Načrtovanje ureditve majhne kopalnice

Načrtovanje ureditve majhne kopalnice

Kako opremiti majhno kopalnico s funkcionalnostjo in hkrati dati sijaj in lepoto? Večina Rusov in prebivalcev držav SND se ne more pohvaliti z možnostjo opremljanja kopalnice v prostorni in svetli sobi. Značilnosti postavitve stanovanj, zlasti v hišah starih stavb, na primer v Hruščovih ali v leseni hiši, ne kažejo niti namigov o prostem prostoru.

S pristojnim pristopom lahko s svojimi rokami obrnete nekaj nekaj kvadratnih metrov. metrov, označena v postavitvi dnevne sobe kot "kopalnica", v zelo udobno in funkcionalno sobo.

kako urediti majhno kopalnico

Načrtujte prihodnjo notranjost

Preden si poglej za odgovor na vprašanje o tem, kako opremiti majhno kopalnico v Hruščov ali v leseni hiši z lastnimi rokami, je treba odločiti o potrebnih predmetov prihodnost notranjost prostora, da odstranjujejo kvadratnih metrov pravilno. Upoštevati je treba ne samo sanitarne gospodinjske aparate, temveč tudi različne dodatke.

kako urediti majhno kopalnico

Posebno pozornost je treba nameniti naslednjim dejavnikom:

  • Kopalnica ureditev in smiselnost njegove namestitve načeloma. Besni ritem sodobnega življenja je izključil življenje mnogih ljudi, ki so se kopali. Mnogi se raje odločijo za prhanje in za te namene kot karkoli drugega je primerna možnost s prho. Poleg tega je območje, ki ga zaseda kabina, manjše od velikosti litega železa ali keramične posode.

kako urediti majhno kopalnico

  • Pralni stroj. Če to inženirsko čudo na ideoloških, praktičnih, ali iz drugih razlogov, ni bilo prostora niti v kuhinji ali na hodniku, ali kjerkoli drugje, bi morali razmišljati tudi o lokaciji te velikosti naprav v kopalnici. Če je pralni stroj nameščen ločeno, bo prevzel že preveč omejenih četrtletij. metrov, ampak zato, ker obstaja samo ena možnost - za vgradnjo.

kako urediti majhno kopalnico

  • Ponor. Ta kos pohištva ni nujno, da zajema približno 0,5 kvadratnih metrov. m koristnega prostora. Če uporabljate visečo strukturo, lahko pod umivalnikom namestite funkcionalno omarico ali na primer isti pralni stroj. V nekaterih primerih lahko lupino popolnoma zavržemo, saj lahko kopel popolnoma opravi svoje naloge. V primeru kabine za prhanje je potrebno pomivalno korito.

kako urediti majhno kopalnico

  • Kopalniško pohištvo. Nekatere stvari je težko najti skladišče, ki ni kopalnica. Torej, za njih je potrebno zagotoviti posebne omare, mize, police in škatle, saj lahko presežek odprtih in policah negira vsa prizadevanja, naredi notranjost malih prostorov udobno.

kako urediti majhno kopalnico

  • Dodatki. Morda je za nekatere to resnično odkritje, lahko pa se koša za umazano perilo skladišči, na primer, v koridorju. To bo prihranilo še 0,5 kvadratnih metrov. meter uporabnega prostora. Enako velja za druge predmete, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju.

kako urediti majhno kopalnico

  • Ožičenje. Sovjetskim graditeljem in inženirjem ni bilo, da je bilo mogoče uporabljati električne naprave v kopalnici v Hruščovih ali v leseni hiši. Če želite to krivico odpraviti z lastnimi rokami, je priporočljivo vnaprej določiti namestitev prodajnih mest. Pomembno je upoštevati varnostne zahteve, ker visoka vlažnost in izmenični tok - ne najbolj uspešna kombinacija. Vtičnice se lahko uporabljajo za povezavo sušilnika za lase, električne britvice ali, na primer, prha s svetlobo.

kako urediti majhno kopalnico

Takoj, ko bodo pojasnjene glavne točke o prihodnosti notranjosti v Hruščovih ali v leseni hiši, lahko nadaljujete neposredno na delo.

kako urediti majhno kopalnico

Kopalnica ureditev

Prvi korak je določitev lokacije najpogostejših notranjih elementov kopalnice. Ker je mogoče poskrbeti za kopel v skritem prostoru v Hruščovki ali v leseni hiši le ob steni, je treba nadaljevati s to posebno funkcijo.

