Značilnosti zasnove majhne kopalnice (+49 slike)

V apartmaju ni vsakdo prostorno kopalnico. V nekdanjih časih je bilo v apartmajih tega prostora malo prostora, dovolj je bilo, da je v njej postavila najnujnejše vodovodne instalacije. Zasnova majhne kopalnice je problematična, vendar s prizadevanji in nekaterimi triki lahko kopalnico naredite udobno in lepo. Možnosti oblikovanje mnogi, jih prikazujejo mesta na fotografiji v omrežju, predstavitve gradbenih organizacij in sosedje se občasno pozivajo, da "operejo" popravilo.

Notranjost majhne kopalnice

Lepo obnovite v majhni kopalnici velikosti 3 kvadratne metre. m. Možno je, vendar je potreben načrt. Treba je ustrezno urediti in izračunati vse odtenke. Najprej določite slog, zasnovo kopalnice, preverite komunikacijo, naročite vse potrebne vodovodne in elemente za notranjo dekoracijo, pa tudi materiale, ki so obrnjeni.

Zasnova kopalnice majhne velikosti

Kako narediti pravi načrt?

Da bi dobili lepo kopalnico majhne velikosti, začnite s postavitvijo. Pazljivo razmišljati o tem, kje bo vodovod, bodo podrobnosti o notranjosti. Odločite se, katera barvna paleta bo oblikovala majhno sobo.

Zahvaljujoč ponovnemu razvoju lahko izboljšate uporabo uporabne površine sobe.

Zasnova kopalnice majhne velikosti

Poglejmo si nekaj načinov, zaradi katerih se bo povečala uporabna površina majhnih velikosti kopalnice:

1. Vrata namestite z možnostjo odpiranja navzven. Če se odločite za namestitev vrat, ki se odprejo v kopalnici, bo zelo majhna soba izgubila približno tretjino svojega območja. Odlična alternativa je nameščanje drsnih vrat ali harmonike na vratih. Kako izgledajo, načini namestitve in koristi so bili opisani večkrat in fotografije kažejo možnosti za varčevanje prostora z uspešno izbiro vrat.

majhen dizajn kopalnice z vrati

2. Kopalnica. V zelo majhni kopalnici je vredno opustiti skledo kopalnice. Namestitev prhe - bo prihranilo veliko prostora, in če obstaja možnost, da ne postavite škatle in samostojno zgradite stene kabine, boste lahko razbremenili območje in dobili ekskluziven dizajn.

Zasnova majhne kopalnice s tuš kabino

3. Ponor. Druga možnost za varčevanje prostora je umivalnik kota. Zajema malo prostora, nameščeno je v kotu in s povsem splošnimi dimenzijami popolnoma izpolnjuje vse higienske potrebe. Preden se seznanite z značilnostmi, fotografijami in modeli školjk.

Oblikujte majhno kopalnico z umivalnikom

4. Pralni stroj. Pralni stroj prenesite v drugo sobo, na primer v kuhinjo. Pogosto je možnost, ko je styralka v niši, urejena v hodniku.

Zasnova majhne kopalnice

Z uporabo globalnih sprememb pri iskanju dodatnih števcev lahko povečate uporabno površino kopalnice zaradi shrambe. Bodite pozorni na koridorju - morda bo s preoblikovanjem mogoče najti prostor za kopalnico, ne pa tudi obrezovanje hodnika. V omrežju je veliko fotografskih načrtov stanovanj pred in po ponovnem razvoju, morda obstaja primerna možnost.

Povežite kopalnico in toaletne prostore - dodatni centimetri bodo pripomogli k postavitvi vseh kompaktnih vodov na enem mestu.

Kopalnica kopalnica s straniščem

Izbira sanitarne tehnike

Če želite imeti prostorno kopalnico, nato izberite sobo z umivalnikom za majhno sobo. Pomembna točka: potrebna je dobra hidroizolacija tal in celotne naprave za odvod vode, tako da ni puščanja.

