Category Archive : Korjaus ja sisustus

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Kuumat keskustelut siitä, onko parveke osa yhteistä omaisuutta, johtuu siitä, että asunnon omistajien käsitykset "suunnitteluelementti" ja "henkilökohtainen tila" eroavat toisistaan. "Yhteisen omaisuuden" määritelmään he yrittävät sitoa vapaan pääsyn kaikkiin vuokralaisiin. Nykyisten lakien normien tulkintaeroon liittyi oikeudenkäynti oikeusistuimissa korkeimpaan oikeuteen asti. Niinpä 17. tammikuuta 2012 Venäjän federaation korkeimman oikeuden valituskomissio antoi tuomion nro CСIST11-789. Harkitse, miten jakamisoikeus jakautuu.

Oikeusperusta

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Venäjän federaation (LC) asuntokoodissa todetaan, että Venäjän federaation hallituksen (39 artikla) ​​mukaan rakennusten kiinteistöjen ylläpitoa koskevat säännöt on vahvistettu. Säännöt hyväksyttiin 13. elokuuta 2006 (päätöslauselma nro 491).

P / N "B", s. 2 Asetusten viittaa Laatan parvekkeet että liittää tukirakenteet, koostumusta omistamasta Jokamiehenoikeus osakkeenomistus kaikki omistajat eri tiloissa kerrostalon.

Asuntokannan teknisen toiminnan säännöt ja normit (4.2.4.2 kohta) jakavat parvekkeet kantaville rakenteille.

36 artiklan 1 osassa LCD korjaa suljettavan rakenteen jakamisen yhteiseen omaisuuteen.

Lainsäätämisasiakirjoissa ei säädetä yhteistä omaisuutta koskevasta viittaamisesta vain ne elementit, jotka palvelevat useita tiloja. Parveke lattiat sisältyvät jokaisen rakennuksen kokonaissuunnitteluun, sulkemiseen ja vakauden indikaattoreihin.

RF-asevoimien päätös

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Lukumäärän vahvistamiseksi KAS11-789 Muutoksenhaku komissio totesi, että luokittelu rakenneosia parvekkeelta tasainen yhteistä omaisuutta ei ole ristiriidassa maan asunto- ja siviilioikeuden. Asevoimien Venäjän federaation tunnustettu laatan parveke (Loggia) ei ole tarkoitettu käytettäväksi useamman kuin yhden huoneiston, mutta liittyvät omaisuuden yhteisomistusta vuokralaisten rakennuksen.

Vastuunjako

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Yhteiseen ominaisuuteen kuuluu: liesi, ulkoinen aita, ulkoseinät

Yksityistettyjen asuntojen omistajat jaetaan kahteen leiriin parvekkeen korjaustarpeen suhteen:

 1. Osa hänen huoneistostaan ​​(kesäalue). Kun ostat kotiin, tämä näkyy joissakin sopimuksissa. Niinpä henkilökohtainen alue järjestetään heidän mukaansa.
 2. Talon julkisivun osa. Korjaus vaaditaan rahastoyhtiön (MC) tai asuntoosaston tuottamiseen.

Jos tiivistämme kaikki normatiiviset asiakirjat yhdessä, saamme seuraavan jakelun:

 1. Yhteisessä talossa omaisuus kuljettaa:
  • liesi;
  • ulkoiset aidat;
  • ulkoseinät.
 2. Yksilöllinen käyttö:
  • kaiteet;
  • ikkunat;
  • ovi;
  • itse asennettu visiiri, lasit, suunnitteluratkaisut.

Tämän vuoksi vastuu tietyn elementin sisällöstä tässä osassa asuintaloista voi poiketa.

Lisäkoordinointi on välttämätöntä kukkien, muiden ulkonevien osien ulkokehän ripustamiseksi, laakeriosien painottamiseksi.

Miten käsitellä omaisuuden jakamista?

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Monikerroksisissa taloissa, seinissä, lattioissa ja katossa on asuntoja, niitä ei ole jaettu vuokralaisten kesken - tämä on yhteinen omaisuus. "Asuintilat" huomioon ottamiseksi sovelletaan asuin- ja tytäryhtiöiden pinta-alaa mitattuna m²: ksi. Tällainen tila on varustettu viimeistelyaineilla, täynnä käyttökohteita, rajoittaa kykyä päästä kenelle tahansa. Asunnon varsinainen omistusoikeus, kuten rakennusmateriaalien kokoelma, on vain laillinen termi.

