Esiliina keittiöstä muovista omilla käsillä

Esiliina keittiöstä muovista omilla käsillä

Esiliina keittiöstä muovista omilla käsillä

Ajattelematta kaikkia vivahteita keittiö, sinun täytyy harkita monia asioita: keittiökalusteet, kodinkoneet, seinän ja lattian päällysteet. Et myöskään saa unohtaa tällaista pientä yksityiskohtia, esikuvana keittiölle. Tämä laite auttaa pitämään keittiön sisustus alkuperäisessä muodossaan, pinnan suojaamiseksi rasvasta ja roiskeilta vesipisaroita. Aiemmin ainoa todellinen ratkaisu oli laattojen käyttö työpintojen lähellä. Nykyaikainen markkinat tarjoavat meille paljon materiaaleja keittiön esiliinan luomiseen. Yksi optimaalisista on muovi.

Keittiön esiliinaa koskevat vaatimukset

Jotta käsityönä oleva keittiön esiliina suorittaa kaikki sille asetetut tehtävät hyvin, sen on täytettävä kaikki seuraavat vaatimukset:

 1. Hänen on suojeltava seiniä kaikilta negatiivisilta vaikutuksilta: likaa, rasvoja, vettä ja pölyä.
 2. Materiaali, josta esiliina on tehty, on kestettävä pesemällä minkään kotitalouksien pesuaineen kanssa.
 3. Ja tietenkin keittiön esiliinan on oltava sopusoinnussa seinien, keittiökalusteiden ja laitteiden kanssa. Se on tehtävä samaan tyyliin kuin koko keittiö.

Edut esiliinaa muovista

Muovipäällysteellä on paljon etuja:

 1. Muovi - tämä on rajoittamaton tila suunnitteluideoita varten. Tämän aineiston avulla voit toteuttaa ideoita. Valokuvien tulostusmahdollisuuden ansiosta voit hakea muovipinnoitetta, esimerkiksi suosikkikaupunginne ulkoasua, kaunista maisemaa tai geometristä mallia. Lisäksi voit valita yksinkertaisen läpinäkyvän muovisen esiliinan ja asettaa sen taustavalon alle. Tämä antaa keittiölle upeat näkymät!
 2. Muovi on täysin kosteutta kestävä. Tämä on erittäin tärkeää, koska hänen on jatkuvasti kosketettava vettä.
 3. Muovisen esiliinan hoitaminen on äärimmäisen yksinkertaista. Voit käyttää mitä tahansa tavanomaisia ​​pesuaineita.
 4. Tämä materiaali on tarpeeksi pehmeää, joten siinä ei ole vaikea leikata aukkoja, esimerkiksi pistorasian asentamiseksi.
 5. Muovisen esiliinan paino on hyvin pieni. Se ei aiheuta suurta kuormitusta seinälle.
 6. Jos olet kyllästynyt valitsemaasi vaihtoehtoon ja haluat päivittää huoneesi ulkonäköä, voit helposti vaihtaa suojapinnoitteen uuteen ilman erityisiä kustannuksia, koska tällaisen tuotteen hinta ei ole korkea.

Esiliina keittiöstä muovista omilla käsillä

Oikean vaihtoehdon valinta

Osta muovista suojaava päällyste on hyvin yksinkertainen. Rakennuskeskus on valmis tarjoamaan sinulle monia vaihtoehtoja. Kaikki ne ovat polyvinyylikloridipaneeleja. Ne on jaettu ryhmiin tuotteen koon mukaan.

Muovinen vuori on valmistettu yksivärisestä materiaalista. Sen pituus on 3 m ja leveys 10 - 12,5 cm. Yleisemmäksi vaihtoehtona on muovipaneeli. Sen pituus on myös 3 m ja leveys 15-50 cm, vaikka paneelit ovat tavallisesti 3 m 25 cm. Paneelin käyttö on helpompaa, koska siinä ei ole tällaisia ​​saumoja asennettaessa useita vuoria. Muovilevyn leveys on 0,8-2,03 m, pituus 1,5-4,5 m. Myös levyt eroavat leveydeltään, ne ovat alueella 1-30 mm.

