Køkkenstudio: 5 layout muligheder / design funktioner

Studiet er ikke et nyt koncept inden for indretning. Dens karakteristiske træk er zoning af rummet. Når vi taler om køkkenstudioets design, så mener vi adskillelsen af ​​zonen med et specifikt design og formål. Der er et spisebord, et sted til madlavning med bordplade, vask og kogeplader, køleskab og andre egenskaber til det sædvanlige for os køkken. Men i en lejlighed, der er designet på baggrund af et studie, er køkkenet og stuen en del af det samlede interiør, hvor det skiller sig ud på grund af designløsninger og ikke gennem vægge.

Fordele ved køkken-studie

Indretningen af ​​lejligheden med stue og køkken, designet i overensstemmelse med studiets princip, fandt hurtigt beundrere. Dette arrangement har flere fordele:

 • Dette er den perfekte løsning til et lille område. Det indebærer nedrivning af unødvendige skillevægge, hvilket øger rummet. Væggene ikke længere "knuse" og det samlede areal vises visuelt større.
 • I nye bygninger hedder designen i studiet stilen "fri planlægning". Du bestemmer placeringen af ​​zoner, baseret på dine egne præferencer.
 • I et privat hus tjener det som den oprindelige del af hallen.

hjørnesofa

Moderne indretningslokale lejligheder kræver ikke obligatorisk placering af alle boligområder i et rum. Det kan rumme enkelte værelser, såsom soveværelser, børnehaver, klasseværelser, biblioteker. Men det centrale sted bør besætte området med køkken og stue, hvorunder du kan identificere en separat 18 kvadratmeter. m. Det drejer sig især om layoutet i et privat hus.

Hvis køkkenet ikke er det vigtigste sted for tidsfordriv i lejligheden, under placeringen kan du forlade et lille område og fuldfør det mindste sæt af nødvendige møbler og udstyr, og læg mere opmærksomhed på stuen. Eller omvendt: studio 18 kvadrat. m. kan være hovedzone, hvis design kombinerer funktionerne i en bar, en spisestue, et værelse til gæster og madlavning.

en tallerken frugt

Ulemper ved køkkenstudiet

På alle positive øjeblikke med indkvartering i en lille lejlighed eller et privat hus i et køkken-studie og et salon er der ulemper ved planlægningen:

 • Under madlavning spredes duften i rummet.
 • Damp og spray af fedt kan afregne på møbler placeret i andre områder.
 • Udsigten over det smukke og originale studieinteriør, designermøbler og moderne teknologi kan overskygges af arbejdsforstyrrelsen, når køkkenet bruges til det tilsigtede formål.

dekoreret forklæde

Eliminere manglerne simpelthen. Problemer med de to første punkter løses ved at installere en kraftig hætte og et ventilationssystem. Og arbejdsforstyrrelsen bør ikke tillades:

 • Med tiden skal du vaske snavse op og lade det ikke stå i vasken.
 • Fjern fra ubrugte køkkenredskaber og mad fra bordet.
 • Hold arbejdsfladerne og gulvrensningen.
 • Hent ikke affald, men oftere tage det ud.

Egenskaber ved udformningen af ​​et privat hjem

I et privat hus er der meget mere plads til at realisere kreative ideer end i en lille lejlighed. Variationer af areal og planlægning er så forskellige, at det er svært at give konkrete råd. I hvert tilfælde har vi brug for en individuel tilgang.

Formen af ​​studiekøkkenet i et privat hus kan være firkantet, rektangulært, smalt og langt, polygonalt. Vindue - to, tre eller flere. Arealet af lokalerne er 10, 15, 18, 25 og endda 30 kvadratmeter. meter. Og alle disse hjørner, former og vinduer skal være rentable "beat". Denne opgave kan kun udføres af en erfaren indretningsarkitekt.

sort og hvidt køkken

Det særprægede at dekorere et studiekøkken og stue i et privat hus er, at det er en af ​​mange lokaler og er en hall, der fungerer som en entré, stue, spisestue. Men oftere under køkkenet og spisestuen, hvis området tillader det, tildeler private huse separate værelser, og i hallen er der plads til hvile og modtagelse af gæster. Det ser mere æstetisk ud. Designvarianten "alt i ét" er skæbnen til små lejligheder, hvor dette er den mest rationelle løsning.

Principper for zoneinddeling køkken-studie

Studio i en lejlighed eller et privat hus, på trods af tilstedeværelsen af ​​forskellige steder, bør kombineres i en enkelt helhed, hvor hvert element udtrykker den generelle ide om design. Men indvendige sektioner skal tydeligt markeres, så ingen tvivler på, om ejeren er tilstrækkelig, der lægger vasken med komfuret i stuen.