Ja käsitellään oikeus käyttää parvekkeelle tasainen tuotos, joka on yksityisessä omistuksessa - tila, asunnon datalehdessä zhiltsa.Uluchshenie ympäristöä asentamalla markiisit, Kevytrakenteet suojaa säältä ja aurinko, niiden korjaus ja huolto, ovat kiinteistön omistaja, on hänen osuutensa hänen omaisuutensa. Jotkut rakenneuudistusvaihtoehdot edellyttävät luvan myöntävien elinten yhteensovittamista. Talon rakenteelliset elementit kuuluvat kaikkiin asunto-osuuden osanottajiin.

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

On huomattavaa, että sama vuokralaisten välinen suhde syntyy ratkaistaessa mainosrakenteiden sijoittamista koskevia kysymyksiä, bannereita loggiasien ulkopinnalla. Kaikkien omistajien yhtiökokous päättää myöntää suostumus julisteen sijoittamiseen. Lisäksi kaikki kodinomistajat ovat hyväksyneet päätöksen luvattomien lähetettyjen mainostuotteiden (vuokralaisten, ulkopuolisten, vuokralaisten) poistamiseksi.

Ne talon osat, joita ei ole jaettu kaikkien osallistujien sopimuksilla jollakin muulla kriteerillä, jaetaan kaikkiin yhtäläisiin osiin. Jos yksi omistaja teki osansa erottamatonta parannusta, sen osuus voi kasvaa vastaavasti. Poistetut parannukset ovat vuokralaisen omistuksessa.

Rakennuksen, teknisten järjestelmien monimutkaisuuden, toiminnan kannalta on kehitetty mekanismi kaikkien yksittäisten asuntojen omistajille.

Kodinhoito

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Palvelut huolto, korjaus, niiden määrät, laatuvaatimukset, säännöllisyyttä, otetaan huomioon maksujen suuruudesta ylläpidosta kaikki palvelut hyväksymä yhtiökokouksessa (jos tilalla hoitaa rikoslaki), ohjauksen HOA.

Komission tarkastus suoritetaan HOA: n kokoukseen harkittavaksi. Kokouksella on toimivalta päättää korjaamisesta 2/3: n äänestysprosentilla osallistujamäärästä.

Jotta voidaan tehdä toimivaltainen päätös yhteisen kiinteistön hätätilanteesta (parvekelevyt, olemassa oleva miekkailu), rikoslain johtajalle lähetetään lausunto. Yhdestä kopiosta on luonnollisesti oltava asunnon omistajan - hakijan, jos hän tulee tuomioistuimen käsiteltäväksi kieltäytymisen vuoksi. Katso, miten korjaustyöt voidaan korjata:

Kokous omistajat päättävät tarve vaatii jakamisesta rahaa korjata pyynnöstä vuokralainen, ottaen huomioon kirjalliset ehdotukset antamat rikoslain arvioitu alun ajoitusta pääomatoimista, tarvittava määrä ja tyypit työn arvioidut kustannukset rakennusmateriaalien, maksuaikataulun, muita merkittäviä ehtoja.

Asunnon omistaja voi olla velvollinen poistamaan rakennuksen osuuteen tehdyt muutokset, jos he rikkovat vakiintuneita normeja. Jos vaatimusten noudattamatta jättäminen lähetetään valtion asunto-osastoon tarkastusloukkauksia varten.

Kirjanpidon muutokset

Onko parveke tai logistiikka yhteinen omaisuus

Loggia, parveke, yleensä viittaavat kokonaispinta-alaan ja maksaa vähenevillä kertoimilla. Jos omistaja tekee jälleenrakennuksen, se yhdistää vierekkäisen huoneen kanssa, niin tämä alue siirtyy lämmitetyn luokan vastaavaan lämmönjakautumiseen.

Käytännössä rahastoyhtiöt eivät usein sisälly alueellisiin tiloihin, kuten parvekkeisiin, kiinteistöluettelossa kotona sopimuksen tekemisen yhteydessä. Lisäksi vahvistetaan velvollisuus asunnon omistaja säilyttää osa omaisuudestaan ​​lähettämällä ja toimittamalla ilmoituksia puhdistaa rakenteita lumesta talvella. Tällaisten olosuhteiden vuoksi tuomioistuin tulee yhtiön puolelta.

Erillinen kohta on yhden huoneen omistus erillisessä huoneistossa. Tällöin omistajalla ei ole oikeutta rajoittaa parvekkeen käyttöä asunnon vuokralaisille ja jakaa se yleisestä osasta.