleet nieuw en stijlvol, gezellig en voortreffelijk uit.

combinatie van geel in het interieur

De waarde van geel in de kamer

Heldere kleuren zijn niet echt geschikt voor iedereen - het is bewezen dat de kleur van de muren van de kamer waarin een persoon zich bevindt, de stemming, de efficiëntie en activiteit beïnvloedt. Zo vaak wordt de badkamer of gang eerst bijgewerkt - hier wordt niet veel tijd doorgebracht in vergelijking met andere woonvertrekken.

combinatie van geel in het interieur

De gele kleur van textiel, plafond of muren zorgt voor een gevoel van gezelligheid, in zo'n kamer is het altijd warm en licht. Dit is de ideale oplossing voor verduisterde kamers met ramen op het noorden. De 'domme' badkamer in deze kleur wordt visueel ruimer en lichter.

Voor zonnige kamers zijn andere kleuren beter. In de winter is het hier redelijk comfortabel, maar in de zomer is het meerdere malen heter dan in andere kamers.

combinatie van geel in het interieur

Is het de moeite waard zo'n kleur te kiezen voor de muren van de slaapkamer? En ja, en nee. Aan de ene kant zal deze kleur de ochtend echt vrolijk maken, helpen om zonder problemen wakker te worden en de dag actief te beginnen. Aan de andere kant, in de avond, na een zware dag, zal het moeilijk zijn om te ontspannen in zo'n kamer.

27

Psychologen beweren dat de gele kleur in het interieur niet geschikt is voor mensen die vatbaar zijn voor depressie en melancholie, omdat het overweldigend kan werken op de psyche. Omdat het zinvol is om op te pakken voor de wanden van de slaapkamer, zijn er afzonderlijke elementen en accessoires van deze kleur, die indien nodig kunnen worden gesloten, herschikt of in een kast kunnen worden geplaatst. Of plak het behang alleen geel op één muur. Kies voor anderen zand, licht lila, wit of grijs. Maar de badkamer is perfect in deze kleur - want hier kom je elke ochtend op de eerste plaats.

combinatie van geel in het interieur

Omdat de tinten geel in het interieur de mentale activiteit stimuleren en de prestaties verbeteren, moet dit ontwerp worden gekozen voor op kantoor of op kantoor.

Medewerkers willen gewoon niet lui zijn, en ze zullen actief zijn tijdens de grijsste en meest bewolkte dag, als je met succes de gele muren in het kantoor, plafonds of scheidingswanden hebt verslaan.

combinatie van geel in het interieur

Interessant: het is deze heldere kleur die het meest op kinderen van twee tot zeven jaar lijkt. Het werkt opwindend op bijna alle systemen van het lichaam, stimuleert en in gang zet. Gele tonen zijn geschikt voor flegmatische, inactieve kinderen. Ze zijn goed als je een speelkamer of een kamer voor het bestuderen van een kind in zo'n kleur ziet - de foto's tonen verschillende ontwerpopties. Maar de slaapkamer zou in een ander kleurenschema moeten zijn, wat helpt om te ontspannen en de slaap te kalmeren - de kleuren blauw, grijs en groen passen.

combinatie van geel in het interieur

Optimale combinaties van geel - aanbevelingen

Welke kleur moet geel worden aangesloten? Een echte artiest beantwoordt zonder de minste aarzeling: met wie dan ook. De vraag is alleen in de kleurnuances en tinten.

Alle tinten geel zijn verdeeld in warm en koud: bijvoorbeeld, zanderig, oranje verwijst naar warme tinten en citroen - naar koud.

combinatie van geel in het interieur

Het ontwerp kan worden gekozen op basis van twee principes: combineer warme tinten met andere kleuren van warme kleuren (bruin of baksteen), of koele toon met koele tinten (blauw en groen mint). De meest succesvolle combinatie is met sappig groen - dit is de beste optie als een badkamer of keuken wordt gemaakt. Tegels, vloer en plafond kunnen een salade en meubels zijn - citroen (zie foto). Dit ontwerp ziet er zeer modern en levendig uit. De moderne en ambitieuze aard zal de badkamer leuk vinden in zwarte en gele kleuren. De badkamer, die geel en roze combineert, zal jonge meisjes charmeren.

combinatie van geel in het interieur

Welke combinaties kiezen voor kleine kamers met een laag plafond, waar zelfs een zonnige dag niet erg licht is? Sensaties van ruimte, licht en lucht worden toegevoegd door een combinatie van lichtgeel en lichtblauw of grijs. Tegelijkertijd maakt het niet uit, het gele plafond wordt gebruikt in het interieur of gele muren worden gespeeld. Zulke combinaties passen bij dromerige, creatieve aard.