Zasnova majhne kopalnice s prho

Danes je zanimiva japonska kopel. Če si želite predstaviti ofuro, si predstavljate veliko skledo, v kateri je odrasla oseba postavljena ali razmišlja o fotografiji o japonski tradiciji pranja. Rešuje najpomembnejše naloge: varčuje s prostorom, viri in ponuja vse možnosti za sprostitev v topli vodi.

oblikovanje majhne kopalnice

Če želite dodati malo uporabnega področja, se skrijemo pod pomivalnim strojem ali ga postavimo v kuhinjo. Prostor nad vratom je adut v rokavu dobrega oblikovalca. Na tej točki povlecite omare za shranjevanje.

Ne pozabite na razsvetljavo, kompetentno osvetlitev vizualno povečuje prostor in postane avtorski poudarek vaši notranjosti.

Kopalnica design majhna velikost

Katere barvne palete naj izberem?

Za ureditev notranjosti majhne kopalnice ni potrebno uporabljati temnih barv v podlogi. Tako vizualno zmanjšate površino. Ploščice izbirajo svetle barve, boljše s svetlečo odsevno površino. Izogibajte se ostrim kombinacijam barv, trakov ali ploščic, na katerih je okras. Dobra izbira barve za mini kopalnico je svetlo senco. Bela barva in vsi barvni odtenki barvne palete se bodo približali. Če želite dodati malo čustev oblikovanju, samo nekaj svetlih naglasov v obliki dodatkov ali plakatov.

Zasnova majhne kopalnice

Stenska, talna in stropna dekoracija

Zaradi kompetentne izdelave sten, stropa in talnih oblog lahko vidno povečamo uporabno površino majhne sobe. Dobili boste prijetno in zanimivo notranjost. Dobro razmislite v ergonomskem oblikovanju.

Kopalnica design majhna velikost

Stene

Keramične ploščice so idealne za zaključevanje sten, higiensko in zanesljivo. Za majhno sobo ni priporočljivo uporabljati velikih ploščic, uporabite majhne ploščice. Za vizualno širitev notranjosti na stenah izberemo sijajno glazirano keramiko svetle barve. V podlogi se izogibajte vodoravne ali navpične črte, temne barve in ostre prehode. Enotnost barvne palete lahkih pastelnih barv, barvnih odtenkov bo omogočila večji izgled prostora.

Notranjost majhne kopalnice

Talna obloga

Mozaik je odlična rešitev za namestitev talne obloge kopalnice. Mala kvadratka klasičnih mozaičnih ploščic se "raztopi" v sobi in harmonično dopolnjuje njegov videz.

majhen dizajn kopalnice z mozaikom

Strop

Barva stropa v majhni kopalnici je lahko le bela. Razmislite o napravi lažnega stropa ali na obodu stropa postavite široko podnožje z nišo, v kateri je nameščena osvetlitev. V tem primeru ni treba obesiti osrednje svetilke, osvetlitev vizualno "potisne" strop. Če so stene visoke, potem naredite obokane stropove. Glajenje vogalov pomaga, da se znebite občutka škatle.

Odlična rešitev - oblikovanje stropa zrcalnih slik, vizualno, bo ogledalo podvojilo prostor, se dotakne tudi veliko ogledalo na eni od sten.

Kopalnica design majhna velikost

Izberite razsvetljavo

Zahvaljujoč ustrezni razsvetljavi lahko povečate prostor. Ne uporabljajte okornih svetlobnih naprav in zelo intenzivne osvetlitve. Odlična možnost - to je mehka osvetlitev, ne bo dražila vida, dala zadosten svetlobni tok in poleg tega se lahko reflektorji usmerijo v lastno voljo. Dodajte v notranjost čar in funkcionalnost ugreza v zrcalni površini nad umivalnikom.

zasnova razsvetljave v majhni kopalnici

Majhna kopalnica je priložnost, da postane celotna uporabna površina funkcionalna. Dodaj v funkcionalnost dekor v obliki slike, fotografije, odeje in kopalnico postane estetsko.

Videogalerija

Fotogalerija