Energiaa säästävä tai LED-valaisin: joista valita

Energiaa säästävä tai LED-valaisin: joista valita

Jokainen, joka luo valaistusta kotonaan, alkaa heti kysyä: mikä valonlähde valitsee? Yleensä ihmiset valitsevat LED- ja energiansäästölamppujen välillä. Monet eivät kuitenkaan ymmärrä, mistä heistä on eroja ja mikä on parasta. Siksi tässä artikkelissa päätimme vertailla LED- ja energiaa säästäviä valaisimia, muistuttaa tärkeimmistä ominaisuuksista, puhumme taloudesta, plussista ja miinuksista.

Energiaa säästävä tai LED-valaisin: joista valita

LED- ja energiansäästölamppujen vertailu: hyvät ja huonot puolet

Virrankulutus

Valonlähteen ostaminen, jokainen henkilö ajattelee ensin kannattavuutensa. Pohjimmiltaan otetaan tavallinen hehkulamppu ja kuvitellaan, että se kuluttaa 100%. Energiaa säästävät valonlähteet kuluttavat 20% ja LEDit 10% samalla kirkkaudella.

Johtopäätös! LEDit kuluttavat vähemmän sähköä ja tuottavat samanlaista valaistusta. Näin ollen he hyötyvät vakavasti.

Valon kirkkaus

Vain kiinnitä huomiota! Jäähdyksen kirkkaus on useita kertoja parempi kuin energiaa säästävä analogi.

Jos puhumme tarkemmin loistelampuille, ne eivät lähetä oikein valonspektriä ja useat sävyt vastaavat. Tämän suunnitelman LEDit ovat vakaampia ja monipuolisempia.

Katso valokuva, mikä erottaa valovirran.

Energiaa säästävä tai LED-valaisin: joista valita

Mikä lamppu on taloudellisin - hyvä esimerkki

Ympäristöystävällinen ja turvallinen

Led-valaisimet ovat myös vakavasti voittaneet täällä, tämä johtuu siitä, että ne eivät sisällä elohopeaa. Mutta tavallisissa taloudenhoitajissa elohopea on, se viittaa ensimmäiseen vaaraluokkaan (vaarallisimpiin). Pohdimme myös artikkelia: miten kierrättää loistelamppuja, joten ostat ne, sinun on ymmärrettävä selvästi, että sinun on heitettävä ne oikein käytön jälkeen.

Toinen vakava ongelma loistelampuissa on, että ne aiheuttavat haitallista infrapunasäteilyä, se voi aiheuttaa monia sairauksia. LEDeilla ei ole tällaisia ​​haittoja, joten modernissa todellisuudessa on parempi ostaa niitä.

välkyntä

Jokainen valonlähde välkkyy. Jos me puhumme taloudellisista valaisimista, ne välkkyvät 50 kertaa sekunnissa. Tällainen välkkyminen voi aiheuttaa silmien väsymistä ja ärsytystä. Meidän on kuitenkin vielä ymmärrettävä, että paljon riippuu kokoonpanon laadusta. Jos hyvä ohjain on asennettu, välkkyminen ei ole ihmiselle liian haitallista.

Jos puhumme LEDeistä, ne erottuvat vakavasti. Koska ne eivät välkytä ja täytä huoneeseen vain korkealaatuista valoa. Mutta paljon riippuu myös lamppujen laadusta, jos puhumme kiinalaisista valmistajista, niiden laatu alkaa vakavasti kärsiä ja välkkyminen voi ilmetä.

Kuinka kauan ne palvelevat

Seuraavassa luetellaan välittömästi:

  1. Energiansäästölamput toimivat jopa 10 000 tuntia.
  2. LED-valot voivat kestää 50 000 tuntia.

Indikaattori eroaa enemmän kuin 5 kertaa! Etu tässä on huomattava, vaikka LEDit maksoivat hieman (jos puhumme kalliista valmistajista).

Kuka kääntyy nopeammin

Loistevalaisimet kytketään päälle yhden sekunnin ajan. Tämä johtuu siitä, että kuljettaja tarvitsee aikaa lämmetä, on myös tarpeen lämmittää elohopeaa. Näin ollen lämmitys vie enemmän aikaa.

Kiinnitä huomiota! Yhden vuoden käytön jälkeen energiaa säästävät valonlähteet voidaan kytkeä päälle vielä pidempään.

LEDeillä ei myöskään ole ongelmia tässä, ne tulevat työhön välittömästi ja eivät menetä kirkkautta tietyn ajan kuluttua.

Energiaa säästävä tai LED-valaisin: joista valita

Mikä lamppu on parempi: LED tai energiansäästö

takeita

On myös erittäin tärkeää tarkastella valmistajien takuita:

  • Jäätuottajat antavat takuun kolmeksi vuodeksi;
  • energiansäästöllä voi olla takuu vain yhdestä tai kahdesta vuodesta.

Johtopäätökset olisi tehtävä itsenäisesti.

Lämmityslämpötila käytön aikana

Talonmies lämmittää jopa 50 tai 60 astetta hänen työnsä aikana. Tämä ei ole paljon, mutta se voi lämmetä jopa enemmän aikaa, sillä kuljettajan peruselementit ovat loppumassa.

LED näyttää yleensä vakaan toiminnan eikä koskaan ylikuumene. Näin ollen niitä voidaan käyttää missä tahansa tilassa.

hinta

Molempien lamppujen keskimääräiset kustannukset alueella ovat 220 ruplaa. Joten, voit soittaa rehelliseksi vedoksi. On kuitenkin syytä ymmärtää selvästi, että paljon riippuu tuottajista. Suosittelemme, että valitset vain korkealaatuiset valonlähteet, sillä on parempi maksaa kerran ja käyttää sitä pitkään aikaan. Halvat kiinalaiset analogit lähes välittömästi poissa käytöstä ja joutuvat ostamaan uusia, minkä seurauksena sinun on ylikompensoitava.

Aiheeseen liittyvät videot

Verkossa löysimme mielenkiintoisempia videoita, joista opit:

  • edut ja haitat;
  • käyttöikä;
  • suunnitteluominaisuudet;
  • valon spektri ja paljon muuta.

Nämä videot auttavat jokaista ymmärtämään valinnan perusteet.

johtopäätös

Tämä on loppu LED- ja energiaa säästävien lamppujen vertailusta. Kuten näet, LEDit ovat kaikkien edellä mainittujen pisteiden edellä, joten suosittelemme valitsemaan omat valintasi. Hankinnan aikana yritä kuitenkin tarkastella vain laatumalleja, joissa on laadunvarmistuksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

38 + = 46