Esiliina keittiöstä muovista omilla käsillä

Ensimmäinen asennusvaihtoehto

Jos tulet onnellisena omistajana keittiössä, jossa on tasaiset seinät, et voi asentaa esiliina omilla käsilläsi, koska se on helppo liimata. On erittäin tärkeää puhdistaa seinää huolellisesti ennen toimenpiteen aloittamista: poista kaikki vanhat maalit, levitä ensin pinta (on parempi käyttää syväpuhallusliuosta) kipsilevyllä täyttää kaikki halkeamien halkeamat. Tämän jälkeen on välttämätöntä peittää koko seinä kipsillä sisäkäyttöön ja jälleen pohjustettu.

Kun valmistelut on valmis, kiinnitä erityinen kiinnitysaine suojapinnoitteen sisäpuolelle. Liimaa on levitettävä sekä esiliinan ympärillä että sen koko alueella. Liimanauhojen välinen etäisyys saa olla enintään 15 cm. Asennusliiman levittämisen jälkeen kiinnitä esiliina seinään ja kiinnitä se väliin. Tämä riittää suojaamaan suojaavaa päällystettä, mutta jos et vieläkään luota liimoon 100%, kiinnitä esiliina ruuvilla kulmissa.

Esiliina keittiöstä muovista omilla käsillä

Toinen asennustyyppi

Valitettavasti suurin osa keittiön seinät voi ylpeillä tasaisella pinnalla niin sinun täytyy turvautua monimutkaisempia laitoksia. Valmista siis seuraavat työkalut etukäteen:

 1. Iskijän.
 2. Ruuvimeisselillä.
 3. Taso.
 4. Ruletti, lyijykynä.
 5. Nitoja niitteillä.
 6. Metalliprofiili tai palkit.
 7. Tikkaat, itsekierteittävät ruuvit.
 8. Suspensiot.
 9. Muoviset paneelit.

Korjaa ensin jousitukset ja asenna alalaite (tai palkki) niihin. Sen pitäisi olla hieman työtason tasoa alhaisempi. Alareunasta ylös, mittaa esiliinan leveys ja aseta yläprofiili tai palkki. Aseta keskimmäinen profiili ylemmän ja alemman profiilin väliin. Tämä antaa suunnittelulle paremman luotettavuuden.

Valmistetulla pinnalla on käytettävä nitoja niitteillä tai ruuvimeisselillä muovisten paneelien asentamiseksi. Varmista, että ruuvien päät eivät ole näkyviä, ne voidaan peittää erityisten hatut, jotka on valittu esiliinan värille tai kätkettyinä keittiön sarjan takana. Huomaa, että kiinteä paneeli on paljon helpompi asentaa, mutta jos esiliina koostuu useista osista, sillä ei ole väliä. Ennen kuin aloitat, liitä ne säleillä.

Kuten näette, myös monimutkaisten alustavien tietojen avulla on helppo asentaa esiliina keittiölle omilla käsillä. Tätä varten ei tarvita erikoistyökaluja, koska käytännöllisesti katsoen jokainen reikälevy tai ruuvimeisseli. Ajan suhteen tämä asennus vie muutaman tunnin. Lisäksi itse asennus auttaa säästämään rahaa.

Hoito-ohjeet

Kuten edellä todettiin, suojaava peite keittiössä muovista ei vaadi monimutkaista hoitoa. Ainoa pieni haitta muovi on, että se voi naarmuuntua, joten kun puhdistus ei ole tarpeen hankaa kannen teräsharjalla. Käytä tätä tarkoitusta varten yksinkertainen sienellä tai pehmeällä kankaalla. Älä myöskään käytä hankaavia puhdistusaineita. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet valinnut läpinäkymättömän muovin. Tällaiset pesuaineet voivat poistaa kuvion.

Huolimatta siitä, että muovipaneelit kestävät lämpötilan ääripäitä, ei ole syytä käyttää avointa tulta hyvin lähellä niitä. Tulen vaikutuksen alaisena muovi voi häivyttää ja muuttaa ulkoasua. Ja varmasti huolehdi siitä, etteivät lapset pääse pelaamaan paneelien kanssa. Tällaiset paneelit ovat melko pehmeitä. Yksinkertainen kuulakärkikynä, jolla on raskas paine, voi jättää lävistyksen esiliinaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + 3 =