Lille køkken – interiør til 6 kvm M (+35 billeder)

Det overvældende antal mennesker lever ikke i nye bygninger, men i gamle beboelseshuse, hvor det er svært at rumme komfortabelt. At komme op og indse det indre af et lille køkken på 6 kvm M er en vanskelig opgave. Køkkenet tjener ikke kun som et sted at opbevare et helt arsenal af køkkenredskaber, men samler også alle familiemedlemmer sammen under måltidet.

Hvis du bor i Brezhnevka eller Khrusjtjov, skal du have ramt problemet med et lille køkken - størrelsen af ​​nogle af dem når kun 6 m².

lille køkken indretning 6 kvm

Derfor kan Khrusjtsjovs beboere ofte ikke passe alle de møbler, der er nødvendige for højkvalitetsarbejde i køkkenet, eller der er en rodet effekt i lokalet på grund af et stort antal uhåndterlige ting. Men takket være eksperimenter med eksperter inden for design var det muligt at udlede generelle anbefalinger for værtinderne samt skabe bedøvelse køkkeninteriør med størrelser på 6 kvm.

lille køkken indretning 6 kvm

farvespektret

Selv Khrushchevs rum kan omdannes væsentligt på grund af korrekt udvalgte farver, mønstre og tegninger. Indretningen af ​​et lille køkken på 6 kvm vil blive visuelt større, hvis du foretrækker en mættet dyb pastellfarve.

Designere anbefaler at vælge to dominerende nuancer, som vil sejre i det indre af hele rummet.

lille køkken indretning 6 kvm

Tabellen nedenfor giver dig nogle ideer om køkkenets farveområde på 6 kvm:

Farvekombination beskrivelsen
Rød + hvid En uventet, fed og vindende mulighed. Ved første øjekast er disse to farver dårligt kombineret, men hvis du vælger matte nøglermøbler og sørger for, at andelen af ​​kombinationen er 50/50, vil det indre af rummet se stilfuldt ud.
Lyseblå + beige Sammenlignet med den tidligere version, et roligt og harmonisk interiør i stil med "minimalisme". Overfladen af ​​lyseblå over beige vil medvirke til visuelt at øge rummets grænser.
Turkis + hvid Væggene skal males i turkisfarve, og alle andre genstande skal være hvide. I dette tilfælde vil den ideelle andel for at forøge rummet blive observeret.
Gul + chokolade Munter gul og rolig chokolade harmonerer perfekt med hinanden, især i små lokaler. Desuden vil det være bedre, hvis den gule vil dominere, da lys nuancer er at foretrække til en visuel omdannelse af køkkenet på 6 kvm.
Blå + pink En klassisk version af kombinationen af ​​farver, som vil skabe et nyt design i køkkenet og gøre det lettere og mere rummeligt.

Vælg en af ​​disse nuancer, du kan lide, og dekorér det indre af et lille køkken i henhold til den farve du kan lide.

lille køkken indretning 6 kvm

For visuelt at forøge rummet i rummet skal du "forene" det med et tilstødende rum, f.eks. Fra gangen. For at gøre dette skal du male væggene i tilstødende værelser i samme farve. Denne teknik giver effekten af ​​større plads: Det ser ud til, at dette er et stort rum og ikke to små værelser.

lille køkken indretning 6 kvm

Møbler og udstyr

Uanset hvordan vi forsøger at øge pladsen i køkkenet i Khrusjtjov, vil kun optagelse i visuelt design ikke være nok, for det vigtigste er at organisere arbejdsområdet så behageligt som muligt og rummeligt.

Heldigvis forstår moderne møbel- og udstyrsproducenter, at de fleste mennesker forsøger at passe så meget af de nødvendige køkkenmaskiner som muligt på i alt 6 kvadratmeter, så takket være deres udvikling vil du føle dig godt tilpas selv i et lille område.

lille køkken indretning 6 kvm

Her er de muligheder, som eksperter tilbyder inden for køkkendesign:

  • Mindste møbler. Sæt to store skabe til retter i stedet for ti små. Mange objekter på et lille torv skaber et rod: de skal hele tiden snuble over;

lille køkken indretning 6 kvm

  • Fyld ikke blot bundrummet, men også den øverste. Hængslede sager og hylder vil aflede opmærksomheden fra den kolde nederste del af køkkenet og hjælpe med sindet at bruge den frie top i køkkenet;

lille køkken indretning 6 kvm

  • Vælg et foldebord i stedet for den klassiske. Som regel er halvdelen af ​​køkkenpladsen besat af et stort bord, hvilket ofte er uhensigtsmæssigt, fordi der på hverdage ikke er mere end to eller tre personer, der spiser samtidig. Et foldebord kan kun bruges, hvis det er nødvendigt, og fjern det, når det ikke er nødvendigt.

lille køkken indretning 6 kvm

  • indbyggede apparater. Med et vellykket layout af Khrusjtjov kan køleskabe, skabe og kommoder indbygges i væggen, hvilket kan spare meget plads til et lille køkken;

lille køkken indretning 6 kvm

  • mini-instrumenter. Moderne producenter af køkkenapparater har flyttet væk fra de klassiske normer for udviklingen af ​​køkkenapparater. Nu på hylderne kan du finde kogeplader til 2-3 kogeplader, minikøleskabe og opvaskemaskiner.

lille køkken indretning 6 kvm

Der er mange muligheder for at optimere pladsen til arbejde og mad. Det er kun nødvendigt at dekorere et lille køkken, hvis størrelse er 6 kvm.

lille køkken indretning 6 kvm

Belysning til et lille køkken

Hvor godt Khrushchev køkkenet vil blive belyst afhænger ikke kun af kvaliteten af ​​den kogte mad, men også på dens udseende. Eksperter inden for design er af samme mening: For små værelser, herunder køkkener, er det bedst at vælge små spotlys.

lille køkken indretning 6 kvm

De skal monteres over arbejdsbordet og kogepladen i en flad, lige linje. Således falder lyset jævnt til den del af rummet hvor den største synlighed er nødvendig. Hvis denne valgmulighed er uacceptabel for dig, skal du vælge en minimalistisk designlampe til dit køkken. Monter den i væggen.

Hvis det af tekniske årsager er umuligt at undvære den øvre centrale plafond, skal du i det mindste ikke installere en stor belysningsenhed: Loftet skal være så gratis som muligt, så værelset virker visuelt mere rummeligt.

lille køkken indretning 6 kvm

Hvis du er en Khrusjtsjov bosiddende, brug ovenstående tips, og køkkenet indvendigt på 6 pladser vil glæde dig! Det indre af et lille rum, du kan se på billedet: På internettet er der flere muligheder, som du måske vil have.

Video Galleri

Fotogalleri