Funktioner med planering och kombination av ett litet kök (+30 bilder)

Funktioner med planering och kombination av ett litet kök (+30 bilder)

kompakt kök - Det här är ett vanligt problem bland hyresgäster i hyreshus. Skapa en bekväm, bekväm och mysig inredning i ett litet kök i mycket begränsade förhållanden är mycket svårt. Och anledningen till detta är inte så mycket antalet kvadratmeter, som bristen på ordentlig organisering av rymden.

Inredningen i ett litet kök kräver en speciell inställning. I det här fallet måste du bokstavligen vinna varje tum av ledigt utrymme.

litet kök interiör

Det finns flera sätt att skapa bekväma förhållanden i köket. Var och en avviker från graden av radikala förändringar, men kräver viss ansträngning, tid och investeringar.

litet kök interiör

Kombinera köket med ett annat rum

Expand utrymme för ett litet kök kan vara och radikal. Samtidigt kommer ökningen i området inte att vara visuell, men ganska verklig. Kärnan i denna metod är enkel - bara kombinera köket med ett annat rum genom att riva väggen som skiljer dem.

litet kök interiör

Det bör omedelbart noteras att ett sådant steg kräver behöriga myndigheters tillstånd och en viss del av ansvaret. Väggen kan demonteras både helt och delvis. Det resulterande utrymmet kan delas upp visuellt i funktionella zoner genom att använda olika designtrådar. Så, till exempel, kan en liten del av lokalerna upptas direkt av köket som sätter sig in med en inbyggd gas eller elspis.

Matplatsen kan identifieras med kökshörna och dekoration av väggarna, såväl som golv. Med ett kompetent tillvägagångssätt flyttar köket smidigt till ett annat rum utan att det skadar funktionaliteten.

litet kök interiör

Med partiell demontering av väggar kan delarna av partitionen användas som ett funktionellt element som kompletterar konstruktionen. Vad som finns kvar på väggen kan upptas av hyllor, barräknare, kolonn med lådor eller hushållsapparater.

litet kök interiör

Ergonomisk fördelning av rymden

Klassiska varianter av planeringssängar med full storlek skåp-kolonn är mycket sällan lämpliga för småstora lokaler. För att skapa en bekväm inredning i ett litet kök är det nödvändigt att ta till grund antingen ett linjärt eller vinkelformat arrangemang av bord och hängande skåp. I så fall bör storleken på elementen vara tillräcklig för att säkerställa att rummet rymmer 3 personer utan att hämma varandra.

Om storleken på rummet kan du placera ett skrivbord, ett kylskåp, ett handfat, en liten garderob och en spis i en rad, så är det lämpligt att använda en linjär uppsättning. I det fall det inte finns tillräckligt med utrymme för kylskåp eller till exempel en gasspis, borde du tillgripa en vinkelvariant.

litet kök interiör

Fördelen med ett hörnkök är en effektivare fördelning av rymden. Hörnmodulen kommer att ersätta det normalt tomma hörnet på rummet, och på sidorna är det möjligt att ordna kylskåp och skåp med en kolonn.

litet kök interiör

Eftersom djupet på köksborden och skåpen i regel har ett fast värde kan du försöka klippa bort de extra centimeterna. Denna operation görs med en vanlig elektrisk jigsåg.

litet kök interiör

Då bör du vara mycket försiktig och noggrann, eftersom förändring av headsetets geometri kan påverka lokalernas prestanda negativt. Klippplatserna rekommenderas att limmas omedelbart med en speciell självhäftande film, eftersom fukt deformerar MDF-ark och spånskiva.

Om du ändrar modulernas djup bör du se till att fasaderna sammanfaller med dörren till el- eller gasspisen.

litet kök interiör

Byte av ingångsdörren

Inredningen i ett litet kök kräver särskild uppmärksamhet på detaljer. Till exempel upptar en dörr som öppnar inåt ungefär en kvadratmeter, det vill säga ett utrymme för att installera en gasspis eller en annan skåp. Lös problemet genom att installera en uttagsdörr eller en dragkedeldörr. I vissa fall är det tillrådligt att överge det helt och hållet.

En öppen välvd öppning som leder till korridoren kommer att betona rummets speciella egenskaper, speciellt om du harmoniskt väljer färgschema.

litet kök interiör

Man bör komma ihåg att dörren, eller bristen därav - är exakt samma del av inredningen, som, säg, möbler eller tapeter, men eftersom beslutet bör baseras i första hand på den funktionella genomförbarhet och allmänna utformningen idé.

litet kök interiör

belysning

Svag belysning är den främsta fienden i små rum. Halvmåttet visuellt "äter" och redan små kvadratmeter, vilket gör köket in i en slags mörk garderob, där olika redskap och möbler lagras.För att kompetent organisera inredningen i ett litet kök måste du använda alla källor till naturlig och konstgjord belysning.