combinatie van geel in het interieur

Hoe geel behang te combineren

Het is niet nodig om de hele kamer te bedekken met behang van deze schaduw. U kunt verschillende tinten gebruiken voor pieren, bogen, nissen en richels, waardoor een zeer modieus, uniek ontwerp ontstaat. Lichtgeel behang werkt in de kleursamenstelling van het interieur op bijna dezelfde manier als crème of vanille - neutraal. Ze kunnen worden gecombineerd met het plafond en meubels in alle kleuren, het oppakken van de contrast - zoals paars - of gewoon een paar tinten donkerder - diep zand, geel-bruin, goud.

Zeer mooie uitstraling behang geel en wit plafond, vloer, meubels elementen. Badkamer kan ook worden ingericht in dit kleurenschema.

combinatie van geel in het interieur

De kleur van de muren echt "warm": merkte op dat de mensen die in de kamer waren, ingericht in het geel, de bloedsomloop wordt meer actief, vaak kloppend hart, om de zintuigen te stimuleren, alle waarneming wordt helderder. Als u niet zeker bent dat je echt passen bij dit soort ontwerp, en u kunt normaal voelen in de gerenoveerde pand op een dagelijkse basis, kies dan deze wallpapers voor de kinderkamer, woonkamer of slaapkamer, die kan worden overgeschilderd. De badkamer is afgewerkt met tegels, die je niet gemakkelijk kunt veranderen, dus in dit geval moet je een paar keer zorgvuldig wegen welke tonen worden gebruikt.

combinatie van geel in het interieur

Gordijnen van gele tinten in het interieur

Het is met de gordijnen die veel beginnen wanneer ze het kleurenschema in de kamer radicaal willen veranderen, maar durven het niet dramatisch te doen. Grappige gordijnen gemaakt van gele chintz, tule, organza, zijde verversen en verfrissen de keuken - het zal tegelijkertijd licht en gezellig zijn. Ze zijn geschikt voor de kinderkamer.

Voor een slaapkamer of een woonkamer, als ze in de klassieke stijl zijn, kunt u kiezen voor gordijnen gemaakt van fluweel of satijn van gouden tint.

combinatie van geel in het interieur

De combinatie van grijs en geel in het interieur wordt beschouwd als een van de edelste. De impregnaties van grijs dempen de activiteit van het geel enigszins, en het geel verdunt wat somber grijs. Als je woonkamer is bedekt met grijs behang, zet dan een citroen- of zongele bank aan de muur of hang gele gordijnen - en je zult zien hoe rijk en stijlvol het is. Of integendeel: in een gele kamer meubels van grijze kleur in stijl rangschikken "modern"Of" hightech ". Prachtig ogende combinatie van warmgeel en chocoladebruin. Luxe en chique zullen dergelijke behang en gordijnen toevoegen aan een duet met bordeaux zachte banken en fauteuils.

combinatie van geel in het interieur

Het lijkt saai zo'n combinatie van geel in het interieur van de kinderkamer, eetkamer, gast? Combineer dan het gele behang met de paarse. Of gele gordijnen met paarse muren.

Zeer krachtig en modern zullen paarse en gele tinten gebruiken voor muren of plafond in het interieur.

combinatie van geel in het interieur

Kinderontwerp in geel

Welke kleur de muren in de kinderkamer moet schilderen, is een belangrijke kwestie voor alle ouders. Onderzoekers hebben ontdekt dat gele muren in kleuterscholen en kleuterscholen het vaakst worden gebruikt. Het blijkt dat kinderen minder vaak de behoefte hebben om hen te verwennen, ze te schilderen met viltstiften, krassen en vuil. Bovendien houden ze van bijna alle tinten geel. Dit is een zeer populaire kleur voor de kinderkamer.

combinatie van geel in het interieur

Bij het ontwerpen van het ontwerp van een baby in deze kleur, moet men zo voorzichtig mogelijk zijn omdat overmatige activiteit van de bloedsomloop de slaap en rust van kinderen kan verstoren.

Het kind voelt zich helemaal op zijn gemak tijdens het spelen of spelen, maar het zal erg moeilijk zijn om in slaap te vallen.

combinatie van geel in het interieur

De gele kleur in het interieur verheldert elke kamer, het verhoogt de emotionele stemming, stimuleert. Maar het is gecontra-indiceerd voor zieke mensen en voor degenen die door zenuwen worden verbrijzeld. Hou niet echt van hem en mannen. Onthoud dit, het uitvoeren van grote reparaties in de kinderkamer, woonkamer of studeerkamer.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1