Za začetek je treba odločno odločiti, ali je kad je sploh potrebna, ker pomanjkanje "kvadratov" pomeni izbiro: uporabite možnost s tuš kabino ali namestite kopel.

kako urediti majhno kopalnico

Če se odločite za možnost s prho, jo lahko varno namestite v enem od kotičkov prostora. Ta naprava bo trajala približno 1-1,5 kvadratnih metrov. m koristnega prostora. Če imate prednost železov ali keramični posodi, morate določiti možnost namestitve ponora. Kot je bilo že omenjeno zgoraj, ima lahko umivalnik visečo strukturo, ki omogoča, da pod njim postavlja nekaj uporabnega elementa v notranjosti: omari ali pralni stroj. Ogledalo mora nujno viseti nad umivalnikom. V tem primeru je lahko zrcalna površina fasada majhnega visečega omarice, v kateri je mogoče hraniti umivalnike, električne naprave, kot so sušilnik za lase in električni brivniki ter različni dodatki. Če je namestitev ohišja iz kakršnega koli razloga nemogoča, je mogoče, da se pod poljem ali vzdolž robov razvrstite par polic.

kako urediti majhno kopalnico

Kopalnica sama ne potrebuje pravokotne oblike. Za najučinkovitejšo uporabo prostora lahko kupite ne tako veliko kotno konstrukcijo, kot v primeru s prho. Nekatere kopeli nudijo prostor od spodaj, kar je lahko tudi praktično. Na primer, na primer lahko zapremo stran kopalnice s fasado v obliki plastičnih plošč z lastnimi rokami in jih zavrtite.

V nekaterih primerih je priporočljivo, da z majhnimi predali z majhnimi predali opremite svoje roke, lahko na dnu shranjujete čistila, orodja, rokavice in druge uporabne predmete.

kako urediti majhno kopalnico

Za shranjevanje gospodinjskih kemikalij, kozmetike, vseh teh kozarčkov-kvačkanih cevi, je priporočljivo, da dodelite posebno omarico ali police. Prva možnost je bolj priporočljiva, saj lahko kaotično nameščene steklenice ustvarjajo šumni učinek že majhne sobe. Opremljanje majhne kopalnice se lahko izvede po enem od dveh načel:

  • Največja uporaba kvadrata. metrov koristnega prostora v kopalnici v Hruščovu ali v leseni hiši. V tem primeru mora biti pohištvo zagotoviti prostoren in talne omarice, ki zasedajo kot malo površina in s tem imajo največjo višino, ki ustreza, na primer, tuš kabina ali rast odraslih iztegnjeno roko z navzgor. Potrebne, a redko rabljene predmete je mogoče shraniti na visokih policah, ko morajo biti stvari prvega ali celo drugega, da bi lahko dosegli svojo roko.

kako urediti majhno kopalnico

  • Uporabite vrhu sobe. Tu mislimo na vse vrste mezzaninov in visečih omar, ki jih lahko zgradite z lastnimi rokami. Glavni namen tega načina dekoriranja kopalnice je ustvarjanje maksimalne funkcionalnosti z minimalno uporabo uporabnega prostora. V tem primeru so lahko viseče omarice nameščene, na primer, vzdolž celotne stene nad ogrevano brisačo. Plitva globina takšnega pohištva v kombinaciji s kupnimi vrati omogoča shranjevanje različnih stvari, ne da bi pri tem ogrozili kvadratne metre.

kako urediti majhno kopalnico

S pristojnim dodeljevanjem prostora v kopalnici bo dovolj prostora. metrov, ki bodo s pravo izbiro dizajna in oblikovanja ustvarili svoje roke, tudi v najbližjem Hruščovem ali v leseni hiši udobno in udobno notranjost.

Videogalerija

Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

79 − = 77