Lägg till mer ljus kommer att hjälpa genomskinliga gardiner, möbler med blanka fasader, speglar på skåp och väggar, transparenta kolonnskåp, glashylsor och krombeslag. Det rekommenderas även att använda spotlights, monterade i taket eller i köket.

litet kök interiör

Metallfläktarna på huven och gasspisen kommer också att expandera rymden visuellt. Dessutom är sådana beläggningar lätta att betjäna och obehagliga i vård.

Inredning av ett litet kök

Färgdesign

Inredningen i ett litet kök, som redan nämnts, kräver särskild uppmärksamhet på detaljer, inklusive färgschemat. Så många designer rekommenderar, planerar ditt nya kök att avstå från ljusa färger och betona neutrala färger.

Den neutrala färgpalen innehåller:

  • vitt;
  • ljusgrå;
  • sand;
  • beige.

litet kök interiör

För att diversifiera interiören kan du använda måttligt ljusa utskrifter på fasaderna av skåp, gasspis, väggar och köksförkläde.

Lugnt ljus och neutrala färger reflekterar ljuset och bränner visuellt utrymmet. Inredningen ska vara lugn, utan ett överskott av inte helt lämpligt i detta fall ornament och ritningar.

litet kök interiör

Möbler i inredningen av ett litet kök

Rummets kompakta dimensioner betyder inte att möblerna ska vara dess reducerade kopia. Mängden skåp, bord och hyllor rubbar köket, men med ett kompetent val av inredningselement och, viktigast av allt, deras antal, kan du uppnå en känsla av rymd utan att kompromissa med funktionalitet.

 <center><iframe width=

"width =" 660 "height =" 495 "/>

I det här fallet bör man komma ihåg att i inredningen är det inte så mycket varje enskilt element som deras kombination som är viktig. Så, till exempel, ett kylskåp, skåp med en kolonn och andra höga objekt skapar ett vertikalt perspektiv, vilket bör vara korrekt färgat.

I vissa fall är det lämpligt att dela in interiören horisontellt i två delar på vuxens hals. Den nedre delen kan målas i en mörkare färg och den övre delen, i en ljusare färg.

Inredning av ett litet kök

Möblernas färg bör kombineras och harmoniseras med väggens, kylskåpets och gasspisternas färg. I ett trångt utrymme borde du inte göra en kontrast, det är mycket bättre när de massiva elementen i inredningen nästan går samman med väggarna.

litet kök interiör

Välja möbler för ett kompakt kök, du borde föredra enkla och opretentiösa inredningsdetaljer. Massiva skåp med en kolonn med snidade fasader förvärrar bara problemet med brist på ledigt utrymme. Möbler bör inkludera så många ljus- och "luft" -element som möjligt: ​​transparenta fasader, glashylsor, grunt öppna nischer. Glas kan också användas som bordsskiva för ett matbord, särskilt eftersom den moderna marknaden erbjuder många möbelalternativ av detta slag.

Det är lämpligt att använda gångjärnsskåp med en kolonn med ökad höjd. De skiljer sig ganska från standardanaloger, men de låter dig använda mer effektiva centimeter mer effektivt.

litet kök interiör

Inredning och dekoration

Minimalism i valet av möbler kan kompenseras av olika dekorativa element, som i sin tur inte bör starkt kontrastera med det neutrala färgschemat. För mer rationell användning av rymden kan du kombinera dekorativa och funktionella element.

Inredning av ett litet kök

Så, till exempel, kan utrymmet mellan bord, gasspis och hängande skåp fyllas med hängstänger med krokar och skenor.

Många funktionella delar av inredningen, inklusive skärbrädor, bord och kan göras hopfällbara eller glidande, vilket gör det möjligt att lossa interiören lite, vilket gör det mindre rotigt.

litet kök interiör

Teknik och tillbehör

Vissa föremål av kökets inre kan inte döljas i en garderob eller tas till ett annat rum, och därför bör deras plats vara bekväm och harmonisk. Till vattenkokare kan ta ett litet skrivbord headset, ytan av vinkelsegment köksdel, en nisch i baren eller bara hänga hyllor, och det är lämpligt att installera mikrovågsugn i ett väggskåp köksskåp.

litet kök interiör

En elektrisk eller gaspanna kommer att vara väl integrerad i den nedre modulen eller på skåpet. Om det behövs kan du stänga det med en svängande fasad. För små kök är det lämpligt att använda kompakta kylskåp, som även kan byggas in i headsetet.

Om familjen är stor och du behöver lämplig utrustning ska den ordnas så att det visuellt är en fortsättning på inredningen.

litet kök interiör

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den multifunktionella enheten. Till exempel ersätter en matberedare en mixer, en juicer och en köttkvarn, och vissa moderna modeller av mikrovågsugnar har rätt att utföra funktionen hos en ugn. I det senare fallet kommer det att vara möjligt att helt överge kaminen genom att köpa hällen och därigenom frigöra ytterligare ett utrymme för skåpet med en kolonn.

video Gallery

Fotogalleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + 1 =