Til zoneinddeling af studiet anvender en række effektive metoder, der tillader, selv på territoriet på 18 kvadratmeter. meter, præcist udtrykke formålet med hvert afsnit af territoriet. Til zonering brug:

 • møbler. Ved hjælp af et stort spisebord eller hjørne kan du identificere køkkenområdet. God med denne funktion er sofaen med en flad ryg, der spiller rollen som en improviseret partition.

spisebord

 • Bar tæller med stole. Dette er en meget effektiv og populær løsning. Stillingens indstilling taler veltalende om formålet med apt. meter.

bar tæller med stole

 • Døre-rum og glidende partitioner. De er en grov måde at afgrænse territoriet på, let skifte, frigøre plads. Lønsomt løse spørgsmålet om design i et privat hus. Velopstillet plads er forskellige arkitektoniske elementer og dekorationsmaterialer. Den moderne indretning af rummet på 18 kvadratmeter, divideret med en skillevæg, vil passe ind i lejligheden af ​​ethvert layout. For eksempel bestemmer lave partitioner og parapeter nøjagtigt grænserne, og forskellige niveauer af lofter og podier vil fremhæve adskillelsen af ​​rummet, selvom dette rum er 18 kvadratmeter.

skydedøre

 • Arbejdsoverflade. Arbejdsbordet kan tages i retning af midten af ​​rummet langs afgrænsningslinjen. Her placeres alt udstyr, herunder en vask, kogeplader. På loftet monteringsskabe og udstødningsventilation.

rødt køleskab

I forskellige dele af studielejligheden kan vægge have forskellige nuancer eller finish. Dette gælder også for gulve. Hvis stuen er brugt tæppe, laminat eller parket, og i køkkenet - fliserne, så vil følelsen af ​​at flytte til forskellige rum være til stede.

belysning

Det er meget fordelagtigt at dele rumbelysning. Hvis du korrekt vælger og placerer belysningsudstyr, kan du allokere territoriet i studiet med lidt eller ingen andre metoder. Her har indretningen sine egne regler.

loftslampe

Hvis det lille køkkenstudio er placeret langt fra vinduet, skal det være godt tændt. Ud over det faktum, at det simpelthen ikke er praktisk at lave mad i mørket, reducerer dimmen visuelt rummets rumfang. Placer spotlights under de hængende skabe og inde i hylderne, hæng en stilfuld lysekrone i midten af ​​køkkenområdet, på de løse vægge, fastgør sconce og glem ikke at tænde stangen separat. Over baren ser loftlamperne ud fra loftet godt ud. Disse foranstaltninger vil medvirke til visuelt at øge rummet på din 18 kvm. i en og en halv gange. Men brug ikke alle lysene på samme tid: lyse blænding på nogle steder og dæmpet lys i andre, vil skabe den modsatte effekt.

bar tæller

Tip! Belysning af forskellig intensitet og farve skala, der ligger på forskellige niveauer fra gulvet, giver dig mulighed for at skabe et bestemt humør og ændre opfattelsen af ​​interiøret. Light - et kraftfuldt designværktøj i hænderne på en erfaren kunstner-designer.

Design af et stort køkken-studie

Hvis du er en glad ejer af et lille rum og køkken, kan du som følge af ikke komplicerede manipulationer med skillevægge (kun i tilfælde af ikke-bærende vægge) få et areal på 18 kvadratmeter. m og mere. Moderne indretning giver mange interessante løsninger til at placere studiet i et så solidt rum.

Den bedste måde at komme op på med noget originalt og eksklusivt er at gøre sig bekendt med de klare løsninger. De vil give en kraftig impuls til kreativitet, og du kan altid bringe et twist til andres design.

runde bord

Vær opmærksom på de mest populære layouter:

 • lineær;
 • parallelle;
 • hjørne;
 • ø;
 • Kombineret.

Lineær layout

Denne type layout er kendetegnet ved placeringen af ​​køkkenet, arbejdsområdet og køkkenapparater langs en væg. Som spisebord kan du bruge et mødelokale med en blød sofa og et par afføring.

farvede stole

Parallel layout

Parallel layout er typisk for lange rektangulære køkkener, hvorunder et areal på 10 kvadratmeter er tildelt. i rummets generelle rum. Her er arbejdsflader og møbler bekvemt placeret på modsatte vægge, og spisepladsen ligger i dybden af ​​køkkenet.

mørke køkken møbler

Hjørne layout

I en stor lejlighed er det muligt at designe et vinkelt køkken. Det er kendetegnet ved dets kompakte og alsidighed. Det huser bekvemt et arbejdsområde med en suite langs to tilstødende vægge. Det ser godt godt spisebord til 6-8 personer. Du kan bruge baren til at fremhæve køkkenområdet.

malerier på væggen

Øplanlægning

Øen layout er praktisk og funktionelt. Det fokuserer på kokens behagelige arbejde. Hvis madlavning er din hobby, er øen det bedste valg. Hovedstedet er tildelt arbejdsområdet, der ligger i centrum af pladsen. Dette layout bruges i professionelle køkkener af barer og restauranter. Men det tager meget plads. Derfor, for ikke at skabe ubehag, er det nødvendigt at tildele mindst 20 kvadratmeter til det i en lejlighed. meter.

loftslampe

Kombineret layout

Designet, der sørger for kombinationen af ​​arbejdsplads og stue, er den mest bekvemme mulighed for både beskedne områder på 15 kvadratmeter og for solide huse i et privat hus. Til zonering fungerer de fleste af de ovenfor beskrevne metoder fint, men de bedste kan kaldes korte perester, funktionelle skillevægge og stangtællere.

hjørnesofa

konklusion

Valget af den bedste mulighed for integration i studiekøkkenes rum afhænger af forskellige faktorer, hvoraf det vigtigste er parametrene for det frie rum, dets form, tilstedeværelsen af ​​vinduesåbninger og selvfølgelig personlige præferencer.

By køkken-studie (2 video)

Varianter af design af køkken-studie i en lejlighed (40 billeder)